Jump to content

update bios: YES vs NO

suboy

Recommended Posts

Mobo: albatron 865PE pro II

Cpu : P4 @ 3.0 E0

Υπάρχει τώρα το πρόβλημα ότι, αν μπω στο bios και βγω χωρίς να υποθηκεύσω τις ρυθμίσεις βγαίνει κανονικά. Ενώ αν αλλάξω κάτι και πάω να βγω αποθηκεύοντας τις ρυθμίσεις, την ώρα που παταω enter ,στην ερώτηση, κολλάει. Τότε παταω ctrl+alt+del κάνει reset έχοντας υποθηκεύσει όμως τις ρυθμίσεις και ξεκινάει κανονικά. Σκέφτηκα να κάνω update στο bios. Υπάρχει καινούρια έκδοση (έχω την 1,10 και η καινούρια είναι η 1,11) και υποστηρίζει το Ε0 αλλά είναι beta. Τώρα τι κάνω? Να κάνω update? :...:

http://www.albatron.com.tw/english/it/mb/bios.asp?pro_id=51

Απο την στιγμη που δεν δουλευει σωστα το ηδη υπαρχον bios εγω θα εκανα update....Καταβασε το και κανε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ το update. To οτι ειναι beta δεν λεει και τιποτα. Εγω παντα ημουν υπερ των beta.:D

Πατριωτη μην φοβιζεις αδικα το παλικαρι (Σιδαρι speaking...Rootx αυξανομαστε σιγα σιγα στο φορουμ :D).......Αν κατεβασει το σωστο bios και ακολουθησει την διαδικασια που αναφερουν στο site της μητρικης δεν θα παθει απολυτως τιποτα. Εκτος και αν η διαβολεμενη ΔΕΗ του κοψει το ρευμα την ωρα του φλασαρισματος ...μακρυα απο μας...

Αρχική απάντηση από Sir_Builder

Τωρα που το ξανασκεφτομαι κανε πρωτα ενα flash στο bios δηλαδη μετακινησε το jumperaki

της μητρικης στην αλλη θεση και ξαναβαλε το στην ιδια.Εννοειται με κλειστο το pc.

Aυτό δεν είναι flash αλλά clear cmos!!!

Δεν είναι πάντα το BIOS Που μπορεί να σου δημιουργεί το πρόβλημα...

Μήπως έχεις ασύρματο πληκτρολόγιο και δεν έχεις ενεργοποιημένα από επιλογή στο BIOS τα USB Devices; Οι Albatron έχουν τέτοια επιλογή...

Πάντως για να flashάριες καινούριο BIOS, ειδικά αν είναι η πρώτη φορά, μάθε πρώτα πως ακριβώς το κάνεις και μετά κάνε οτιδήποτε...

Καλό θα ήταν την ώρα που flashάρεις να παίρνεις ρεύμα από UPS ωστε ακόμα και αν γίνει διακοπή να μην σταματήσει η διαδικασία (μου έχει τύχει και γι'αυτό το λέω)

Επίσης καλό θα ήταν να προτιμήσεις ενσύρματο πληκτρολόγιο μιας και σε πολλές περιπτώσεις έχω ακούσει αφού παιρνάει το καινούριο BIOS να μην τους αναγνωρίζει το πληκτρολόγιο και να μην μπορούν να πατήσουν Enter για να ολοκληρωθεί η διαδικασία...

Έγινε το update και όλα μια χαρά. Εντάξει δεν είναι και το πρώτο update αλλά ρώτησα γιατί ήταν σε beta ver το bios και δεν είχα ξαναδεί κάτι τέτοιο.

Και το καλύτερο!!! Μετά από μια μέρα έμεινα από PSU. Ναι ένα TAGAN 480W. φτού!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.