Jump to content

Ερωτηση για tccd μνημες σε 939 !

YDinopoulos

Recommended Posts

τα δικά μου ocz 3200 rev2 τα οποία τα είχα πάρει λίγο πριν βγουνε οι εκδόσεις 3700 και 4200 με tccd τρέχουνε 280 fsb με 2.5 3 3 6 1 Τ στο dfi ultra d(δεν μπορώ να ανέβω παραπάνω λόγω cpu). Πιστεύω ότι είναι από τα πιο καλά Tccd που κυκλοφοράνε αλλά τώρα που υπάρχουνε οι εκδόσεις 3700 και 4200 πιστεύω ότι η ocz θα βάζει τα καλύτερα τσιπάκια σε αυτές. Οπότε κοίτα και Gskil που σου εγγυείτε τα 275 fsbl.

Αρχική απάντηση από mariosalice

Τι είναι το TCCD?

Τσιπακια τα οποια δεν θελουν ρευμα οπως τα BH5. BH6...κ δεν χρειαζονατι κ καψιμο...

Αρχική απάντηση από crmaris

τα δικά μου ocz 3200 rev2 τα οποία τα είχα πάρει λίγο πριν βγουνε οι εκδόσεις 3700 και 4200 με tccd τρέχουνε 280 fsb με 2.5 3 3 6 1 Τ στο dfi ultra d(δεν μπορώ να ανέβω παραπάνω λόγω cpu). Πιστεύω ότι είναι από τα πιο καλά Tccd που κυκλοφοράνε αλλά τώρα που υπάρχουνε οι εκδόσεις 3700 και 4200 πιστεύω ότι η ocz θα βάζει τα καλύτερα τσιπάκια σε αυτές. Οπότε κοίτα και Gskil που σου εγγυείτε τα 275 fsbl.

crmaris μπορείς να μου δώσεις ένα screenshot του a64 tweaker?

Αρχική απάντηση από fANiS_K

Τσιπακια τα οποια δεν θελουν ρευμα οπως τα BH5. BH6...κ δεν χρειαζονατι κ καψιμο...

Καλύτερο είναι "Τσιπάκια όπως τα BH-5, BH-6 τα οποία δεν θέλουν ρεύμα και δεν χρειάζονται και κάψιμο" γιατί έτσι όπως το είπες, άφησες να εννοηθεί πως ούτε τα BH-5/6 δεν θέλουν ρεύμα/κάψιμο. ;)

εγώ γιατί πιστεύω ότι τα καλύτερα είναι τα adata600 μιας και είναι δοκιμασμένα για την 300άρα οπότε είναι σίγουρα καλά τσιπάκια??? σχεδόν 340 φτάσαμε με αυτά στο dfi... έχω ποστάρει και ένα σάντρα με 8600mb πιο κάτω από εκεί...

Εγω εχω κατι TCCD Samsung.Μια χαρα ειναι και σε O/Ced καταστασεις,αλλα για αγριο memory o/c θα σου προτεινω 2χ512 ocz,χωρις ομως να ειμαι ειδικος επι του θεματος.

Αρχική απάντηση από fANiS_K

Δε θέλουν κάψιμο σίγουρα??

Επειδή σήμερα μου ήρθαν τα δικά μου tccd και σκεφτόμουν μόλις έρθει και το τροφοδοτικό να τα κάψω...

Αρχική απάντηση από Hero [Σήμερα, στις 14:31]

crmaris μπορείς να μου δώσεις ένα screenshot του a64 tweaker?

έχω δοκιμάσει και κρατήσει τελικά τις ρυθμίσεις του onepagebook. Εδω θα τις βρεις

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=52000

με μόνη διαφορά τo Twrt αντί για 2 , εβαλα 3

Αρχική απάντηση από kender

Δε θέλουν κάψιμο σίγουρα??

Επειδή σήμερα μου ήρθαν τα δικά μου tccd και σκεφτόμουν μόλις έρθει και το τροφοδοτικό να τα κάψω...

Δεν καταλαβαινουν τιποτα απο καψιμο.... οτι ειναι να δωσουν θα το δεις απο το πρωτο boot!

Αρχική απάντηση από fANiS_K [Χθες, στις 22:26]

Έψαξα παντού στο internet για περισσότερες πληροφορίες αλλά το μόνο που βρήκα είναι οτι η Samsung θα σταματήσει την παραγωγή TCCD.

Αν υπάρχει πρόχειρη καμμιά κατατοπιστική διεύθυνση με περισσότερα στοιχεία για αυτά τα τσιπάκια .... και δεν σας είναι κόπος να την αντιγράψετε ...

Επίσης τι γνώμη έχετε για τις τιμές 1Τ - 2Τ σε unbuffered μνήμες και AMD?

Κάπου είδα οτι απαιτείται να βάλουμε 2Τ.

Για να παιξεις 2χ512 σε 939 δεν χρειαζεσαι 2Τ, παιζεις με 1Τ κανονικα.....

στα 4 ντιμακια ειναι προβλημα ακομα....

