Jump to content

Ποσο μεγεθος εχει το platter της σειρας wd re3?

slaught

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καπου ειδα οτι αυτοι εχουν platter των 320Gb ισχυει? :033:

Αν ναι, πεταξτε τους raptor - ssd γιατι ειναι πολλοι αργοι....!!!!

Παραθετω likn του 250Gb

εδώ

Καπου ειδα οτι αυτοι εχουν platter των 320Gb ισχυει? :033:

Αν ναι, πεταξτε τους raptor - ssd γιατι ειναι πολλοι αργοι....!!!!

Παραθετω likn του 250Gb

εδώ

platter των 320GB έχει μόνο ο WD 640GB.

platter των 320GB έχει μόνο ο WD 640GB.

εχω 2 τέτοιους σε raid 0(160+160) και raid 1 (480+480).. ευχαριστημένος είμαι..

attachment.php?attachmentid=23224&stc=1&d=1225025768

post-8835-1442175326,0907_thumb.jpg

εχω 2 τέτοιους σε raid 0(160+160) και raid 1 (480+480).. ευχαριστημένος είμαι..

Έχεις raid0 2 x WD640GB ? Γιατι στη φώτο φαίνεται να έχεις 2x160GB...

Νομίζω τα chipset της Intel υποστηρίζουν ταυτόχρονη δημιουργία partition RAID 0 και 1 με τους 2 ίδιους δίσκους. Χρησιμοποιούν κάποιο ποσοστό από την χωρητικότητα των δίσκων για το κάθε τύπο RAID ...

Είναι και κάτι που θέλω κι εγώ να κοιτάξω στον δικό μου controller ...

Νομίζω τα chipset της Intel υποστηρίζουν ταυτόχρονη δημιουργία partition RAID 0 και 1 με τους 2 ίδιους δίσκους. Χρησιμοποιούν κάποιο ποσοστό από την χωρητικότητα των δίσκων για το κάθε τύπο RAID ...

Είναι και κάτι που θέλω κι εγώ να κοιτάξω στον δικό μου controller ...

ακριβώς έτσι είναι, ονομάζεται η τεχνολογία αυτή matrix raid..

οπότε εβαλά ενα συνδυασμό των 2 γιατί ήθελα και ταχύτητα αλλά και ασφάλεια σε πράγματα που δε μπορώ να αντικαταστήσω ευκολα.

ακριβώς έτσι είναι, ονομάζεται η τεχνολογία αυτή matrix raid..

οπότε εβαλά ενα συνδυασμό των 2 γιατί ήθελα και ταχύτητα αλλά και ασφάλεια σε πράγματα που δε μπορώ να αντικαταστήσω ευκολα.

Δηλαδή τι ακριβώς έχεις κάνει ?

Έχεις 2 640GB και τους δουλεύεις raid0 και raid1 κάνοντας partitions ?

Δηλαδή τι ακριβώς έχεις κάνει ?

Έχεις 2 640GB και τους δουλεύεις raid0 και raid1 κάνοντας partitions ?

ουσιαστικά partition πρέπει να γίνονται αλλά εγω δε το βλέπω, απλα στα bios του controller (ctrl+I κατα το boot-up αν εχεις intel controller) ορίζεις τι raid θες..

εγω όρισα:

1)ενα raid 0 (strip) συνολικής χωρητικότητας 320gb(160+160)

και

2)ενα raid 1 (mirror) συνολικής χωρητικότητας 480gb(480x2)

αυτό ήταν!

τώρα τα windows απλά βλέπουν 2 σκληρούς εναν 320αρι(disk0) και εναν 480αρι(disk1)...

αυτους τους σκληρούς τους διαχειρίζεσαι σαν να ήταν κανονικοί, εγω πχ τον raid0 τον εχω χωρίσει σε 2 partitions ενα μικρό για τα windows και ενα μεγάλο για τα προγράμματα ενω τον raid1 τον έχω αφήσει 1 partition.

attachment.php?attachmentid=23228&stc=1&d=1225194971

post-8835-1442175326,3786_thumb.jpg

Ρε συ, αυτο μηπως σου ριχνει πολυ τις επιδωσεις?Εννοω οτι αν κανεις ενα partition ναι μεν ξερεις οτι εχεις δεσμευσει τα μεγαλα sector του σκληρου αλλα μηπως το να κανεις ταυτοχρονα και mirroring κοβει ταχυτητα?Θα ηταν σιγουρα πολυ πιο γρηγορο με τεσσερεις δισκους.... δυο για raid-0 και δυο για raid-1.

Ρε συ, αυτο μηπως σου ριχνει πολυ τις επιδωσεις?Εννοω οτι αν κανεις ενα partition ναι μεν ξερεις οτι εχεις δεσμευσει τα μεγαλα sector του σκληρου αλλα μηπως το να κανεις ταυτοχρονα και mirroring κοβει ταχυτητα?Θα ηταν σιγουρα πολυ πιο γρηγορο με τεσσερεις δισκους.... δυο για raid-0 και δυο για raid-1.

τι να σου πω, θεωρητικά δε πρέπει να χάνω πάρα πολύ καθώς το mirror το χρησιμοποιώ μόνο όταν κατεβάζω κάτι,σχετικά σπάνια δηλαδή, ολα τα άλλα παίζουν απο το strip οπότε είναι σα να έχω ενα pure raid 0..

το μόνο που θα κέρδιζα απο 4 δίσκους (πέρα απο επιπλέον χωρητικότητα την οπόια δε χρειάζομαι καθώς τα εγκατεστημένα προγράμματα που έχω σπάνια είναι πάνω απο 100-200GB και το downloading που κάνω είναι περιορισμένο ) είναι ασφάλεια σε περίπτωση failure το raid0 αλλά γι'αυτο το σκοπό έχω ενα 160gb μέσα που παίρνω κάθε βδομάδα ενα συμπιεσμένο backup και είμαι θεωρητικά καλυμμένος.

αυτό που ήθελα πιστέυω πως το κέρδισα, δλδ το σύστημα να πηγαίνει γρήγορα (πραγματικά πολύ αισθητή διαφορά, μέρα με τη νύχτα) και επιπλέον έχω εναν αποθηκευτικό χώρο να βάζω διάφορα μέσα χωρίς να ανησυχώ αν χαλάσει κάποιος δίσκος.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.