kyr_soronas1442169136 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 8, 2008 Καλησπέρα σας... θα ήθελα σας παρακαλώ την βοηθειά σας σε ένα επείγον θέμα... ένας αδελφικός φίλος είναι φωτογράφος και διαθέτει ένα pc με asus p5w dh deluxe με 975Χ chipset, Q6600 και 6gb ram (2x2gb & 2x1gb supertalent όλες)...πρίν είχε τον Ε6600 και 2 γίγα ram. μόλις κάναμε την αναβάθμιση (τρίτη 07/10/2008) το μηχάνημα αντί να πάει καλύτερα πάει χειρότερα....πιο συγκεκριμένα, το photoshop αργεί να φορτώσει (περίπου 2 λεπτά) και καθυστερεί πολύ να περάσει φίλτρα (μόνο την πρώτη φορά) το πισί έχει windows xp professional 32bit και έχω βάλει στο boot.ini το switch /pae για να βλέπει όσο πιο πολύ μνήμη μπορεί....επίσης μετά από την αναβάθμιση στο τελευταίο bios το mirror raid που έιχε δε δουλέυει....και όταν το κάνω να το βλέπει σα raid από το bios δεν μπορεί να φωρτώσει windows! οποτε έχω και θέμα raid mirror....είμαι στην διαθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση μιας και το θέμα είναι εξερετικά επείγον διότι δεν μπορεί να δουλέψει ο άνθρωπος.....περιμένω απάντηση σας...ευχαριστώ εκ των προτέρων Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer1442169067 Οκτώβριος 8, 2008 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2008 32bit βλέπει χοντρά χοντρά 4 γίγα ραμ μείων τα γίγα της κάρτας γραφικών Link to comment Share on other sites More sharing options...
kyr_soronas1442169136 Οκτώβριος 8, 2008 Author #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2008 το θέμα είναι οι επιδόσεις....για τον περιορισμό της μνήμης είμαι ενήμερος....τι μπορώ να κάνω από πλευράς επιδόσεων ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer1442169067 Οκτώβριος 8, 2008 #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 8, 2008 Μία πρόταση είναι να πάτε σε 64μπιτα παραθύρια να εκμεταλλευτεί ο άνθρωπος τις μνήμες του.Από εκεί και πέρα εγώ θα έτρεχα ένα utility για να δω ταχύτητα σκληρών. Δεν ξέρω τι έχει παιχτεί με το raid που αναφέρεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
kyr_soronas1442169136 Οκτώβριος 10, 2008 Author #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 10, 2008 με το raid εχει γίνει το εξής : μετά από αναβάθμιση του bios για να δεί τον Q6600 έχασε τις ρυθμίσεις (πήγε σε default) με αποτέλεσμα να χάσει το raid....όταν το ξαναρύθμισα από το bios ενώ είδε τους δισκους σε mirror δεν μπορούσε να κάνει boot (NTLDR is missing) ενώ με setup non raid φορτώνει κανονικά....από κει και πέρα το μηχάνημα σερνεται!!! για να ανοίξει το photoshop κάνει 2-3 λεπτά !!! δλδ το μόνο πράμα που κάναμε στο πισί για την αναβάθμιση ήταν: update bios, shutdown, βάλαμε επεξεργαστή και μνήμες πάνω, startup & login to windows....υπάρχει πιθανότητα να οφείλεται το πρόβλημα στο bios ? λέω να του δοκιμάσω μια έκδοση μικρότερη, επίτηδες να δώ την συμπεριφορά.....εκτιμώ κάθε πρόταση και απάντηση μιας το θέμα είναι εξαιρετικά επείγον.....ευχαριστώ πολύ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.