squid Νοέμβριος 5, 2008 Author #21 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2008 :120: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Herc Νοέμβριος 5, 2008 #22 Κοινοποίηση Νοέμβριος 5, 2008 Θα σου ελεγα να την βαλεις Arctic που εχω εγω, με ετοιμη στρωμενη παστα.Την κορυφαια MX2.Αθορυβη και πραγματικα Freezer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaf Νοέμβριος 6, 2008 #23 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2008 Στην Xigmatek θέλει να βάλεις arctic silver και ανάμεσα στα μικρά "κενά" που δημιουργούν τα heatpipes με τη βάση τους (πάνω στη βάση είναι, αν το δεις θα καταλάβεις αμέσως τι εννοώ). Έχω τη s1283 & s1284 και είναι και οι 2 έτσι, δε φαντάζομαι η δική σου βάση να διαφέρει. Δες εδώ: http://i28.tinypic.com/2i9ihb8.jpg Αφού γεμίσεις αυτά τα κενά, είναι δικό σου θέμα πως θα βάλεις την πάστα. Προσωπικά έβαλα απο 1 μικρή λωρίδα πάνω σε κάθε heatpipe, αντίθετα με τον τύπο στη φωτογραφία που έχει 2 λωρίδες ανάμεσα στα heatpipes. Edit: φυσικά αφού τελειώσεις με αυτά, αν δε δεις διαφορά στις θερμοκρασίες καλό θα ήταν να αρχίσεις να σκέφτεσαι και τη ροή στο κουτί Edit2: Το βρήκα! http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=170&Itemid=1&limit=1&limitstart=5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
squid Νοέμβριος 6, 2008 Author #24 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2008 ΠΟΛΛΑ ενδιαφερον συντεκνε σε τι CPU ? με δοκιμες σου προεκυψε η συγκεκριμενη διαταξη AS? (δυο λωριδες στα heatpipes) σκεφτομαι απο μια λωριδα πανω απο καθε "πυρηνα" στη διευθυνση των heatpipes Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaf Νοέμβριος 6, 2008 #25 Κοινοποίηση Νοέμβριος 6, 2008 Q6600 και εγώ απλά δεν το έψαξα και πολύ. Είναι σταθερός στα 3.2 για την ώρα με λογικές θερμοκρασίες και μάλλον εκεί θα μείνει. Βέβαια υπάρχει πολύ καλό airflow στο κουτί (Thermaltake Armor) και αυτό είναι μεγάλο bonus.Η διάταξη προέκυψε με τον εξής συλλογισμό: Τα heatpipes είναι ακριβώς πάνω από τους πυρήνες και η arctic silver στις οδηγίες λέει να απλώσεις μια γραμμή πάνω από κάθε πυρήνα. Οπότε συνδυάζοντας τα 2 (as μεταξύ των heatpipes και 1γραμμή/πυρήνα) κατέληξα σε αυτή τη διάταξη.Ίσως ο τρόπος που δείχνει στο link να είναι αποδοτικότερος αλλά εφόσον οι θερμοκρασίες μου είναι εντάξει δεν ενδιαφέρθηκα να το πειράξω παραπάνω.Πάντως την πρώτη φορά που έβαλα silver με το γνωστό τρόπο που έβαζα σε άλλες ψύκτρες οι θερμοκρασίες ήταν παρανοϊκές, αφού έφυγε όλη η as ανάμεσα στα heatpipes. Link to comment Share on other sites More sharing options...
squid Νοέμβριος 23, 2008 Author #26 Κοινοποίηση Νοέμβριος 23, 2008 .Oταν γεμιζεις τα κενα, πρεπει να σκουπισεις την περισευούμενη πάστα? ειναι ζητημα αν γενικως υπαρχει πολυ παστα ?. Link to comment Share on other sites More sharing options...
squid Νοέμβριος 25, 2008 Author #27 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2008 γεμισα τα κενα, γεμισα ομως ακομη και τα καναλια στις ακρες, αλλα ειπα να μην σκουπισω την περισσεια AS .... την αφησα ετσι πασαλειμενη και προσθεσα απο μια μικρη γραμμη στη μεση και κατα μηκος καθε heat pipe ... μεχρι στιγμης δεν ειδα καποια αξια προσοχης διαφορα στις θερμοκρασιες ... μηπως αφου συμπληρωθουν 200 ωρες "στρωσιματος" της παστας? .... too much παστα ισως? hmmmm ....:012: Link to comment Share on other sites More sharing options...
