Throttler Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 6, 2008 Γεία σε ολους.Είμαι νέο μελος της παρέας σας και θέλω ήδη την βοήθειά σας.Ασχολούμαι επαγγελματικά με multimedia σε pc-based συστημά. Τα decibel είναι εχθρός μου και έχω κάνει αρκετές κινήσεις για να τα νικήσω. Είμαι στην διαδικασία αλλαγής hardware για να καταφέρω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.Δεν θα σας κουρασω με λεπτομέρειες, θα σας πω οτι εχω ενα παλιό tower Compucase 6919 Beige, το οποίο ειναι τίγκα. Εκτός απο τα βασικά, το πρόβλημα είναι οτι εχει εσωτερικά 5 σκληρους δισκους 500GB οι οποίοι είναι πλέον η κύρια πηγή θερμότητας εσωτερικά.Η CPU εχει εναν Thermaltake Sonic Tower με έναν 12αρι που πιθανόν θα ξηλωθει, ο οποίος πλέον ειναι υπέραρκετος για τον Ε8200. Το PSU THERMALTAKE TOUGHPOWER ειναι ανυπαρκτο σε θορυβο, καταπλητκικη ποιοτητα κατασκευης.Το κουτι έχει αλλον εναν 12αρι σαν πίσω ανεμιστηρα και δυστηχως τον τελευταίο και αναγκαιο που μπήκε για τις αναγκες του καλοκαιριού, εναν 8αρι μπροστα απο τους 3 απο τους 5 σκληρούς εσωτερικα.Στόχος μου είναι να επιβιώσουν οι σκληροι δισκοι, να πέσει η θερμοκρασια της motherboard η οποια ειναι silent, και φυσικά να πέσουν τα decibel.Ολες οι προτάσεις ειναι δεκτες, περιορισμος budget δεν υπάρχει αρκει να ειναι σε λογικα πλαίσια.Δύο πρωτες σκεψεις ειναι 1. αλλαγη case με πλαινο 25αρι και μηδέν ανεμιστηρες εσωτερικα2. μεταναστευση των σκληρών δίσκων σε εξωτερικα κουτια, μονο e-sata συνδεση για μέγιστη μεταφορα δεδομένων και μηδέν ανεμιστηρες εσωτερικαΠαρακαλώ για τις προτασεις σας και την βοήθειά σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk1442169166 Οκτώβριος 6, 2008 #2 Κοινοποίηση Οκτώβριος 6, 2008 Εκτός από αυτά πο γράφεις μπορείς να τσεκάρεις και την αντικατάσταση των 12x12 fans με άλλους επώνυμους και αθόρυβους ... Προσωπικά χρησιμοποιώ Noctua ... από αυτούς θα πρέπει να τσεκάρεις το παρακάτω μοντέλο NOCTUA NF-S12-800 12CM FAN Link to comment Share on other sites More sharing options...
Linos801442169065 Οκτώβριος 7, 2008 #3 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2008 Η δικη μου προταση περιλαμβανει ενα συνδυασμο ολων των παραπανω.Αλλαγη με καποιο κουτι σιγουρα πιο ανετο και απο αλουμινιο, το οποιο να δεχεται 12αρηδες ανεμιστηρες.Ενα ακομα κριτηριο επιλογης κουτιου για τα δεδομενα σου ειναι να εχει ανεμιστηρες μπροστα απο τις θεσεις των δισκων.Επιπλεον, επιλογη ανεμιστηρων σαν αυτους που προταθηκαν παραπανω για μεγαλυτερη αποδοση χωρις υψηλα επιπεδα θορυβου.Τελος, καλο cable sleeving και σε περιπτωση που τα παραπανω δεν βοηθησουν, δοκιμασε καποια λυση ψυξης του chipset της μητρικης 3ου κατασκευαστη.Αν θελεις τελικα να μην αλλαξεις κουτι, τοτε μαλλον θα χρειαστει να βγαλεις απο το τωρινο σου καποιους δισκους, συνδεοντας τους οπως ειπες κι εσυ εξωτερικα χρησιμοποιωντας το esata προτυπο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Throttler Οκτώβριος 7, 2008 Author #4 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2008 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.Υπάρχει καποιος που να μην εχει καθόλου ανεμιστήρες στον υπολογιστή? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dellman Οκτώβριος 7, 2008 #5 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2008 Το να μην έχεις καθόλου ανεμιστήρες δεν είναι λύση.Αν δημιουργήσεις σωστή ροή αέρα με χαμηλών db ανεμιστήρων και με ένα κουτί με καλή απαγωγή θερμότητας δεν θα έχεις πρόβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Throttler Οκτώβριος 7, 2008 Author #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 7, 2008 Το να μην έχεις καθόλου ανεμιστήρες δεν είναι λύση.Αν δεν έχω πρόβλημα με θερμότητα και έχω καλή απαγωγή χωρίς ανεμιστήρες και εφόσον φυσικά το έχω δοκιμάσει οτι το σύστημα αντέχει, γιατί να έχω ανεμιστήρες?Στόχος μου είναι να πέσουν τα decibel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.