fonzi Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 16, 2005 Ξέρει κανείς πως ελέγχουμε αν είναι ενεργοποιημένο το NCQ?Μητρική DFI -ultra D (NForce 4) δίσκοι seagate NCQ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ison Φεβρουάριος 16, 2005 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2005 control panel--->system---->device manager---->ide/atapi controllers---->nvidiaadma controller(σε ενα απο τα 2 θα δεις τους σκληρους σου)--->δεξι κλικ properties --->primary channell ---->δες εκει αν ειναι enabled to ncq. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kIlGoRi Φεβρουάριος 17, 2005 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2005 Δουλευει το ncq οταν τους εχεις σε striping ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Φεβρουάριος 18, 2005 Author #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2005 Εχω stripping και μου δείχνει ότι εχουν NCQ.Αλλά περίμενε να τους δοκιμάσω και να ανεβάσω αποτελέσματα να δούμε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kIlGoRi Φεβρουάριος 18, 2005 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2005 τελικα βρηκες τιποτα ???? εγω εχω 2 maxtor 300 σατα αλλα δεν εχω στησει ακομη το PC περιμενω καρτα γραφικων και μνημες Link to comment Share on other sites More sharing options...
crmaris Φεβρουάριος 18, 2005 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2005 Αρχική απάντηση από fonzi [Σήμερα, στις 09:04] Εχω stripping και μου δείχνει ότι εχουν NCQ.Αλλά περίμενε να τους δοκιμάσω και να ανεβάσω αποτελέσματα να δούμε. που το δείχνει ότι έχουνε ncq ?Γιατί και εγώ έχω δυο maxtor ncq σε raid 0 στον controller του nforce4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kIlGoRi Φεβρουάριος 18, 2005 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2005 δοκιμασες αυτο που ειπε ο ισον ???εκει στους controlers για τους δισκους πρεπει να ειναι ... επειδη εγω ακομη δεν ειμαι στημενος και δεν ξερω τι παιζει υποθετω οτι ο τροπος να τσεκαρεις αν το ncq ειναι ενεργοποιημενο ειναι να δεις στα properties του σατα controler στα devices καπου εκει μεσα λογικα θα πρεπει να ειναι ... τελικα αυτο το πραγματακι αξιζει .... ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
crmaris Φεβρουάριος 18, 2005 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2005 στα properties δεν βρήκα καποια αναφορά σε αυτό. Νομίζω ότι ειναι ενεργοποιημένο εκ τον προτέρον χωρις να χρειάζεται ρύθμιση αν εχεις σκληρους που το υποστηριζουνε. Και βέβαια αξίζει , αυξάνονται οι επιδοσεις των σκληρών δίσκων αρκετά. Ncq = native command quey , διαβάζει τα κομμάτια των αρχείων που βρίσκονται πιο κοντά στην κεφάλή αντί να πηγαίνει πέρα δόθε η κεφαλή ανάγνωσης , με λίγα λόγια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
crmaris Φεβρουάριος 18, 2005 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2005 ειμαι και τυφλος τωρα το είδα. Ειναι οντος ηδη ενεργοποιημένο στους σκληρούς μου που υποψην το υποστηριζουνε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kIlGoRi Φεβρουάριος 18, 2005 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2005 μακαρι ... να μας βγουνε καλυτεροι με αυτο το συστημα γιατι ημουν λιγακι καχυποπτος για τους maxtor αν και ποτε δεν ειχα προβλημα ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ison Φεβρουάριος 18, 2005 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2005 Βεβαια εχετε υποψη οτι το ncq δεν κανει θαυματα...μερικες φορες μαλιστα ριχνει και σε επιδοσεις...ειναι αναλογα τι χρηση κανεις στον υπολογιστη....Δειτε και στο www.storagereview.com ενα αρθρο που εχει.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nobig Μάρτιος 10, 2005 #12 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2005 NCQ μόνο σε nforce 4 παίζει ή εξωτερικό controller; Κάτι σε nf3;; ΤΕλικά πόσο βελτιώνει τα πράγματα. Κάποιο συγκριτικό; Τα παιδειά που είχαν sata και τώρα έχουν sata ncq τι διαφορές έχου δει; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ison Μάρτιος 10, 2005 #13 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2005 ειπαμε www.storagereview.com κανε search εκει εχει ενα συγκριτικο και καποια αρθρα...εν ολιγεις λενε οτι το ncq βοηθαει περισσοτερο σε servers ....οι απλοι χρηστες δεν θα δουν διαφορα...ισως μαλιστα και ελαφρη μειωση(αν θυμαμαι καλα ολα αυτα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeas-dsl- Μάρτιος 10, 2005 #14 Κοινοποίηση Μάρτιος 10, 2005 NCQ εμενα δε λεει πουθενα. Το μονο που δεν ειναι τσεκαρισμενο ειναι το enable command queuing Link to comment Share on other sites More sharing options...
nobig Μάρτιος 11, 2005 #15 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2005 Αυτό είναι ρε μορφέα!@ison Είχες δίκιο για ελεφριά μείωση επιδόσεων σε περιβάλλον single user Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeas-dsl- Μάρτιος 11, 2005 #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2005 Ρε συ το τσεκαρησα και το συστημα ειναι σαν να σερνεται τωρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
nobig Μάρτιος 11, 2005 #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2005 στον controller της MSI έχεις τους δίσκους; Απ'οτι ξέρω μόνο nforce 4 έχει ncq Link to comment Share on other sites More sharing options...
morfeas-dsl- Μάρτιος 11, 2005 #18 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2005 Ναι στην msi. Αν θυμαμαι καλα υποστηριζεται και απο τη μητρικη μου. Το αναφερει πουθενα στο bios ή πρεπει να ψαχνω φυλλαδια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nobig Μάρτιος 11, 2005 #19 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2005 Στο βιος όχι δεν το λέει και κατά πάσα πιθανότητα δεν υποστηρίζει η μητρική. Το είχα ψάξει λίγο και είχα δει ότι μονο το nforce 4 υποστηρίζει. Έτσι ήθελα να πάρω nforce4 αλλά θα μείνω στο 3ultra Link to comment Share on other sites More sharing options...
ison Μάρτιος 11, 2005 #20 Κοινοποίηση Μάρτιος 11, 2005 Αρχική απάντηση από morfeas-dsl- Ναι στην msi. Αν θυμαμαι καλα υποστηριζεται και απο τη μητρικη μου. Το αναφερει πουθενα στο bios ή πρεπει να ψαχνω φυλλαδια? Το nforce 4 το υποστηριζει 100% η δικια σου msi χλωμο το κοβω χωρις να ειμαι και σιγουρος και εχε υποψη οτι οι raptors εχουν TAG COMMAND QUEING kai oxi NCQ...το tag φαντασου οτι ειναι λιγο πιο παλιο.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.