Jump to content

Intel ICHR Raid Vs PCI Raid controller

squid

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εχω στη δουλεια ενα setup Raid-0 4xRaptors 150 πανω στον ΙCH9R και παρολο που δουλεψε και σεταριστηκε απο την αρχη απροβληματιστα, δεν εχω ταχυτητα. τουλαχιστο σιγουρα οχι την ταχυτητα που περιμενα. Σε βαθμο που δεν δικαιολογει το κοστος και τη φασαρια του πακετου μεχρι στιγμης.

Αντε να ειναι λιγο καλυτερα απο εναν συμβατικο μεγαλο συγχρονο sata αλλα οχι ΤΟΣΟ καλυτερα που να μου κανει τη διαφορα που χρειαζομουν στη δουλεια και να δικαιολογει τη φασαρια και το κοστος...

Μηπως μια ανεξαρτητη καρτα Raid θα εκανε το πακετο να δουλεψει οπως θα επρεπε?? Αν ναι ποια? και θα χασω τα δεδομενα απο τη μεταφορα απο τον εναν controller στον αλλον?

1. Τι ταχύτητες έχεις? Σύγκρινέ τες με αυτές (που είναι απλοί κι όχι raptor) κι πες μου

2. Οι απλοί controllers είναι πιό αργοί γιατί επικοινωνούν μέσω PCI. Για καλές επιδόσεις χρειάζεσαι PCIe ή PCIx που οι τιμές τους ξεκινάνε από 800$ και φυσικά την κατάλληλη μητρική.

3. Όχι, δε θα αναγνωρίσει την παλιά διάταξη. Θα πρέπει να μεταφέρεις τα δεδομένα αλλού και να το στήσεις από το μηδέν.

4. Τι χρήση κάνεις και με τι stripe size είναι φτιαγμένος ?

4. χρηση : αποθηκευση και επεξεργασια (οpen - save - autobackup - close - open, oλη την ωρα) μεγαλων αρχειων (100, 500, 1000ΜB) CorelDRAW. (και επεξεργασια εικονας (Photoshop) αλλα εκει δεν δημιουργουνται τοσο μεγαλα αρχεια και παει καλα) Stripe : 128kb

1. Tαχυτητες:

μονος 750GB και Raptor 150

attachment.php?attachmentid=18249&d=1197649069

attachment.php?attachmentid=18248&d=1197648949

Raid-0

attachment.php?attachmentid=18246&d=1197637221

attachment.php?attachmentid=18245&d=1197637202

χωρις write back caching

attachment.php?attachmentid=18210&d=1197397238

με write back caching

attachment.php?attachmentid=18217&d=1197452733

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=38397&page=2

.

1. Τι ταχύτητες έχεις? Σύγκρινέ τες με αυτές (που είναι απλοί κι όχι raptor) κι πες μου

2. Οι απλοί controllers είναι πιό αργοί γιατί επικοινωνούν μέσω PCI. Για καλές επιδόσεις χρειάζεσαι PCIe ή PCIx που οι τιμές τους ξεκινάνε από 800$ και φυσικά την κατάλληλη μητρική.

3. Όχι, δε θα αναγνωρίσει την παλιά διάταξη. Θα πρέπει να μεταφέρεις τα δεδομένα αλλού και να το στήσεις από το μηδέν.

4. Τι χρήση κάνεις και με τι stripe size είναι φτιαγμένος ?

2) Σωστά, αλλά ο ICH9R επικοινωνεί μέσω δύο PCI-Express lanes με το NB οπότε δεν τίθεται θέμα εδώ, εκτός και αν έχεις array που να ξεπερνάει τα 500MB/s.

Δεν ξέρω αν είδα καλά και διάβασα καλά, αλλά 4 raptors να πιάνουνε σε RAID 0 133MB/s average read ?

Κάτι πάει στραβά, αρκετά στραβά.

1.εχεις βάλει τους drivers της Intel?

http://downloadcenter.intel.com/Product_Filter.aspx?ProductID=2101

2.δες και αυτο το blog, κατα τον τυπο το hd tune δεν ειναι κατάλληλο για να μετρας raid arrays..

http://www.fluffles.net/blogs/2

Υ.Γ.

εγω με 2 640αρηδες σε raid0(ICH9R) πιάνω γύρω στα 190mb/s average, δε μπορεί εσυ με 4 ραπτορες να είσαι λιγότερο!

attachment.php?attachmentid=23224&stc=1&d=1225025768

Έφαγα μιά φλασιά τώρα...

Μήπως έχεις ξεχάσει στους δίσκους το jumper κι είναι σε SATA150 mode κι όχι SATA300 ? To έχουν συνήθως default στο SATA150.

