sotiris Φεβρουάριος 16, 2005 #21 Φεβρουάριος 16, 2005 Αρχική απάντηση από hipro5 Χε,χε,χε..............ΜΗΝ αγχώνεσαι...........Τα "στρογγυλά πηνία" του VCore είναι........ΔΕΝ παθαίνει τίποτα..........Τώρα αν σ'ενοχλεί ο ήχος μπορείς να ρίξεις λίγο σιλικόνη επάνω τους να τα καλύψεις ή κάτι παρόμοιο......... είσαι είδωλο :worship:
kIlGoRi Φεβρουάριος 17, 2005 #22 Φεβρουάριος 17, 2005 Αρχική απάντηση από hipro5 [Χθες, στις 20:30] Όπως λές και μόνος σου "ο μετασχηματιστής" της ΔΕΗ και πολύ σωστά το είπες.........γιατί περιέχει "πηνία" - χάλκινα σύρματα - κ.τ.λ που "συντονίζονται" σε ακουστικές συχνότητες και βγάζουν αυτό το θόρυβο...........Αυτό το άλλο με τα τσιπάκια που σφυράνε τι το ήθελες........?.......Μην το πείς σε κανέναν άλλο και σε πάρουν με τις ναι οντως ηταν πατατα ... :red: και η πλακα ειναι πως σπουδαζω φυσικος οποτε τα πηνια ειναι που τραγουδανε ... χχχμμμμ θα τους δειξω εγω :rant: ΥΓ : και παλι συνχαρητηρια για αυτο που κανατε πρωτη μουρη το lab !!!!
hipro5 Φεβρουάριος 17, 2005 #23 Φεβρουάριος 17, 2005 Αρχική απάντηση από kIlGoRi [Σήμερα, στις 09:34] ναι οντως ηταν πατατα ... :red: και η πλακα ειναι πως σπουδαζω φυσικος οποτε τα πηνια ειναι που τραγουδανε ... χχχμμμμ θα τους δειξω εγω :rant: ΥΓ : και παλι συνχαρητηρια για αυτο που κανατε πρωτη μουρη το lab !!!! Δείξτους να μάθουν άλλη φορά...... Ευχαριστούμε.....
Mobster Φεβρουάριος 17, 2005 #24 Φεβρουάριος 17, 2005 Δεν θα ανησυχούσα, πάντως κοίταζε κατά καιρούς τους πυκνωτές της μητρική εάν έχουν φουσκώσει και γενικά εάν είναι σε άρτια κατάσταση. Παλαιότερες μητρικές κυρίως Abit είχαν προβληματάκια με πυκνωτές και ας δεν έκανες overclocking.
Gabriel Φεβρουάριος 24, 2005 #25 Φεβρουάριος 24, 2005 Σε κάτι IBM 1000άρια P3 που έχουμε στη δουλειά οι πυκνωτές έχουν φουσκώσει όπως το τσουρέκι όταν ψήνεται...Ήδη έχουν αρχίσει τα πρώτα reboot...
BeetleJuice Φεβρουάριος 24, 2005 Author #26 Φεβρουάριος 24, 2005 χμμμ γνωστο φαινομενο δεν φταιει η πλατφορμα , φταινει η μαρκα της μητρικης μηπως ειναι qdi? αυτες σκαγανε για την πλακα απο την τεραστια εμπειρια μου σε PIII (εχω επισκευασει γυρω σοτυς 400) αθανατες ηταν οι μητρικες gigabyte και intel προσωπικα δεν εχω δει σκασμενη gigabyte... βασικα ο πυκνωτης και να φουσκωσει , αλλαζεται και γλιτωνεις το θανατο αν δεν κανω λαθος απο θερμοκρασια φουσκώνει,γιαυτο καλο ειναι να ελεγχουμε τα θερμικα φορτια γυρω του και να ξεσκονιζουμε το πισι που και που εχω δει κουτι να μην καθαριζει ουτε με νερο απο τη σκονη εσωτερικα,να μην μιλησω για κουτια με κολημενους ανεμιστηρες 1-2 χρονια ,τριχες να φτιαξεις μια φλοκατη ,μεχρι και φραπε χυμενο μεσα εχω δει (γλυκος με γαλα πρεπει να ηταν γιατι ειχε και ψοφια μυρμιγκια ,αραχνες και μυκητες μεσα)
AlienHack Φεβρουάριος 28, 2005 #27 Φεβρουάριος 28, 2005 Εγω BeetleJuice εχω δει μεχρι και ΦΩΛΙΑ ΑΡΑΧΝΗΣ, με ιστο κτλ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΑΧΝΗ που ηταν και τεραστια!! ειχε και πελατια αν κρινω απο τα πτωματα στο διχτι!! Ηταν βεβαια πρωσ την κατω μερια της μητρικης , στα ISA Slots , μαλλον την χαλουσε το φαν του επεξεργαστη.. παντος και ζεστη ειχε κ ολα καλα... ΕΙΔΑΤΕ!! Οι υπολογιστες ειναι και οικολογικοι, προσφερουν σπιτια σε αστεγα εντομα!!
