Jump to content

Προβλημα με Ati 4870 "ati2dvag"+BSOD

takis 7

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Χαιρετω,

ενα κολλητηρι πηρε ολοκληρο νεο συστημα και ολα καλα, μια χαρα

Μεσα σε ολα αγορασε ATi 4870 (Saphire) και μετα απο κανα-δυο restart κανονικα, ξεκινησε freeze-αρισματα και BSOD που ελεγε ξεκαθαρα οτι και καλα αν ειναι η πρωτη φορα που σου τυχαινει τσεκαρε μηπως ειναι ελλατωματικη η καρτα, αλλιως κανε αναβαθμιση σε drivers.

Το προβλημα ειναι στο αρχειο ati2dvag και παρολο που εγινε update στους τελευταιους drivers απο το site της Αti, κανει το σταυρο του οταν το συστημα κανει ρεσταρτ :

1) Να μπει μεχρι την αρχη των win και μετα η εικονα "χανεται" ενω καταλαβαινεις οτι μια χαρα δουλευει απλα δε βλεπεις το desktopι

2)Να μπει στα win κανονικα αλλα ολα τα graphics ειναι Μαμημενα και σε τεραστια μορφη (οπως οταν βλεπεις το pc μετα απο φορματ και πριν βαλεις drivers καρτας γραφικων

3) Μετα απο 15 φορες ..μπορει να μπει και να πιασει με τη μια...

ΟΟΟΟλα αυτα ομως..αφου και οταν αποτυγχανουν..και μεχρι να εδεησει να πετυχει να μπει σωστα ..εχει Μαμηθει στα ...restart (οχι και οτι καλυτερο)

Ο γουγλης...εδειξε οτι τυρανιεται απο αυτο πολυς κοσμος (αλλα κυριως σε laptop) χωρις καμμια σαφη λυση, και μια απο ολες που προτεινεται εκει..

απλα δεν ειναι εφαρμοσιμη.

Εχει τυχει σε αλλους μεσα εδω?

Οποιος ξερει ας ποσταρει γιατι ..δεν την παλευει ο κολλητος

Υ.Γ.

Μετα και απο το περασμα των τελευταιων drivers για Radeon 4870 δεν εχει εμφανιστει BSOD αλλα ..1 επιτυχης εισαγωγη στα win καθε 5 freeze που τραβαει την ωρα που ειναι να μπει στο τελευταιο κομματι που ερχεται το welcome screen.

Οσοι πιστοι..ποσταρετε plz..

αποκλείεται να βγήκε τετοια καρτα στο εμποριο

βαλε την δικια σου καρτα στο συστημα του φιλου σου

και δες τι θα γινει

o/c δεν εχει γινει φανταζομαι

τι συστημα πηρε και τι τροφοδοτικο?

Εχει συνδεσει σωστα τις τροφοδοσιες για την καρτα?

Σορυ φιλε μου, αλλα τι εννοεις δε μπορει να εχει βγει τετοια καρτα στο εμποριο??

Ati Radeon 4870 απο τη Sapphire...δες και στο e-shop (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.510674) κλπ, εκει ειναι.., δες και τη φωτο που παραθετω απο το gpu-z , αν τυχον δεν εξηγησα κατι καλα.

Απο κει και περα, οχι o/c δεν παιζει στη καρτα, τροφοδοσιες κλπ ολα μια χαρα.

Απο οτι δειχνει και στο γουγλη και γενικα απο την εν γενει συμπεριφορα του προβληματος ειναι θεμα drivers

Το ολο συστημα που φτιαχτηκε ειναι:

Gigabyte EP45 DS5

Ocz 2 x2 Gb ~1066 passive cooling

C2Q 9550 ~2,83GHz

Ati Radeon HD απο Sapphire 4870

WD Raptor 74Gb (10.000rpm)

Thermaltake Touphpower 750W

Zalman 9700 (cpu cooling)

THERMALTAKE VG4000BWS XASER VI WINDOW BLACK

Front panel για temp (ολες αψογες σε σκληρους - ανωτερες τιμες 36c, και η VGA 52c)

Ελπιζω να σε-σας βοηθησα παραπανω ...

post-771-1442175133,1128_thumb.jpg

ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΥ ΕΧΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΟΣ ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΜΙΝΕΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΕΜΦΑΝΗΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕΤΗΝ 4850 ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΡΕΣΤΑΡΤ.ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ.(ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΜΑΣ ΑΓΟΡΑΣΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ESHOP).

καταρχην καλημερα,kostasxerv μη γραφεις με κεφαλαια ειναι σαν να φωναζεις ,takis δοκιμαστε να μπειτε σε safe mode με f8 στην εκκινηση και να ξηλωσετε οτι εχει να κανει με drivers Ati με το drivercleaner ,βαλτε dx και .ΝΕΤ framework και μετα τους drivers .

1) Τι Windows φοράει το μχάνημα?

2) Πέρασες πρώτα τους drivers από το CD?

3) Βάλε το GPU-z 0.26 να δεις αν εμφανίζει σωστά τα χαρακτηριστικά της κάρτας.

