malmsteenjl Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Οκτώβριος 1, 2008 Καλησπέρα.Αγόρασα έναν μεταχειρισμένο scsi δίσκο απο ebay τονFUJITSU MAJ3364MC 36GB ULTRA3 και ένα καλωδιο Foxcon 68pin.Στον δικό μου controller (adpc 19160) δέν δουλέυει και δέν μπορώ να καταλάβω γιατί. (Εκτός του αν έιναι χαλασμένος o δίσκος)Θά ήταν έυκολο σε κάποιον που έχει σύστημα με scsi να πέρναγα να τον δοκιμάζαμε? για να επιβεβαιώσω άν είναι χαλασμένος ή αν φταίει κάτι άλλο.Οποιος έχει τα μέσα λίγο χρόνο και την διαθεση αν μπορεί ας βοηθήσει.Ευχαριστώ
kinq1 Οκτώβριος 2, 2008 #2 Οκτώβριος 2, 2008 Τι άλλες συσκευές είναι συνδεμένες? Υπόψην ότι στην πρώτη & στην τελευταία συσκευή της αλυσίδας πρέπει να είναι το scsi termination on ενώ στις μεσαίες πρέπει να είναι off. Αν τον έχεις συνδέσει εσωτερικό και έχεις κι άλλη εσωτερική συσκευή άλλαξέ τους θέση στο καλώδιο.
malmsteenjl Οκτώβριος 2, 2008 Author #3 Οκτώβριος 2, 2008 Ο δισκος είναι ένας και ή συνδεσμολογία είναι ώς εξής.Controller -----> ΔΙσκος-----> Termination καλωδίου.Ο δίσκος είναι απο το εργοστάσιο unterminated. οπότε δέν πιστέυω ότι έχω κάνει κάτι λάθος.Στο Scsi bios οταν κάνει scan μένει κολημένο στο ID 0 (ΔΙΣΚΟΣ) και μετά απο λίγα λεπτά γράφει και καλά ότι δέν έχει παρει σήμα και ότι διακόπηκε η σύνδεση.Ένας άλλος δίσκος που έχω ,τον οποίο όμως τον συνδέω με 50 pin καλώδιο στην κάρτα αναγνωρίζεται κανονικά.Οπότε καταλήγω ότι 3 πράγματα μπορούν να φταίνε. ή ο δίσκος (στον οποίο παραπιπτοντως το led του ανάβει μόνο στην αρχή και μετά δέν ξανάαναβει)ή το καλώδιο, ή η 68Pin θύρα του controller.Για αυτό θα ήθελα να δοκιμάσω τον δίσκο κάπου αλού.
miror Οκτώβριος 2, 2008 #4 Οκτώβριος 2, 2008 Σε ανάλογο πρόβλημα (δεν ξεκινούσε τους δίσκους) θυμάμαι ότι έμπαινα στο bios του controler (σου βγάζει μήνυμα αν θες να μπεις στην αρχή που αρχικοποιεί τον controler) και εκεί έδινα να ξεκινά του δίσκους με το ζόρι. Δυστυχώς δεν έχω μηχάνημα εύκαιρο για να σου τα πω ακριβώς Aν είναι το ίδιο πρόβλημα ξάχνοντας το bios θα το βρεις.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.