stefg Νοέμβριος 18, 2008 Author #42 Νοέμβριος 18, 2008 Θα παρεις το Corsair που εχει 5 χρονια εγγυηση. Η αλήθεια είναι ότι τα 5 πέντε χρόνια εγγύησης και το όνομα Corsair, με κλείνουν προς τα εκεί.
dellman Νοέμβριος 18, 2008 #43 Νοέμβριος 18, 2008 Και τα δύο κατασκευάζονται από την ίδια εταιρεία CWT
stefg Νοέμβριος 18, 2008 Author #44 Νοέμβριος 18, 2008 Παιδιά μάλλον θα πάω στον Chieftec 500W 24pin. Έχει μόνο 47 ευρώ και πρέπει να καλύπτει σίγουρα τις απαιτήσεις. Έτσι δεν είναι;Λέω να βάλω στο κουτί αυτά τα ανεμιστηράκια: CoolerMaster R4-P8B-25AK-GP Case Fan (80MM)Coolink Fan Swif-1200 120mm Ultra SilentΤα διάλεξα επειδή έχουν πολύ χαμηλό θόρυβο. Πήγα για τα Nexus, αλλά δεν υπάρχουν διαθέσιμα. Βέβαια δεν ξέρω αν υπάρχουν και αυτά...
ptolemeos Νοέμβριος 18, 2008 #45 Νοέμβριος 18, 2008 Δε θα εισαι οπως ησουν με το 400αρι, αλλα οχι οπως αν επαιρνες το 650 ή 750 w. Θα δειξει.. Τελος παντων, το πρωτο ανεμιστηρακι πιστευω πως ειναι καλυτερο αφου εχει πολυ χαμηλα επιπεδα θορυβου κ μεγιστη ροη αερα στα 77 cfm. Ειναι κ στα 5,65 ευρω... Ο,τι πρεπει ειναι!
stefg Νοέμβριος 18, 2008 Author #46 Νοέμβριος 18, 2008 Θα το σκεφτώ αρκετά για το τροφοδοτικό...Λέω να βάλω και τα δύο.Μπροστά αυτό:Coolink Fan Swif-1200 120mm Ultra SilentΚαι πίσω αυτό:CoolerMaster R4-P8B-25AK-GP Case Fan (80MM)Τι λες;
ptolemeos Νοέμβριος 18, 2008 #47 Νοέμβριος 18, 2008 Εγω θα ελεγα μπροστα αυτον: http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=922358&Manufacturer=SilenX&category=69977823&catalog=20Γιατι ειναι στα ιδια λεφτα με τον coolink ομως παει μεχρι 1600 rpm, μεγιστη ροη αερα 42 cfm κ 14 dba μονο απο θορυβο. Κ για τα πλαγια τον πιο πανω coolermaster μιας κ ειναι πιο δυνατος κ θα πεφτει πανω σε μητρικη κ gpu. Αυτοι για να δινουν αερα στο pc. Κ για πισω λεω να κρατησεις αυτον που εχει απο μονο του το κουτι για να τραβαει αερα.Υ.Γ: Για τα χαρακτηριστικα του silenx κοιτα εδω:http://www.silenx.com/ixtremaprofans.asp?sku=ixp-64-14Υ.Γ.2: Ο μπροστινος θα χτυπαει κυριως σκληρο κ μητρικη.
