Jump to content

Αγορα 10 PC για NetCafe

bambis

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα σας!

Ενας φιλος εχει ενα νετκαφε και θελει να το αναβαθμησει κ να προσθεσει

10 καινουρια pc...

Εδω ομως και 6 μηνες που εχω στην νεα μου δουλεια, λογω φορτου εργασιας

δεν εχω ψαξει κ δεν εχω ασχοληθει με το hardware που κυκλοφορει αυτο τον καιρο

και ουτε εχω δυστηχως τον χρονο να το κανω ο ιδιος.

Θα παρακαλουσα εσας του αγαπημενους συμφορουμητες :054: να με βοηθησετε

προτεινοντας μας μια νεα συνθεση για τα 10 καινουρια pc.

Οποτε με λιγα λογια αυτο που ζηταμε ειναι μια συνθεση αρκετα καλη ωστε

να παιζει ανετα τα τωρινα παιχνιδια και αξιοπρεπος αυτα που θα ακολουθησουν στο κοντινο μελλον.

To Overclock μην το υπολογιζετε καθολου αφου ολα θα λειτουργουν στα defaults.

Οσων αφορα την τιμη τωρα... καπου στα 1000€ το tower πιστευω καλα ειναι.

Σας ευχαριστω! :033:

Δεν χρειάζεται να δώσεις τόσα χρήματα!!! Με 800€ σύστημα ίσως και λιγότερα είσαι κορυφή σε ότι κι αν θες μαζί με οθόνη πληκτρολόγια ποντίκια χωρίς λειτουργικό!!!

Πρώτα απ`όλα εμφαση θα δώσεις στην κάρτα γραφικών! Για εμένα πολύ καλή περίπτωση είναι η 4870 της sapphire!

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.510674

Για οθόνη θα κοιτάξεις σε κάτι φτηνό με πολλές ιντσες!

πχ. SAMSUNG SYNCMASTER 2243NW BLACK

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.168000

Πληκτρολόγια ποντίκια φτηνά και καλά:

GIGABYTE GK-KM6100 ULTRA-SLIM MULTIMEDIA DESKTOP

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.576543

Aπό εκεί και πέρα κοιτάς φτηνό τροφοδοτικό 500-600 watt / κουτι και μια φτηνή πλατφόρμα!!!

THERMALTAKE VG1000BNS WING RS 100 BLACK WINDOW

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650614

OCZ OCZ600SXS-EU STEALTH XSTREAM POWER SUPPLY 600W

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700858

Θα έλεγα για :

Mνήμη 2 στικάκια ddr2 1gb 800

KINGSTON KVR800D2N5/1G 1GB PC6400 800MHZ VALUE RAM

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554788

Σκληρό δίσκο 250gb τον φτηνότερο:

SEAGATE BARRACUDA 7200.10 ST3250410AS 250GB SATA2

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.301627

Από εκεί και πέρα !

Μια λύση με AMD :

AMD PHENOM 9650 2.3GHZ QUAD-CORE BOX

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559944

ή

AMD PHENOM 9950 2.6GHZ QUAD-CORE ΒLACK EDITION BOX

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559945

ASUS M3A78-CM

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522659

ή

ΑSU M3A78-PRO

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522657

και μια με intel:

INTEL CORE 2 DUO E8200 2.66 GHZ LGA775 - 1333 FSB - BOX

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558250

ή

INTEL CORE 2 DUO E8400 3.00 GHZ LGA775 - 1333 FSB - BOX

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.558251

MSI P45 NEO-F

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.523317

Θα σου βγει από 800-850€ !Και είσαι κορυφή! Αν αρχίσεις λίγο τις εκπτώσεις σε μερικά πραγματάκια , μπορείς να φτάσεις τα 750€ !

Αν έχεις είδη πληκτρολόγια ποντίκια και οθόνη τα αφαιρείς και η τιμή πεφτει ακόμα χαμηλότερα!

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πας σε τίποτε ακριβότερο! Τσάμπα χρήματα θα δώσεις!!

Πολυ σωστος. Η μονη ενσταση ειναι το τροφοδοτικο, πανε σε κανα πιο ποιοτικο πχ Corsair, Thermaltake Toughpower, Hipro-Tech, Seasonix κλπ. Α, και για Intel MoBo καλυτερα κατι σε Asus ή Gigabyte.

