junior-21- Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 31, 2008 Καλημέρες. Αγοράζω προχθές 2 δίσκους WD 640 AAKS, καθέναν από διαφορετικό κατάστημα, άρα και διαφορετική παρτίδα. Έχοντας καεί η γούνα μου από δίσκους τον τελευταίο μήνα, ήθελα να κάνω backup έναν 500AAKS σε έναν 640. Ξεκινάω, τον βάζω πάνω στην mobo (Asus Maximus Formula SE), τον βλέπει κανονικά bios και windows XP, τον κάνω ένα quick format και βάζω να κάνει copy. Φεύγω για λίγο από το σπίτι και 2 ώρες μετά που γυρνάω βλέπω την μπάρα προόδου της αντιγραφής στο 1/3 και να μην γράφει υπολειπόμενο χρόνο. Είχα βάλει περίπου 250gb να αντιγραφούν. Ο ρυθμός ήταν πάρα πολύ αργός. Πατάω cancel. Βρίσκω έναν φάκελο με photos στον 500άρη που είναι 240mb. Αντιγραφή στον 640 με χρονόμετρο : 1 λεπτό ακριβώς! (πολύ αργό νομίζω) Κάνω αντιγραφή τον φάκελο από τον 640 στον 500 : γίνεται σφαίρα! Αρχίζω άλλες δοκιμές. Τον φάκελο από τον 500 σε ένα 750AAKS: σφαίρα! Τον φάκελο από τον 640 στον 750: σφαίρα! Αλλάζω θέση sata : τίποτα! Τρέχω Hddtach: μια χαρά αποτελέσματα για τον 640άρη. Λέω πάει, χαιρέτησε ο controller της mobo! Αλλάζω σε Asus P5K Premium. E, τα ίδια ακριβώς! Ε λέω, ο δίσκος θα είναι. Αμ δε Ανοίγω τον άλλον new 640 AAKS (άλλο revision) και είχα ακριβώς τα ίδια Θα τρελλαθώ! Τι τρέχει? :022: :022: :022:
giannhspatra Οκτώβριος 31, 2008 #2 Οκτώβριος 31, 2008 μου το κάνει και εμένα πολλές φορές οταν προσπαθώ να κάνω back up το φάκελο με τις φωτογραφίες μου...6gb + δε ξέρω τι παίζει αλλα αμα τα κάνεις λίγα λίγα θα δείς σε ποιο αρχείο κολάει...ενα αρχείο τη κάνει τη δουλειά...
junior-21- Οκτώβριος 31, 2008 Author #4 Οκτώβριος 31, 2008 Antivirus?Κaspersky ΑntiVirus, όχι η suite
MUL Οκτώβριος 31, 2008 #5 Οκτώβριος 31, 2008 να κατεβάσεις απο το site τις WD ενα πρόγραμμα που κάνει back up.. Ειχα κατεβάσει ενα πιο παλιά και ήταν τέλειο αντέγραφε τα πάντα γρήγορα (τα πάντα ) και το έκανε πιο γρήγορα ακόμα και απο το copy -paste των win
Greek Οκτώβριος 31, 2008 #6 Οκτώβριος 31, 2008 Δοκίμασες απενεργοποιημένο? Επίσης δοκίμασε με κάποιο πρόγραμμα ειδικά για Disk Copy όπως το Teracopy , Norton Ghost 12 , κλπ...
junior-21- Οκτώβριος 31, 2008 Author #8 Οκτώβριος 31, 2008 Δοκίμασες απενεργοποιημένο? Επίσης δοκίμασε με κάποιο πρόγραμμα ειδικά για Disk Copy όπως το Teracopy , Norton Ghost 12 , κλπ...Το θέμα μου είναι ότι δεν δουλεύουν σωστά οι 640 στο copy-paste των windowsXP. Δεν με ενδιαφέρει να βρω άλλον τρόπο γρήγορης αντιγραφής. Είναι παράλογο που θέλω να δουλεύει σωστά?@Greek: δεν έχει να κάνει,το δοκίμασα. Το θέμα είναι ότι δεν είναι γενικό πρόβλημα, αργές ταχύτητες αντιγραφής προς τους 640 έχω, όλες οι άλλες αντιγραφές παίζουν τέζα
DennisK Οκτώβριος 31, 2008 #10 Οκτώβριος 31, 2008 Και εγώ είχα παρόμοια issues με WD640 που πήρα πρόσφατα(Giga G33 & XP). Μου έβγαινε πολλές φορες unreadable και έπρεπε να κάνω checkdisk για να μου ξαναφτιάξει το stracture. revision 65Α7Β0. Αυτό τον αγόρασα πρόσφατα. Έχει ημ.κατασκευής πιο παλιά απο έναν που αγόρασα πριν κανα μήνα με ίδιο revision. Πάντως έχει σταματήσει να μου τα κάνει τώρα. Τον έχω ψιλογεμίσει κιόλας. ϊσως θέλουν λίγο "στρώσιμο"... Να και ενα ΑΤΤΟ που έκανα τώρα.
junior-21- Οκτώβριος 31, 2008 Author #11 Οκτώβριος 31, 2008 Nαι, κι εμένα κάνει τα ίδια που λές με checkdisk.και έχω ακριβώς ίδιο revision. :046: άκου εκεί στρώσιμο... Λες ρε φίλε? Μήπως θέλει και αλλαγή λάδια?
DennisK Οκτώβριος 31, 2008 #12 Οκτώβριος 31, 2008 Τι να σου πώ πάντως του έχω χώσει καμια 150gb. Η όλη φάση κράτησε κανα 3άρι μέρες; Απο χτές παίζει κανονικά. Ελπίζω να μην κάνει κανα τσαφ και του τραβήξω καμία σε κανα τοίχο... lol
yanni Οκτώβριος 31, 2008 #18 Οκτώβριος 31, 2008 Πολύ υψηλό cpu utilization και 4MB/sec = PΙΟ mode για κάποιο λόγο. Δεν έχει ενεργοποιηθεί καθόλου το DMA. Ασυμβατότητα με τον controller ίσως? Προβληματικό καλώδιο? Δεν νομίζω να είναι απλά το accoustic management αλλά δοκίμασέ το.Πήγαινε στο device manager και στο IDE - ATA/Atapi controller δες το current transfer mode.
junior-21- Νοέμβριος 3, 2008 Author #19 Νοέμβριος 3, 2008 Το καλώδιο σίγουρα δεν είναι, γιατί και το άλλαξα, και άλλος δίσκος παίζει πάνω (αρκέι να μην είναι 640άρης)! Το accoustic δεν ήταν, πάντως τώρα δεν έχει και τόση σημασία γιατί οι δίσκοι έφυγαν και σήμερα θα πάρω 2 seagate 1TB! Α, σε άλλα μηχανήματα, οι δίσκοι παίξαν κανονικά (τι ναπω) !!!!!!!!!
Wizard! Νοέμβριος 3, 2008 #20 Νοέμβριος 3, 2008 Να ρωτήσω μήπως έχει ξεχαστεί το jumper στη θέση SATAI...? Οι περισσότεροι εκεί το έχουν για λόγους συμβατότητας με παλαιότερες μητρικές
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.