yaputzis Φεβρουάριος 28, 2005 #28 Φεβρουάριος 28, 2005 Αρχική απάντηση από BeetleJuice [24-02-2005 17:01] μεχρι και φραπε χυμενο μεσα εχω δει (γλυκος με γαλα πρεπει να ηταν γιατι ειχε και ψοφια μυρμιγκια ,αραχνες και μυκητες μεσα)
BeetleJuice Φεβρουάριος 28, 2005 Author #29 Φεβρουάριος 28, 2005 Καλη ιδεα , εγω λεω να κανω το στακερ μου περιστερωνα και το παλιο μου AT θα το κανω κουτι για ταραντουλες εδω που τα λεμε και το τανκ της υδροψυξης γινεται ενα θαυμασιο ενυδρειο για χρυσοψαρα το σκισαμε το thread απο απιστημονικη συζητηση το καναμε αλ τσαντιρι overclocking , γουσταρωωω :jump:
sotiris Φεβρουάριος 28, 2005 #30 Φεβρουάριος 28, 2005 έχω μια qdi via kt133 με μισοσκασμένους πυκνωτές, αλλά δουλεύει. σε 24/7 χρήση, κάθε 10 περίπου μέρες κολλάει. να κάτσω να αλλάξω τους πυκνωτές ή δεν αξίζει τον κόπο? το χρησιμοποιώ για adsl server.πόσο κοστίζουν αυτοί (να ξέρω αν με συμφέρει)? είναι οι πυκνωτές του vcore.
Gabriel Φεβρουάριος 28, 2005 #31 Φεβρουάριος 28, 2005 Το κόστος είναι πολύ μικρό,συμφέρει να τους αλλάξεις (Πάνω από 3 ευρώ δε νομίζω να δώσεις για ηλεκτρολύτικούς πυκνωτές 2200μF/16V.
sotiris Φεβρουάριος 28, 2005 #32 Φεβρουάριος 28, 2005 οκ, αξίζει τότε, γιατί έχω παρατηρήσει από το bios το vcore να κάνει βόλτες.
BeetleJuice Φεβρουάριος 28, 2005 Author #33 Φεβρουάριος 28, 2005 σωτηρακη ετοιμαζεις χειρουργειο? πολι καλη ιδεα εννοειται δεν θα ξανασκασουν αν ελεγξεις τα θερμικα φορτια γυρω τους ασε που αν θυμαμαι καλα υπαρχουν και κατι ηλεκτρολυτικοι που αντεχουν σε π.χ 110 βαθμους κελσιου να σου θυμησω οτι για τους πυκνωτες ισχύει το αναποδο απο τις αντιστασεις σε σειρα αθροιζεις τις τασεις , παραλληλα αθροιζεις το φορτιο για σκεψου μηπως και βαλεις μεγαλυτερους ή τους κανεις ζευγαρακια για μεγαλυτερη σταθεροτητα απο ερευνα δικια μου να σου πω οτι καμια φορα δεν εχουν αυτο ακριβως που ψαχνεις , ισως να χρειαστει να πας σε διαφορετικα μαγαζια ή να κανεις συνδιασμους προσεχε μην παρεις μικροτερης τασης γιατι θα σκασουν με το καλημερα επισης αν δεν εχεις εμπιρεια με κολησεις θα σου σπασουν τα νευρα και στο ξεκολημα και στο κολημα.καμια φορα δεν βγαινουν με τιποτα και δεν κολανε οι καινουριοι με τιποτα επισης εγω χρησιμοποιησα κολητηρι απο τα μεγαλα για το ξεκολημα και ενα μικρακι για το κολημα αν θυμαμαι καλα οι περισοτερες μητρικες τους εχουν κολημενους και απο τις 2 πλευρες και θες αρκετα βατ για να λιωσει ολη η κοληση και να την κοπανησει ο πυκνωτης επισης βοηθαει αν ζεστανεις και τα 2 ποδαρακια ταυτοχρονα στο ξεκολημα και ταυτοχρονα τον κουνας προσεχε μην καεις , πυρωνουν οι πυκνωτες με το κολητηρι καλη τυχη
BeetleJuice Φεβρουάριος 28, 2005 Author #34 Φεβρουάριος 28, 2005 α καλα που το θυμηθηκα , ειχ ακανει καποτε μια ωραια πατεντα καποτε που εκανα κατασκευες με κυκλωματα , στα τρανσιστορ τα στρογυλα εμπαιναν κατι ψυκτρες στρογγυλες με φτερα κομμενες στηνμια ακρη σε μια μητρικη παλια ειχα βαλει τετοια "στεφανακια" γυρω απο τους πυκνωτες φανταστειτε μια ψυκτρουλα με φτερακια να αγκαλιαζει τον πυκνωτη εκανε δουλεια παντως και ειναι και παμφθηνες τωρα που το σκεφτομαι δεν τοχω δει πουθενα αυτο... :jump:
sotiris Μάρτιος 1, 2005 #35 Μάρτιος 1, 2005 ασχολούμαι κι εγώ λίγο με ηλεκτρονικά οπότε το πρόβλημα δεν είναι τόσο η εκτέλεση όσο ο χρόνος που χρειάζεται + το κόστος (γιατί μιλάμε για παλιά μητρική που δεν αξίζει και πολλά πολλά).όταν βρω χρόνο θα τους αλλάξω, thanks 4 the info;)
Qlim4X Μάρτιος 1, 2005 #36 Μάρτιος 1, 2005 Αρχική απάντηση από BeetleJuice.............να σου θυμησω οτι για τους πυκνωτες ισχύει το αναποδο απο τις αντιστασειςσε σειρα αθροιζεις τις τασεις , παραλληλα αθροιζεις το φορτιο............. μηπως θα μποπουσες να μου εξηγισεις πιο αναλιτικα ολο το θεμα περι πυκνοτον και αντιστασεων και τι συνδεσμολογια τους και το τι συνβενει πλιζζζζζζζζζζζζζζζ......................
