Jump to content

Solid state δισκοι?

squid

Recommended Posts

• Replies 119
  • Created
  • Last Reply

κατσε να τον δοκιμασω να σιγουρευτω οτι δουλευει και θα σου πω ποιον πηρα! :D

Σε περιπτωση που ειναι dead(φτου φτου φτου!!!) υποθετω οτι μπορω να επικοινωνησω απευθειας με την intel και να τους τον στειλω?

edit: και δειλα δειλα βλεπω και τους πρωτους ελληνες εκει να πουλανε γυρω στις 340λιρες!!! ελεος με την παρτυ μας..

Επειδή πιθανότατα θα αγοράσω το Toshiba X500-110 Qosmio μπορεί κανεις να πει με σιγουριά αν υποστηρίζει Σατα 2 ο Controller έτσι ώστε να μην φρενάρει τις αποδόσεις του SSD?

Ευχαριστώ προκαταβολικά

αν ειχε 60gb η intel θα κοιτουσα για Intel :) αλλα επειδη σκεφτομαι και για 60gb σαν πιθανοτητα, βλεπω οτι αυτοι βγαινουν στα 160 περιπου με καλες επιδοσεις (στα χαρτια) και με τα υπολοιπα Λ7 που θα εδινα για τον 80 Postville θα παρω εναν μηχανικο 500αρη

O Corsair που έχω είναι 64GB (extreme series) όποιος τον είχε προλάβει είχε 175-185€, τώρα τα Χριστούγεννα τα ανεβάζουν όλα. Ευτυχώς που έχω πάρει ένα ζευγάρι (δεν έχω σκοπό για raid) απλά ο 2ος θα μπει στο laptop που θα πάρω και είναι ακόμη στο ράφι :p

αν ειχε 60gb η intel θα κοιτουσα για Intel :) αλλα επειδη σκεφτομαι και για 60gb σαν πιθανοτητα, βλεπω οτι αυτοι βγαινουν στα 160 περιπου με καλες επιδοσεις (στα χαρτια) και με τα υπολοιπα Λ7 που θα εδινα για τον 80 Postville θα παρω εναν μηχανικο 500αρη

Οπως το ειπες με καλες επιδοσεις στα χαρτια. Αν θελεις να εχεις ενα καλο σκληρο με καλες επιδοσεις στα χαρτια χτυπατον. Αλλιως Ιντελ αν και παλι ο 80αρης ειναι μικρος

Δεν έχει Jmicron controller ( καλό αυτό ).

Αλλά από τα specs φαίνεται πως έχουνε δώσει σημασία στα throughput έναντι του latency.

Και για 70 ευρώπουλα δεν θα έκανα την κίνηση.

Δώσε/μάζεψε άλλα 70 και πάρε με την μια την καλή, έναν Intel X25-M 80GB να ησυχάσεις.

Και καλύτερος SSD και παραπάνω χωρητικότητα.

Ναι αλλά όταν το παλικάρι θέλει να δώσει 130 για το falcon ας δώσει άλλα 30 για το corsair...

Oi samsung controllers είναι δεύτερη σε αξιοπιστία μετά τους Intel.

Τα υποπροιόντα της ocz δεν είναι λύση...

Αν και για μένα αγόρασα postville, (γιατί είναι 32nm και λένε ότι υποστηρίζουν Trim και έχουν 10 κανάλια) θα έλεγα ότι όλοι οι σημερινοί SSD (όχι jmicron) είναι το ίδιο πάνω κάτω, σε σχέση με τα καταγραφόμενα παράπονα.

Δεν έχω δει πουθενά στοιχεία για το αντίθετο.

Δεν έχω δει πουθενά στοιχεία που να ευνοούν αντικειμενικά κάποιο SSD σε σχέση με κάποιο άλλο.

Οτιδήποτε διαφορετικό γράφεται χρειάζεται τεκμηρίωση.

πχ Γιατί το corsair είναι καλύτερο από το falcon?

Πώς το λες ότι οι samsung controllers είναι δεύτεροι σε αξιοπιστία μετά τους Intel?