Λες ? Λες το bandwith 150/300 ειναι αρκετο να κανει τη διαφορα? σε ολους τους Raptors ειναι ετσι? και στους 36αρηδες?

O Raptor είναι Sata-1(ο παλιός 34-75-150GB), ο ποιο καινούριος είναι Sata2(2.5')

Jumper βρίσκεις σε Sata-2 δίσκους που το γράφουν πάνω.

Controller έχει 150-200Ευρώ+ ένας καλός PCI-E.

Καλησπέρα, καλό είναι να μη μετράς ταχύτητα δίσκου με benchmarks γιατι

δε σου λένε την "αλήθεια". Βάλε ένα πρόγραμμα σαν το total commander

και δοκίμασε αντιγραφή μεγάλων αρχείων σε πραγματικές συνθήκες και δες

τι νούμερα σου λέει.

Τα benchmarks χρησιμοποιούν εγγραφές μικρών αρχείων συνήθως και σε

raid-0 έχουν μεγάλη εξάρτηση απο το stripe size.

Αν είσαι σίγουρος οτι δε θα έχεις αρχείο μεγαλύτερο απο 2GB καλύτερα βάλε

FAT32 το οποίο είναι πιο γρήγορο απο το NTFS. Στα Window$ δεν έχεις και

πολλές επιλογές απο FS και στην ουσία δεν έχεις κανένα καλό FS...

αυτος που σκαναρα πιο πανω ειναι ο ενας απο τους τεσσερις μου, ειναι μονο Sata-1 (150mbs)? Δε βλεπω να δειχνει τιποτε για sata1/2 στα jumper settings ....

Ναι, έχεις δίκιο. Νομίζω υπάρχουν και 150άρηδες Raptors σε SATA2. Δεν είμαι και σίγουρος.

Αν κατάλαβα καλά, δουλεύεις μεγάλα αρχεία (φωτογραφίες, βίντεο, κλπ).

Θυμάσαι τι stripe size έχεις κάνει το δίσκο? Θα σου πρότεινα τα εξής:

1. Κατέβασε τους τελευταίους drivers για το chipset σου, όπως και για το Raid.

2. Καθάρισε το μηχάνημα από τους παλιούς και βάλε τους καινούριους.

3. Στήσε το raid από την αρχή με stripe size 64kb αρχικά.

4. Φτιάξε NTFS partition με cluster size, 4x64=256kb

5. Τρέξε το ATTO bench με ρυθμίσεις για μεγάλα αρχεία και πόσταρε τα αποτελέσματα (transfer size 256-1024, length 32mb, queue 10)

Αν δε μας ικανοποιούν, θα κάνουμε κι άλλη μία δοκιμή με 128kb.

bench32.zip

Ναι, έχεις δίκιο. Νομίζω υπάρχουν και 150άρηδες Raptors σε SATA2. Δεν είμαι και σίγουρος.

Αν κατάλαβα καλά, δουλεύεις μεγάλα αρχεία (φωτογραφίες, βίντεο, κλπ).

Θυμάσαι τι stripe size έχεις κάνει το δίσκο? Θα σου πρότεινα τα εξής:

1. Κατέβασε τους τελευταίους drivers για το chipset σου, όπως και για το Raid.

2. Καθάρισε το μηχάνημα από τους παλιούς και βάλε τους καινούριους.

3. Στήσε το raid από την αρχή με stripe size 64kb αρχικά.

4. Φτιάξε NTFS partition με cluster size, 4x64=256kb

5. Τρέξε το ATTO bench με ρυθμίσεις για μεγάλα αρχεία και πόσταρε τα αποτελέσματα (transfer size 256-1024, length 32mb, queue 10)

Αν δε μας ικανοποιούν, θα κάνουμε κι άλλη μία δοκιμή με 128kb.

επειδη εχουμε πολυ δουλεια ετρεξα μονο το bench. Δεν ξερω ποτε θα μπορεσω να τα δοκιμασω ολα τα παραπανω.

- O Δισκος ενδιαφεροντος ειναι ο "E" (Raid volume 0 - 560gb)

- O "S" ειναι το αλλο volume απο το ιδιο Raid (Raid volume 1 - 40gb / για swap files)

- Oι "F" & "C" ειναι partitions ενος WD 750 sata2

- O "R" ειναι Ramdisk (4Gb απο 8 gb ram) .......

.

post-1094-1442175331,9847_thumb.jpg

post-1094-1442175332,0708_thumb.jpg

post-1094-1442175332,1444_thumb.jpg

post-1094-1442175332,242_thumb.jpg

post-1094-1442175332,3178_thumb.jpg

Με τα νούμερα που σου δίνει εδώ, δε βλέπω κάποιο πρόβλημα... Είναι >2πλάσιο από όσο δίνουν οι δικοί μου με raid 5

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.