Jump to content

Πρόβλημα με το Baudtec Annex A- Ποια θα είναι η τελική λύση;;

kalamaris007

Τί προτείνετε σε έναν αρχάριο να κανει για το baudtec annex a;;  

12 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Kαλησπέρα παιδιά.μόλις έβαλα κι εγώ ίντερνετ,αλλά από την υποσχόμενη γρήγορη ταχύτητα που έχω βάλει(24 by (Π)Otenet)όταν κατεβάζω ταινία η κάνα πρόγραμμα με torrent όπως το mininova,η ταχύτητα δεν ξεπερνάει τα 0,3 Mbs :088: :088: :088: ....

Τώρα τελευταία κλείνει η σύνδεση κι ξανα ανοίγει μόνη της.. το router δεν την παλεύει.... Βοήθεια ρε παιδιά,μην πληρώνω τζάμπα,άμα είναι να έχω ιντερνετ.:022: :022: :022:

Το ρούτερ είναι το εξής κι έχω ακούσει πολλά ασχημα για αυτό:

BAUDTEC ANNEX A

Σημείωση: Μου είπαν ότι η εταιρία έχει "κλείδωσει" κατα κάποιο τρόπο το ίντερνετ για να μην crashαρι το σύστημα αλλά εγώ τι φταίω να πληρώνω για 24 κι να έχω τα 0,3 κι ούτε... Αν γίνετε κάποια αναλυτική βοήθεια για να μάθω κι εγώ ρε παιδιά.. Thanks!

Φιλε μου δυστυχως εχω ασχημα νεα!Ενας φιλος εχει το ιδιο ρουτερ κ εχει ακριβως τα ιδια προβληματα.Σιγουρα κανενα απο τα ρουτερ που δινουν δωρεαν οι παροχοι δεν ειναι καλο.Επομενως μην περιμενεις θαυματα απ το ρουτερ σου.Ισως θα ταν καλο να προσπαθησεις να ζητησεις καποιο αλλο.Δε ξερω κατα ποσο ειναι εφικτο να σου το αλλαξουν.:022: :022: :022:

Καταρχήν η ταχύτητα είναι ΕΩΣ 24 Mbps. Η ταχύτητα που θα κλειδώσει το router σου εξαρτάται απο την απόσταση που βρίσκεσαι απο το κέντρο του ΟΤΕ, την ποιότητα του καλωδίου μέχρι να φτάσει στο σπίτι σου, την εσωτερική καλωδίωση του σπιτιού σου κτλ.

Για να δείς σε τι ταχύτητα έχεις κλειδώσει θα το δείς μέσα απο τις ρυθμίσεις του router σου.

Για να δείς με τι ταχύτητα κατεβάζεις θα κατεβάσεις μεγάλα αρχεία με χρήση κάποιου download manager για να εκμεταλευτεί πλήρως τη γραμμή σου (πχ. flashget) απο γρήγορους servers, πχ microsoft, nvidia, rapidshare, απο πανεπιστήμια κτλ.

Κατεβάζοντας torrents δεν είναι αξιόπιστος τρόπος μέτρησης ούτε τρέχωντας διάφορα speedtests που θα δείς να κυκλοφορούν.

Συμφωνώ για την έκφραση έως που λες alxandre...

Προφανώς κάτι γνωρίζεις παρα πάνω κι θέλω να σε ρωτήσω 2-3 πραγματάκια αν δεν σου είναι κόπος...

1ον)Γιατί όταν παίρνω τηλέφωνο το router μου κλείνει την γραμμή του ιντερνετ;;

2ον)Γιατί κλείνει μόνη της η γραμμή κι ξανα ξεκινάει χωρίς να επιβαρέινω την γραμμή με κάτι άλλο εκτός απο ένα άλλο προγραμμα το οποίο ήταν το Google Earth κι το συγκεκριμένο forum ταυτόχρονα;;;Είναι φυσιολογικό;;;

3ον)Γνωρίζω κάτι ψίλα για αποστάσεις όπως είπες πριν κι εγώ απέχω το πολύ 500 με 700 μέτρα από το αστικό κέντρο της πόλης μου...Δεν θα έπρεπε να πιάνω έστω το 10άρι κι τα υπόλοιπα 14 ρέστα για πασατέμπο ρε παιδί μου.....

