Jump to content

πρόβλημα με cpu

StraKou

Recommended Posts

Τέσπα ... για να μήν απαντάει ... μάλλον δέν θα μπορεί.

Το τελευταίο που έχω να προτείνω

F2 ... μπαίνεις bios

F9 ... φορτώνεις τα default settings

F10 ... save & exit

τα έχω ψάξει όλα!

Σε 20sec Taso δεν ξέρω αν θα μπορέσει να στα δώσει αυτά... ίσως ένα-ένα tab τη φορά, δύσκολο... Ο 1,8 για 20-30sec θα φορτώνει οδηγους και συσκευές...

έδω δέν προλαβένω να ανοίξω έναν φάκελο θα βγάλω και screenshot? άρα

αν δεν υπάρχει ελπίδα θα τον δοκιμάσω σε mobo φίλου....

Λοιπόν. Κατέβασε ενα ubuntu livecd και ξεκίνα από το cd. Μπες στο γραφικό περιβάλλον και δες αν θα κολλήσει μετά απο ~20 sec. Αν όχι κάνε format και ξαναπέρνα φρέσκα windows. Αν κολλήσει κατέβασε επιτέλους το memtest και τρεξ'το να δεις αν είναι το πρόβλημα στις μνήμες. Νομίζω πως το memtest το έχει και στο livecd του ubuntu οπότε έχεις 2 σε 1.

Όπως σου είπα καλό είναι για overclocking να έχεις ένα δεύτερο δίσκο στον οποίο θα κάνεις καθαρή εγκατάσταση των win χωρίς περιττές συσκευές και οδηγούς... σήμερα πιά οι δίσκοι είναι πάμφηνοι... δευτέρα αγόρασε έναν καινούργιο φθηνό δίσκο (<30euro) πέρνα win απο την αρχή με τελευταίους οδηγούς και θα είσαι KING:023: Μην ψάχνεσαι άδικα... Το έπαθα κι εγώ μια φορά το ίδιο... ο ένας επεξεργαστής είχε SSE instuctions ο άλλος όχι. Μόλις πήγαιναν να φορτώσουν τα win crash!!! Safe mode έμπαινε, κανονικά όχι. Έβγαλα τους οδηγούς της κάρτας γραφικών και ήταν όλα ΟΚ μετά... Αλήθεια σε Safe mode (πάτα F8 πριν ξεκινήσουν τα win) μπαίνεις που σου είπε ο Dunkan1?

Όπως σου είπα καλό είναι για overclocking να έχεις ένα δεύτερο δίσκο στον οποίο θα κάνεις καθαρή εγκατάσταση των win χωρίς περιττές συσκευές και οδηγούς... σήμερα πιά οι δίσκοι είναι πάμφηνοι... δευτέρα αγόρασε έναν καινούργιο φθηνό δίσκο (<30euro) πέρνα win απο την αρχή με τελευταίους οδηγούς και θα είσαι KING:023: Μην ψάχνεσαι άδικα... Το έπαθα κι εγώ μια φορά το ίδιο... ο ένας επεξεργαστής είχε SSE instuctions ο άλλος όχι. Μόλις πήγαιναν να φορτώσουν τα win crash!!! Safe mode έμπαινε, κανονικά όχι. Έβγαλα τους οδηγούς της κάρτας γραφικών και ήταν όλα ΟΚ μετά... Αλήθεια σε Safe mode (πάτα F8 πριν ξεκινήσουν τα win) μπαίνεις που σου είπε ο Dunkan1?

τόσο μεγάλη διαφορά έχει ο norhtwood 1.8 με τον prescott 2.8? ώστε να crasarei ο northwood?

Αν ο 2.8 είναι Prescott και ο 1.8 Willamette τότε ναι, έχουν μεγάλες διαφορές... τι κωδικούς έχουν οι δύο cpu? Μπορείς να τους δώσεις;

δεν είναι willamette είναι northwood.... ποιούς κωδικούς εννοείς?

Βάλε τον επεξεργαστη και μπουταρε με windows cd να κάνεις επιδιορθωση του λειτουργκού ώστε να δει το νεο επεξεργαστή.Πιθανότατα το κόλλημα είναι οταν φορτώνει τα intel dll που ειναι διαφορετικά για κάθε επεξεργαστή.Ίσως σε safe mode να παίξει...

Βάλε τον επεξεργαστη και μπουταρε με windows cd να κάνεις επιδιορθωση του λειτουργκού ώστε να δει το νεο επεξεργαστή.Πιθανότατα το κόλλημα είναι οταν φορτώνει τα intel dll που ειναι διαφορετικά για κάθε επεξεργαστή.Ίσως σε safe mode να παίξει...

Ναι αλλά μετά δεν θα μπορεί να μπει στα Windows με τον Prescott.

Γι' αυτό φίλε βασιλιά,πάρε έναν δεύτερο σκληρό για να κάνεις την δουλειά σου.:001:

πρώτον κόψτε το "βασιλιάς" δεύτερον μιας και μαζεύω λεφτά για καινούργιο pc

δεν ξοδεύω για να πάρω δίσκο μόνο και μόνο για overclocking (με τα

χαρτζηλίκια την παλέβω)

καμία άλλη ιδέα? αν όχι μάλλον θα τον βάλω σε mobo φίλου μου....