BeetleJuice Μάρτιος 1, 2005 Author #37 Μάρτιος 1, 2005 καλα που το θυμηθηκασωτηρη το νου σου αυτες οι qdi ειναι φιδια κολοβασυνηθως σκανε τα ολοκληρωμενα που ελεγχουν τα μοσφεττο νου σουως γωστον σε μεταχειρισμενο πραγμα αν αλλαξεις κατι που φταιει στρεσαρεις τον επομενο κρικο στην (ασθενη) αλυσιδακοιτα μη τα παρεις στα χερια για μπρελοκ εμενα μια τετοια εσκασε στα μουτρα μου (αποσταση 10 cm) και εβλεπα φλεγομενο ολοκληρωμενο για 5 λεπτα (κοινως αστρακια) :whistling λεω να βαλεις κανα ψικτρακι της πλακας μιας που τη σκιζεις ολη μερα:worship:
BeetleJuice Μάρτιος 1, 2005 Author #38 Μάρτιος 1, 2005 σωτηρη τι κοστος ρε συαντε να δωσεις 3 ευρω για ολα και πολυ λεωDj alex κοιτα ειναι απλοστις αντιστασεις αν βαλεις 2 σε σειρα ιδιες τι παιρνεις?διπλασια αντισταση αλλα καθε αντισταση "βλεπει" τα μισα βολτ γιατι η ταση μοιραζεται στις 2αν βαλεις 2 παραλληλα τι παιρνεις?μιση αντισταση αλλα καθε αντισταση εχει την ιδια ακριβως ταση,οση η ταση που δινειςωραιατωρα με τους πυκνωτεςας βαλουμε 2 ιδιους σε σειραδινουμε ταση απο την μια ακρη στην αλλη , καθε πυκνωτης θα δεχεται την μιση αποση δινεις,αρα θα φορτιζεται με τα μισα βολτ αποσα δινειςαν θεσεις οπου Q tο φορτιο του πυκνωτη ,C την χωρητικοτητα και V την ταση θα εχεις τοτεV1=Q1/C1 και V2=Q2/C2 Προφανως V1+V2=V επισης Q1=Q2=Q και αρα V=2Q/C ομως V=Q/Cολ αρα 1/Cολ=2/C αρα Cολ=C/2ας τους βαλουμε παραλληλακαθε πυκνωτης θα βλεπει την ιδια τασηαρα θα φορτιζεται με οση ταση δινειςQολ=Q1+Q2 αρα Qολ=C1V1+C2V2 ομως V1=V2=V αρα Cολ χ V = (C1+C2) x V αρα Cολ=C1+C2ΑΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΟΤΙολικη χωριτικοτητα πυκνωτων σε σειρα : 1/Cολ = 1/C1 + 1/C2 + 1/C3 +....ολικη χωριτικοτητα πυκνωτων παραλληλα : Cολ =C1 + C2 +C3 +....ολικη αντισταση σε σειρα Rολ = R1+R2+R3ολικη αντισταση παραλληλα : 1/Rολ = 1/R1 + 1/R2 + 1/R3 +....οντως ειναι αναποδα δεν βρισκεις? ελπιζω να βοηθησα φιλε μου και να μη σε ζαλισα
Qlim4X Μάρτιος 1, 2005 #39 Μάρτιος 1, 2005 thanks για την βοηθεια καποτε τα ειχα κανει και αυτα πριν 2 χρονια στην πρωτη λυκιου.αλλα με τα γεραματα ξεχνας...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.