Jump to content

CorelDraw , Photoshop κ.α

DaLooney

Recommended Posts

Δισκοι 160gb και παρομοιο μεγεθους δε φτανει ουτε την ημερα σχεδον :p

Καταλαβα οτι τους βαζεις για raid και στην ουσια μονο για το λειτουργικο αλλα παλι ειναι μικροι.

Αμα παρω 2 δισκους μονο και μονο να τους αχιοποιησω για raid .... γινεται αντι αυτου να το κανω με SSD? Εστω να το παρω αποφαση να μη τους χρησιμοποιο για τπτ παρα μονο για λειτουργικο.

pokemon640 ευχαριστω για την συνθεση...

Προσωπικά, αφού πρόκειται για υπολογιστή εργασίας, θα επέλεγα έτοιμη σύνθεση, ή έστω θα την έφτιαχνα από ένα κατάστημα κι όχι σπαστά για να γλιτώσω 100€, που όμως αν τύχει και συμβεί κάτι, θα τρέχω και δε θα φτάνω. Επίσης, δε θα αγόραζα από e-shop, αφού έχει μακράν το χειρότερο after-sales support που υπάρχει στο χώρο.

Επειδή έχω εργαστεί πολλά χρόνια σε τέτοιο χώρο θα σου πρότεινα να πας σε workstation μητρική κι επεξεργαστή, όπως επίσης και να βάλεις ECC/Registered μνήμες. Σίγουρα κοστίζει παραπάνω, αλλά δεν είναι τυχαίο, ότι πληρώνεις παίρνεις. Σου προτείνω μια ενδεικτική σύνθεση που μπορείς να παραγγείλεις. Είναι δοκιμασμένη κι αξιόπιστη και έχει βγάλει τρελή δουλειά χωρίς το παραμικρό. Οι 4 δίσκοι είναι ενδεικτικοί, τους προσαρμόζεις ανάλογα με τις ανάγκες σου. ΜΗ βάλεις τους Seagate 1.5T, καθότι έχουν προβλήματα και μάλλον θα γίνει ανάκληση.

post-11390-1442175334,8061_thumb.png

Είδα ότι θίξατε οι περισσότεροι το θέμα της κάρτας γραφικών και του επεξεργαστή κανένας όμως δεν έθιξε το θέμα που πονάει στα προγράματα γραφικών...το σκληρό δίσκο. Απαραίτητα λοιπόν η καλή καρτούλα, η άφθονη μνήμη και ο γρήγορος επεξεργαστής αλλά τη στιγμή που κάνεις save αρχείο κάποιον gb παίζει μεγάλο ρόλο ο σκληρός δίσκος. Κατ'εμέ ξεκινάς με ένα velociraptor για λειτουργικό και προγράμματα, στη συνέχεια με 2*640gb σκληρούς σε raid1 για αποθήκευση και ασφάλεια δεδομένων όπως επίσης και 2*500gb σε raid0 αποκλειστικά για scratch disk, όπου παίζεται όλο το παιχνίδι. Φυσικά όλα αυτά καλό θα ήταν να τα κάτσεις σε ξεχωριστό raid controller και όχι στη μητρική(προσωπικά δεν την εμπιστεύομαι ούτε για raid 1, πόσο μάλλον για raid0). Τελειώνοντας θα ήθελα να σου θυμίσω ότι ο διάβολος έχει πολλά πόδια οπότε πάρε και ενα φορητό σκληρό των 750gb για να κάνεις synv τα δεδομένα σου και εκτός και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο κατά ένα μεγάλο βαθμό.

Το ξέρω μερικοί θα με πουν υπερβολικό αλλά όταν πρόκειται για θέμα δουλειάς μη τσιγκουνευτείς να δώσεις 500+ ευρώ παραπάνω, για τη δουλειά σου είναι και λεφτά θα σου φέρουν.

dimisd, οι περισσότερες μητρικές με ICHR8-10 έχουν πολύ αξιόπιστο raid. Όπως θα διάβασες η χρήση των δίσκων είναι περισσότερο για temp αρχείο κι όχι για αποθήκευση. Ένας σωστός επαγγελματίας έχει τα αρχεία του σε backup server κι όχι τοπικά. Έτσι δε βρίσκω το λόγο να χρειάζεται αποθηκευτικό χώρο στο pc του. Εγώ αν είδες τη σύνθεση έχω 2 Velociraptor, προφανώς σε Raid0 για το λειτουργικό, κι άλλους 4, επίσης σε raid0 για τα αρχεία που επεξεργάζεται. Αν θέλει ασφάλεια, αντί για 0, τους 4 μπορεί να τους κάνει Raid5 όπου η ταχύτητα θα μειωθεί ελάχιστα (έχω ανεβάσει benches σε άλλο ποστ) αλλά η αξιοπιστία κατακόρυφα.