Προσωπικά δε θα βάσιζα την επιχείρησή μου στο e-shop...

Πάρε από κάποιο άλλο κατάστημα με αξιόπιστο after-sales-support.

ΑΚριβώς συν ότι η 4870 είναι υπερβολή για νετ καφέ μια 4850, 9600gt, 9800 gt είσαι οκ.

Εγώ θα πήγαινα πάντως σε λύση Intel

ΑΚριβώς συν ότι η 4870 είναι υπερβολή για νετ καφέ μια 4850, 9600gt, 9800 gt είσαι οκ.

Εγώ θα πήγαινα πάντως σε λύση Intel

Καλύτερα 4870, μην αναβασθμίζεται κάθε λίγο και λιγάκι!!! Μην ξεχνάς ότι του λέμε να πάει σε 22αρα οθόνη άρα 1680χ1050 και ο άλλος θα θέλει να παίζει τα πάντα με τα πάντα ενεργοποιημένα!!

Ο επεξεργαστής σε τέτοιες αναλύσεις ελάχιστα του δίνει!!

Εβαλα και AMD για μικρότερο κόστος, για αναβαθμισημότητα αν θελήσει κάποια στιγμή για εναλακτική, αν χρειαστεί αργότερα τετραπύρηνος σε κάποιο παιχνίδι να είναι καλυμένος (κοιτάμε να περάσουμε όσο το δυνατόν περισσοτερο καιρό με τα ίδια) ή μήπως αργότερα περάσει τα pc αυτά σαν δεύτερα (οχι games), ώστε να έχει το πάνω έχει στις υπόλοιπες εφαρογές !

Μα δεν χρειάζεται να είναι όλα ενεργοποιημένα....

Πες το σε αυτόν που θα έρθει να πληρώσει για να παίξει!!!! :033:

Πληκτρολόγια ποντίκια φτηνά και καλά:

GIGABYTE GK-KM6100 ULTRA-SLIM MULTIMEDIA DESKTOP

Αν θες να περνάμε και μεις τα πιτσιρίκια από το cafe σου συνιστώ να δώσεις κάποια παραπάνω χρήματα σε καλά mouse, mousepads και πληκτρολόγια.

Αν θες να περνάμε και μεις τα πιτσιρίκια από το cafe σου συνιστώ να δώσεις κάποια παραπάνω χρήματα σε καλά mouse, mousepads και πληκτρολόγια.

Εγώ έχω δει τα giga! Για την τιμή τους είναι πολύ καλά για να μην πω ότι καλύτερο, αλλά να έχεις κάτι καλύτερο να προτείνεις, ρίξτο στο τραπέζι :)

Από την άλλη πιστεύω πως επειδή αυτά τα parts έχουν πολύ καταπόνηση από την πολύ χρήση και αντικαθήστανται συνέχεια δεν χρειάζεται να στραφεί σε ακριβά!

η γενικευση δεν ειναι ιδιον νοημωνα ανθρωπου που ξερει να κρινει, να μην γενικευει να μην ισοπεδωνει και να μην μηδενιζει τα παντα

http://www.e-shop.gr/b2b.phtml

Ακομα καλυτερα αν ειναι να δωσει ~800€

Ακριβως αυτο εφαρμοζει:

(κοιτάμε να περάσουμε όσο το δυνατόν περισσοτερο καιρό με τα ίδια)

ή μήπως αργότερα περάσει τα pc αυτά σαν δεύτερα (οχι games)

Βασικα αυτο που ψαχνει ειναι αυτο που ψαχνει ο καθενας οταν θελει να αγορασει ενα pc

με περιορισμενο budget η οταν δεν θελει να κανει υπερβολες.. δηλαδη μια συνθεση με την

καλυτερη δυνατη αναλογια αποδοσης/τιμης.

Τωρα οσον αφορα εαν η συνθεση θα ειναι Amd η intel..

Δεν θελει με τπτ AMD.. τον εχω ζαλισει να ειναι μην ειναι κολλημενος

αλλα δεν αλλαζει γνωμη.. Προβλημα του :p

Στην καρτα γραφικων ευτυχως δεν εχει κανενα κολλημα..

bambis added 23 Minutes and 39 Seconds later...

