Jump to content

NCQ

fonzi

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από fonzi [Σήμερα, στις 09:04]

Εχω stripping και μου δείχνει ότι εχουν NCQ.

Αλλά περίμενε να τους δοκιμάσω και να ανεβάσω αποτελέσματα να δούμε.

που το δείχνει ότι έχουνε ncq ?Γιατί και εγώ έχω δυο maxtor ncq σε raid 0 στον controller του nforce4.

δοκιμασες αυτο που ειπε ο ισον ???

εκει στους controlers για τους δισκους πρεπει να ειναι ... επειδη εγω ακομη δεν ειμαι στημενος και δεν ξερω τι παιζει υποθετω οτι ο τροπος να τσεκαρεις αν το ncq ειναι ενεργοποιημενο ειναι να δεις στα properties του σατα controler στα devices καπου εκει μεσα λογικα θα πρεπει να ειναι ... τελικα αυτο το πραγματακι αξιζει .... ???

στα properties δεν βρήκα καποια αναφορά σε αυτό. Νομίζω ότι ειναι ενεργοποιημένο εκ τον προτέρον χωρις να χρειάζεται ρύθμιση αν εχεις σκληρους που το υποστηριζουνε. Και βέβαια αξίζει , αυξάνονται οι επιδοσεις των σκληρών δίσκων αρκετά. Ncq = native command quey , διαβάζει τα κομμάτια των αρχείων που βρίσκονται πιο κοντά στην κεφάλή αντί να πηγαίνει πέρα δόθε η κεφαλή ανάγνωσης , με λίγα λόγια.

Βεβαια εχετε υποψη οτι το ncq δεν κανει θαυματα...μερικες φορες μαλιστα ριχνει και σε επιδοσεις...ειναι αναλογα τι χρηση κανεις στον υπολογιστη....

Δειτε και στο www.storagereview.com ενα αρθρο που εχει....

• 3 weeks later...

NCQ μόνο σε nforce 4 παίζει ή εξωτερικό controller; Κάτι σε nf3;; ΤΕλικά πόσο βελτιώνει τα πράγματα. Κάποιο συγκριτικό; Τα παιδειά που είχαν sata και τώρα έχουν sata ncq τι διαφορές έχου δει;

ειπαμε www.storagereview.com κανε search εκει εχει ενα συγκριτικο και καποια αρθρα...εν ολιγεις λενε οτι το ncq βοηθαει περισσοτερο σε servers ....οι απλοι χρηστες δεν θα δουν διαφορα...ισως μαλιστα και ελαφρη μειωση(αν θυμαμαι καλα ολα αυτα)

Στο βιος όχι δεν το λέει και κατά πάσα πιθανότητα δεν υποστηρίζει η μητρική. Το είχα ψάξει λίγο και είχα δει ότι μονο το nforce 4 υποστηρίζει. Έτσι ήθελα να πάρω nforce4 αλλά θα μείνω στο 3ultra

Αρχική απάντηση από morfeas-dsl-

Ναι στην msi. Αν θυμαμαι καλα υποστηριζεται και απο τη μητρικη μου. Το αναφερει πουθενα στο bios ή πρεπει να ψαχνω φυλλαδια?

Το nforce 4 το υποστηριζει 100% η δικια σου msi χλωμο το κοβω χωρις να ειμαι και σιγουρος και εχε υποψη οτι οι raptors εχουν TAG COMMAND QUEING kai oxi NCQ...το tag φαντασου οτι ειναι λιγο πιο παλιο....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.