Jump to content



Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Belive it or not, είμαστε οι πρώτοι στην Ελλάδα που παρουσιάζουμε το συγκεκριμένο UPS! ;)

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Στις μέρες μας, έχουμε διαρκώς ποιο αυξημένες ενεργειακές απαιτήσεις, όλοι θυμόμαστε την εποχή 1995-1998 που τα τροφοδοτικά μας ακόμη και με 350W αρκούσαν για να τροφοδοτήσουν ένα τυπικό PC(βέβαια ήταν μερικά τροφοδοτικά κάκιστης ποιότητας). Σήμερα, με τα τριπλά SLI, τα Quad Crossfire, τους πολλούς σκληρούς δίσκους σε RAID, τα δικτυακά εξαρτήματα, 24 port gigabit hub(1U), routers κ.α. οι ενεργειακές απαιτήσεις αυξήθηκαν κατακόρυφα απαιτώντας να χρειαζόμαστε τροφοδοτικά άνω των 550W, έχουμε φτάσει μάλιστα και στα 1500W+(ίσως να υπάρχει και παραπάνω) για να μας καλύψουν στις απαιτήσεις και ιδιαίτερα στο gaming.

Όμως, ένα τροφοδοτικό δεν είναι το μόνο που χρειαζόμαστε, εννοείται φυσικά ότι πρέπει να προστατευόμαστε από : κεραυνούς, ανωμαλίες έντασης του ρεύματος, υπέρταση, υπόταση, διακοπή, βραχυκύκλωμα και πολλά άλλα (νάνε καλά η ΔΕΗ) που συμβαίνουν είτε από τυχαία χρονική στιγμή η και όταν βρέχει.

Υπάρχουν 4 βασικοί τύποι UPS, και αρκετοί σύνθετοι,

Όποιος θέλει να ενημερωθεί πλήρως και σε βαθιά ανάλυση για τον κάθε τύπο, ας διαβάσει το παρακάτω pdf έγγραφο από την APC:

«The Different Types of UPS Systems»

http://www.apcmedia.com/salestools/SADE-5TNM3Y_R5_EN.pdf

Ας ξεκινήσουμε την ανάλυση του κάθε ενός σε περίληψη:

AVR (Automatic Voltage Regulator, σταθεροποιητής τάσης): Είναι η συσκευή που μας καλύπτει από υπέρταση, υπόταση μόνο, από απότομες αυξομειώσεις η μικρό-διακοπές όχι τόσο.

Stand by: Είναι η συσκευή (UPS) που μας προστατεύει μόνο από διακοπές, δεν μας προστατεύει από αυξομειώσεις, υπέρταση, υπόταση και απότομες αλλαγές. Εάν κατέχετε ένα τέτοιο UPS, προσθέστε ένα AVR πριν από αυτό, για να καλυφτείτε, όπως θα γινόταν με ένα line-interactive. Υπάρχει ένας χρόνος εναλλαγής (από το φορτίο της εισόδου μέχρι τις μπαταρίες) σε περίπτωση διακοπής εισόδου τροφοδοσίας όπου αυτό πρέπει να το προσέξουμε πολύ όταν αγοράζουμε UPS γιατί αν είναι σχετικά μεγάλο, ίσως επηρεάσει έστω και λίγο τις άλλες συσκευές που είναι συνδεδεμένο. Έχει ένα υποτυπώδες φίλτρο για μας προστατέψει από κεραυνούς.

Line-Interactive: Είναι η συσκευή (UPS) που συνδυάζει λίγο την δουλειά που μπορεί να κάνει το AVR(σταθεροποιητής τάσης) και το Stand by UPS, όμως δεν είμαστε 100% καλυμμένοι καθώς ένα line interactive UPS δεν είναι σίγουρο ότι μπορεί να καλύψει όλο το φάσμα των προβλημάτων όπως μικρές αυξομειώσεις 210-250v ανά 1-2 sec, βραχυκύκλωμα η πολύ απότομες αυξομειώσεις που είναι υπέρ καταστροφικές!