TASOS Νοέμβριος 25, 2008 #28 Κοινοποίηση Νοέμβριος 25, 2008 .Oταν γεμιζεις τα κενα, πρεπει να σκουπισεις την περισευούμενη πάστα? ειναι ζητημα αν γενικως υπαρχει πολυ παστα ?.Ναί ... δέν πρέπει η θερμοαγώγιμη πάστα να έχει παχιά στρώση.Απλώνουμε προσεκτικά και ομοιόμορφα την πάστα ... σαν λεπτό φιλμάκι.Λογικά λοιπόν ... δέν πρέπει να ξεχειλίσει πάστα δεξιά-αριστερά Αλλά και άν γίνει αυτό ... την σκουπίζουμε προσεκτικά και τέλος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
squid Ιανουάριος 1, 2009 Author #29 Κοινοποίηση Ιανουάριος 1, 2009 δεν εχω ανοιξει ακομη το pc να ξαναπερασω την παστα "σωστα" Πρωτου το κανω παραθετω την κατασταση με τις θερμοκρασιες- Ιdle εχω 45-47- Ενα τεστ που εκανα μολις με Orthos (v0.41.110.18) ως εξης, δυο οrthos, το ενα με afinity τα core 0 & 2, και το αλλο με afinity τα core 1 & 3, δηλαδη 100% load ολους του πυρηνες στα 3000mhz εδωσε 77 περιπου βαθμους και περιστασιακα λαθη καθε περιπου 5 λεπτα του τυπου "FATAL ERROR: Final result was EBFFCAFD, expected: 6ACBB961. Hardware failure detected, consult stress.txt file. Torture Test ran 4 minutes 25 seconds - 1 errors, 0 warnings. Execution halted." Link to comment Share on other sites More sharing options...
EliasKir Ιανουάριος 1, 2009 #30 Κοινοποίηση Ιανουάριος 1, 2009 Οι θερμοκρασιες δεν ειναι τοσο υψηλες ουτε με την εργοστασιακη ψυκτρουλα. Με ποσα βολτ τον πηγες στα 3? Φανταζομαι οχι με πανω απο 1,3 αφου σου βγαζει errors. Link to comment Share on other sites More sharing options...
squid Ιανουάριος 1, 2009 Author #31 Κοινοποίηση Ιανουάριος 1, 2009 1.250 v ... Orthos με δυο μονο πυρηνες βγαινει κανονικα χωρις κανενα error για πολλη ωρα, με θερμοκρασια στους 67-69 περιπου Link to comment Share on other sites More sharing options...
EliasKir Ιανουάριος 2, 2009 #32 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2009 Κατι δεν εχεις κανει σωστα man, εμενα με 1,46 βολτ εχει τετοιες θερμοκρασιες. Για 1,25 βολτ απορω γιατι αλλαξες ψυκτρα. Επισης πρεπει να στρεσαρεις ολους τους πυρηνες για να βγαλεις ασφαλες συμπερασμα για σταθεροτητα και θερμοκρασιες. Κι επισης 3 Ghz με 1,25 βολτ και δεν βγαζεις σφαλματα? Πρεπει να εχεις πολυ καλο κομματι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
squid Ιανουάριος 2, 2009 Author #33 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2009 - Τα 3.6 με ποσα Volt τα βγαζεις ? τι θερμοκρασιες εχεις στα 3.6? - και με ανοικτο το κουτι κερδιζω τελικα γυρω στους τρεις βαθμους διαφορα μονο- παιζει ισως να μετραει λαθος η μητρικη ... Γενικα η μητρικη αυτη μου εχει βγει πολυ περιεργη και ιδιοτροπη απο την αρχη ... (η μηπως δεν παρεμβαλεται πουθενα η μητρικη στη μετρηση των θερμοκρασιων της CPU?)- errors παιρνω με τεσσερις πυρηνες Load. Mε δυο δε μου βγαζει errors. Oταν εφτιαξα το συστημα ολοι μου λεγανε οτι ειναι εφικτοτατα 3Ghz με 1.2-1.3 volt ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lunatic89 Ιανουάριος 2, 2009 #34 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2009 Εβαλα την Xigmatek HDT S963 εχ8ες αλλα ακομη δεν ειδα αρκετη διαφορα. Θερμοκρασιες δειχνουν να παραμενουν αρκετα ιδιες (?) ενω εξακολουθουν να υπαρχουν ακομη τα ιδια προβληματα σε παιχνιδια. Με κλειστο κουτι και φουλ rpm. 3dmark06 σε full και cpu tests only, βγαινει κανονικα οσες επαναληψεις και αν του βαλω. Τα παιχνιδια και αυτα κανονικα μονο εαν τους δωσω afinity core 2 & 3 μονο. Oι core 0 & 1 εχουν μεχρι και πανω απο 10 βαθμους διαφορα απο τους 2 & 3. Arctic Silver με τις οδηγιες της AS ευλαβικα τηρημένες...Αυτοι οι δυο πυρηνες ηταν πιο ζεστοι απο την αρχηΝα δοκιμασω μηπως αλλο τροπο εφαρμογης της AS? πχ απο ενα σπιρι ακριβως επανω απο καθε πυρηνα/ζευγαρι πυρηνα?Το οτι οι 2 πρωτοι ειναι πιο ζεστοι ειναι λογικο.Αφου οι αλλοι 2 δεν χρησιμοποιουνται.Εισαι σιγουρος οτι δε μπορεις να κανεις τιποτα για το airflow?Κοιτα κ εδω Link to comment Share on other sites More sharing options...
