Jump to content

WD Caviar SE16 640GB vs Seagate Barracuda 640GB

backgroundman

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Είμαι ήδη κάτοχος ενός WD 640GB και έχω εντυπωσιαστεί με τις επιδόσεις του.

Ήμουν έτοιμος να πάρω και δεύτερο αλλα είδα οτι και η Seagate έχει βγάλει

αντίστοιχο μοντέλο (320GB per platter). Ψάχνοντας λίγο στο internet είδα οτι

έχει ελαφρώς μεγαλύτερες ταχύτητες σε διάφορα benchmarks.

Αν κάποιος έχει και τα 2 μοντέλα (ή καποιο link) και μπορεί να μπει στο κόπο

να κάνει μετρήσεις σε πραγματικές συνθήκες (αντιγραφή αρχείων) ή απλά να

μας πει τη γνώμη του για τους 2 συγκεκριμένους δίσκους.

Ευχαριστώ πολύ.

10 ευρω δεν ειναι τιποτα. Το θεμα ειναι ομως αρκετες περιπτωσεις δυσλειτουργιας των Seagate με 32 mb cache. Ο 640ΑΑΚS ισως να ειναι και ο πιο καλοπουλημενος δισκος της αγορας (και σε πολυ καλη τιμη και την εγγυηση της Western Digital).

Ο Seagate είναι γρηγορότερος αλλά δεν πρόκειται να το καταλάβεις πουθενά αν δεν τρέξεις μετροπρογράμματα. Θα έπαιρνα τον WD γιατί είναι φτηνότερος και πιο αθόρυβος.

10 ευρω δεν ειναι τιποτα. Το θεμα ειναι ομως αρκετες περιπτωσεις δυσλειτουργιας των Seagate με 32 mb cache.

Τι εννοείς, δυσλειτουργίες που οδηγούν σε πτώση των επιδόσεων ορισμένες

φορές ή σε corrupted data στο δίσκο ? Αν είναι το πρώτο παλεύεται αν δεν είναι

συχνό φαινόμενο. Αν είναι το δεύτερο δε παλεύεται με τίποτα για τη περίπτωσή

μου.

backgroundman added 3 Minutes and 24 Seconds later...

Έχει όμως 3 χρόνια εγγύηση ενώ ο seagate 5.

Η εγγύηση αφορά το δίσκο και όχι τα δεδομένα. Μετά απο 3 χρόνια σίγουρα

θα έχεις αγοράσει καινούργιο μεγαλύτερο δίσκο γιατι οι τιμές θα έχουν πέσει

στο "πάτωμα". Αν πάθει κάτι ο δίσκος μετά τα 3 πρώτα χρόνια πιστεύω οτι θα

κλαίς τα δεδομένα και όχι τα 80 ευρώ που έχει ο καινούργιος που έχει

υπερ-διπλάσια χωριτηκότητα. Πιστεύω οτι στο θέμα "δίσκος" δε παίζουν ρόλο τα

2 χρόνια επιπλέον εγγύηση απο τα 3 στα 5 (αποψή μου).

ολοι οι seagate εχουν 5 χρονια εγγυηση, αλλα δεν εχουν και ολοι οι western 3 χρονια...

Ο συγκεκριμενος western (οπως και καποιες raid σειρες της κλπ) εχει 5 χρονια αρα δε τιθεται θεμα εγγυησης στη συγκριση...

Ο συγκεκριμένος της Western (SE16) έχει 3χρόνια εγγύηση...ίσως σκέφτεσαι την "σέρβερ" έκδοση του στα ίδια γίγα που έχει όμως 86€...

Η εγγύηση δεν εγγυάται ότι δεν θα σου χαλάσει ο δίσκος νωρίτερα, εγγυάται όμως πως θα σού τον αντικαταστήσουν με καινούριο...και μπορεί αν έχουν περάσει 3 χρόνια να στον αντικαταστήσουν και με διαφορετικό μεγαλύτερης χωρητικότητας δίσκο (εγώ έδωσα 300άρη Μαξτορ και πήρα 500 Σιγκέητ στην σέρβερ έκδοσή του)...

Επίσης, αν έχει 5 χρόνια εγγύησης, πουλιέται και ευκολότερα μετά από 3 χρόνια χρήσης...

Επιπλέον, αν υπάρχει προοπτική να αντικατασταθεί ένας 640άρης σε τρία χρόνια ή λιγότερο, τότε μάλλον αυτός που τον αγοράζει κατεβάζει μανιωδώς, οπότε καλύτερο θα ήταν να ψάξει κατευθείαν για μεγαλύτερο δίσκο...γιατί αν ο 640άρης κάνει 59€ τώρα, πόσο θεωρεί πως θα τον πουλήσει μετά απο 3 χρόνια;

Αν δεν είναι απολύτως επιτακτική η αντικατάστασή του και τα οικονομικά πολύ στενά (που συνήθως ή για πολλούς είναι), πιο "επικερδής" θα είναι η χρήση του παρά η πώλησή του...

