Jump to content

Intel Core Quad Throttle

lazarosleon

Recommended Posts

Μιας και αναβαθμιστηκαμε σε 4πυρηνο - 9550, MB Maximus Formula 2, λεω να τον γκαζωσω. Προς το παρων ειμαι με Bios Setup 9650 cpu level up / 3.2 και λεω για παραπανω. Υπαρχει δυνατοτητα??? :115: :115: :115:

Ωραια. Μου δινετε θαρος παιδες. Καμια ολοκληρωμενη προταστη για στοχο τα 3.7++?????Ψυκτρα Noctua, κουτι μια χαρα το Lian li pcv2110. Για να δουμε αποτελεσμα τωρα.....

Δες αρχικα χωρις πειραγμα στα ρευματα τι FSB παιζεις.

Ξεκινα απο 400 και ανεβα σταδιακα.

Δεν αποκλειειται και 430FSB να μπορεις να εισαι ok και χωρις αλλαγες στα ρευματα.

Δοκιμασε και πες μας...

Για 24/7 καταστάσεις καλύτερα να απέφευγες να έχεις τόσο ανεβασμένο VFSB.

Μπορείς να δοκιμάσεις με χαμηλότερες τάσεις σε VFSB και chipset να δεις μέχρι που φτάνεις. Για +100 ή +200 ΜΗz ίσως δεν αξίζει τόσο ζόρισμα. Ολα αυτά για καθημερινή χρήση πάντα :)

Θες να γινεις λιγο πιο σαφης σε παρακαλω ζαχο? Τι ακριβως να πειραξω και ποσο?

Εκανα μια δοκιμη με Multiplier 8.5, FSB 460 ανεβηκα 3.9 περιπου και στο 3DMARK εβγαλα 20.300 περιπου. Πολυ δυνατο νουμερο νομιζω.

Οσο για θεμα θερμοκρασιων, επειδη το PC Probe δειχνει ξαφνικα 80, μετα 55, μετα 65 κλπ, και δεν εχω σκοπο να παθω ανακοπη απο τα αλαρμ που βαραει, τραβηξα 2 ρεσετ στην ψυχρα μεσα στα ΧΡ και ειδα στο bios 55 και ηρεμησα, νομιζω πως ειναι οκ. Ε με την αεροψυξη που εχω και το σχετικα καλο κουτι τι αλλο να χρειαστει να κανω?

NB, SB πανε 55 και τα 2, ενω η μητρικη δειχνει 32!!:105:

Οσο για θεμα θερμοκρασιων, επειδη το PC Probe δειχνει ξαφνικα 80, μετα 55, μετα 65...

Aυτες οι θερμοκρασιες που λες ειναι σε idle η load?

Oι θερμοκρασιες σε idle δεν λενε και πολλα,μεχρι να μπεις στο Bios η θερμοκρασια εχει πεσει απο τους 80 στους 55.

Κατεβασε και το Real Temp και τσεκαρισε μεχρι που πανε οι θερμοκρασιες under load,οτιδηποτε πανω απο 60 δεν ειναι καλο.

stealth

Κατεβασε και το Real Temp και τσεκαρισε μεχρι που πανε οι θερμοκρασιες under load,οτιδηποτε πανω απο 60 δεν ειναι καλο.

stealth

Link Please???

Core temp μονο βρηκα και λεει

Core 1 63

Core 2 56

Core 3 51

Core 4 50

Γενικα μια πτωση 25 βαθμων ειναι ολιγων τι δυσκολο να καταλαβω πως θα πεσει μεσα σε 5''.

τοτε βάλε speedfan

έχεις μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας μεταξυ των πυρήνων ,αυτό σημαίνει οτι η ψύκτρα δεν κάθεται καλά

:074: :074: :074: Αψογα καθεται. Δεν μπορει να κατσει στραβα. Αλλαξα και παστα προληπτικα και παλι τα ιδια λεει.

Για θερμοκρασίες μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα από τα παρακάτω:

Coretemp 0.99.3

http://www.alcpu.com/CoreTemp/

Realtemp 2.75 Beta

http://www.fileden.com/files/2008/3/3/1794507/RealTempBeta.zip

Οι συγκεκριμένες εκδόσεις και των δύο προγραμμάτων είναι ενημερωμένες με τα specs που αποκαλυψε το καλοκαίρι η intel για τα tjunction των 45nm core 2 Desktop cpu.

Οσο για το VFSB από όσα έχω δει και έχω διαβάσει, τα 1.4V είναι πολυ οριακά "ασφαλή" για 24/7 χρήση. Εγώ προσωπικά στον 8600 δίνω μέχρι 1.2V για καθημερινή χρήση. Μέχρι 1.3V δε νομίζω να έχεις κάποιο πρόβλημα μακροχρόνια. :)

Το πρόβλημα με το συγκεκριμένο mobo, που έχω κι εγώ, είναι ότι το VFSB και η τάση στο chipset δεν πρέπει να διαφέρουν πάνω από περίπου 0.05V, γιατί αλλιώς δεν ποστάρει καν η μητρική! Σε όλα τα stability tests είναι βράχος αλλά όταν κάνω restart δεν ποστάρει, και θέλει clear cmos.

Εσύ έχεις παρατηρήσει κάτι τέτοιο?

Εγω το βλεπω μια χαρα το μηχανημα. Για τα υπολοιπα που λες φιλε μου, ουτε καν που ξερω. Απο την στιγμη που ξεκινησε το Ορθος και για 18 ωρες δεν εβγαλε τπτ, και στο 3dmark06 για 20 συνεχομενα περιπου loop δεν εκανε κιχ ε τοτε πιστευω πως ειναι οκ. Το να το μειωσω για χρηση 24/7 το ακουω οκ αν ειναι να βγει προβλημα.

Link Please???

Core temp μονο βρηκα και λεει

Core 1 63

Core 2 56

Core 3 51

Core 4 50

Γενικα μια πτωση 25 βαθμων ειναι ολιγων τι δυσκολο να καταλαβω πως θα πεσει μεσα σε 5''.

Eδω ειναι:

http://www.techpowerup.com/downloads/1080/Real_Temp_2.60.html

Aν θες να τον πας παραπανω νομιζω πρεπει να βαλεις καλλιτερη ψυξη.

Ναι οι θερμοκρασιες του πυρηνα μπορουν να αλλαξουν σε 5" κατα 25+ βαθμους απο load σε idle.

stealth

Δηλαδη ειναι ασχημες οι θερμοκρασιες μου?

Να καταφυγω σε Push - pull ? Θα δω καμια διαφορα ??

Ενοεις με ανεμιστηρια?

Σε μητρικη,καρτα γραφικων και δισκους θα δεις διαφορα,στον επεξεργαστη οχι.

Δεν μπορεις να κρατησεις τις θερμοκρασιες χαμηλα με αερα οταν δινεις τοσο ρευμα,με μια υδροψυξη κατι θα εκανες.

stealth

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.