lunatic89 Νοέμβριος 18, 2008 #48 Νοέμβριος 18, 2008 Τον πιο δυνατο βαλτον μπροστα.Οπως κ να χει αυτα ειναι λεπτομεριες.Το θεμα ειναι να βαλεις καλο hardware πανω για να το ευχαριστηθεις κ να σου αντεξειlunatic added 12 Minutes and 59 Seconds later...Επισης θα προτεινα αυτο http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?C=1247&ID=1536 το τροφοδοτικο.Κατα τη γνωμη μου ειναι πολυ καλυτερο απ το chieftek.Κ εχει κ cable managment που ειναι παρα παρα πολυ χρησιμο.Αν δε βρεις αυτο που σου εδειξα προτεινω κ αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700415
stefg Νοέμβριος 19, 2008 Author #49 Νοέμβριος 19, 2008 Λοιπόν παιδιά το σύστημά μου διαμορφώθηκε ως εξής: Επεξεργαστής: Intel Core 2 Duo 8400 (s775, 3.00 GHz, Cache 6MB, Box) (1) Ψύκτρα: Xigmatek HDT - S1283 775 / K8 / AM2 (2) Motherboard: Asus P5QL-E Μνήμη: TeamGroup Ram 4GB (DDR2, Kit 800 5-5-5-15) Κάρτα γραφικών: GAINWARD 9566 HD4850 512MB PCI-E RETAIL Κουτί: ASUS TA-863 (3) Τροφοδοτικό: Θα δούμε... (1) Τον επεξεργαστή τον κονόμησα από φίλο με 80 ευρώ, ουσιαστικά καινούργιος. (2) Επειδή ήταν να πάρω τον επεξεργαστή tray και όχι box πήρα αυτή την ψύκτρα. Εντωμεταξύ μου φαίνεται ΤΕΡΑΣΤΙΑ! Τι είναι αυτό ρε παιδιά;! Τι να κάνω; Να την κρατήσω ή να την επιστρέψω στο Πλαίσιο; Την πήρα μέσω ιντερνετ και είναι σφραγισμένο το κουτί, δεν πιστεύω να έχω πρόβλημα να την πάω στο κατάστημα έτσι; (3) Βιάστηκα και πήρα αυτό το κουτί όταν παράγγειλα την κάρτα γραφικών από eshop. Το θέμα είναι ότι το βλέπω μικρό και δεν ξέρω αν έκανα καλά. Θα χωράει η ψύκτρα αν την κρατήσω; Να το επιστρέψω και να πάω για κάτι καλύτερο; Είναι σημαντικό; Έχω προσέξει αυτά: CoolerMaster Centuriom RC-590-KKN1-GP Black ANTEC THREE HUNDRED BLACK XT Lian Li PC 7 SE-B II (διαθέσιμο σε 10 μέρες) Τι να κάνω με ψύκτρα και κουτί; ΥΓ. Ωραία, τα πήραμε ποιος τα φτιάχνει τώρα; Πήρα μαθήματα από κάτι βίντεο και ήρθε η ώρα να στήσω τον 1ο μου υπολογιστή!
ptolemeos Νοέμβριος 19, 2008 #50 Νοέμβριος 19, 2008 Λοιπον... 1) Χαιρομαι που αλλαξες γνωμη για cpu κ πηρες τον 8400 κ πολυ φθηνα μαλιστα! Ειναι πολυ καλος. Πρεπει να ειναι τρελος βεβαια ο φιλος σου για να σου τον δωσει τοσο φθηνα, ενω κανει 160 ευρω. Αλλα γι' αυτο ειναι οι φιλοι... 2) Η ψυχτρα ειναι πολυ καλη με χαλκινα heatpipes, 12 cm ανεμιστηρα που παει μεχρι 2200 στροφες, μεχρι 99 cfm μεγιστη ροη αερα κ σχετικα χαμηλα επιπεδα θορυβου για αυτα που δινει. Πολυ καλη επιλογη κατα τη γνωμη μου κ απλα σου φαινεται μεγαλη. 3) Ναι, το κουτι θα επρεπε να ειναι λιγο μεγαλυτερο κ ειναι σημαντικο, γι' αυτο θα σου προτεινω να το επιστρεψεις κ να παρεις αυτο που εχει κ 2 ενσωματωμενους fan (μπροστα κ πισω) 12 cm κ εχει πολυ καλη ροη αερα: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650674 4) Θα σου προτεινα να το σκεφτεις ακομα για τις ram κ να δωσεις 20 ευρωπουλα παραπανω για να παρεις τις ocz με το heatsink: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.555292 Αλλα κ αυτες καλες ειναι. 5) Η μητρικη καλη ειναι, αν κ πιστευω οτι αξιζει να δωσεις κατι παραπανω κ να παρεις την gigabyte που σου ειχε πει ο φιλος μου ο Lunatic πιο πριν (μιας κ εχει το p45 για chipset κ εχει θεσεις για 2 καρτες γραφικων) : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526760 Γενικα πιστευω πως ειναι πολυ καλες οι επιλογες σου, αν εξαιρεσεις βεβαια το κουτι (κ ισως τις ram). Υ.Γ: Πιστεψε με, δεν ειναι τοσο δυσκολο να στησεις εναν η/υ, απλα στην αρχη φαινεται καπως τρομαχτικο! Για τυχων αποριες γραψε εδω κ θα σε βοηθησουμε! Υ.Γ.2: Σου το λεω αυτο για τη μητρικη γιατι μπορει στο μελλον να θελησεις να βαλεις κ αλλη μια gpu πανω -αφου το θες κ για παιχνιδια οπως ειπες. Γιατι , λοιπον, να αναγκαζεσαι να παιρνεις τοτε καινουρια?? Παιρνεις απο τωρα αυτην κ εχεις καθαρισει!