Εγώ πάντος έχω την υποψία ... ότι το πρόβλημα οφείλεται στους dividers & latencies των μνημών ... καθώς η συγκεκριμένη μητρική όταν παίζει με 400 fsb cpu ... ρίχνει τις μνήμες στα 266 με σφιχτά timings.

Αλήθεια ... memtest από δισκέτα έχεις δοκιμάσει ?

Εγώ πάντος έχω την υποψία ... ότι το πρόβλημα οφείλεται στους dividers & latencies των μνημών ... καθώς η συγκεκριμένη μητρική όταν παίζει με 400 fsb cpu ... ρίχνει τις μνήμες στα 266 με σφιχτά timings.

Αλήθεια ... memtest από δισκέτα έχεις δοκιμάσει ?

όχι..... δεν θεώρω ότι θα μου πει κάτι καινούργιο! οι μνήμες στα 266 και τα timings 2-2-2-5 αλλά όταν τα αναιβάζω δεν ανοίγει το pc!

πρώτον κόψτε το "βασιλιάς" δεύτερον μιας και μαζεύω λεφτά για καινούργιο pc

δεν ξοδεύω για να πάρω δίσκο μόνο και μόνο για overclocking (με τα

χαρτζηλίκια την παλέβω)

καμία άλλη ιδέα? αν όχι μάλλον θα τον βάλω σε mobo φίλου μου....

Γι αυτό σου λέω...

πάρε τώρα έναν καλό σκληρό για να κάνεις την δουλειά σου και τον κρατάς και για το επόμενο pc,King OF OC

Ακόμα περιμένουμε να μας πείς άμα μπαίνει σε safe mode,αμα bootarei από Live linux CD και άμα βγάζει λάθη το memtest.:)

Γι αυτό σου λέω...

πάρε τώρα έναν καλό σκληρό για να κάνεις την δουλειά σου και τον κρατάς και για το επόμενο pc,King OF OC

Ακόμα περιμένουμε να μας πείς άμα μπαίνει σε safe mode,αμα bootarei από Live linux CD και άμα βγάζει λάθη το memtest.:)

χωρίς να είμαι μάγος το memset βγάζει λάθoi(αν και δεν το 'έχω τρέξει)! δεν μπαίνει σε safe mode τώρα σε linux δεν έχω δοκιμάσει!

χώρεις να είμαι μάγος το memset βγάζει λάθοι(αν και δεν το 'εχω τρέξει)! δεν μπαίνει σε safe mode τώρα σε linux δεν έχω δοκιμάσει!

και εγώ χωρις να είμαι μάγος,σου λέω ότι θα βγάλει λάθη,άρα θα φταίνε οι μνήμες.Γι αυτό ασε τις ...... και κάνε αυτα που σου λέμε(δεν είσαι υποχρεωμένος),αμα θες να σε βοηθήσουμε.

είσαι σίγουρος ότι δεν μπαίνει σε safe mode???....,περίεργο...

(επίσης,αν καταφέρεις να τον μπουτάρεις σε windows,μη νομίζεις θα πάρεις κυππελάκια(Hwbot) και πόντους με αυτό το mobo..)

Φιλικά,Γιάννης.

και εγώ χωρις να είμαι μάγος,σου λέω ότι θα βγάλει λάθη,άρα θα φταίνε οι μνήμες.Γι αυτό ασε τις ...... και κάνε αυτα που σου λέμε(δεν είσαι υποχρεωμένος),αμα θες να σε βοηθήσουμε.

είσαι σίγουρος ότι δεν μπαίνει σε safe mode???....,περίεργο...

(επίσης,αν καταφέρεις να τον μπουτάρεις σε windows,μη νομίζεις θα πάρεις κυππελάκια(Hwbot) και πόντους με αυτό το mobo..)

Φιλικά,Γιάννης.

ας μπουτάρει και τα λέμε....τι έχει το mobo μου? ο 2.8 θα ανέβαινε ποιό πάνω αν δεν με έκοβαν οι μνήμες....

χωρίς να είμαι μάγος το memset βγάζει λάθoi(αν και δεν το 'έχω τρέξει)!
και εγώ χωρις να είμαι μάγος,σου λέω ότι θα βγάλει λάθη,άρα θα φταίνε οι μνήμες.

Βρε σεις θα μας τρελλανετε...σε χαρτοριχτρα πηγατε...πως ξερετε οτι οι μνημες βγαζουν λαθη χωρις να τρεξει Memtest?

Κατεβασε και τρεξε το Memtest86+ απο το link που σου εδωσε ο Chris Kaf και μετα βλεπουμε.

stealth

Βρε σεις θα μας τρελλανετε...σε χαρτοριχτρα πηγατε...πως ξερετε οτι οι μνημες βγαζουν λαθη χωρις να τρεξει Memtest?

Κατεβασε και τρεξε το Memtest86+ απο το link που σου εδωσε ο Chris Kaf και μετα βλεπουμε.

stealth

αφού οι μνήμες έχουν timings 2-2-2-5 και δεν ανεβαίνουν λες να λειτουργούν σωστά?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.