stratakisggiioo Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 21, 2008 Βασικά επειδή η μητρική μου δεν έχει Pci lock, θέλω να σπρώξω όσο γίνετε το σύστημα που έχω (amd 64 3200 venice, 1gb ddr1) και θέλω να μου πείτε, τι ακριβώς να αλλάξω στα timings της μνήμης για να δουλεύει πιο γρήγορα. Η μνήμη είναι single channel, ddr1 samsung. Έριξα το cas latency στο 2 και δουλεύει καλά, προσφέροντας 2 με 3 frames σε παιχνίδια. Τι άλλο μπορώ να βελτιώσω στη μνήμη?? http://img160.imageshack.us/my.php?image=clipboard02wo4.jpg thanks
MadCatMk21442169156 Οκτώβριος 21, 2008 #2 Οκτώβριος 21, 2008 http://forums.extremeoverclocking.com/showthread.php?t=170999PS: Δε λέγεται "overclocking" το να πειράζεις τα timings - απλά έχει ίδιο στόχο.
stealth1442169213 Οκτώβριος 21, 2008 #3 Οκτώβριος 21, 2008 Tι μητρικη εχεις?Δοκιμασε αν μπορεις να βαλεις το Command Rate σε 1Τ,αν δεν bootαρει δωσε λιγο ακομη ρευμα στις μνημες,αν ουτε ετσι τα καταφερεις ξαναβαλτο οπως ηταν:001: stealth
stratakisggiioo Οκτώβριος 23, 2008 Author #4 Οκτώβριος 23, 2008 ευχαριστώ για τη βοήθειά σας!!!τελικά δουλεύει με cas latency 2, trc 9, trfc 13, twr 2, twtr 2, trtw 2.δυστυχώς δεν έχει command rate, μόνο ddr data rate 1t, 2t, auto, και το έχω στο auto, λες να είναι αυτό το command rate?? Το θέμα είναι ότι δοκίμασα τη σταθερότητα του συστήματος με το prime 95 στο πρόγραμμα που χρησιμοποιεί μνήμη όμως, κάνει κάποια κολλήματα σήμερα (μετά από 2 μέρες) το σύστημα χωρίς να ξέρω αν φταίει η μνήμη ή το ότι το ζώρησα πολύ σήμερα. Να δοκιμάσω και κάποιο άλλο πρόγραμμα ή είναι αρκετό??thanks!!!
EliasKir Οκτώβριος 24, 2008 #5 Οκτώβριος 24, 2008 ευχαριστώ για τη βοήθειά σας!!!τελικά δουλεύει με cas latency 2, trc 9, trfc 13, twr 2, twtr 2, trtw 2.δυστυχώς δεν έχει command rate, μόνο ddr data rate 1t, 2t, auto, και το έχω στο auto, λες να είναι αυτό το command rate?? Το θέμα είναι ότι δοκίμασα τη σταθερότητα του συστήματος με το prime 95 στο πρόγραμμα που χρησιμοποιεί μνήμη όμως, κάνει κάποια κολλήματα σήμερα (μετά από 2 μέρες) το σύστημα χωρίς να ξέρω αν φταίει η μνήμη ή το ότι το ζώρησα πολύ σήμερα. Να δοκιμάσω και κάποιο άλλο πρόγραμμα ή είναι αρκετό??thanks!!!Ναι, το command rate ειναι. Για testing στις μνημες κανε ενα boot cd με το memtest.
lunatic89 Ιανουάριος 6, 2009 #6 Ιανουάριος 6, 2009 Λοιπον ωραια κλοκαραμε τον επεξεργαστη μας..Τωρα ηρθε η ωρα ν ανεβασουμε κ τη μνημη μας.Πως το πετυχαινουμε?Τι πρεπει να προσεχουμε?Τι περιθωρια εχουμε?Παραθετω κ μια φωτο που τραβηξα αφου κατεβασα τα timings σε 4-4-4-12 (που ειναι κ το φυσιολογικο για τις ram μου).Απ ολα αυτα που φαινονται στο memset με τι μπορουμε να πειραματιστουμε κ τι δε θα πρεπει ν αγγιξουμε καθολου?Βλεπω απο πολλους να λενε να ειναι το command rate στο 1Τ.Εμενα στο auto ειναι στο 2Τ.Ειναι κακο αυτο?
lunatic89 Ιανουάριος 6, 2009 #7 Ιανουάριος 6, 2009 Βρηκα κ αυτο που ειναι αρκετα κατατοπιστικο για αρχη.Θα το ακολουθουσα αλλα οι τιμες που δινει ως τυπικες ουτε καν πλησιαζουν αυτες που μου δειχνει το memset.Γι αυτο δε πειραζω τιποτα αν δεν ακουσω κ τη γνωμη σας.