4) Το σύστημα έχει υποστεί o/c? Το μήνυμα αυτό μου το έβγαλε κανα-δυο φορές όταν είχα ανεβάσει τη RAM του συστήματος πιο πολύ απ'ότι αντέχανε. Καλού κακού τρέξε ένα MemTest (όχι από τα Windows)

5) Δοκίμασε την κάρτα σε ένα άλλο PC αν μπορείς να δούμε αμα όντως φταίει η κάρτα ή κάτι άλλο.

Για αρχη, ευχαριστω ολους για τις απαντησεις.

@ kostasxerv--> απο οτι ειδα στο γουγλη, ναι , αλλοι λενε..ειναι να μη σου τυχει..αλλα απο μια μερια δε μου καθεται να ειναι θερμοκρασιες καθως σε idle λεει 52c..ισως λιιιιγο ανεβασμενη, αλλα για τετοιου ειδους καρτα, νομιζω φυσιολογικη θερμοκρασια που δε θα εφτανε να κανει πια τετοιο προβλημα. Αν κανω καποιο λαθος στη σκεψη μου ας με διορθωσει καποιος πιο εμπειρος.

@ madg--> οταν πρωτοεμφανιστηκε το προβλημα..και λογω των restart, ναι, μπηκα και απο safe mode και εκανα uninstall τα παντα απο ati και μετα ξαναπερασα τα παντα απο installation cd. Εκει βεβαια, εσυ μου λες, πρωτα να βαλω μονος μου (?) - (αν καταλαβαινω καλα τι μου λες) το dx και .Net Framework και μετα να βαλω τους drivers απο το cd?

Πιστευεις οτι θα πετυχω κατι ετσι (?)..

Προς θεου δε σε αμφισβητω, απλα ρωταω, γιατι και απο οτι ειδα, την ωρα που εγκαθιστα οτι χρειαζεται απο το cd περvαει καποια στιγμη το .Net Framework μονο του..

Αν αυτο ειναι που μου προτεινεις οντως, οκ να το κανω..εδω που φτασαμε σημερα..(εκανε 13 restart με το χερι για να κανει σωστο login στα win ωστε να βλεπει καθαρα και σωστα την εικονα) δεν εχω να χασω κατι να δοκιμασω..

@ jimmyfox + besnikos spi-->

1) Το συστημα φοραει win xp sp2 eng

2) Ναι, περασα τους drivers πρωτα απο το cd εννοειται

3) Οκ, με τη πρωτη ευκαιρια, να τρεξω τη version του gpu-z που μου λες και βλεπω αν κατι λεει διαφορετικο εκει (αν και νομιζω οτι η φωτο που εβαλα απο πανω σαν attach τα βλεπει ολα σωστα, δες και εσυ)

4) Οχι το συστημα δεν ειναι κλοκαρισμενο καθολου, ολα ειναι σε ρυθμισεις οπως αγοραστηκαν. Η ram δε πειραχτηκε καθολου. Μου λες να κανω memtest, οκ ισως ξερεις κατι παραπανω, αλλα δε νομιζω να παιζει αυτο καθως οταν εβγαζε τις BSOD μου ελεγε καθαρα οτι αυτη τη BSOD τη βλεπεις γιατι to αρχειο ati2dvag κανει infinite loop και κολλησε. ελεγε ακομα πως αν ειναι η πρωτη φορα που το κανει αυτο κοιτα για drivers update, αν ειναι η πολλοστη φορα, να τσεκαρω αν φταει η ιδια πια η καρτα (ως ελλατωματικη)..το οποιο δεν νομιζω να ισχυει αλλα δε το απορριπτω κιολας.

5) Κλασσικα αυτη η λυση που μου λες να την αλλαξω και να τη δοκιμασω σε αλλο pc ειναι σωστη, τη σκεφτηκα και γω, αλλα μεχρι να το κανω αυτο τη παλευω μηπως καταληξω καπου.

Τελος, θα ηθελα να ενημερωσω, οτι μετα απο τις πρωτες προσπαθειες που χανοταν το τοπι με αυτα που εκανε η καρτα, αμεσως κατεβασα τους τελευταιους drivers απο το site της ati για το λειτουργικο..και η φωτο που ειναι συνημμενη στο πιο πανω post μου δειχνει τους τελευταιους Catalyst εγκατεστημενους..

Σορυ για το μεγαλο της απαντησης, αλλα ειναι ολοκαινουριο το συστημα και πεσανε φραγκα..και ενω ολα λειτουργουν τζαμι, δε λεει να κολλησουμε εκει..οποτε καθε βοηθεια δεκτη.

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Εχω αρχισει να σκεφτομαι RMA. Θα μου συμβουλευατε κατι τετοιο???

Πριν πας για RMA δοκίμασε την κάρτα σου σε ένα άλλο υπολογιστή ..... αν κάνει τα ίδια ΤΟΤΕ RMA ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ .... αν λειτουργήσει κανονικά ρίξε πάλι ένα φορματ στο pc και βλέπεις..................

Λοιπον παιδες με bios update (απο F5 σε F11) ολα μια χαρα, απλα προς πληροφορηση του forum, σε περιπτωση που καποιος αντιμετωπισει το ιδιο.

Ευχαριστω ολους για τη βοηθεια.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.