Jump to content

Πρόβλημα με μητρική ή με μνήμη;

apotsi

Recommended Posts

Ακούστε λοιπόν το εξής:

Ο διευθυντής μου έχει ένα PC με μητρική ASUS P5W64 WS Pro, έναν E6600, και 4x 1GB OCZ DDR2 Gold και έπαιζε μιά χαρά.

Αποφάσισε λοιπόν να αναβαθμίσει μνήμη και CPU.

Αναβάθμισε το bios στην τελευταία έκδοση (1201, αν δεν κάνω λάθος) και έβγαλε πρώτα τον e6600 και έβαλε τον Q9550 που αγόρασε. To PC άναβε, αλλά κόλλαγε στο post και με τα 4 dimms επάνω. Μόλις έβγαζε το 1 και άφηνε 3GB, όλα μιά χαρά. Και Windows (XP 32 & Vista64) και εφαρμογές κανονικά.

Μου έφερε λοιπόν τις μνήμες του και τις 4 και του έδωσα για δοκιμή 2x Kingston HyperX DDR2 KHX6400D2LL/2G ώστε να φτάσει τουλάχιστον στα 4GB.

Αλλά δεν... (που λέει και ο Σεφερλής)... πάλι κόλλαγε στο post. Σε όποιες θέσεις κι αν δοκίμασε τις μνήμες.

Του κολλάει εκεί (βλ. screenshot). Εδώ βέβαια το χόντρυνε λιγάκι και έβαλε και δύο μονές για να πάει στα 6GB, αλλά και μόνο με τις 2x 2GB, του κόλλαγε.

attachment.php?attachmentid=23275&stc=1&d=1226060497

Για πείτε καμιά ιδέα να δοκιμάσει.

post-10-1442175332,3981_thumb.jpg

Ξαναπέρασε πάλι από πάνω το bios, μήπως δεν το πέρασε σωστά. Διαβάζοντας αυτό στο site της Asus

4 x DIMM, Max. 8 GB, DDR2 667/533 ECC,Non-ECC,Un-buffered Memory

Dual Channel memory architecture

Native DDR2 800 Support

μήπως εννοεί ότι δεν παίρνει 4 GB μνήμες στα 800, αλλά στα 667/533!? Έχεις να του βάλει 4 GB στα 667/533 να δεις τι παίζει?

Σε P5W DH με ενα Ε6700 @ 3.34 στα 334ΜΗz FSB ιδια σχεδον μητρικη(το αρχικο rev 1.02g)εβαλα 4GB 2x2GB DDR-2 800 @ 833 MHz αρχικα μου εκανε τα ιδια.Πριν την αναβαθμιση ειχα 2x1GB @ 833MHz και λειτουργουσε κανονικα.Tελικα εδωσα 1.55V στο chipset και μεχρι τωρα παιζει σωστα.Με 4 DIMM δε καταφερα να παιξει σωστα η P5W DH......

Καταρχήν να αφήσει μόνο 2 dimm πάνω.

Εχετε τσεκάρει ότι οι μνήμες που χρησιμοποιείτε είναι συμβατές με τη μητρική ?

Ασε τις τάσεις ήσυχες ... και κοίτα τα strap και τους dividers στο bios.

Δέν είναι λογικό να τις βλέπει σαν PC4300 τις μνήμες ... εκτός και άν έχετε πειράξει κάτι στο bios.

Να υποθέσω επίσης ότι μετά την αναβάθμιση bios ... την πρώτη φορά φορτώσατε τα default settings ?

Πολλές μητρικές έχουν θέμα με τα 4Gb, είτε με 2Χ2 είτε με 4Χ1. Συνάδελφος από τη δουλειά με παρόμοιο πρόβλημα, βάζει μία, μπαίνει BIOS, δίνει ρεύμα, κλείνει, βάζει και τη 2η και μετά postάρει κανονικά.

Εγώ, άλλαξα μητρική, γιατί βαρέθηκα τις πατέντες. Γενικά με τις Asus τα φοβάμαι τα 4Gb, ενώ με Gigabyte μόνο με 4Χ1 έχω συναντήσει πρόβλημα κι αυτό σε παλαιότερη μητρική.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.