Online : Είναι η κορυφαία κατηγορία UPS όπου οποιαδήποτε είδους ανωμαλία υπάρχει στο εισερχόμενο κύκλωμα(ΑC) την διορθώνει η την απορρίπτει, ο χρόνος εναλλαγής είναι μηδενικός, καθώς είναι πάντα σε εγρήγορση η συσκευή και έτσι από τις συσκευές που τροφοδοτεί δεν επηρεάζεται απολυτός τίποτα! Φυσικά είναι η κορυφαία κατηγορία που υπάρχει και είναι λογικό σε κόστος να είναι το υψηλότερο, όμως παρόλα αυτά μας συμφέρει η αγορά του, καθώς μας προσφέρει μέγιστη αυτονομία, πλήρες έλεγχο στα Volts και στα Hertz που θα βγάζει από την έξοδο του και όχι μόνο! μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και για λειτουργείς πέρα από το PC, μπορούμε (ειδικά σε μοντέλα τάξης 5-10KVa) να το έχουμε σε ηλιακή γεννήτρια όπου και εκεί επίσης μας χρειάζεται καθώς δεν είναι η μπαταρία και ο ηλιακός(και κατ επέκταση ο Inverter που περιλαμβάνει την μετατροπή 12-92Volt(AC) σε 220V(DC)) κάτι που μας δίνει συνεχόμενα σταθερό φορτίο και πλήρως αξιόπιστο.

Επιπλέον κείμενα :

Comparing UPS System Design Configurations

http://www.apcmedia.com/salestools/SADE-5TPL8X_R1_EN.pdf

Επιπλέον κείμενα για να κατανοήσετε την λειτουργία των Delta conversion online UPS:

Understanding Delta Conversion Online™ "The Difference" - Part 1

http://www.apcmedia.com/salestools/TDOY-5UQVD8_R1_EN.pdf - Part 1

Understanding Delta Conversion Online "Power Regulation" - Part 2

http://www.apcmedia.com/salestools/TDOY-5UQVD9_R1_EN.pdf - Part 2

Understanding Delta Conversion Online "DC Bus Power Exchange" – Part 3

http://www.apcmedia.com/salestools/TDOY-5UQVDA_R1_EN.pdf -part 3

Understanding Delta Conversion OnlineTM "Power Balance" - Part 4

http://www.apcmedia.com/salestools/TDOY-5UQVDB_R1_EN.pdf - part 4

Understanding Delta Conversion Online "Battery Charging" – Part 5

http://www.apcmedia.com/salestools/TDOY-5UQVDC_R1_EN.pdf - Part 5

Understanding Delta Conversion Online™ "Input Power Factor Correction" - Part 6

http://www.apcmedia.com/salestools/TDOY-5UQVDD_R1_EN.pdf - Part 6

Understanding Delta Conversion Online™ "Output Power Factor Ratings" - Part 7

http://www.apcmedia.com/salestools/TDOY-5UQVDL_R1_EN.pdf

Πληροφορίες για το τρέχον UPS που θα παρουσιάσουμε :

http://tools.mgeops.net/download/intl/products/pulsar-m/PULM514UK.pdf

http://www.mgeops.com/index.php/products__1/230v_products/ups/pulsar_m/characteristics

http://www.mgeops.com/index.php/products__1/230v_products/ups/pulsar_m/features_benefits

Εικόνες και παρελκόμενα :

Ας ξεκινήσουμε με τις φωτογραφίες :

Το κουτί του(που όπως καταλαβαίνεται και από την φωτογραφία, είναι ογκώδης!):

ph1ap5.th.jpg

Το UPS:

ph2sz6.th.jpg

Και τα παρελκόμενα:

ph3vg7.th.jpg

Περιλαμβάνει :

1.Rack kit.

2.Κατσαβίδι.

3.Πλαστικά για το μάζεμα των καλωδίων.

4.USB καλώδιο.

5.Σειριακό καλώδιο.

6.Καλώδια IEC για τροφοδοσία οθόνης και μονάδων.

7.Καλώδιο για την τροφοδοσία του UPS(είσοδος).

