Jump to content

Καινουργιος υπολογιστης ... + Υδροψυξη

DaLooney

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα !!!

Ετοιμαζομαι για αγορες σιγα σιγα και η πρωτη ερωτηση που θελω να κανω ειναι αν προκειτε να πεσουν καποια στιγμη οι τιμες ...

Πηγα στην Σιγκαπουρη πριν 10 μερες και εψαξα πολλα απο τα εμπορικα τους κεντρα.

Οι τιμες ηταν παραπλησιες με τις δικες μας σχεδον σε ολα τα ηλεκτρονικα ειδη.

Οταν ρωτουσα μαλιστα για επεξεργαστες δεν ειχαν και τπτ ετοιμοπαραδοτο με την δικαιολογια οτι σε 2 εβδομαδες θα πεσουν οι τιμες και θα ερθουν και νεα κομματια.

Στεκει ? η μπα!?

Σκεφτομαι σοβαρα για εναν ΧΕΟΝ 3350 ... Η εντυπωση που εχω για το συγκεκριμενo cpu ειναι οτι clockarei ικανοποιητικα... Και οτι εχει και καλες γενικα επιδοσεις ... (ακουω τις προτασεις σας σε ολα τα σημεια)

Για μητρικη εχω επιλεξει την Asus Rampage Formula Intel X48 DDR2

Επελεξα αυτη γιατι πιστευω η αγορα μιας μητρικης με DDR3 δεν ειναι ακομα "ωριμη" αγορα...

Μπορει sooner or later να βγουνε νεα πραγματα αλλα δε νομιζω να μεινω παραμονεμενος απο τις επιδοσεις του μηχανηματος μου για να θελω αμεση αλλαγη...

Πιστευω η εν λογο μητρικη να τα καταφερει καλα... Εχω διαβασει πολυ ωραια πραγματα

To pc κυριως ειναι για Gaming , Net , και O/C σαν hobby...

Θα γουσταρα να ασχολιθω με phase cooling και να χαλασω τον ψυγειοκαταψυκτη μου να φτιαξω συστημα για το pc , αλλα δεν εχω ουτε την υπομονη..ουτε τη γνωση (κυριως) ... αν βαλεις και το κοστος... Τοτε μαλλον ειναι κατι καλο για μενα να το βλεπω απο screenshots και φωτογραφιες !!! :( Δυστυχως..

Απο μνημες θα ακολουθησω παλι την Corsair μιας και τις εμπιστευομαι since Abit NF7-S ver2.0 ... + 1700+DLT3C εποχες... !!!

Corsair Dominator 4GB PC2-8500 CAS5 (2x2GB)

Αυτες για να γινομαι πιο συγκεκριμενος ... Δε νομιζω να χρειαζομε κατι παραπανω... νομιζω !

Για καρτα γραφικων σκεφτομαι να παρω κατι σε GTX280 ...

Δυσκολευομαι να πιστεψω οτι η ανιστοιχη high end καρτα της ATI ΕΙΝΑΙ καλυτερη...

Μαλλον για να το πω καλυτερα...ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΩ...

Εχω και εγω τα κολληματα μου... Κατα καποιο τροπο με την αγορα αυτου του συστηματος ξεπερναω ενα απο τα κολληματα μου ... Η μεγαλη μου αγαπη AMD ...δυστυχως δε μπορει να συμβαδισει με τις απαιτησεις μου πλεον ... Αν και αναγνωριζω οτι μπορεις να φτιαξεις ενα αξιολογο συστηματακι με λιγα σχετικα λεφτα... Υστερει ομως σε δυναμη πλεον...

Ετσι ειναι ...πλεον οταν θες να αγορασεις ενα αμαξι για παραδειγμα..κοιτας και ποσα αλογα εχει...παλια δε σε ενδιεφερε....ισως γιατι δεν ηξερες καν τι ειναι τα αλογα...

:p

Ερχομαστε στο κοματι της ψυξης.... Θελω για πρωτη φορα στη ζωη μου να βαλω ΝΕΡΑΚΙ...

Τοσο καιρο χαζευω συστηματα αλλων και δουλειες αλλων και ολο λεω θα φτιαξω και εγω ενα... αλλα βολευομαι με οτι βρισκω κατα καιρους ...

Αυτη τη φορα το αποφασισα...!!!

Το μονο που ξερω ειναι οτι μου αρεσει πολυ το block "EK Supreme" η εκδοση με το plexi ...οχι το ACETAL.

