Jump to content

thermaltake armor θορυβώδες ανεμιστηράκι

Necro

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημέρα σε όλους,

πρόσφατα άρχισε κάτι παράξενο: μερικές φορές(ίσως γίνεται και συνέχεια από δω και στο εξής, δεν είμαι σίγουρος)όταν ανοίγω το pc, το πάνω fan, δηλαδή αυτό που βρίσκεται στο πάνω μέρος του κουτιού κάτω από τις έξτρα usb/υποδοχές ήχου, κάνει ένα παράξενο θόρυβο και πολύ δυνατό σαν να χτυπάει μέταλλο όταν γυρνάει. Πολύ δυνατά όμως, όταν το πρωτοάκουσα νόμιζα ότι κάναν έργα κάτω από το σπίτι.... όταν συνειδητοποίησα ποια είναι η πηγή, το μόνο που έκανα, και κάνω από τότε, είναι απλά να πάω, και με το δάχτυλο μου να πιέσω λίγο το fan(το οποίο φαίνεται πως πιέζεται προς τα μέσα χωρίς να ξεκολλάει ας πούμε από τη θέση τοιυ) και ως δια μαγείας σταματάει. Μπορώ να βιδώσω τίποτα μήπως έχει λασκάρει ξέρω εγώ? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Είχα παλιά παρόμοια προβλήματα με fan.

Δοκίμασε να το βγάλεις εντελώς και να το ξαναβάλεις, για αρχή, και πρόσεξε αυτό και τα ίδια τα blades να μην ακουμπάνε πουθενά όταν γυρνάνε.

Το ιδιο προβλημα ειχε και το Corsair Airflow Fan για τις Ram αλλα σταματησε μονο του...:098:

όλα αυτά π λέτε είναι λογικά απλά παραξενεύομαι γιατί δε το κάνει σε άσχετες τυχαίες στιγμές αλλά μόνο όταν ανοίγει, μήπως γιατί δουλεύει για λίγο σε full στροφές τότε?

όλα αυτά π λέτε είναι λογικά απλά παραξενεύομαι γιατί δε το κάνει σε άσχετες τυχαίες στιγμές αλλά μόνο όταν ανοίγει, μήπως γιατί δουλεύει για λίγο σε full στροφές τότε?

Λογικό μου ακούγεται. Μου θύμισες ένα φιλό που είχε πρόβλημα με το fan του επεξεργαστή του. Έπρεπε λεεί όταν το άναβε (πχ το πρωί), μόλις το άκουγε να το κλείνει και να το ξαναανοίγει επί τόπου.... :115:

• 4 weeks later...

Μου το είχε σταματήσει για μία εβδομάδα και το ξανάρχισε τώρα. Βασικά το έβγαλα το καλώδιο και το άφησα χωρίς να λειτουργεί μέσα στο pc. Χάνω πολλά λόγω της απενεργοποίησης του? Υπάρχει περίπτωση να αυξηθεί η θερμοκρασία της cpu ή του κουτιού πάνω από 2 βαθμούς?

Μου το είχε σταματήσει για μία εβδομάδα και το ξανάρχισε τώρα. Βασικά το έβγαλα το καλώδιο και το άφησα χωρίς να λειτουργεί μέσα στο pc. Χάνω πολλά λόγω της απενεργοποίησης του? Υπάρχει περίπτωση να αυξηθεί η θερμοκρασία της cpu ή του κουτιού πάνω από 2 βαθμούς?

Άνοιξε speedfan και δες :p

Λογικά δε θα έχεις καμιά τρελή διαφορά από fan σε τέτοιο μέρος.

Μην ανησυχεις για τις θερμοκρασιες.Τα ανεμηστηρακια του κουτιου ειναι για να κανουν ανακυκλωση του αερα μεσα στο κουτι ωστε να μπαινει φρεσκος κ να μην δημιουργειται "φαινομενο του θερμοκηπιου" εκει μεσα.Οποτε αν εχεις Αλλα 2 να δουλευουν (ενα να βαζει κ ενα να βγαζει) εισαι οκ.Εισαι σιγουρς οτι δεν ακουμπαει πουθενα?Κ αυτο που λες οτι στην αρχη δουλευει πιο γρηγορα δεν ισχυει.Τα ανεμηστηρακια του κουτιου γυρνανε παντα σε στανταρ στροφες.Εκτος κ αν τα πειραξεις εσυ κ αυτο δε γινεται παντα

Μην ανησυχεις για τις θερμοκρασιες.Τα ανεμηστηρακια του κουτιου ειναι για να κανουν ανακυκλωση του αερα μεσα στο κουτι ωστε να μπαινει φρεσκος κ να μην δημιουργειται "φαινομενο του θερμοκηπιου" εκει μεσα.Οποτε αν εχεις Αλλα 2 να δουλευουν (ενα να βαζει κ ενα να βγαζει) εισαι οκ.Εισαι σιγουρς οτι δεν ακουμπαει πουθενα?Κ αυτο που λες οτι στην αρχη δουλευει πιο γρηγορα δεν ισχυει.Τα ανεμηστηρακια του κουτιου γυρνανε παντα σε στανταρ στροφες.Εκτος κ αν τα πειραξεις εσυ κ αυτο δε γινεται παντα

Είναι σίγουρο ότι το ανεμιστηράκι είχε "λασκάρει" κάπως γιατί το ακούμπαγα και έφτιαχνε προσωρινά. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες... δοκιμές με μετρήσεις κτλ βαριέμαι να κάνω, απλά ήλπιζα η διαφορά να μην είναι μεγαλύτερη από δύο βαθμούς... όχι για τώρα, για το καλοκαίρι βέβαια με καίει το θέμα.

Ακριβός το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ, με thermaltake soprano, μετα από 2-3 λεπτα σταματανε μόνα τους (καμια φορα χριαζετε να δώσω καμία σφαλιαρίτσα στο κουτή)!

Το ίδιο πρόβλημα είχα και γω με μια Thermaltake Tsunami (πάλι Τhermaltake :p)

Για κανα 2 μήνες μου έκανε το ίδιο πράμα. Θόρυβο, ακουμπούσα δάχτυλο σταματούσε.

Μέχρι που μια μέρα ράγησε στο κέντρο και ξεχαρβαλώθηκε τελείως.

Οπότε πήγα και πήρα έναν Zalman 12" με €3,5 και ησύχασα.

Τόσο καιρό πριν, γιατί δεν το έκανα? :035:

Και εγώ πάντως παρήγγειλα δυο καινούρια να τα αλλάξω μόνο και μόνο για τον θόρυβο, ελπίζω να μην έχω και με τα καινούρια τον ίδιο θόρυβο!!

Κ γω το soprano εχω παντως κ δεν εχω κανενα προβλημα.Προβλημα σε ανεμηστηρακι δεν ειναι προβλημα.Ειναι απλα 5 ευρωπουλακια το πολυ...κ καθαρισες

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.