lunatic89 Νοέμβριος 19, 2008 #51 Νοέμβριος 19, 2008 H ψυκτρα δε μ αρεσει καθολου.Δε μπορω να πω κατι αλλο ομως αυτο ειναι επιλογη σου.Επισης μην εισαι κολημενος μονο με το πλαισιο.Υπαρχουν πολυ καλυτερα μαγαζια.....
stefg Νοέμβριος 19, 2008 Author #52 Νοέμβριος 19, 2008 1) Χαιρομαι που αλλαξες γνωμη για cpu κ πηρες τον 8400 κ πολυ φθηνα μαλιστα! Ειναι πολυ καλος. Πρεπει να ειναι τρελος βεβαια ο φιλος σου για να σου τον δωσει τοσο φθηνα, ενω κανει 160 ευρω. Αλλα γι' αυτο ειναι οι φιλοι... Ξεπληρώνει τις χάρες που του έχω κάνει! Έτσι και αλλιώς αυτός πάει για τους καινούργιους επεξεργαστές... 2) Η ψυχτρα ειναι πολυ καλη με χαλκινα heatpipes, 12 cm ανεμιστηρα που παει μεχρι 2200 στροφες, μεχρι 99 cfm μεγιστη ροη αερα κ σχετικα χαμηλα επιπεδα θορυβου για αυτα που δινει. Πολυ καλη επιλογη κατα τη γνωμη μου κ απλα σου φαινεται μεγαλη. Βασικά το πρόβλημά μου είναι ότι έχω τον επεξεργαστή σε box. Έχω δηλαδή και την ψύκτρα που δίνει η Intel. Γι'αυτό σκέφτομαι τι να κάνω. Να την κρατήσω ή να την επιστρέψω; 3) Ναι, το κουτι θα επρεπε να ειναι λιγο μεγαλυτερο κ ειναι σημαντικο, γι' αυτο θα σου προτεινω να το επιστρεψεις κ να παρεις αυτο που εχει κ 2 ενσωματωμενους fan (μπροστα κ πισω) 12 cm κ εχει πολυ καλη ροη αερα: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650674 Να σου πω τώρα σκέφτομαι να το κρατήσω. Έχω δώσει ήδη αρκετά χρήματα και δεν με παίρνει γιατί μπορεί να χρειαστεί να αλλάξω και τροφοδοτικό... Εξαντλήθηκε κιόλας! Αν κρατήσω τελικά την Xigmatek, θα χωράει στο κουτί;;; :087: 5) Η μητρικη καλη ειναι, αν κ πιστευω οτι αξιζει να δωσεις κατι παραπανω κ να παρεις την gigabyte που σου ειχε πει ο φιλος μου ο Lunatic πιο πριν (μιας κ εχει το p45 για chipset κ εχει θεσεις για 2 καρτες γραφικων) : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526760 Να σου πω, μου είχε κολλήσει να πάρω τον συνδυασμό Intel-Asus! Μέχρι τώρα είχα AMD-Gigabyte και το ξέρω ότι και οι gigabyte είναι πολύ καλές. Όμως πιθανότατα δεν θα αλλάξω το σύστημα για τα επόμενα 5 χρόνια, αφού ούτε φανατικός gamer είμαι, ούτε έχω και πολλές απαιτήσεις! Δεν πρόκειται δηλαδή να δώσω άλλα χρήματα στο μέλλον για αυτό το σκοπό. *** H ψυκτρα δε μ αρεσει καθολου.Δε μπορω να πω κατι αλλο ομως αυτο ειναι επιλογη σου.Επισης μην εισαι κολημενος μονο με το πλαισιο.Υπαρχουν πολυ καλυτερα μαγαζια..... Βασικά ψώνισα από plaisio και eshop. Δεν γνωρίζω και άλλα... Από ποια άποψη δεν σου αρέσει; Λες να κρατήσω την ψύκτρα του επεξεργαστή και να την επιστρέψω;
Simon1442169120 Νοέμβριος 19, 2008 #53 Νοέμβριος 19, 2008 Τις aftermarket ψύκτρες τις χρησιμοποιούμε για να έχουμε χαμηλότερες θερμοκρασίες, λιγότερο θόρυβο και μεγαλύτερες δυνατότητες overclocking. Αν δεν τη θέλεις μπορείς να την επιστρέψεις και να πάρεις κάτι άλλο. Είναι καλή ψύκτρα πάντως.