4ον)Τέλος,μπόρεις να μου γράψεις αναλυτικά πώς θα κάνω αυτές τις ρυθμίσεις για να το φτιάξω το router κι άμα γνωρίζεις για αυτές τις λεγόμενες κι ports;;;

Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρων όπως κι να έχει!

1ον)Γιατί όταν παίρνω τηλέφωνο το router μου κλείνει την γραμμή του ιντερνετ;;

Θα πρέπει όλα τα τηλέφωνα που έχεις στο σπίτι να έχουν και ενα adsl filter. Αν κάποιο τηλέφωνο δεν έχει φίλτρο τότε είναι πιθανό να σου κάνει το πρόβλημα που λες και να αποσυνγχρονίζει το dsl κάθε φορά που μιλάς.

2ον)Γιατί κλείνει μόνη της η γραμμή κι ξανα ξεκινάει χωρίς να επιβαρέινω την γραμμή με κάτι άλλο εκτός απο ένα άλλο προγραμμα το οποίο ήταν το Google Earth κι το συγκεκριμένο forum ταυτόχρονα;;;Είναι φυσιολογικό;;;

Η γραμμή ίσως κλείνει επειδή υπάρχει θόρυβος και βγάζει λάθη με αποτέλεσμα να πέφτει το dsl.

3ον)Γνωρίζω κάτι ψίλα για αποστάσεις όπως είπες πριν κι εγώ απέχω το πολύ 500 με 700 μέτρα από το αστικό κέντρο της πόλης μου...Δεν θα έπρεπε να πιάνω έστω το 10άρι κι τα υπόλοιπα 14 ρέστα για πασατέμπο ρε παιδί μου.....

4ον)Τέλος,μπόρεις να μου γράψεις αναλυτικά πώς θα κάνω αυτές τις ρυθμίσεις για να το φτιάξω το router κι άμα γνωρίζεις για αυτές τις λεγόμενες κι ports;;;

Να επέμβεις στη γραμμή δεν μπορείς, μπορείς όμως να δείς τα στατιστικά της.

Θα ανοίξεις ενα web browser και πάνω στη διεύθυνση θα γράψεις την IP του router σου (πχ 192.168.1.1). Εκεί θα σου ανοίξει η σελίδα του router και αφού σου ζητήσει username και password τότε χρησιμοποιώντας το μενου που έχει θα ψάξεις να δείς που λέει για:

Download/upload speed: Ταχύτητα που έχει κλειδώσει το router για download/upload

SNR ή Noise margin: είναι ο θόρυβος της γραμμής, όσο μεγαλύτερο τόσο καλύτερα, καλό είναι αυτό το νούμερο να είναι πάνω απο 10db, σε περίπτωση που είναι κάτω απο 10 ενδεχόμενα να υπάρχουν αποσυνδέσεις χώρις όμως να είναι και σίγουρο.

Line atennuation: είναι η απόσταση απο το κέντρο του ΟΤΕ, όσο ποιο μικρό το νούμερο τόσο ποιο κοντά βρίσκεσαι.

Αυτά είναι τα βασικά που σε ενδιαφέρουν για να δείς την ποιότητα της γραμμής. Βρες αυτές τις τιμές και γράψτες για να δούμε τη γραμμή σου πως είναι

Ρε axlandre προσπάθησα να κάνω ότι μου λές με την εξής σειρά:

Ανοίγω τον Intrenet Explorer

Πληκτρολογώ την IP μου

Και μου βγάζει αναζήτηση στο Google@#$%%$#!!!!

Έλεος,δηλαδή είμαι τόσο σκράπας τελικά!!!!