Μαζι σου! Αλλα δεν προκειται να δωσει 50€ να παρει το mouse G5 της Logitech

και ειδικα με αυτα τα piranhas που πανε στο μαγαζι του κ καταστρεφουν τα

παντα :p

Τι να σου πω! Εγώ αυτή την στιγμή τον 9950 με την asus ma378-pro θα έπαιρνα που είναι άριστη μητρική με μικρό κόστος γιατί μου προσφέρει περισσότερες προοπτικές σαν πλατφόρμα για το μέλλον αλλά και σαν τετραπύρηνος ενώ κοστίζει λιγότερο! Αν πάλι δεν θέλει...

δεν εχει κανενα λογο να παρει τετραπυρηνο.

για games που τα θελει, καλυτερη αγορα αυτη τη στιγμη ειναι Intel E8xxx (ο 8400 μαλλον)

επισης συμφωνω οτι εμεις ωραια τα λεμε για συνθεση μηχανηματος,

αλλα για netcafe ισως υπαρχουν και παραμετροι αλλοι που πρεπει να κοιταξει.

πχ η καταναλωση, το τι απαιτησεις εχουν οι πελατες κλπ

την nvidia μπορει να μην την παω, αλλα θυμαμαι οτι ειχε ανακοινωσει ενα πολυ ενδιαφερον χαρακτηριστικο που δεν εχει η ΑΤΙ.

στο δικο της hybrid sli με καρτα 9800GT και ανω, τη βγαζει τελειως off οταν δεν τρεχει παιχνιδια ο πελατης αλλα χαζευει στο ιντερνετ.

Το κακο ειναι οτι προς το παρον αυτο γινεται μονο με ΑΜD mobos απο οτι βλεπω στο link

Μπορείς να προτείνεις κάποια συγκεκριμένα? Απ'όσο είδα τα τρανταχτά ονόματα του τομέα (προμήθειες & support σε net cafe) αποδείχτηκαν σκάρτα. Δε θέλω να επεκταθώ στο θέμα και δε σκοπεύω να αναφέρω τα ονόματα των "σκάρτων", απλά σε ρωτώ μήπως έχεις κατι πραγματικά αξιόλογο να προτείνεις μιας και με ενδιαφέρει.

Όσον αφορά τα ποντίκια, τα πληκτρολόγια και τα mousepads. Προσωπική μου άποψη είναι πως είναι καλό να κόψεις 100 ευρώ από τη σύνθεση της μονάδας και να τα δώσεις σε ενα καλό πληκτρολόγιο, ένα καλό ποντίκι (mx518, g5, habu) και ένα ανεκτό mousepad.

Ας είμαστε και λίγο ρεαλιστές, το 85% των πελατών των ic's παίζουν a) wow B) warcraft (dota κυρίως) c) counter strike d) pro e) L2 και f) COD4. Από αυτά, το μόνο με "απαιτήσεις" είναι το COD4 που υπερκαλύπτονται και με μια 4850/9800 στα 1680χ1050.

Το intel σύστημα είναι μονόδρομος καθαρά για λόγους marketing. Αλλιώς ακούγεται to "INTEL PENTIUM CORE 2 DUO E8400 στα 3 GHz" Και αλλιώς το "Phenom 9850".

Πάνω σε αυτό: Πριν διαφωνήσετε σκεφτείτε το διπλά.

Tα τροφοδοτικά είναι το κομμάτι που πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή. Πάρε κάτι δοκιμασμένο και χωρίς υπερβολές στα watt. 450-550 είναι εντάξει, μην ξεχνάς, δεν πας για overclocking.

Η μητρική και οι ram δεν είναι κατι που πρέπει να επενδύσεις, μιας και δεν παίζουν μεγάλο ρόλο στο πως θα φανεί το παιχνίδι στον πελάτη, μια μητρική των <=80 ευρώ με 2gb μνήμης στα 800/667 είναι μια χαρά.

Σκληρό όπως ακριβώς σου πρότειναν, έναν 250άρη, το φθηνότερο.

Πρόταση: Πάρε και 1 32" τηλεόραση και βαλε σε 1 pc, για pro. Και να τονίζεις πως "αυτό το pc είναι για pro". Δε φαντάζεσαι πόσο πιάνει...