8.Στηρίγματα για όρθια στάση (tower).

9.Usermanual/Quick start guide/CD

10.Βίδες για να βιδώσετε τα στηρίγματα του UPS σε όρθια στάση.

Το UPS στο εμπρός μέρος:

ph4pi9.th.jpg

Και πίσω:

ph5bo7.th.jpg

Έχει:

1.Είσοδος παροχής(DC)

2.Έξοδοι (που τις χρησιμοποιούμε για επιπλέον rack με μπαταρία η επιπλέον rack με πολύμπριζο που έχει και διακόπτη) αυτά τα 2 αξεσουάρ είναι προαιρετικά (optional) και αγοράζονται ξεχωριστά. Το rack μπαταριών μας προσφέρει επιπλέον αυτονομία και το rack με το πολύμπριζο και το διακόπτη(επιλέγει απευθείας είσοδο η είσοδο από UPS) για αλλαγή του UPS σε περίπτωση βλάβης χωρίς να χρειαστεί να διακοπεί η λειτουργία των server!!

3.Είσοδος προαιρετικής(optional) κάρτας δικτύου για έλεγχο του UPS μέσω των υπολογιστών σε ένα μεγάλο δίκτυο. Έχει και κλείδωμα για να αποφύγουμε επιτήδειους να απενεργοποιήσουν το UPS μέσω δικτύου.

4.Έξοδοι τροφοδοσίας εξαρτημάτων, IEC320-C13 πρίζα. 8 πρίζες στο σύνολο.

5.Ανεμιστήρες (όπου λειτουργούν συνέχεια)

6. Connector για επιπλέον rack με μπαταρίες.

7.USB και Serial θύρες, μπορούμε να χρησιμοποιούμε μία από τις δύο, όχι και τις δύο μαζί. Τα καλώδια παρέχονται στην συσκευασία.

8.Συνδετήρας για remote power OFF/ON και Remote power OFF(RPO) control

Τοποθέτηση :

Ας αναλύσω λίγο την τοποθέτηση του, για την ώρα θα το τοποθετήσουμε σε μορφή πύργου(tower), δυστυχώς δεν έχω την ευκαιρία να παρουσιάσω πως τοποθετείται σε rack μορφή καθώς δεν έχω καμπίνα για να το βάλω μέσα(μαζί με τα άλλα PC που σκοπεύω να τα κάνω rack).

Η τοποθέτηση tower είναι εντελώς απλή, όπως βλέπετε στην παρακάτω εικόνα, απλά παίρνουμε το πλαστικό πόδι και το εγκαθιστούμε μαζί με τις βίδες και το κατσαβίδι στην κάθε γωνία του UPS. Φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα :

ph6gb2.th.jpg

Όμως, δεν αρκεί μόνο αυτό, η οθόνη και το αυτοκόλλητο κοιτάνε σε άλλη όψη(για rack), κανένα πρόβλημα, με τρείς κινήσεις, έτοιμο!

ph7mo0.th.jpg

1.Τραβάμε το panel προς εμάς.

2.Γυρνάμε το panel δεξιά.

ph8ge1.th.jpg

3.και σπρώχνουμε προς τα μέσα!

Αποτέλεσμα :

ph9bb8.th.jpg

Το ίδιο κάνουμε και για το αυτοκόλλητο(είναι όπως και το panel).

Και έτοιμο.

Το επόμενο βήμα είναι να το τοποθετήσουμε στο χώρο που θέλουμε, και να συνδέσουμε την πρίζα που μας παρέχει στο κουτί, στο UPS(μπλε είσοδος), έπειτα, η άλλη μεριά του καλωδίου στην παροχή.(Shuko)

Μόλις το συνδέσουμε, το ups λειτουργεί, και φορτίζει την μπαταρία, αφήστε το 20 ώρες.

Μετά τις 20 ώρες συνδέουμε τα περιφερειακά.(Αφαιρούμε το αυτοκόλλητο προστασίας).