Τα υποπροιόντα της ocz δεν είναι λύση...? Από που κι ως που τα χαρακτηρίζουμε υποπροιόντα?

Δεν συμφωνώ με τίποτα από τα παραπάνω.

Αν και για μένα αγόρασα postville, (γιατί είναι 32nm και λένε ότι υποστηρίζουν Trim και έχουν 10 κανάλια) θα έλεγα ότι όλοι οι σημερινοί SSD (όχι jmicron) είναι το ίδιο πάνω κάτω, σε σχέση με τα καταγραφόμενα παράπονα.

Δεν έχω δει πουθενά στοιχεία για το αντίθετο.

Δεν έχω δει πουθενά στοιχεία που να ευνοούν αντικειμενικά κάποιο SSD σε σχέση με κάποιο άλλο.

Οτιδήποτε διαφορετικό γράφεται χρειάζεται τεκμηρίωση.

πχ Γιατί το corsair είναι καλύτερο από το falcon?

Πώς το λες ότι οι samsung controllers είναι δεύτεροι σε αξιοπιστία μετά τους Intel?

Τα υποπροιόντα της ocz δεν είναι λύση...? Από που κι ως που τα χαρακτηρίζουμε υποπροιόντα?

Δεν συμφωνώ με τίποτα από τα παραπάνω.

1. Δες τα iops του ιντελ σου και σύγκρινε τα με όποιον άλλον θες με indillix ή samsung. Η Διαφορά είναι μεγάλη ...

2. Γιατί αυτό έχω δει από προσωπική εμπειρία και αρκετές μετρήσεις στο νετ.

3. Από τη στιγμή που για να τα κάνω να δουλέψουν θέλω μια σελίδα παραμέτρους και όταν το φόρουμ της ocz είναι γεμάτο με παράπανο σελίδων για τους περίφημους core κλπ.

4. Απόψη σου Μάριε και δική μου

Έκραζα καντήλια χθες και προχθές, και οι 2 Corsair X64 είναι off. Ο πρώτος που τον χρησιμοποιούσα για 1.5 μήνα (όσο διαρκούσε το γ***σι με αυτήν που είχα{είχε έρθει στο ADW09}) έκανε corrupt σε άσχετες στιγμές τα αρχεία μέχρι που την Δευτέρα ξεψύχησε και δεν αναγνωριζόταν καν στο bios!

(Αυτά στο Desktop)

πάω βάζω τον 2ο SSD (ο ίδιος ακριβώς από άλλο μαγαζί που ήταν σφραγισμένος και τον αγόρασα πριν 1 εβδομάδα), κάνω restore το image αυτή τη φορά από τον άλλο 2.5 της seagate (500GB). Βάζω τον SSD στο laptop, κάνω εγκατάσταση τα windows 7(αφού και ο άλλος τα είχε από το εργοστάσιο), τελειώνει, βλέπω desktop, εγκαθίστανται 15 προγράμματα της acer, αυτόματα πετάγονταν errors στύλ δεν βρέθηκε το αρχείο, καταστράφηκε το x y.cab file. Μόλις κλείνω το laptop, πάω για καφέ και σε 25 λεπτά το ξανά ανοίγω, και ο 2ος SSD OFF!!! δεν αναγνωριζόταν πουθενά! (Την ίδια μέρα και ο 2ος!)

Η Corsair ΔΕΝ έχει βγάλει firmware, ακόμη στο 1.0 είναι.:071:

Υ.Γ. Χρησιμοποιείστε προφυλάξεις και παίρνετε backup πριν την "πράξη" χρήσης ενός SSD:088::046:

Ο επόμενος θα είναι Crucial M225 να και βγάζει firmware updates.

Αν θες αξιοπιστία και δεν θες να δώσεις λεφτά πάρε έναν Kingston SSDnow V series.

Είναι ένας... μισός Intel X25-M.

Ολόιδιος, το μόνο που λείπει είναι 5 MLC NAND Flash Chips ( η χωρητικότητα που λείπει ).

Μόνο στο sequential write είναι πεσμένος λόγω 5 channel configuration, σε όλα τα άλλα πετάει.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.