Revan1442169105 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 26, 2008 Καλησπέρα παιδιά θα ήθελα μια βοήθεια.Λοιπόν με λίγα λόγια έχω 4 δίσκους (ο ένας φρέσκος) 2 SATA II και 2 IDE.Λοιπόν έχω 3 λειτουργικά Win Vista, XP, και Linux σε κάθε δίσκο και ο 4ος καθαρός, τον οποίο μόλις και πήρα γιατί χάνω τον ένα IDE ο οποίος και περιέχει το Ubuntu και τον Bootloader ο οποίος είναι ο Grub.Τώρα θέλω να βγάλω αυτό τον δίσκο για να πάει προς αντικατάσταση αφού είναι σε εγγύηση.Το πρόβλημα είναι πως όταν βγάλω τον δίσκο το σύστημα το οποίο bootarei απο τον άλλο IDE δίσκο ο οποίος περιέχει τα XP, και τον κλασσικό bootloader των windows, αλλά και απο κεί bootarei κανονικά όταν υπάρχει ο άλλος δίσκος, τρέχει το Grup και μου βγάζει error 22.Έτσι το ερώτημα είναι πως μπορώ να επαναφέρω τον κλασσικό bootloader των Vista αφού χάνω το Linux (ο δίσκος έχει 34% health και κάνει θόρυβο), και να απενεργοποιήσω το Grub αφού ο δίσκος πάει σε αχρηστεία, για να μπορέσω να bootaro κανονικά και να μπορέσω να πάω τον δίσκο για αλλαγή μάλλον.Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια.
Kaf Σεπτέμβριος 27, 2008 #2 Σεπτέμβριος 27, 2008 Δοκίμασε με το Super Grub Disk. Κατα πάσα πιθανότητα θα δουλέψει.
emnezia Σεπτέμβριος 27, 2008 #3 Σεπτέμβριος 27, 2008 Το πρόβλημα είναι πως όταν βγάλω τον δίσκο το σύστημα το οποίο bootarei απο τον άλλο IDE δίσκο ο οποίος περιέχει τα XP, και τον κλασσικό bootloader των windows, αλλά και απο κεί bootarei κανονικά όταν υπάρχει ο άλλος δίσκος, τρέχει το Grup και μου βγάζει error 22.Έτσι το ερώτημα είναι πως μπορώ να επαναφέρω τον κλασσικό bootloader των Vista αφού χάνω το Linux (ο δίσκος έχει 34% health και κάνει θόρυβο), και να απενεργοποιήσω το Grub αφού ο δίσκος πάει σε αχρηστεία, για να μπορέσω να bootaro κανονικά και να μπορέσω να πάω τον δίσκο για αλλαγή μάλλον.Δεν κατάλαβα τίποτα. Με τα "άλλος δίσκος" τι εννοείς; Μπορείς να το ξαναγράψεις;
Revan1442169105 Σεπτέμβριος 27, 2008 Author #4 Σεπτέμβριος 27, 2008 Δεν κατάλαβα τίποτα. Με τα "άλλος δίσκος" τι εννοείς; Μπορείς να το ξαναγράψεις;ΚαλησπέραOk να γίνω πιο κατανοητός έχω 4 δίσκους (ο ένας φρέσκος) 2 SATA II και 2 IDE.1. IDE 120GB έχει τα XP και τον Bootloader2. IDE 320GB και προβληματικός δίσκος έχει το LINUX3. SATA II 250GB έχει τα Vista4. SATA II είναι καινούριος δίσκος.Βασικά υπάρχει κάποιος τρόπος να απενεργοποιήσω έστω το Grub και να έχω τον κλασσικό Bootloader ?Η να κάνω backup to Linux σε κάποιο άλλο δίσκο και να bootarei σωστά ?