Ή το Internet explorer δεν θεωρείται web browser;;;

Help Pleazzzzz!!!

Πήγαινε Start -> Run και γράψε cmd και πάτα enter. Στο παράθυρο που θα ανοίξει γράψε ipconfig και πάτα enter. Θα σου βγάλει κάποια στοιχεία. Εκεί θα δείς μια επιλογή Default Gateway. Αυτή την IP θα τη βάλεις στον Internet Explorer και κανονικά πρέπει να σου ανοίξει η σελίδα του router.

Φίλε κι αγαπητέ alxandre!!!!

Τελικά κάτι σκαμπάζω!!

Σου παραθέτω τα στοιχεία που βρήκα κάνοντας copy-paste ok;;

Το ίντερνετ κλείνει μόνο του χωρίς ειδοποίηση κι ξανα κάνει refresh μόνο του χωρίς να έχω ένδειξη ότι βγήκα...

Ελπίζω στην βοήθεια σου..

Ευχαριστώ που ασχολείσαι με το πρόβλημα μου...

Subnet Mask : 255.255.255.0

DHCP Server : Enabled

WAN

Virtual Circuit : PVC0PVC1PVC2PVC3PVC4PVC5PVC6PVC7

Status : Connected

Connection Type : PPPoE

IP Address : 85.72.206.229

Subnet Mask : 255.255.255.255

Default Gateway : 62.103.129.37

DNS Server : 195.170.0.1

NAT : Enabled

PPP connection time : 0d:00h:26m:29s

ADSL

--------------------------------------------------------------------

ADSL Firmware Version : FwVer:3.10.5.3_TC3085 HwVer:T14.F7_3.0

Line State : Showtime

Modulation : ADSL2 PLUS

Annex Mode : ANNEX_A

--------------------------------------------------------------------------------

Downstream Upstream

SNR Margin : 8.0 12.7 db

Line Attenuation : 17.3 9.1 db

Data Rate : 10016 861 kbps

Πόρτα έχεις ανοίξει?

Κοίτα στο παρακάτω linκ πως ανοίγεις πόρτα στο router! Βάλε την ίδια πόρτα με αυτή του mtorrent και βάλε τον mtorrent να ανοίγει κάθε φορά με την ίδια!!! Κάνε και τις υπόλοιπες ρυθμίσεις και θα είσαι ok!

Και εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα και από τότε που το ρύθμισα εχω ταχύτητα και σταθερότητα!

http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/Baudtec/TW263R4-A0/Utorrent.htm

Το modem είναι πολύ καλό για τα χρήματά του!!!

Για κατέβασμα χρησιμοπίησε το μtorrent 1,8+ για να αποφύγεις ένα σύστημα ελέγχου για torrent που έχει ο ΟΤΕ!

Ναί,όμως θέλω η σύνδεση να κρατάει όλη την ώρα κι όχι μόνο αν έχω ενεργοποιημένο το μTorrent.

Εσύ αυτό δεν μου προτείνεις;;

Θέλω την ίδια ταχύτητα κι για το youtube για παράδειγμα αλλά κι για να ανοίξει γρήγορα μία απλή ιστοσελίδα ή μια "βαριά" φορτωμένη.

Δίκιο δεν έχω ρε;

Τί λές κι εσύ..

Δεν λέω,το router μπορεί να είναι καλό,μα αν οι π@@$@#$ρες του ΟΤΕ μου τα κλειδώνουν όλα τότε να επιλέξω τελικά την α) επιλογή...

Μα με τον τρόπο που σου είπα απενεργοποιείς το firewall του router ενώ δημιουργείς και πόρτα για τα torrentz! Δεν έχεις κανένα πρόβλημα μετά στο ότιδήποτε και αν κάνεις!!!

Και καινούριο modem να πάρεις το ίδιο ψάξιμο θα θες για να δουλέψει σωστά η σύνδεση!!!!! Μην κανεις την χαζομάρα να πληρώσεις χρήματα για νέο router!!!