Μπορείς να προτείνεις κάποια συγκεκριμένα? Απ'όσο είδα τα τρανταχτά ονόματα του τομέα (προμήθειες & support σε net cafe) αποδείχτηκαν σκάρτα. Δε θέλω να επεκταθώ στο θέμα και δε σκοπεύω να αναφέρω τα ονόματα των "σκάρτων", απλά σε ρωτώ μήπως έχεις κατι πραγματικά αξιόλογο να προτείνεις μιας και με ενδιαφέρει.

Όσον αφορά τα ποντίκια, τα πληκτρολόγια και τα mousepads. Προσωπική μου άποψη είναι πως είναι καλό να κόψεις 100 ευρώ από τη σύνθεση της μονάδας και να τα δώσεις σε ενα καλό πληκτρολόγιο, ένα καλό ποντίκι (mx518, g5, habu) και ένα ανεκτό mousepad.

Ας είμαστε και λίγο ρεαλιστές, το 85% των πελατών των ic's παίζουν a) wow B) warcraft (dota κυρίως) c) counter strike d) pro e) L2 και f) COD4. Από αυτά, το μόνο με "απαιτήσεις" είναι το COD4 που υπερκαλύπτονται και με μια 4850/9800 στα 1680χ1050.

Το intel σύστημα είναι μονόδρομος καθαρά για λόγους marketing. Αλλιώς ακούγεται to "INTEL PENTIUM CORE 2 DUO E8400 στα 3 GHz" Και αλλιώς το "Phenom 9850".

Πάνω σε αυτό: Πριν διαφωνήσετε σκεφτείτε το διπλά.

Tα τροφοδοτικά είναι το κομμάτι που πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή. Πάρε κάτι δοκιμασμένο και χωρίς υπερβολές στα watt. 450-550 είναι εντάξει, μην ξεχνάς, δεν πας για overclocking.

Η μητρική και οι ram δεν είναι κατι που πρέπει να επενδύσεις, μιας και δεν παίζουν μεγάλο ρόλο στο πως θα φανεί το παιχνίδι στον πελάτη, μια μητρική των <=80 ευρώ με 2gb μνήμης στα 800/667 είναι μια χαρά.

Σκληρό όπως ακριβώς σου πρότειναν, έναν 250άρη, το φθηνότερο.

Πρόταση: Πάρε και 1 32" τηλεόραση και βαλε σε 1 pc, για pro. Και να τονίζεις πως "αυτό το pc είναι για pro". Δε φαντάζεσαι πόσο πιάνει...

Kαλά το σκεπτικό σου είναι τελείως λάθος!!! Και να εξηγήσω γιατί!!! Μια επηχείρηση την ενδιαφέρουν τα εξής:

1) Οσο το δυνατόν μικρότερο κόστος αγοράς !

2) Μεγάλη διαρκεια ζωής, αντοχή στο χρόνο αρα μεγαλύτερο κέρδος!

3) Περισσότερες εναλλακτικές για φτηνη βελτίωση του συστήματος !

Βρές μου έναν τομέα που πέτυχες και εγώ πάω πάσο!!!

Με την AMD πλατφόρμα έχει μικρό κόστος!!! Παίρνει τετραπύρηνο που σίγουρα σε βάθος χρόνου θα είναι πολυτιμότερος άρα εξασφαλίζει την μεγαλύτερη διάρκεια ζωής (λειτουργίας) ενώ έχει και περισσότερες εναλλακτικές αναβάθμισης!

Αν ήταν ένας gamer που αγόραζε κάθε 6-μηνο νέο σύστημα τοτε ας έπαιρνε διπύρηνο intel τώρα που μιλάμε για κατάστημα το σκεπτικό πρέπει να είναι διαφορετικό!!!

Δεν λέω πως ένα COD4 δεν μπορει να το παίξει με διπύρηνο αλλά έχοτνς τις intel και amd να επενδύουν με ταχύς ρυθμούς ακόμα και σε 8πύρηνους αργό η γρήγορα θα ακολουθήσου και τα παιχνίδια! Επειδή μιλάμε για επιχείρηση πρέπει να καλυψει όλα τα ενδεχόμενα!