Βέβαια η μόνη εξαίρεση είναι όταν θέλουμε να συνδέσουμε πολύμπριζο rack που παρέχει η MGE προαιρετικά, όπου σε αυτή τη περίπτωση, διαβάζουμε το manual για το πώς θα γίνει η καλωδίωση(UPS σε πολύμπριζο rack με το διακόπτη), σε αυτή τη περίπτωση το αυτοκόλλητο προστασίας(κίτρινο) δεν το αφαιρούμε! Συνδέουμε τις συσκευές στο rack-πολύμπριζο σύμφωνα με το βιβλίο οδηγιών.

Το τελικό αποτέλεσμα με όλες τις συνδέσεις είναι αυτό :

ph14lf3.th.jpg

Οθόνη LCD, πληροφορίες που παρέχει:

Ας εξηγήσουμε τι δυνατότητες έχει το panel:

ph10lm6.th.jpg

1.Ένδειξη ότι το φορτίο (οι συσκευές που συνδέσαμε) είναι προστατευμένες, όταν το UPS λειτουργεί (ON) είναι αναμμένο.

2.Ένδειξη ότι δεν υπάρχει εισερχόμενο ηλεκτρικό φορτίο. Σε αυτή τη περίπτωση οι ηλεκτρικές συσκευές τροφοδοτούνται από την μπαταρία, και το λαμπάκι είναι ανοικτό.

3.Ένδειξη ότι το φορτίο δεν προστατεύεται.

4.Η οθόνη.

5.Escape(κουμπί άκυρο).

6.Scroll Button(κουμπί για να βλέπουμε τις επιλογές).

7.Enter(το συνηθισμένο και από το πληκτρολόγιο, για να επιβεβαιώσουμε την επιλογή).

8.Διακόπτης ON/OFF.

Ας αναλύσουμε τι γράφει η οθόνη όταν το συνδέσουμε με την παροχή. Αρχικά μόλις συνδεθεί με την ηλεκτρική πηγή και έχουμε κλειστό κύκλωμα(και όχι ρεύμα όπως λέει ο Νεοελλην.) η συσκευή δουλεύει και οι ανεμιστήρες ανάβουν(οι 2 πίσω) και η οθόνη μας γράφει :

LOAD NOT POWERED

ON/OFF TO START

Μας ειδοποιεί ότι το φορτίο δεν τροφοδοτείται, κοινώς οι συσκευές που συνδέσαμε πίσω έχουν ανοιχτό κύκλωμα(δεν τροφοδοτούνται).

Μόλις πατήσουμε το Scroll button μας πληροφορεί:

LOAD LEVEL

0W 0VA

Αφού δεν τροφοδοτούνται οι συσκευές και το UPS είναι OFF, προφανώς και δεν υπάρχει κατανάλωση. Μόλις όμως ενεργοποιήσουμε το UPS στο ON, και συνδέσουμε συσκευές θα αρχίσει να μετράει Watt και VA.

Ξαναπατάμε το Scroll button:

INPUT

240V 50Hz

Μας πληροφορεί πόσα volts και πόσα Hertz έχει στην είσοδο(input).

Ξαναπατάμε το Scroll button:

OUTPUT

0V 0Hz

Αφού το UPS είναι OFF, υπάρχει ανοιχτό κύκλωμα και οι συσκευές δεν τροφοδοτούνται. Μόλις το UPS ενεργοποιηθεί (ON) τότε θα γράψει 230V 50Hz όπου είναι η εργοστασιακή ρύθμιση, αυτό μπορεί να αλλάξει αν θέλει ο χρήστης μεταξύ 200-208-220-230-240Volt και 50 η 60 Hertz.

Ξαναπατάμε το Scroll button:

BATTERY 7AH

CAPACITY 89%

Μας πληροφορεί πόσα ampere είναι η μπαταρία και πόσο % γεμάτη είναι.

Ξαναπατάμε το Scroll button:

REMAINING TIME

300 MINUTES

Μας πληροφορεί πόσο χρόνο μπορεί να κρατήσει τις συσκευές σε περίπτωση διακοπής τροφοδοσίας εισόδου(AC), βέβαια τα 300λεπτά είναι χωρίς να συνδέσω τίποτα.