stealth1442169213 Ιανουάριος 6, 2009 #8 Ιανουάριος 6, 2009 Βρηκα κ αυτο που ειναι αρκετα κατατοπιστικο για αρχη.Θα το ακολουθουσα αλλα οι τιμες που δινει ως τυπικες ουτε καν πλησιαζουν αυτες που μου δειχνει το memset.Γι αυτο δε πειραζω τιποτα αν δεν ακουσω κ τη γνωμη σας.To link που δινεις ειναι για τον Α64 memory controller και DDR1 μνημες...καμια σχεση με τον δικο σου.Για αρχη βρες μεχρι που μπορει να ανεβουν οι μνημες σου με 4αρια και μετα με 5αρια,τα subtimings μην τα πειραζεις.Βαλε τα timings και το ρευμα για τις μνημες manually,χαμηλο πολλαπλασιαστη και ανεβαζε μονο το FSB να δεις μεχρι που φτανουν.stealth
lunatic89 Ιανουάριος 6, 2009 #9 Ιανουάριος 6, 2009 Για αρχη βρες μεχρι που μπορει να ανεβουν οι μνημες σου με 4αρια και μετα με 5αρια,τα subtimings μην τα πειραζεις.Δηλαδη σε καμια μα καμια περιπτωση να μην πειραξω τα subtimings?Με 5αρια θα ανεβαινουν πιο πολυ λογικα ε?Αρα μηπως με συμφερει να τις αφησω στο 5 κ να ανεβασω μονο τα MHz?Βαλε τα timings και το ρευμα για τις μνημες manually,χαμηλο πολλαπλασιαστη και ανεβαζε μονο το FSB να δεις μεχρι που φτανουν.Ο cpu που κολλαει?Αυτον τον εχω στα 400 (απο 333).Γιατι να τον πειραξω?Τις ραμ τις εχω βαλει manual dd2-800.Μηπως να τις παω στο επομενο βημα?Το επομενο ειναι ddr2-900 περιπου αν θυμαμαι καλα.Θα πρεπει να το δω αυτο στα bios
stealth1442169213 Ιανουάριος 6, 2009 #10 Ιανουάριος 6, 2009 Δηλαδη σε καμια μα καμια περιπτωση να μην πειραξω τα subtimings?Με 5αρια θα ανεβαινουν πιο πολυ λογικα ε?Αρα μηπως με συμφερει να τις αφησω στο 5 κ να ανεβασω μονο τα MHz?H γνωμη μου ειναι να μην τα πειραξεις...αν κανεις λαθος και τα βαλεις να κανεις boot δεν θα μπορει να ξεκινησει και μονο με clear CMOS θα τα καταφερεις.Αν συμφερει να τρεχεις σφιχτα timings και χαμηλα MHz η υψηλα MHz και χαλαρα timings ειναι κατι που μονο εσυ μπορεις να βρεις.Τρεξε το Everest με το υψηλοτερο που μπορεις να κανεις πρωτα με 4αρια και μετα με 5αρια να δεις πιο σου δινει καλλιτερες επιδοσεις.Ο cpu που κολλαει?Αυτον τον εχω στα 400 (απο 333).Γιατι να τον πειραξω?Κρατας τον επεξεργαστη χαμηλα για να μης σε κοψει,επισης κοιταξε να μην ξεπερασεις το FSB που μπορει να κανει η μητρικη σου με αυτον τον επεξεργαστη.stealth
lunatic89 Ιανουάριος 6, 2009 #11 Ιανουάριος 6, 2009 επισης κοιταξε να μην ξεπερασεις το FSB που μπορει να κανει η μητρικη σου με αυτον τον επεξεργαστη.Εννοεις αυτο που το cpu-z ονομαζει rated fsb?Μια που το ανεφερα...αυτο πριν υπερχρονισω ηταν στα 1333 κ τωρα ειναι στα 1600.Αυτο ειναι στο nb strap?Ειναι κακο που εχει φτασει τοσο ψηλα?Θα ηθελα να μπορω να βαλω manual το dram/fsb ratio αλλα δεν εχει τετοια επιλογη η μητρικη μου.Μπορω να κανω κατι γι αυτο?
Duncan11442169203 Ιανουάριος 6, 2009 #12 Ιανουάριος 6, 2009 Θα ηθελα να μπορω να βαλω manual το dram/fsb ratio αλλα δεν εχει τετοια επιλογη η μητρικη μου.Μπορω να κανω κατι γι αυτο?Αν δεν έχει σχετική επιλογή to mobo δεν μπορείς να το αλλάξεις
lunatic89 Ιανουάριος 6, 2009 #13 Ιανουάριος 6, 2009 Ειχα δει αυτην την επιλογη σε μια msi.Μονο αυτες το εχουν?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.