Jump to content

Πρόβλημα με UPS Mustek 800

vgiozo

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Χαιρετώ τη κοινότητα...

Τις τελευταίες εβδομάδες το ups που έχω, mustek 800 usb, παρουσιάζει δυσλειτουργίες...

Ξαφνικά, χωρίς να πέσει το ρεύμα ή η τάση - δλδ όχι σε συνάρτηση με παράγοντες "εξωτερικούς" - κλείνει μόνο του, βγάζει έναν συνεχή ήχο για λίγα δευτερόλεπτα και μετά συνέρχεται στην προτέρα κατάσταση...

Μια φορά έκλεισε και έμεινε στο κόκκινο φως και συνεχή ήχο που σημαίνει βλάβη...

Δεν έχει κάποια περιοδικότητα αυτό το σύμπτωμα...ο υπολογιστής μπορεί να μείνει ανοιχτός μέρες χωρίς να γίνει κάτι, κι άλλοτε να γίνει 2 φορές σε μια μέρα...

Το περίεργο είναι ότι δεν εμφανίζεται πεσμένη η τάση της μπαταρίας ή δεν υπερθερμαίνεται...οι ενδείξεις είναι κανονικές μέχρι που χωρίς προφανή λόγο κλείνει...

Εχει κλείσει τα δύο του χρόνια (τον Σεπτέμβρη αν δεν απατώμαι κι όλας) κι έτσι δεν μπορεί να πάει για αλλαγή...το ζήτημα είναι ότι και να πήγαινε για έλεγχο δύσκολα θα εντοπιζόταν πρόβλημα, τουλάχιστον στην απλή χρήση...δεν φαίνεται να έχει να κάνει με τη χρήση του υπολογιστή...μπορεί να είναι idle στο ίντερνετ να κωδικοποιεί κοκ...(που κι εξάλλου μάλλον δεν θα είχε διαφορά, καθότι η μπαταρία παρεμβαίνει μόνο όταν υπάρχει πτώση ρεύματος)...

Σημαίνει ότι πρέπει να αντικαταστήσω την μπαταρία ή πάει όλο για φούντο;

Χμ περίεργο. Δεν ξέρω τι να σου πω. Μήπως έχει πάθει κάτι εσωτερικά? Εγώ προσωπικά θα το άνοιγα προσεκτικά πάντα, να δω τι τρέχει αφού δεν έχει εγγύηση... Να του έριχνα ένα καθάρισμα, και να κοιτούσα τι παίζει. Μήπως και φανεί κάτι μέσα. Π.χ να έχει ξεκολλήσει κάτι, η να τα έχει παίξει κανένας πυκνωτής. Κάτι άλλο δεν μπορώ να υποθέσω. Άμα τα έχει παίξει η μπαταρία όπως λες και εσύ δεν πιστεύω ότι θα συνέβαινε αυτό που σου κάνει τώρα. Και πολύ περίεργο που το κάνει όποτε θυμάται.

Ναι, όντως πολύ περίεργο...την πρώτη φορά που έγινε νόμισα πως υπήρξε στιγμιαία διακοπή ρεύματος και "απλώς" δεν πρόλαβε να γυρίσει στην μπαταρία...αλλά έκτοτε έχει γίνει πολύ ενοχλητικό...

...ευτυχώς δεν συνέπεσε να γράφω-να έχω ανοιχτό κείμενο όσες φορές έκλεισε έτσι παρόλο που το word είναι ανοιχτό 12 ώρες τη μέρα...

Να το ανοίξω και να σκαλίσω το βλέπω λίγο δύσκολο...δεν μαζεύει και σκόνη, καθότι φροντίζω να καθαρίζω τη περιοχή (και γι αυτό ακριβώς έκανα διπλό-τριπλό έλεγχο στα καλώδια μήπως είχα κουνήσει κάτι, αλλά τσού...)

Βασικά σκέφτομαι να το αποσυνδέσω, μην μού κάνει και καμιά ζημιά στο κάτω-κάτω...έχω έναν σταθεροποιητή γραμμής για τις διακυμάνσεις τουλάχιστον (από τον Σεπτέμβρη που είμαι Σαλόνικα, δεν συνέβη καμιά διακοπή, που να τη πήρα χαμπάρι δλδ)...

ετσι οπως τα λες, μαλλον προβλημα με τα ηλεκτρονικα του ups μου ακουγεται.

Και ετσι οπως "λειτουργει" αντι να σε βοηθαει, κανει ακριβως το αντιθετο.

Οποτε βγαλτο αμεσως. Ποιος ο λογος να ρισκαρεις διακοπες χωρις να φταιει η ΔΕΗ?

Το πολυ να το πας σε κανεναν ηλεκτρονικο της γειτονιας να του ριξει καμμια ματια αν υπαρχει κατι εμφανες.

Αλλιως παρε καινουργιο , και αντιθετως με το συνηθες, κρατα τη μπαταρια του! (λεμε τωρα :033: )

ΥΓ

η μονη αλλη σκεψη, ειναι να γινεται καποιο βραχυκυκλωμα στις συσκευες σου, και να κλεινει το ups επειδη βλεπει οτι παει να τραβηχτει πολυ ρευμα (πολλα Α)

Αν ήταν βραχυκύκλωμα εξωτερικής συσκευής, τί θα μπορούσε να είναι; Επάνω στο ups έχω τον υπολογιστή, την οθόνη, το ρουτερ, εκτυπωτή, σαρωτή...αλλά πάντα τα είχα έτσι...και δεν είχε συμβεί ποτέ στο παρελθόν...

Μάλλον θα το βγάλω μην γίνει καμια ζημιά...έχω ένα Mustek 1000 που κάθεται αλλά δεν αντέχω τον θόρυβο που παράγει με τίποτα...

Κανά *αθόρυβο* (χωρίς ανεμιστηράκι καθόλου για να είμαστε σίγουροι) ups στα 800VA, γνωρίζετε;

Ναι, πανάθεμά τα είναι δυσεύρετα τα ήσυχα ups εκτος κι αν κατέβει κανείς κάτω από 800 που για ένα φορτωμένο μηχάνημα δεν ξέρω πόσο νόημα έχει

Σωστή σκέψη...θα το αφήσω μόνο του να δώ αν συνεχίζει να μπαίνει αυτόκλητα σε sleep mode/hibernation (για ups δεν είναι καλό χαρακτηριστικό)...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.