Ξαναπατάμε το Scroll button:

PLUSTAR M 2200

**********: **

Το serial number του.

Ξαναπατάμε το Scroll button:

POWERSHARE 1 OFF

POWERSHARE 2 OFF

Μας πληροφορεί την κατάσταση που είναι οι δύο γραμμές εξόδου(τέσσερεις και τέσσερεις πρίζες IEC320-C13) τροφοδοσίας των συσκευών. Μόλις γυρίσουμε το UPS στο ON, γυρνάνε και οι 2 γραμμές επίσης στο ON.

Ξαναπατάμε το Scroll button:

PRESS <_| TO

ALARM HISTORY

Μας λέει να πατήσουμε το enter για να δούμε το ιστορικό των ειδοποιήσεων.

Ξαναπατάμε το Scroll button:

PRESS <_| TO

CONFIGURATE

Να πατήσουμε το enter για ρυθμίσεις.

Ξαναπατάμε το Scroll button:

Μας γυρνά πάλι στην αρχική οθόνη

LOAD NOT POWERED

ON/OFF TO START

Μόλις πατήσουμε το ON. Μας γράφει:

LOAD PROTECTED

401W 447VA

(Αφού δουλεύω τώρα το PC μαζί με τις υπόλοιπες συσκευές μας πληροφορεί πόσα Watt και VA καταναλώνονται την στιγμή αυτή)

Όποιος ενδιαφέρεται να πειραματιστεί με τις ρυθμίσεις η να πειράξει τα volts και τα Hertz μπορεί να ψάξει το menu και το βιβλίο οδηγιών (manual) της συσκευής, πράγμα που δεν χρειάζεται καθώς τα 230V/50Hz είναι το standard που τροφοδοτούνται όλες οι συσκευές στην χώρα μας. Στο βιβλίο οδηγιών γράφει επίσης και τον τρόπο που θα συνδεθούν οι συσκευές, καθώς και αν αγοράσουμε επιπλέον μπαταρίες rack για το συγκεκριμένο UPS, η κάποιο πολύμπριζο με το διακόπτη (hot-swap) πως θα γίνει η συνδεσμολογία τους. Δέχεται επίσης και κάρτα δικτύου για να ελέγχουν οι υπολογιστές του δικτύου την κατάσταση του UPS.

Συνοδευτικό Software

Όπως και σε όλα τα καλά UPS, έτσι και σε αυτό, συνοδεύεται από το CD που περιλαμβάνει το πρόγραμμα. Τα λειτουργικά συστήματα που υποστηρίζονται φυσικά και είναι ΟΛΑ (MAC/Microsoft Windows 95/98/ME/NT3.0/NT4.0/2000/XP(32Bit+64Bit)/Vista(32Bit+64Bit)/Server2003(32Bit+64Bit)/Server2008(32Bit+64Bit)/ Linux και Unix{όλες οι διανομές})

Υπάρχει το online manual σε μορφή HTML που μπορείτε να το δείτε από εδώ

Το λογισμικό του και διάφορα άλλα μπορείτε να τα κατεβάσετε από εδώ, δεξιά στην σελίδα επιλέγετε το λειτουργικό σύστημα που επιθυμείτε.

Το λογισμικό αφού το εγκατέστησα σε περιβάλλον Windows έχει μετά το restart, ένα εικονίδιο με τις επιλογές :

ph11aiv5.jpg

ph11ky6.th.jpg

Στο status μας εμφανίζει τις πληροφορίες του UPS, το πόσο φορτωμένο είναι, τον υπόλοιπο χρόνο που έχει σε περίπτωση που έχουμε διακοπή τροφοδοσίας του(από την είσοδο), συντομεύσεις για ρυθμίσεις κ.α.

ph12azu5.th.jpg

ph12bae9.th.jpg

Στο history μας έχει σε γράφημα τις αλλαγές που έγιναν χρονικά(πόσο φορτισμένη είναι η μπαταρία, τον φόρτο του κ.α.)