Εγώ έχω τώρα δύο 320άρηδες Seagate και κάθονται επειδή δεν ξέρω αν έχει νόημα να τους πουλήσω ή να τους κρατήσω ως αποθηκευτικό χώρο σε οικογενειακό υπολογιστή...

Επίσης, καθότι πρώτη φορά ακούω για "προβλήματα" των Seagate με 32mb cache, θα μπορούσατε να με φιλέψετε με μερικούς συνδέσμους; (μόνο για τις πολύ πρώιμες εκδόσεις είχα ακούσει για κάτι προβληματάκια με το firmware που χρειαζόταν αναβάθμιση, αλλά αμφιβάλλω αν έτυχε σε κανέναν...προσωπικά αγοράσα τέτοιους δίσκους σχεδόν αμέσως μόλις βγήκαν στην αγορά και είχαν το νεώτερο firmware)

Επιπλέον, αν υπάρχει προοπτική να αντικατασταθεί ένας 640άρης σε τρία χρόνια ή λιγότερο, τότε μάλλον αυτός που τον αγοράζει κατεβάζει μανιωδώς, οπότε καλύτερο θα ήταν να ψάξει κατευθείαν για μεγαλύτερο δίσκο...γιατί αν ο 640άρης κάνει 59€ τώρα, πόσο θεωρεί πως θα τον πουλήσει μετά απο 3 χρόνια;

Τον 640αρη θα τον πάρω γιατι έχει 320GB/platter και γενικά είναι αρκετά πιο γρήγορος απο μεγαλύτερης χωρητικότητας δίσκους.

Για τα υπόλοιπα ίσως δε το έγραψα και πολύ καλά. Αυτό που ενοούσα είναι οτι έχοντας πολλούς δίσκους της WD που δεν έχουν πάθει τίποτα και δεν έχω χάσει ποτέ δεδομένα, τους εμπιστεύομαι περισσότερο, ακόμα και αν έχουν λιγότερη εγγύηση. Όσον αφορά τις εγγυήσεις για την WD έχω την εντύπωση οτι αν ο προμηθευτής είναι τα Μακεδονικά περιφεριακά έχουν 5 χρόνια εγγύηση και είναι ελαφρώς πιο ακριβοί. Οποιοσδήποτε άλλος προμηθευτής δίνει 3 χρόνια...

Ως προς την επιλογή εν γένει απολύτως κατανοητή και για τα ειδικά χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου και για την επαναληπτική προτίμηση της μάρκας...

Κι εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος από τους Seagate, τόσο ώστε να μην σκεφθώ να αλλάξω μάρκα προτίμησης για το δικό μου μηχάνημα (κι αυτό έχει ενισχυθεί από επιμέρους εμπειρίες...πχ ένας WD που πήρα - επειδή αυτόν βρήκα μόνο όταν έψαχνα - για το μηχάνημα στο πατρικό σπίτι είναι εκνευριστικά αργός κι ούτε πολύ ήσυχος)...

...οπότε χωρίς να θεωρώ ότι οι άλλες εταιρείες προσφέρουν "μάπα" προϊόντα, το γεγονός ότι δεν έχω εντοπίσει μειονέκτημα στους Seagate (o 1000άρης μόνο είναι μέχρι και +6-7 βαθμούς πιο ζεστός) καθιστά την διαφορά στην εγγύηση το πλεονεκτικό και καθοριστικό χαρακτηριστικό...

Ως προς αυτό που λες για τα Μακεδονικά Περιφερειακά, ίσως θα ήταν ευχάριστο, αλλά δεν ισχύει όπως είδα εδώ

http://www.makper.gr/tiki-index.php?page=1S1WDC-WD6400AAKS

ισως εχετε δικιο, εγω τους πηρα προχτες απο εδω :

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1120727&catalog=20&category=69977741

και η εικονιτσα γραφει 5 χρονια εγγυηση....το κειμενο βεβαια γραφει 3 χρονια...ποιο ειναι λαθος? μαλλον το πρωτο, αλλα το κειμενο δε το διαβασα οταν τους πηρα...δικαιουμαι 5 χρονια αν τυπωσω τη σελιδα? :D

ισως εχετε δικιο, εγω τους πηρα προχτες απο εδω :

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1120727&catalog=20&category=69977741

και η εικονιτσα γραφει 5 χρονια εγγυηση....το κειμενο βεβαια γραφει 3 χρονια...ποιο ειναι λαθος? μαλλον το πρωτο, αλλα το κειμενο δε το διαβασα οταν τους πηρα...δικαιουμαι 5 χρονια αν τυπωσω τη σελιδα? :D

Δεν νομίζω να δικαιούσαι 5 χρόνια, αλλα αν εκτυπώσεις τη σελίδα μπορείς να

τους κάνεις καταγγελία για παραπλάνιση...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.