anadelta2006 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 9, 2008 Παιδιά συγνώμη που μπαίνω σφίνα στην συζήτηση όμως θέλω την βοήθεια σε κάτι. Έχω μια ASUS M2N32 SLI DELUXE και τοποθέτησα έναν PHENOM 9850BE. Μέχρι εδώ καλά, ξεκίνησα το σύστημα και μετα απο λίγο βλέπω στο pcprobe θεροκρασία 58 σε idle ενώ σε full load έφτανε τους 78 βαθμούς. Βάζω το core temp αφου βεβαιώθηκα οτι δεν είχα κάποιο πρόβλημα με την ψυκτρα και βλέπω θερμοκρασία 12 βαθμούς κάτω. Δηλαδή 46 idle και 66 full load. Πιάνω την ψύκτρα με γυμνο χέρι και βλέπω οτι ήταν ζεστή αλλά όχι να ζεματάει. Λέτε να τα έπαιξε ο αισθητήρας της μητρικής; Άμα είναι να μην ανησυχώ άδικα, και με τον προηγούμενο επεξεργαστή (ATHLON 64X2 4600+) έδειχνε λίγο τσιμπημένες θερμοκρασίες αλλά όχι αυτο το χάλι. Πάντως το σύστημα είναι σταθερό και στην αφή δροσερό.Αν ξέρει κάποιος για ανάλογο πρόβλημα ας μου πει να μην ανησυχώ άδικα.Ευχαριστώ και πάλι συγνώμη αν η ερώτησή μου είναι άσχετη με το θέμα συζήτησης, απλά είδα PHENOM και μπήκα μέσα.:001:
pokemon6401442169101 Οκτώβριος 9, 2008 #2 Οκτώβριος 9, 2008 Το Coretemp δεν είναι και το καλύτερο, και εμένα τώρα βγάζει 30, αλλά δύσκολα θα το πιστέψω. Αν δεν κάνεις overclocking(που αυτό βλέπω), με την ψήκτρα που έχεις τώρα είσαι καλυμμένος, αλλιώς μπορείς να αγοράσεις μια καλή :http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1132830&catalog=20&category=69977719&page=3και θα δεις σε full load πάνω από 60 δεν θα πιάνεις. Η ροή του κουτιού σωστή είναι;(από μπρος ρουφάει και από πίσω ρίχνει; )
anadelta2006 Οκτώβριος 10, 2008 Author #3 Οκτώβριος 10, 2008 ok ευχαριστώ, δε κανω overclock και η ροη αέρα είναι σωστή απλά πιστεύω οτι το pcprobe βγάζει άσχετες θερμοκρασίες γιατί με 65 βαθμούς αν έβαζα τα δακτυλα στην ψύκτρα θα είχαν μεινει εκεί. Επίσης έτρεξα και sisoft βγάζωντας την ίδια θερμοκρασία με core temp άρα μάλλον διαβάζουν τον ίδιο αισθητήρα που ελπίζω να είναι της cpu. Πάντως όπως και να είναι μια ψύκτρα καλύτερη θα μπεί βραχυπρόθεσμα. Ευχαριστώ για την απάντηση.
varachio Οκτώβριος 10, 2008 #4 Οκτώβριος 10, 2008 Εντελώς πληροφοριακά με την ευκαιρία: Το εσωτερικό της παλάμης μας αντέχει να ακουμπίσει μια επιφάνεια που βρίσκεται στους 70 βαθμούς για 2-3 δευτερόλεπτα. Μετά θα τραβήξουμε το χέρι μας γιατί θα νιώσουμε να καιγόμαστε αλλά οπωσδήποτε δεν θα πάθουμε και έγκαυμα. Ίσα-ίσα μόλις απομακρύνουμε το χέρι μας τέλος και το κάψιμο. Τα δάχτυλά μας λογικά πρέπει να αντέχουν και σε ψηλότερη θερμοκρασία οπότε καλό είναι να έχουμε τα παραπάνω υπ'όψην πρίν προβούμε σε εμπειρικά συμπεράσματα:001:
anadelta2006 Οκτώβριος 10, 2008 Author #5 Οκτώβριος 10, 2008 Αν και κάτι τέτοιο δεν ισχύει απόλυτα, εδω μιλάμε οτι ακουμπάω τα heat pipes και περιμένω μέχρι που πιάνομαι άρα δε μιλάμε για 2-3 δευτερόλεπτα. Πάντως ευχάριστω για την απάντηση, αν και τελικά μάλλον λάθος ένδειξη έχω αν κρίνω απο το γεγονός οτι το μηχάνημα είναι σταθερό, η περιοχη του επεξεργαστή είναι αρκετά δροσερή αν και το pcprobe συνεχίζει να δείχνει κάτι 75αρια, σε αντίθεση με το sisoft και coretemp που σε full load δε ξεπερναει τους 64 βαθμούς.anadelta2006 added 21 Minutes and 37 Seconds later...Λοιπόν τα νέα είναι λίγο κουφά όπως δε'ιχνει το EVEREST έχω μέχρι 64 βαθμούς (full load) στους πυρήνες αλλά μέχρι 75 στον επεξεργαστή. Ti να πω τα έχω χάσει αφου δεν υπάρχει προηγούμενη εμπειρία πάνω στο θέμα αφήνω την προσπάθεια άμα θέλει ας καεί.
pokemon6401442169101 Οκτώβριος 10, 2008 #6 Οκτώβριος 10, 2008 Από την στιγμή που λειτουργεί σε default και με την stock ψήκτρα δεν έχει πρόβλημα (εκτός αν έχει μαζέψει ΠΟΛΥ σκόνη) αλλά αυτό γίνεται μετά από πολύ καιρό αν τον έχεις συνέχεια ανοικτό. Είναι ελεγμένα να λειτουργούν και σε full load(με την αρχική ταχύτητα και ψήκτρα).Το πρόβλημα θα ήταν από τους 80 βαθμούς και άνω.
OldGiT Οκτώβριος 10, 2008 #7 Οκτώβριος 10, 2008 Έχω και εγώ 9850BE με Gigabyte mobo, και σε idle είναι 44-46°C. Σε full load με τους 4 πυρήνες να δουλεύουν 100% η θερμοκρασία είναι στους 65/66°C.Η θερμοκρασία του δωματίου έχει σχέση. Αν είναι πάνω από 20 βαθμούς, φυσιολογικά η θερμοκρασία του pc θα είναι κάπως πιο ψηλή.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.