ph13tw5.th.jpg

Στα settings μας παρέχει ότι ρύθμιση μπορείτε να φανταστείτε! Τα πάντα! Από το να ρυθμίσουμε τι ενέργεια θα κάνει ο υπολογιστής όταν η μπαταρία είναι λιγότερο από 30%, να ελέγξουμε την καλή λειτουργία του UPS(Diagnostics), να προγραμματίσουμε πότε θα κλείσει ο υπολογιστής, μέχρι και να λαμβάνουμε e-mail για τυχόν συμβάντα που γίνονται, καθώς και την τάση που θα έχει στην έξοδο(volt/Hz) και πολλά άλλα! Προσέξτε μόνο μην την πατήσετε και θέσετε εκτός λειτουργίας τις πρίζες(4 σε κάθε group) που βρίσκεται συνδεδεμένος ο υπολογιστής σας!

ph15vh2.th.jpg

Στο About, έχει πληροφορίες για το λογισμικό.

Συμπέρασμα και βαθμολογία:

Όπως καταλαβαίνετε, όλες αυτές οι επεκτασιμότητες και οι δυνατότητες που έχει(επιπλέον μπαταρίες rack μορφής, κάρτα δικτύου, πολύμπριζο για να κάνει hot swap το UPS και άλλα προαιρετικά), συμφέρουν τον υπέρ απαιτητικό gamer(που δεν θέλει να χάσει το παιχνίδι ακόμη και να γίνεται έξω της τρελής) η τον επαγγελματία(που θέλει να λειτουργεί τους servers χωρίς καμία διακοπή). Βέβαια τίποτα δεν είναι δωρεάν, το συγκεκριμένο UPS στοιχίζει 1200Ευρώ και άνω. Σε ένα ιδιώτη θα το σύμφερε αν έχει σκοπό να φτιάξει εγκατάσταση ηλιακής γεννήτριας + ανεμογεννήτριας, αυτό του εξασφαλίζει την προστασία στο ηλεκτρικό δίκτυο, μόνο που ίσως σας χρειαστούν περισσότερα KVA αν έχετε πολλές συσκευές. Τυπικά ένα διαμέρισμα με θερμοσίφωνα και κουζίνα(που λειτουργούν με φυσικό αέριο) και οι υπόλοιπες συσκευές λειτουργούν με ηλεκτρικό, ξοδεύουν 0.3Kw-2Kw max(αν έχουμε Tv, PCs, λάμπες όλα αναμμένα), τα 2200VA είναι το minimum σε αυτή τη περίπτωση. Από την άλλη και να μην έχετε σκοπό να βάλετε ηλιακούς και ανεμογεννήτριες τα 2200VA αρκούν να κρατήσουν και να προστατέψουν όλο το διαμέρισμα(χωρίς κουζίνα και θερμοσίφωνα) για 50 με 5 λεπτά τουλάχιστον μετά από διακοπή.

Σε ένα επαγγελματία η τράπεζα, το Online UPS όπως αυτό είναι απαραίτητο για να εξασφαλίσει την αδιάκοπη λειτουργία των server και ATM.

Θετικά στοιχεία(+):

Μεγάλη αυτονομία.

Σχετικά μικρό μέγεθος με βάση την απόδοση.

λεπτός σχεδιασμός.

δυνατότητα τοποθέτησης σε rack.

Υποστήριξη σε όλα τα λειτουργικά συστήματα.

Plug & Play, δεν απαιτούνται επιπλέον ρυθμίσεις.

8 πρίζες IEC320-C13

Ουδέτερα στοιχεία:

Είτε είναι Off, είτε είναι ON, οι ανεμιστήρες πάντα δουλεύουν μόλις συνδέσουμε το UPS με το ηλεκτρικό δίκτυο. Όταν είναι ΟΝ το επίπεδο θορύβου είναι 45Db (εγώ προσωπικά κοιμάμαι άνετα με αυτό!)