stefg Νοέμβριος 19, 2008 Author #54 Νοέμβριος 19, 2008 Τις aftermarket ψύκτρες τις χρησιμοποιούμε για να έχουμε χαμηλότερες θερμοκρασίες, λιγότερο θόρυβο και μεγαλύτερες δυνατότητες overclocking. Αν δεν τη θέλεις μπορείς να την επιστρέψεις και να πάρεις κάτι άλλο. Είναι καλή ψύκτρα πάντως.Χωράει λες η Xigmatek HDT - S1283 σε αυτό το κουτί: ASUS TA-863;
ptolemeos Νοέμβριος 19, 2008 #55 Νοέμβριος 19, 2008 Τις aftermarket ψύκτρες τις χρησιμοποιούμε για να έχουμε χαμηλότερες θερμοκρασίες, λιγότερο θόρυβο και μεγαλύτερες δυνατότητες overclocking. Αν δεν τη θέλεις μπορείς να την επιστρέψεις και να πάρεις κάτι άλλο. Είναι καλή ψύκτρα πάντως.Ακριβως αυτο. Δεν συγκρινεται μια ψυχτρα που εχει απο μονος του ο cpu με μια αλλη. Κ ειδικα η συγκεκριμενη που ειναι καλη, κατα τη γνωμη μου. Οχι οτι δεν κανουν τη δουλεια τους, αλλα ειναι σε κατωτερο επιπεδο. Πιστευω πως θα χωρεσει στο κουτι σου... Δεν ειναι κ τοσο μικρο!
lunatic89 Νοέμβριος 19, 2008 #56 Νοέμβριος 19, 2008 Ειπα οτι δε μ αρεσει η ψυκτρα γιατι απ τη φωτογραφια ειδα οτι η βαση της δεν ειναι 100% απο χαλκο.Ειναι μονο τα heatpipes.Λεει οτι ειναι η μονη που τα heatpipes ακουμπουν κατευθειαν στον επεξερφαστη.Ωστοσο θα ηταν πολυ καλυτερο αν ολοκληρη η βαση ηταν απο χαλκο κ οχι ετσι οπως ειναι.
ptolemeos Νοέμβριος 19, 2008 #58 Νοέμβριος 19, 2008 Τα Χριστουγεννα θα πεσουν καθολου οι τιμες?...Ακυρο με το υπολοιπο θεμα... Ας το ελπισουμε ομως! :033:
stefg Νοέμβριος 19, 2008 Author #59 Νοέμβριος 19, 2008 Επιτέλους αποφάσισα τι θα κάνω!!! :033: Θα γυρίσω πίσω την Xigmatek, αφού έχω την εργοστασιακή να κάνω την δουλειά μου. Θα γυρίσω πίσω και το κουτί. Έτσι μου μένουν 50 ευρώ και θα βάλω άλλα 20 να πάρω ένα καλύτερο κουτί. Στο μέλλον αν χρειαστεί, βάζω μια ψύκτρα. Μάλλον θα περιμένω την άλλη εβδομάδα που θα έρθουν αυτά: Lian Li PC 7 SE-B II CoolerMaster Centuriom RC-590-KKN1-GP Black Αλλά και αυτό μου αρέσει, ΤHERMALTAKE VI1000BWS M9 WINDOW BLACK Άρα το στήσιμο αναβάλλεται για μερικές ημέρες. Όταν το στήνω θα βγάλω και καμιά φωτογραφία να μου πείτε τις παρατηρήσεις σας!
Guest Νοέμβριος 20, 2008 #60 Νοέμβριος 20, 2008 Αν σε παιρνει, παρε αυτό.Το έχω δει απο κοντά και είναι τρέλα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.