Πανω στο θεμα τις υδροψυξης θελω βοηθεια με οτι νομιζετε οτι θα με βοηθησει ειτε αναφορα συνδεσμολογια...ειτε τα ιδια τα κοματια που θα αποτελουνε το συστημα..!!!

Αυτα ... Ευχαριστω !

Ι7 που λες θα τους πληρωσω χρυσους...

Και ... ποτε ερχονται? Ολο απο αναβολη σε αναβολη το παω και σιγουρα οσο περναει ο καιρος ολο και μου γυαλιζουν νεα πραγματα...

Για παραδειγμα οσο ειμουν στην Σιγκαπουρη ειχα βρει κατι λουκουμακια Ε8600 ...

μετανιωσα που δε ψωνισα

Συμφωνώ και εγώ, δεν είναι και η καλύτερη εποχή για αγορές.

ΑΝ βιάζεσαι βέβαια καλύτερα να πάρεις κάτι οικονομικό, σε phenom/790FX/ATI 4870X2. Μπορεί να δυσκολεύεσαι να το πιστέψεις αλλά τα παγκόσμια ρεκόρ με την 4870X2 τα χτυπήσαμε! Και είναι συμφέρουσα αγορά με βάση τα χρήματα.

Αν σκέφτεσαι για xeon, καλύτερη λύση για server-gaming PC είναι το Socket F(1027)-DDR2 η το αναμενόμενο SG3{DDR3} (για opteron και τα δύο λόγω καλύτερου σχεδιασμού), εκεί οι τιμές είναι υψηλές ειδικά αν μιλάμε για 8 και 16 DIMM sockets και 32-64GB ram.

Μα το λεω στο ποστ μου... ξερω οτι ειναι καλυτερη η ΑΤΙ... αλλα δε θελω να το πιστεψω...

Αυτο για το Socket F μου δινεις κανα site να το ψαχω λιγο?

Πως σας φαινεται η επιλογη του 3550 ... καλα δε πανε?

http://en.wikipedia.org/wiki/Socket_F

και ανάλογες motherboards :

http://www.supermicro.com/Aplus/motherboard/Opteron2000/

από Ελλάδα έχουν φέρει κυρίως tyan:

http://www.skroutz.gr/c/31/mainboard.html?keyphrase=socket+F&page=8

Υ.Γ. χμμ.. αρχίζω να σκέφτομαι προς τα εκεί αναβάθμιση :p

Όσο αφορά το OC, δεν είναι και το πάν στο να κοιτάς τι cpu θα διαλέξεις, μπορεί π.χ. να βλέπεις ένα μοντέλο να πηγαίνει 100% πάνω αλλά στο κατάστημα δεν μπορείς να μυρίσεις και τα νύχια σου στο αν θα πέσεις σε καλό stepping/part..

Στους servers κοιτάνε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο uptime και σταθερό σύστημα έχουν όχι πόσα MHz ανεβαίνουν.(για να μην έχουν προβλήματα στο δίκτυο και κρεμάει το σύστημα). Από ταχύτητες σίγουρα ένας server είναι δυνατότερος και επεκτάσιμος από ένα desktop αλλά τον πληρώνεις παραπάνω και σου κρατά περισσότερο καιρό.

Μπορει οντως να ειναι καλυτερος ...δε ξερω πραγματικα.

Υπαρχει κανα σιτε με συγκριτικα και μετρησεις σχετικα ?

Ειμαι ακομα προς ΧΕΟΝ...

DaLooney added 5 Minutes and 53 Seconds later...

Διαφωνω για οτι το OC δεν ειναι λογος για να αγορασεις ενα CPU.

Σε ενα τετοιο φορουμ ειδικα αυτο δεν ισχιει :p !! :p

Anyway θελει λιγο ψαξιμο...Δεν εχουμε και κατι στανταρ να ξερουμε με τις τιμες... οποτε μπορει ευκολα να την πατησεις

Διάβασε αυτό :

http://tweakers.net/reviews/646/11/server-duel-xeon-woodcrest-vs-punt-opteron-socket-f-pagina-11.html

Ελάχιστα review βρίσκεις για servers. και όταν μιλάμε για Xeon μιλάμε σε socket J, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ο αντικαταστάτης του J(που ακόμη δεν έχουν memory controller στο cpu όπως θα έχει o Νehalem).

Γνώμη μου : Αν επιμένεις σε Intel προτίμησε έστω nehalem, θα έχει μεγάλη διαφορά από τον τρέχον Xeon που αναφέρεις και επιπλέον : triple Channel DDR3, Crossfire και SLI στο ίδιο mobo με το X58 Chipset κ.α.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.