EliasKir Ιανουάριος 2, 2009 #35 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2009 Εγω στα 3,6 ειμαι με 1,45 βολτ και θερμοκρασιες 70-72 σε full load Prime95. Παντα stress και στους τεσσερις πυρηνες. Δοκιμασε με 1,3 βολτ για τα 3GHz. Υποτιθεται οτι ο Q6600 δουλευει με 1,3 στα 2,4GHz οποτε η ψυκτρα κανοπνικα πρεπει να επαρκει. Α, για ψυκτρα εχω αυτη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
squid Ιανουάριος 2, 2009 Author #36 Κοινοποίηση Ιανουάριος 2, 2009 μεταφερθηκα και εγω στο Prime95. Και οι 4 πυρηνες Load. Στο τεστ χωρις RAM, μονο CPU, το βγαζει χωρις errors. Στα αλλα τρια που στρεσαρει και RAM καποια στιγμη βγαζει κατι... Αυτα με την CPU στα 1.2625 και 1.2750 V. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EliasKir Ιανουάριος 3, 2009 #37 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2009 Στο Prime θα τρεξεις Small FFTs για τον επεξεργαστη. Ασ'τον κανα διωρο να τρεχει ετσι και βλεπεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
squid Ιανουάριος 3, 2009 Author #38 Κοινοποίηση Ιανουάριος 3, 2009 Και κατι ψιλοσχετικο τωρα που μιλαμε για voltage. πριν ενα χρονο οταν εστησα το pc (της υπογραφης) ηταν σταθερο με 2.10 volt στην ram και 1.250 στη CPU. Τωρα για να επιτυχω τα ιδια επιπεδα σταθεροτητας θελει τουλαχιστο 2.30 στην Ram, και απο τοτε που το ανεφερες ειδα και αυξηση σταθεροτητας και στα μετροπρογραμματα με αυξηση της τασης πανω απο 1.250 στον Q6600 (3Ghz παντα) ενω παλιοτερα δεν την χρειαζοταν (για σταθεροτητα στα μετροπρογραμματα). Μαλιστα οι αλλαγη στην ταση της ram χρειαστηκε να γινει αμεσως μετα την αλλαγη της καρτας γραφικων απο 8800GT 512 στην 8800GTS 512 ... (?)τι μπορει να σημαινουν αυτα? φθορα τροφοδοτικου μηπως? ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
squid Ιανουάριος 5, 2009 Author #39 Κοινοποίηση Ιανουάριος 5, 2009 λοιπον.-Στο ενα απο τα τεσσερα pins της ψυκτρας ειχε σπασει το ενα σκελος απο τη διαφανη μυτη και δεν πατουσε εντελως καλα η ψυκτρα απο εκεινη τη μερια ... (αποδειξη και μια μικρη καθαρη περιοχη στην επιφανεια της cpu προς εκεινη τη μερια που δεν ειχε καλυφθει απο AS = αερας ..) Περασα ξανα την ΑS γεμιζοντας τα καναλια των heatpipes αλλα αυτη τη φορα σκουπισα καλα τα περισευματα με πια παλια mastercard και αφησα μονο ενα πολυ λεπτο φιλμ ισα που να γεμίζει (ελπιζω) τις αυλακωσεις του μετριου εργοστασιακου Laping. Εβαλα τη λεπτη γραμμουλα των οδηγιων της AS στο μεσσαιο heatpipe και απο ενα σπορακι στη μεση των αλλων δυο heatpipes. Αντικατεστησα το σπασμενο κλιπ με ενα απο την μαμα ψυκτρα και αυτη τη φορα το κουμπωμα ειναι αψογο και τσεκαρισμενο ενδελεχως.- Αλλαξα το πισω φουρφουρι που τραβαει τον ζεστο αερα εξω με ενα αλλο που φτανει τις 2800rpm (ειχα ενα silent 1300rpm max) και το ελεγχω μεσω speedfan, (σε full load δουλευει στις 2800, στο ιdle στις 1300) - Τελικα δεν ξερω γιατι, αλλα στο bios θελει να βαλω vram 2.40v για να εχει η ram μετρημενα 2.10 ....- Την περισσοτερη διαφορα την εκανε τελικα η δευτερη εγκατασταση της ψυκτρας , απο εκει κατεβηκε η περισσοτερη θερμοκρασια. Ο ανεμιστηρας βοηθαει αλλα γυρω στους 2 βαθμους. Τωρα εχω 67 μαξιμουμ σε full load (Prime95) και καθολου errors ακομη και με 1.26v vcore (stress CPU only) Link to comment Share on other sites More sharing options...
squid Ιανουάριος 6, 2009 Author #40 Κοινοποίηση Ιανουάριος 6, 2009 δεν μπορω να περασω κανενα ram torture test του prime95 στα 1066 xωρις error. Λογικα πρεπει να φταιει μαλλον αυτη η ανωμαλια με τα volt που οσα κι αν δινω στο bios δεν ξεπερνανε τα 2.14 το πολυ, στα πραγματικα volt, (και μαλιστα πανε πανω απο 2.06-2.08 ΜΟΝΟ εαν και η CPU παρει πανω απο 1.275 ακομη και αν δωσω 2.5v vram στο bios) ??Eiναι θεμα Board, ram ή τροφοδοτικου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.