Oσο για το πέσιμο της σύνδεσης τι χρησιμοποιείς? Την ethernet ή την usb!!! Για εμένα βάλε ethernet και δεν θα έχεις πρόβλημα ποτέ!!! Εγώ με το ίδιο modem με εσένα εδώ και ένα χρόνο (ισως το προηγούμενο μοντέλο) δεν έχω δει ποτέ την σύνδεσή μου να πέφτει!!!!!

SOS

++Πορτα ανοίγουμε όταν με το πρόγραμμα που την χρησιμοποιεί κατεβάζουμε με συνεχή ροή κάτι στο pc μας!!!

Για να δούμε (ανοίξουμε) σελίδες ή να κατεβάσουμε μια φώτο δεν χρειάζεται ανοιγμα πόρτας!!!!

Οσο για το router, δεν θα βρεις κανέναν άλλο πάροχο που να σου δίνει τόσο καλό router!!! Οι περισσότεροι δίνουν κάτι crypto f200 usb modems και όχι router που το μόνο που έχουν είναι προβλήματα!!!!

Και κάτι ακόμα!!! Το ότι ο ΟΤΕ σου δίνει 24Μbps δεν σημαίνει πως αυτός από τον οποίο κατεβάζεις μια ταινία μπορεί να σου τα δώσει όλα και να σου φουλάρει την γραμμή!

Οκ τότε,θα το δοκιμάσω σήμερα κι άμα είναι θα ξανά γράψω για να σου πω αν τα κατάφερα ή όχι κι για να ζητήσω άμα είναι περαιτέρω πληροφορίες!!

Thanks!!!

Δοκίμασε κάτι γρήγορο. Πάτα στο google "leechget download manager" και κατέβασέ το. Εγκατέστησέ το και άνοιξέ το, πήγαινε στο "'εναρξη οδηγού" από το μενού Αρχείο->Νέα λήψη και επικόλλησε αυτή τη γραμμή στο κενό που έχει για αυτό το σκοπό: ftp://ftp.ntua.gr/mirror/fedora/linux/releases/9/Fedora/i386/iso/Fedora-9-i386-DVD.iso

Στο τελευταίο βήμα στον αριθμό εργασιών βάλε 5. Πάτα ολοκλήρωση και πες μας με πόσο κατεβάζεις...

Το έκανα,αλλά δεν κάνει τίποτα..

Μου βγάζει το εξής μήνυμα

"550 Νo such file"

Στον οδηγό δεν πείραξα τίποτα εκτός από το 5 που το "ανέβασα" με τα βελάκια.

Λοιπόν δοκίμασα κι το link του takis82 κι τα έκανα όλα σωστά..

Κι πάλι όμως απο την στιγμή που δημιούργησα virtual server,έκανα δοκιμή παίρνοντας τηλέφωνο από το σταθερό κι ταυτόχρονα άνοιγα βίντεο στο youtube.

Το αποτέλεσμα ήταν το εξής:

Το τηλέφωνο χτυπάει, όπως κι στο τραγούδι, κι το ιντερνετ "ψοφάει" εντελώς...

Παραθέτω στοιχεία που βρήκα από την καρτέλα Maintenance-Diagnostics

πρώτα,μετά της καρτέλας Interface Setup κι τέλος της καρτέλας Advanced Setup.