έχω δοκιμάσει και κρατήσει τελικά τις ρυθμίσεις του onepagebook. Εδω θα τις βρεις

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=52000

με μόνη διαφορά τo Twrt αντί για 2 , εβαλα 3

Thnx very much.

και επίσης παίζω με 3,1 volt τα tccd!!

Στα παραπάνω timings που ανέφερες είχες 2,8V?

Αρχική απάντηση από SlotKiller

Για να παιξεις 2χ512 σε 939 δεν χρειαζεσαι 2Τ, παιζεις με 1Τ κανονικα.....

στα 4 ντιμακια ειναι προβλημα ακομα....

Γιατί να βάλεις 4 dimms? Δουλεύει διπλό dual channel ddr και δεν το ήξερα?

Αρχική απάντηση από Hero [Σήμερα, στις 22:36]

Στα παραπάνω timings που ανέφερες είχες 2,8V?

οχι παντα με 3,1 παιζω ειδάλος δεν είναι σταθερό το σύστημα. Σε άλλους βέβαια παίζουνε και με 2,7-2,8 συνήθως με πιο καινούρια steppings Τccd τσιπάκια.

Αρχική απάντηση από Hero [Χθες, στις 22:36]

Γιατί να βάλεις 4 dimms? Δουλεύει διπλό dual channel ddr και δεν το ήξερα?

Έχω 4Χ512 Corsair VS (unbuffered) και δουλεύουν dual channel.

Αυτή τη στιγμή επειδή το ένα dimm παρουσίασε πρόβλημα το επέστρεψα και είμαι με τα δύο.

Έκανα αρκετές δοκιμές και είδα οτι με 2Χ512 σε 2Τ το σύστημα είναι πιο σταθερό και υπερχρονίζει ευκολότερα και ψηλότερα.

Οι μνήμες πότε θα αποδώσουν;

Με ποιό τρόπο ψήνονται καλύτερα;

Αρχική απάντηση από mariosalice

Έχω 4Χ512 Corsair VS (unbuffered) και δουλεύουν dual channel.

Αυτή τη στιγμή επειδή το ένα dimm παρουσίασε πρόβλημα το επέστρεψα και είμαι με τα δύο.

Έκανα αρκετές δοκιμές και είδα οτι με 2Χ512 σε 2Τ το σύστημα είναι πιο σταθερό και υπερχρονίζει ευκολότερα και ψηλότερα.

Οι μνήμες πότε θα αποδώσουν;

Με ποιό τρόπο ψήνονται καλύτερα;

Βασικά άλλαξε το 2Τ σε 1Τ. Χάνεις σε επιδόσεις τώρα.

οχι παντα με 3,1 παιζω ειδάλος δεν είναι σταθερό το σύστημα. Σε άλλους βέβαια παίζουνε και με 2,7-2,8 συνήθως με πιο καινούρια steppings Τccd τσιπάκια.

Κατάφερα να αγγίξω τα 294 με 1Τ/2,5-4-3-10 2,85Vdimm (2,8 έβαλα και 2,85 έδειχνε στο bios η μητρική) και τα παραπάνω settings με 2 στο twrt. Εκεί έτρεξα μέχρι και 2MB super pi. Δεν είχα άφθονο χρόνο να τεστάρω για errorfree (είχα ξεχάσει να περάσω στο φλασακι και το memtest των windows :p ) αλλά δεν νομίζω να ήταν γιατί 295 είχα prob.

Γενικότερα κατάφερα να μπουτάρω στα 310+ αλλά όχι τίποτα σπουδαίο από stability. Φυσικά αναφέρομαι για dfi ultra.

Αρχική απάντηση από Hero [Σήμερα, στις 01:53]

Κατάφερα να αγγίξω τα 294 με 1Τ/2,5-4-3-10 2,85Vdimm (2,8 έβαλα και 2,85 έδειχνε στο bios η μητρική) και τα παραπάνω settings με 2 στο twrt. Εκεί έτρεξα μέχρι και 2MB super pi. Δεν είχα άφθονο χρόνο να τεστάρω για errorfree (είχα ξεχάσει να περάσω στο φλασακι και το memtest των windows :p ) αλλά δεν νομίζω να ήταν γιατί 295 είχα prob.

Γενικότερα κατάφερα να μπουτάρω στα 310+ αλλά όχι τίποτα σπουδαίο από stability. Φυσικά αναφέρομαι για dfi ultra.

Αφού τρακοσάρισες τι θες παραπάνω;

Κοίτα τώρα νάσαι σταθερός.

Δοκίμασε που σου λέω τα 2Τ και πες μου

Οι μνήμες σου είναι TCCD;

Πότε τις είδες να αποδίδουν: Μετά από πόσο καιρό;

Προτίμησα φτηνές μνήμες που τις ανεβάζω σταδιακά,

τρέχοντας κάθε βράδυ το memtest86 1.51 #10,

μειώνοντας παράλληλα τον πολλαπλασιαστή του επεξεργαστή.

Μέχρι τώρα δύο μνήμες μου βγήκαν σκάρτες και επιστράφηκαν.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.