LyraScience Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Νοέμβριος 1, 2008 Λοιπόν... εδώ και μέρες έχω κάποια προβληματάκια με το desktop μου. Και το κυριότερο, ίσως, από αυτά είναι ότι ΔΕΝ μπορώ να κάνω boot από το cd!! Με αποτέλεσμα να μην μπορώ να μπω ούτε στην επιδιόρθωση των Windows (γιατί μου εμφανίζεται ότι λείπει το hal.dll και πρέπει να το εγκαταστήσω), ούτε και να τρέξω το liveCD ubuntu... Έχει κανείς καμιά ιδέα για το πως μπορώ να "υποχρεώσω" το pc μου να καταλάβει ότι θέλω να τρέξω λογισμικό που βρίσκεται σε cd κι όχι σε hd??? (Φυσικά έχω ήδη μπει στα bios κι έχω αλλάξει τα boot priorities...)Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stealth1442169213 Νοέμβριος 1, 2008 #2 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2008 Να μην σε αφηνει να μπεις στα Windows γιατι λειπει το συγκεκριμενο αρχειο το καταλαβαινω αλλα να μην μπορεις να bootαρεις απο το CD ειναι πολυ περιεργο.Κανε clear CMOS να γυρισουν ολα σε defaults.Aφου βαλεις ξανα ημερομηνια,ωρα κ.λ.π. save and exit.Mετα το single beep πατα F8 να σου βγαλει τον boot manager (δεν δουλευει σε ολες τις μητρικες με F8,αν δεν δουλεψει δοκιμασε F5 και F6) και διαλεξε να κανεις boot απο το CD.Αν τα καταφερεις να bootαρεις απο το CD κανε repair install.stealth Link to comment Share on other sites More sharing options...
LyraScience Νοέμβριος 1, 2008 Author #3 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2008 Μόλις το δοκίμασα! Και πάλι τίποτα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stavpal Νοέμβριος 1, 2008 #4 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2008 τίποτα καλωδιοταινία κοίταξες? μήπως τα παιξε το dvdrom (εννοώ το drive)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stealth1442169213 Νοέμβριος 1, 2008 #5 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2008 Το CD το βλεπει κανονικα στο bios?Μηπως εχεις βαλει αναποδα την καλωδιοταινία?Εχεις αλλο CD να δοκιμασεις?Αν δεν κανει τιποτα και το μονο που σου βγαζει ειναι το error σημαινει οτι δεν μπορει να bootαρει απο το CD και παει στο επομενο device που ειναι ο δισκος και σου βγαζει το error,δεν μπορω να καταλαβω τι συμβαινει...stealth Link to comment Share on other sites More sharing options...
LyraScience Νοέμβριος 1, 2008 Author #6 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2008 Τα 'χω ελέγξει όλα!! Η καλωδιοταινία είναι μια χαρά στη θέση της, στο boot menu εμφανίζεται κανονικότατα το cd και ναι!!! δοκίμασα και με το άλλο drive που ΄χω αλλά και πάλι τα ίδια! Τέλος, για να καλύψω και το ενδεχόμενο του να ΄χει πρόβλημα η κόπια των windows μου δοκίμασα και με δεύετρη κόπια.... Ειλικρινά, τόσα format έχω κάνει κατά διαστήματα αλλά αυτό το πράγμα δεν το 'χω ξαναπάθει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stavpal Νοέμβριος 1, 2008 #7 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2008 δηλαδή τι σου βγάζει? (συνήθως λέει press "κάτι" για κάποια sec και μετά ξεκινάει από τον σκληρό αν δεν πατήσεις π.χ. Enter) Είπες ούτε με σίγουρο linux live cd δεν μπαίνει ε?Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα άλλο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
LyraScience Νοέμβριος 1, 2008 Author #8 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2008 Ναι... ναι... Βγάζει συνήθως τη φράση "press any key to boot from cd" αλλά για κάποιο λόγο σε μένα δεν εμφανίζεται αυτό!! Απλά "αγνοεί" το cd!! Δεν έχω ιδέα γιατί και πώς!!! Και όντως δοκίμασα να μπω και με το liveCD του ubuntu αλλά και πάλι τα ίδια... Είναι σα να μην "καταλαβαίνει" ότι θέλω να bootάρω από cd! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stealth1442169213 Νοέμβριος 1, 2008 #9 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2008 Τα 'χω ελέγξει όλα!! Η καλωδιοταινία είναι μια χαρά στη θέση της,...Δοκιμασε να βαλεις την πλευρα της καλωδιοταινιας που ειναι στην μητρικη στο CD και αυτην που ειναι στο CD στην μητρικη.stealth Link to comment Share on other sites More sharing options...
KostasThLB Νοέμβριος 1, 2008 #10 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2008 Η μητρική σου έχει boot menu;Συνήθως πατάς F2 ή Del για να μπεις στο BIOS και F11 για boot menu.Επίσης κοίταξε εξονυχιστικά τις ρυθμίσεις στο BIOS μήπως έχεις κάνει disable τις επιλογές 2nd boot device, 3rd boot device κτλ.Ακόμη βεβαιώσου ότι έχεις την επιλογή "Try other boot devices" στο ON.Αφαίρεσε τελείως τον σκληρό από τη μητρική και κάνε δοκιμές μόνο με bootable cd. Δοκίμασε και κάποιο άλλο live cd.Επειδή έχεις δοκιμάσει και με άλλο drive και με άλλο cd το πιθανότερο είναι ότι κάποια ρύθμιση στο BIOS παραμένει λάθος οπότε ξανακοίτα τα από την αρχή.To hal.dll δοκίμασε να το κατεβάσεις από εδώ http://www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?hal και αντίγραψέ το μόνος σου στο C:\Windows\system32\ Link to comment Share on other sites More sharing options...
LyraScience Νοέμβριος 1, 2008 Author #11 Κοινοποίηση Νοέμβριος 1, 2008 Και ναι!!! Ο υπολογιστής δουλεύει!! Κι όχι μόνο αυτό αλλά έκανε κανονικά εκκίνιση!!! Βέβαια για να μαι απόλυτα σίγουρη κατέβασα το hal.dll και το αντικατέστησα ήδη κι άρχισα να τον κάνω check για ιούς κι άλλα errors.... Θα δοκιμάσω και το boot από το cd εκ νέου... Α!! Ναι!! Το "θαύμα" (γιατί ο υπολογιστής μου μάλλον να με τρελάνει προσπαθούσε...) έγινε αφού τον ξεντέριασα σχεδόν τελείως και τον επανασυναρμολόγησα... Μάλλον θέλαν τα κομμάτια του να πάρουν τον αέρα τους... Τί να πω.... Τέσπα... Ευχαριστώ πολύ όλους σας για την βοήθεια σας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
LyraScience Νοέμβριος 3, 2008 Author #12 Κοινοποίηση Νοέμβριος 3, 2008 Λοιπόν... ο υπολογιστής μου επειικώς προσπαθεί να με τρελάνει... κι επειδή για κάποιο λόγο νομίζω ότι κάτι έπαθε η mobo σήμερα πάει όλο το κουτί σε τεχνικό!Ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια και παρακαλώ το παρόν thread να κλειδωθεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.