Jump to content

Thermalright και Thermaltake?

feanorian82

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω στον Barton με P-rating 3270 την ψύκτρα Thermaltake Polo 735 με τον ανεμιστήρα της και τον δουλεύω πάντα στο φούλ. Έχω έτσι 40-44 σε idle και 50-54 σε load. Επειδή θέλω να ησυχάσει λίγο το κεφάλι μου σκέφτηκα να πάρω

http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=Fans&cp_id=46102

και

http://www.multirama.gr/Multirama/product.aspx?a_id=111&cc_id=AeroCPUcooling&cp_id=53188

Ο ανεμιστήρας μου φάνηκε ήσυχος για το airflow του. Για την ψύκτρα έχω ακούσει τα καλύτερα. Αξίζει την αλλαγή;

Η Polo που έχω τώρα βγάζει 48dB. Είναι πραγματικά εκνευριστική. Υπάρχει άλλη πρόταση από τα παραπάνω;

Είναι o/ced το σύστημα σου; Αν όχι τότε γιατί δε χαμηλώνεις τις στροφές του ανεμιστήρα στη ήδη υπάρχουσα ψύκτρα; Αν ναι και θέλεις κάτι πιο ήσυχο τότε η λύση που πρότεινες είναι άριστη.

Σχετικά με τον Silent Cat θέλω να σου πω ότι δεν είναι όσο ήρεμος λέει όταν τον δουλέυεις στις κανονικές του στροφές (2500), αν έχεις κάποιο πάνελ η κάτι άλλο για να ρυθμίζεις τις στροφές του τότε μπορείς να κάνεις δουλειά ή μπορείς να τον βάλεις να λειτουργεί στα 7v.

Αλλιώς καλύτερα να πάρεις έναν 9αρι Enermax που έχει και ρυθμιστή στροφών και θα αποκτήσεις την ηρεμία που θέλεις.

Η ψύκτρα είναι πάρα πολύ καλή.

Είναι ελάχιστα ο/ced. Ωστόσο όταν χαμηλώνω τις στροφές σε σημείο που να μη με ενοχλεί (2500) ανεβάζει 52-55 σε idle και για games/load ούτε λόγος. Έχω Aerogate II για έλεγχο στροφών...

Αυτό που χρειάζεσαι μάλλον είναι καλύτερη ροή αέρα στο κουτί σου. Πόσους ανεμιστήρες έχει το κουτί σου;

Η SI-97 είναι πάρα πολύ καλή, αλλά έχει το εξής μειονέκτημα: τα fins δεν φτάνουν μέχρι τη βάση της ψύκτρας, είναι κυριολεκτικά στον αέρα! Η διαμεταγωγή θερμότητας επιτυγχάνεται μόνο με τα heatpipes.

Αν έχεις την οικονομική δυνατότητα, με 65 Ευρώ περίπου μπορείς να πάρεις την XP-90, η οποία έχει fins που φτάνουν ως τη βάση της ψύκτρας. ’ρα, η θερμότητα κατανέμεται πιο ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της ψύκτρας.

Έχω την XP-90 για Pentium 4 και οι θερμοκρασίες είναι: 28-30 σε idle και το πολύ 47 σε full load! Όλα αυτά με ένα ανεμιστήρα 90mm Thermaltake Smart Fan στις 1400 RPM. Ούτε που ακούγεται!

Να συμπληρώσω ότι για να εγκαταστήσεις την XP-90 σε Κ8 πρέπει να βάλεις επάνω στη μητρική ένα "Adaptive RM (Retention Module)", το οποίο (ευτυχώς) περιλαμβάνεται στη συσκευασία.

Αρχική απάντηση από nickstamat

Να συμπληρώσω ότι για να εγκαταστήσεις την XP-90 σε Κ8 πρέπει να βάλεις επάνω στη μητρική ένα "Adaptive RM (Retention Module)", το οποίο (ευτυχώς) περιλαμβάνεται στη συσκευασία.

για K7 μιλάμε νομίζω. socket a.

Αρχική απάντηση από yaputzis

Αυτό που χρειάζεσαι μάλλον είναι καλύτερη ροή αέρα στο κουτί σου. Πόσους ανεμιστήρες έχει το κουτί σου;

έχει αρκετά καλή ροή, διότι έχει 2 8άρηδες στο πίσω μέρος και 2 8άρηδες μπροστά.

οπότε μάλλον δε φταίει η ροή.

Τόλη, ο ανεμιστήρας καλός φαίνεται.

Η ψύκτρα πρέπει να δεις αν χωράει στην msi. Κάτω από το cpu έχει έναν πυκνωτή μες τη μέση απ' ότι θυμάμαι, ξανακοίταξέ το και κοίτα και διαστάσεις ψύκτρας.

Αρχική απάντηση από sotiris [Σήμερα, στις 16:10]

για K7 μιλάμε νομίζω. socket a.

Δες τη φωτό με τις οδηγίες της XP-90...

Δεν είναι καλής ποιότητας βέβαια, αλλά θα καταλάβεις ότι μιλάει για K8. Δες τις περιοχές με κόκκινο πλαίσιο...;)

post-2160-1416071676,646_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από sotiris [Σήμερα, στις 16:10] έχει αρκετά καλή ροή, διότι έχει 2 8άρηδες στο πίσω μέρος και 2 8άρηδες μπροστά.

οπότε μάλλον δε φταίει η ροή.

Τότε μάλλον η αλλαγή ψύκτρας μ' ένα καλό ανεμιστήρα είναι μονόδρομος.

Εχώ έχω την SLK 900A στον Bartonάκο μου με ένα 9άρη Enermax. Δεν τον ακούω ποτέ από τις 2200 και κάτω και από θερμοκρασίες είμαι σχεδόν στα ίδια απ'όταν είχα βάλει νερό (εντάξει, είναι και χειμώνας τώρα αλλά είναι πολύ καλές).

Οπότε από εμένα: Thermaright :T:

psiktra0xk.jpg

παιδες σορρυ αλλα ειπα να μην ανοιξω καινουριο θεμα για αυτο που βλεπετε επανω. Εχει κατσει καλα η ψυκτρα πανω στον επεξεργαστη? εχω βαλει - βγαλει 4 φορες την ΧΡ90 και δεν καταφερνω να τη κανω να "κατσει" καλα πανω του. Τι φταιει?

Αρχική απάντηση από ea6gka

νομιζω οτι στην μια ακρη δεν πατησε καλα , δεξια κατω.

μαλλον δεν ειχες βαλει αρκετι θερμοαγογιμη αλλα και παλι η θερμοτιτα το cpu προερχετε απο το κεντπο του και εκει παταει μια χαρα!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.