1)Maintenance-Diagnostics:

Diagnostic Test

Virtual Circuit:PVC0PVC1PVC2PVC3PVC4PVC5PVC6PVC7

>> Testing Ethernet LAN connection ... PASS

>> Testing ADSL Synchronization . PASS

>> Testing ATM OAM segment ping ... FAIL

>> Testing ATM OAM end to end ping ... FAIL

>> Ping Primary Domain Name Server . PASS

>> Ping www.yahoo.com ... PASS

2)Interface Setup:

ATM VC

Virtual Circuit : PVC0PVC1PVC2PVC3PVC4PVC5PVC6PVC7

Status : ActivatedDeactivated

VPI : (range: 0~255)

VCI : (range: 1~65535)

QoS

ATM QoS : CBRUBRrtVBRnrtVBR

PCR : cells/second

SCR : cells/second

MBS : cells

Encapsulation

ISP : Dynamic IP Address

Static IP Address

PPPoA/PPPoE

Bridge Mode

PPPoE/PPPoA

Servicename :

Username :

Password :

Encapsulation : PPPoE LLCPPPoE VC-MuxPPPoA LLCPPPoA VC-Mux

Bridge Interface : ActivatedDeactivated

Connection Setting

Connection : Always On (Recommended)

Connect On-Demand (Close if idle forminutes)

Connect Manually

TCP MSS Option : TCP MSS(0:default)bytes

IP Address

Get IP Address : StaticDynamic

Static IP Address :

IP Subnet Mask :

Gateway :

NAT : DisabledEnable

Default Route : YesNo

TCP MTU Option : TCP MTU(0:default)bytes

Dynamic Route : RIP1RIP2-BRIP2-MDirectionNoneBothIN OnlyOUT Only

Multicast : DisabledIGMP v1IGMP v2IGMP v3

MAC Spoofing : EnabledDisabled

3)Advanced Setup-Firewall:

Firewall : Enabled

SPI : Enabled

(WARNING: If You enabled SPI, all traffics initiated from WAN would be blocked, including DMZ, Virtual Server, and ACL WAN side.)

4)Advanced Setup-NAT

Virtual Server

Virtual Server for : Single IP Account

Rule Index : 12345678910111213141516

Application : -FTPSSHTELNETSMTPHTTP_ServerPOP3HTTPST.120H.323PPTPpcAnywhereVNCCUSeeMe

Protocol : ALLTCPUDP

Start Port Number :

End Port Number :

Local IP Address :

Virtual Server Listing

Rule Application Protocol Start Port End Port Local IP Address

1 Utor1 ALL 54249 54249 192.168.1.6

2 - - 0 0 0.0.0.0

3 - - 0 0 0.0.0.0

4 - - 0 0 0.0.0.0

5 - - 0 0 0.0.0.0

6 - - 0 0 0.0.0.0

7 - - 0 0 0.0.0.0

8 - - 0 0 0.0.0.0

9 - - 0 0 0.0.0.0

10 - - 0 0 0.0.0.0

11 - - 0 0 0.0.0.0

12 - - 0 0 0.0.0.0

13 - - 0 0 0.0.0.0

14 - - 0 0 0.0.0.0

15 - - 0 0 0.0.0.0

16 - - 0 0 0.0.0.0

Λίγη βοήθεια,να ξεφύγω από την μιζέρια μου pleazz...

Thanks anyway guys,you are the best!!!

kalamaris007 added 4 Minutes and 17 Seconds later...

Interface

SetupVPI=8

VCI=35

Virtual circuit =PVC0

ATM QoS=UBR

PCR=0

Encapsulation=PPPoE LLC

Get Ip Address=Dynamic

kalamaris007 added 3 Minutes and 16 Seconds later...

Advanced setup-NAT

Application=Utor1

Protocol=All

ΟΚ να τα βάλουμε σε μια σειρά πληζ μπας και βγει άκρη τουλάστιχον ως προς το πρόβλημα.

Έχεις αγοράσει 24άρα του ΟΤΕ.

Σωστά?

Μετά έχεις συνεχείς αποσυνδέσεις όταν κατεβάζεις ή και όχι .

Σωστά?

Με βάση τα στοιχεία σου

SNR Margin : 8.0

Καλούτσικο, εμένα προσωπικά μου αρέσει μεγαλύτερο. Τελικά αν κάνεις παράπονα σε τεχνικό στον πάροχό σου για αποσυνδέσεις θα στο μεγαλώσει.