stealth1442169213 Σεπτέμβριος 27, 2008 #5 Σεπτέμβριος 27, 2008 Αν βγαλεις απο πανω τον προβληματικο δισκο με το linux μπορεις να μπεις σε καποιο απο τα αλλα δυο λειτουργικα?stealth
emnezia Σεπτέμβριος 28, 2008 #6 Σεπτέμβριος 28, 2008 Οκ τώρα σε κατάλαβα. Λοιπόν να υποθέσω πως λέγοντας τον κλασσικό bootloader εννοείς των windows. Θα πρέπει να μπεις σε vista και να πειράξεις από τις ριθμίσεις τους τον boot loader τους (των windows όχι του linux) όταν τον φτιαξεις κ τον σώσεις θα σου σβήσει του linux. Για το linux μπορείς να κάνεις copy ή clone όλα τα δεδομένα στον νέο δίσκο και να πειράξεις το αρχείο /etc/fstab και /boot/grub/menu.lst για να δείχνει τον νέο δίσκο κ όχι τον παλιό κ θα σου δουλεύει όπως παλια. Το θέμα είναι δεν ξέρω αν είναι χαλασμένος κ σε τι βαθμό, οπότε μπορεί να έχεις χαλασμένα δεδομένα.
Revan1442169105 Σεπτέμβριος 28, 2008 Author #7 Σεπτέμβριος 28, 2008 Αν βγαλεις απο πανω τον προβληματικο δισκο με το linux μπορεις να μπεις σε καποιο απο τα αλλα δυο λειτουργικα?stealthΔυστηχώς αυτό είναι και το πρόβλημα χωρίς αυτόν τον δίσκο έχω πρόβλημα, και αν πεθάνει απο στιγμη σε στιγμή θα έχω μεγαλύτερο ακόμα, γιαυτό ψάχνω τρόπο να μην τραβάω τα μαλλιά μου τελευταία στιγμή.Οκ τώρα σε κατάλαβα. Λοιπόν να υποθέσω πως λέγοντας τον κλασσικό bootloader εννοείς των windows. Θα πρέπει να μπεις σε vista και να πειράξεις από τις ριθμίσεις τους τον boot loader τους (των windows όχι του linux) όταν τον φτιαξεις κ τον σώσεις θα σου σβήσει του linux.Χμμμ αν μπορούσες να μου πείς πως θα μπορούσα να μπώ στον boot loader ?Λίγο που το έψαξα δεν το βρήκα, αλλά βρήκα ένα άρθρο μέσο google, και κατεβάζω το EasyBCD, για να δούμε αν θα γίνει κάτι.Το θέμα είναι δεν ξέρω αν είναι χαλασμένος κ σε τι βαθμό, οπότε μπορεί να έχεις χαλασμένα δεδομένα.Κατά το HDD Health ο δίσκος έχει 34% health και τα windows βγάζουν συνέχεια μυνήματα πως θέλει αντικατάσταση και να κάνω backup τα δεδομένα, συν ότι σφυρίζει η χτυπάει συνέχεια, και είναι ενοχλητικός πια ο θόρυβος που κάνει.Ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις σας παιδιά.
emnezia Σεπτέμβριος 28, 2008 #8 Σεπτέμβριος 28, 2008 Μάλλον έχεις βάλει τον bootloader στον χαλασμένο δίσκο. Οπότε δοκίμασε το easybcd αλλιώς αν δεν τα καταφέρεις να δοκιμάσουμε να μεταφέρουμε τον loader αλλού
Revan1442169105 Σεπτέμβριος 30, 2008 Author #9 Σεπτέμβριος 30, 2008 Τελικά βρήκα λύση με το repair των windows.Πολύ απλά bootaro με το cd των vista, διαλέγω γλώσσα κτλπ, πατάω την επιλογή repair your computer, κσι στο system recovery options, επιλέγω Command Prompt. Εκεί δίνω την εντολή Bootrec.exe /FixMbr και ENTER.Τώρα έχω ξανά τον κλασσικό bootloader των windows.Ευχαριστώ πολύ όσους προσπάθησαν να με βοηθήσουν.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.