Κοίτα το GTAIV έχει ανάγκη από πολλούς πυρήνες, αφού τα recommendations του είναι:

Recommended System Requirements

• OS: Windows Vista (Service Pack 1) / XP (Service Pack 3)

• Processor: Intel Core 2 Quad 2.4 Ghz / AMD Phenom X3 2.1 Ghz

• Memory: 2 GB (XP) / 2.5 GB (Vista) RAM; 18 GB hard drive space

• Video card: 512 MB NVIDIA 8600 / 512 MB ATI 3870

Aρα θες από 3πύρηνο και πάνω!!! Ξέρω ότι τα recommendations είναι πολλές φορές υπερβολικά και δεν λέω ότι δεν μπορείς να παίξεις με διπύρηνο αλλα σίγουρα αυτό δείχνει τις προτιμήσεις του παιχνιδιού για πολλούς πυρήνες!!!

Με βάση το κόστος αλλά και την αντοχή στο χρόνο σίγουρα πρέπει να πάρει την 4870 και όχι την 4850!!!! Μπορεί σήμερα και οι δυο να παίζουν ικανοποιητικά τα διάφορα games αλλά εδώ μας ενδιαφέρει η διάρκεια ζωής του pc!!! Να περάσουμε όσο καιρό γίνεται με τα ίδια και να μην πληρώσουμε για νέα κάρτα!!!

Το 400-450watt τροφοδοτικό για μια ATI 4870 /4850 δεν φτάνει!!!!! Πήγαινε στο site της ATI και θα δεις ότι χρειάζεται μεγαλύτερα τροφοδοτικά!!! Αν βάλει 400watt θα τα καταστρέψει όλα!!

Οσο για τα ποντίκια δεν συμφωνώ καθόλου! Να πληρώσει 100€ για κάθε pc για πληκτρ/ποντ. που θα τα πετάξει σε ένα 6μηνο λόγο χρήσης και από την άλλη να έχει στερείσει από τα tower του 100€ δύναμης σε όλους τους τομείς!!!!! Μην ξεχνάς ότι ο πελάτης πρώτα κοιτά να έχει ένα καινούριο και καθαρό πληκτρολόγιο και μετά τα άλλα!! Σε 6 μήνες τα πληκτρολόγια/ ποντ. δεν θα φαίνονται και τα μισά θα είναι off! Εγώ θα έπαιρνα φτηνά και θα έκανα συχνότερες αλλαγές!

Η πρόταση για την 32αρα με pro είναι σωστή αλλά θα έλεγα με ένα σύστημα με κέρματ να παίζει !!! Δεν ξέρω αν το κάνουν με pc ή ps3 !!!

Παιδια σας ευχαριστω ολους με εχετε βοηθησει αρκετα δινοντας μου εναν μπουσουλα στο πως πρεπει να κινηθει ο φιλος μου.

επισης συμφωνω οτι εμεις ωραια τα λεμε για συνθεση μηχανηματος,

αλλα για netcafe ισως υπαρχουν και παραμετροι αλλοι που πρεπει να κοιταξει.

+1

Συμφωνω οτι για να παιξεις σωστα ενα Fps θα πρεπει να εχεις κ τα καταλληλα mouse/kb/mousepads και εγω σαν "πελατης" θα ηθελα να

τα ειχε, αλλα ο ιδιος δεν θα το εκανε. Δεν ξερω βεβαια σε περιπτωση

που ειχε να αντιμετωπισει καποιον Α ανταγωνισμο αν θα προχωρουσε σε κατι τετοιο.

Τωρα για τα PC... απο οτι μου εχει πει θελει να του "κρατησουν"

χωρις αυτο να σημαινει οτι θα πρεπει να παει να αγορασει οτι

High-End κυκλοφορει αυτη την στιγμη στην αγορα.

Κατι αλλο που μου ειπε χθες οταν μιλησαμε ηταν οτι δεν θελει ουτε

ATI :096: (του ειπα οτι προτειναται την 4870) και με ρωτουσε για την

GTX260.

Τι λεει αυτη η καρτουλα;

Μια 9800gt or gtx είναι υπεράρκετη για νετ καφέ ξαναλέω

Δεν διαφωνω απλα με ρωτησε για την GTX260...

Μου ειπε οτι δινει μεχρι 250€ για VGA

Γι αυτο λεω μηπως ειναι καλυτερη η GTX260;

Η μηπως δεν αξιζει η διαφορα της τιμης σε σχεση με την αποδοση μιας 9800;

Ακριβως.Φυγε μακρια.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.