Line Attenuation : 17.3

ΟΚ δεν είσαι και 100 μέτρα αλλά ούτε και τρελή απόσταση.Η θεωρητική απόσταση του χαλκού από το μόντεμ μέχρι το αστικό σου κέντρο είναι 1253 μέτρα. Μια χαρά είσαι, αλλά το θεωρητικό σου μέγιστο δεν είναι,

Data Rate : 10,016

10 μεγαμπίτ αλλά 21. Φυσικά ίσως να έχεις λίγο θόρυβο παραπάνω οπότε να χάνεις , αυτά είναι λεπτομέρειες όμως τη στιγμή που δεν έχεις σταθερή

σύνδεση.

(http://www.adslgr.com/features/adsl_calculator.php)

Κάνε κλικ και κατέβασε απευθείας το αρχείο που σου προτάθηκε από πάνω.Άσε τους download managers

Εγώ αυτή τη στιγμή κατεβάζω με 700.Μάλλον οι σέρβερ τους έχουν κάποιο φόρτο. Η δικιά σου τερματίζει μάλλον λίγο πριν το 1 κοντά στα 850 και 900 kbps.

Κάνε απλά κλικ και περίμενε κάνα 10λεπτο. Πες μας ταχύτητες αν αντέξει

Ωχ,μάλλον σας έπρηξα με την ασχετοσύνη μου κι μπήκαν τα μεγάλα κεφάλια!!!

Anyway, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας!

Στον υπολογισμό πάτησα το 17,3 που μου γράφεις έτσι;;

να τα αποτελέσματα σε αναμονή 10λεπτου...

Thanks!

Για 17,3:

Μέγιστη θεωρητική ταχύτητα:

Απόσταση 1253 Μέτρα

ADSL2+

21.24 mbit/s

ADSL

8 mbit/s

Αυτά!!Είμαι σοβαρά γιατρέ;;

Αν είμαι οκ απο ταχύτητα,δεν έχω πρόβλημα..Το πρόβλημα είναι ότι δεν μένω συνέχεια συνδεδεμένος στο ίντερνετ..Αυτό με απασχολεί πάνω από όλα...

Κι άμα το λύσω υπόσχομαι να μην κλείσω ποτέ αυτό τι site!!!!

Κορώνα στο κεφάλι μου θα σας έχω!!! (Όταν δεν δουλεύω βέβαια ε;;)

:100: :045:

Αρχηγέ, ο αγαπητός συντονιστής εννοεί να κατεβάσεις το αρχείο που σου έγραψα χωρίς να χρησιμοποιήσεις download manager, ήτοι να το πατήσεις με ένα κλικ με το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού σου και να δεις με τί ταχύτητα κατεβαίνει...

Περίμενες 10 λεπτά για να σου βγάλει ο browser που χρησιμοποιείς ότι είσαι 1253 μέτρα μακριά από το dslam και τις θεωρητικές ταχύτητες που έπρεπε να ποιάνεις με δεδομένη αυτή την απόσταση..;

Λοιπόν,καλησπέρα για αρχή!

Συγγνώμη που άργησα να απαντήσω αλλά έψαχνα απάντηση στο πρόβλημα

μου ρωτώντας κάποιον καθηγητή πληροφορικής..

Σας λέω τί μου είπε,θα το δοκιμάσω κι θα σας πω κι αποτελέσματα,αν τυχόν δηλαδή το καταφέρω!!

Πολύ απλά μου είπε να βγάλω το καλώδιο του τηλεφώνου από το σπλιτεράκι μήπως κι δεν το αντέχει ο υπολογιστης,το ίδιο το σπλίτερ, ή να βραχυκυκλώνει το σύστυημα,κάτι τέτοιο μου είπε..

Anyway θα το βγάλω,θα πάρω τηλέφωνο από το σπίτι ταυτόχρονα κι θα σας πω...

Ευχαριστώ πάντως για την βοήθεια που μου προσφέρατε ως τώρα..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.