pas2007 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 24, 2008 Καλησπέρα σας θα ήθελα να μου λύσετε κάποιες απορίες σχετικά με high definition στις τηλεοράσεις και στις οθόνες των PC.Καταρχήν θέλω να μάθω αν υπάρχει σχέση ανάμεσα στην ανάλυση μιας οθόνης και στις πόσες γράμμες απεικονίζει?π.χ. οι full hd οθόνες 1080 γραμμών απεικονίζουν αυτόν τον αριθμό μόνο στην ανάλυση των 1920x1200 και οι οθόνες 720 γραμμών σε 1680x1050 μόνο?Τα έχω μπερδέψει λίγο. Η κάρτα γραφικών μου Gecube Radeon X 1650 Agp 8x έχω κοιτάξει στις ιδιότητες και κάπου γράφει για ''προσθήκη 1080 format'' μιλάω για την Samsung syncmaster 206BWσε περίπτωση που η οθόνη το υποστηρίζει. Αυτό τι σημαίνει?Αυτές είναι οι απορίες που έχω για τα hd monitors.Κάτι ακόμα ενδιαφέρομαι για αυτήν την οθόνη ---> http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.168577Αν υπάρχει κάποιος οδηγός για το hd θα ήταν πολύ καλό.Ευχαριστώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reptile64 Σεπτέμβριος 25, 2008 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 25, 2008 Περιπλοκη η απαντηση, λοιπον, η samsung που λες εχει αναλυση 1680Χ1050, αυτη η αναλυση λεγεται High Definition αλλα οχι Full HD (1920Χ1080). Αναλυση εννοουμε τον αριθμο pixels (κουκιδες) απο τα οποια αποτελειται η οθονη, καθετα και οριζοντια, οσο περισσοτερα τοσο καθαροτερη εικονα αλλα και απαιτησεις απο την καρτα γραφικων η οποια θα ζοριζεται οσο μεγαλωνει η αναλυση. Για full HD θα πρεπει να κοιταξεις μια οθονη ανω των 22" η οποια εχει 1920Χ1200 pixels ή καποια τηλεοραση 1920Χ1080. Παντως και με τη samsung σε αυτη την αναλυση και με την καρτα γραφικων που εχεις θα εχεις παρα πολυ καλο αποτελεσμα αλλα με κοστος την επιδοση στα παιχνιδια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.