Αρνητικά(-):

Καλύτερα να ψάξετε αν στις φακές υπάρχει πρόκα(λόγω σιδήρου), παρά να ψάχνετε αρνητικό στοιχείο στο συγκεκριμένο UPS!:D

Εξοπλισμός : 100% υπέρ πλήρες πακέτο, δεν του λείπει τίποτα! (Για την βασική λειτουργία)

Απόδοση : 90% θα περίμενε κανείς μεγαλύτερη αυτονομία με βάση τα χρήματα, αλλά μην ξεχνάμε ότι μπορούν να προστεθούν rack με μπαταρίες επιπλέον!(της MGE)

Απόδοση/τιμή : 80% Αν και η τιμή του είναι σχετικά υψηλή, μας παρέχει πλήρη προστασία για τον/τους server μας!

Όνομα προϊόντος : MGE Pulsar M 2200VA ONLINE, (2U RACK)

Τιμή: 1237,14€ (με ΦΠΑ19%)

Αγοράστηκε από : Myshop

Βάρος : 32Kg

Αντρεα εξαιρετικη παρουσιαση.

Σε ευχαριστουμε που την μοιραστηκες μαζι μας.

Προκειται για πραγματικο κτηνος που λογω κοστους σπανια θα βρεθει σε χερια ιδιωτη, εκτος βεβαια αν εχει τρομερες ενεργειακες απαιτησεις.

Οταν με το καλο αποκτησεις καμπινα και δημιουργησεις το προσωπικο σου computer room βασισμενο σε rack, περιμενουμε update σχετικα με την τοποθετηση του με αυτο τον τροπο.

Μάλλον θα ήταν τα cookies η κάτι άλλο. Thnx! :D

Μου το πρότεινε ο Candy-man :p αντί του APC(που δεν είχε USB θύρα ούτε έμπαινε σε rack).

Είναι Double conversion online όχι delta conversion online όπως νόμιζα.:105: Μικρές διαφορές.

Επιπλέον δυνατότητες:

Στο Crysis υπάρχει μπάρα, πάνω δεξιά που ενημερώνει το χρήστη για πόση μπαταρία έχει το UPS.

Δείτε την photo πρίν συνδεθεί το UPS στην USB:

cry2yn1.th.jpgthpix.gif

Και μετά αφού το σύνδεσα :

cry3sw5.th.jpgthpix.gif

Μου φαίνεται ότι θα μας ετοιμάζουν και SLI/Crossfire Certified UPS και θα μας αδειάσουν εντελώς το πορτοφόλι(πέρα των vga/psu/mobo κ.α.):p

Παρακαλώ στην παρουσίαση, να προστεθεί το εξής:

εκεί που λέω : Στο About, έχει πληροφορίες για το λογισμικό.

προσθέστε επιπλέον από κάτω :

failfb5.th.jpgthpix.gif

Στην περίπτωση που η ΔΕΗ κάνει το θαύμα της(διακοπή), το UPS ενημερώνει άμεσα τον χρήστη για τον υπολειπόμενο χρόνο που διαθέτει.

  • 1 month later...

Για να γίνει η παρουσίαση ποιο πλήρες, προσθέτω και photo από το εσωτερικό του :

imgp2586oq6.th.jpg

Για αντικατάσταση ανεμιστήρων σε περίπτωση προβλήματος, πρέπει να είναι στις 3400 στροφές ανά λεπτό(rpm) καθώς αν εντοπίσει λιγότερο σφυρά και γράφει στην οθόνη : Service required, fan failure. Δοκίμασα Noctua και Coolermaster χωρίς αποτέλεσμα :p μόνο τον μαμήσιο η κάποιο delta δέχεται.

Οι ανεμιστήρες έχουν το κωδικό 3110RL-04W-B79 (NMB-MAT), διάρκεια ζωής : 60.000 ώρες.

http://www.panasonic.com/industrial/appliance/pdf/fans/m/3110rl.pdf

Το εντυπωσιακό είναι οι 6! μπαταρίες που περιέχει. Ενώ νόμιζα ότι είχε μια μεγάλη.

  • 10 years later...

Εαν  το  συνδεσω με  συστημα  ηχου,υπαρχει περιπτωση  να  αλλιωσει  το  σήμα;

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.