Wizard μου αρεσε πολυ το συστημα σου... Γιατι επελεξες την 9800 ομως?

Το perfomance του RAID5 πως παει ? Θα τα καταφερνει με τεραστια αρχεια?Που μπορω να βρω ενα αξιοπιστο site που να εξηγει καπως ολους τους raid συνδιασμους?

(Εχω ηδη διαβασει το wikipedia αλλα θα ηθελα ακομα περισοτερο Info

Η μητρικη που μου εδειξες ειναι ικανη στην δημιουργια raid0 και raid5 χωρις να κανω τπτ εξτρα?

dimisd, οι περισσότερες μητρικές με ICHR8-10 έχουν πολύ αξιόπιστο raid. Όπως θα διάβασες η χρήση των δίσκων είναι περισσότερο για temp αρχείο κι όχι για αποθήκευση. Ένας σωστός επαγγελματίας έχει τα αρχεία του σε backup server κι όχι τοπικά. Έτσι δε βρίσκω το λόγο να χρειάζεται αποθηκευτικό χώρο στο pc του. Εγώ αν είδες τη σύνθεση έχω 2 Velociraptor, προφανώς σε Raid0 για το λειτουργικό, κι άλλους 4, επίσης σε raid0 για τα αρχεία που επεξεργάζεται. Αν θέλει ασφάλεια, αντί για 0, τους 4 μπορεί να τους κάνει Raid5 όπου η ταχύτητα θα μειωθεί ελάχιστα (έχω ανεβάσει benches σε άλλο ποστ) αλλά η αξιοπιστία κατακόρυφα.

Δεν είδα να αναφέρεται κάπου ότι το παληκάρι έχει ή θέλει να στήσει backup server. Όπως επίσης δεν είδα και κανένα να τον προτείνει. Σύμφωνα με τις απαιτήσεις του απάντησα κι εγώ.

Wizard μου αρεσε πολυ το συστημα σου... Γιατι επελεξες την 9800 ομως?

Γιατί είναι ικανή να δώσει μεγάλη ώθηση στον επεξεργαστή σε όλες τις εφαρμογές που υποστηρίζουν CUDA, και τόση ώστε να μη χρειάζεσαι μια 260/280 μαζί με το θόρυβο, την κατανάλωση και τη ζέστη τους.

Το perfomance του RAID5 πως παει ? Θα τα καταφερνει με τεραστια αρχεια?Που μπορω να βρω ενα αξιοπιστο site που να εξηγει καπως ολους τους raid συνδιασμους?

Είναι ελάχιστα πιό αργό στο γράψιμο από Raid0 με 3 δίσκους. Αν δεν έχεις θέμα ασφάλειας με τα δεδομένα, δηλαδή υπάρχει κάπου αλλού backup, τότε κάνε 0, διαφορετικά επέλεξε το 5. Περισσότερες πληροφορίες δες εδώ: http://www.acnc.com/04_01_05.html

Η μητρικη που μου εδειξες ειναι ικανη στην δημιουργια raid0 και raid5 χωρις να κανω τπτ εξτρα?

Φυσικά, διαφορετικά θα σου είχα συμπεριλάβει και controller

@dimisd: Φυσικά, άλλωστε το είπα σε σένα, για να το ακούνε άλλοι ;)

@Wizard! Το motherboard που είπες δεν έχει PCI-E x16 (και αυτή η x8 που έχει τέρμα κάτω δεν ξέρω αν έχει όντως χρήση για τοποθέτηση γραφικών η raid κάρτας, εκτός αν το έχεις δοκιμάσει και από κοντά)

http://www.supermicro.com/products/motherboard/Xeon1333/5000V/X7DVL-E.cfm

BTW ναι το ξέρω, το e-shop δεν έχει και την καλύτερη φήμη, συν ότι φέρνουν CPUs και μνήμες και δεν φέρνουν motherboards για server 0_0

Καλύτερα όλα από το mgmanager.

Στο πλαίσιο δεν φέρνουν motherboard για socket F + pci-e 16x:011:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.