Jump to content

Asus P5E3 τί DDR3 "σηκώνει"?

Kevin

Recommended Posts

Παιδιά θα μας τρελάνουν τελείως. Ψάχνομαι 2 μέρες για μητρική κάρτα, την βρίσκω (Asus P5E3) κοιτάω καλά καλά τις δυνατότητες και λέω "δεν μπαίνω και στο site της Asus για επιβεβαίωση?".

Ιδού το ζήτημα: Στο site του e-shop λέει όσον αφορά τις μνήμες

Υποδοχές Μνήμης: 4 x DDR3 800/1066/1333/1600(O.C.speed)/1800(O.C.speed)

Τους παίρνω τηλ. και μου λένε οτι οι χρονισμοί σε O.c. καλύπτονται από εγγύηση και να μην ανησυχώ και οτι τους σηκώνει. Ωραία μέχρι εδώ. Μπαίνω και στο site της Asus και όσον αφορά τις μνήμες λέει ακριβώς αυτό:

The motherboard supports DDR3 memory that features data transfer rates of 1333/1066/800 MHz]

Υπάρχει κάποιος που να έχει εμπειρία στο θέμα (να την έχει αγοράσει π.χ.) και να μου πει τί παίζει?

εχω την Asus P5E3 ζαμπον-τυρι (σκετη οχι premium ή deluxe) μαζι με μνημες Supertalent ProjectX 1600MHz 7-6-6-18 2x1GB και δουλευει μια χαρα η μητρικη μου εδω και 8 μηνες. Δεν εχει κανενα προβλημα πιστευω να παρεις και 2000ΜΗz μνημες, απλα πρεπει να αλλαξεις το FSB ωστε να φτασεις τα 2000MHz γιατι με το auto ή το Χ.Μ.P δεν θα παιξουν σωστα οι μνημες (τουλαχιστον σε μενα δεν επαιξαν). Εμενα default τις αναγνωριζει η μητρικη στα 1066 και τις δουλευω στα 1603MHz.

Σαν να λέμε "κλοκάρω για να τα πιάσω", όπως άλλωστε λέει και στο site στις δυνατότητες.

Δε μου λες όμως, δεν θα 'πρεπε να σου τις αναγνωρίζει τουλάχιστον στα 1333? Γιατί από τα 1600 και πάνω απαιτεί o.c. (σύμφωνα με τo site).

Δεν τις αναγνωριζει ουτε σαν 1600 ουτε σαν 1333 γιατι το SPD των μνημων ειναι αλλο. Δεν ξερω αν ειναι μονο οι δικες μου μνημες ή αν το κανει και αλλους με αλλη μαρκα μνημων. Δες τα cpuz παρακατω:

attachment.php?attachmentid=21573&stc=1&d=1221763027.

Αν επιλεξω απο το bios to X.M.P profile θα μου παει την cpu στα 6x400MHz=2,4GHz που ειναι τα default του Q6600 μου ωστε να παει το fsb στα 400 για να παιξουν οι μνημες στα 1600. Δηλαδη κατεβαζει το multi και ανεβαζει to fsb μονη της η μητρικη.

post-1458-1442175128,2952_thumb.jpg

Που κολλας? Τις μνημες κανονικα θα τις αναγνωρισει και δεν θα εχεις προβλημα. Οι κανονικες ταχυτητες των DDR3 ειναι μεχρι 1333. Απο εκει και πανω θεωρειται overclocked. Οταν ενας κατασκευαστης βγαζει μνημες στα 1600 πχ απλα σου λεει πως οι μνημες του μπορουν να φτασουν μεχρι εκει με συγκεκριμενα volt και χρονισμους αν ξερεις να το ρυθμισεις. Αλλιως μενεις στα 1333 ή 1066, αναλογα το fsb. Αν δεν ξερεις τι ειναι fsb και πως σχετιζεται με τις μνημες κανε μια βολτα στο site.

:001:

Ναι αυτό λέω και εγώ, απλά επειδή η μητρική έχει μεγάλο fsb ρώτησα γιατί τουλάχιστον της μνήμες του παιδιού δεν τις αναγνώριζε στα 1333 αλλά μονάχα στα 1066!! ΔΗλαδή και για τα 1333 πρέπει να τις κλοκάρει? Fsb πουλάει ή στραγάλια η Asus?

Απο το fsb που οριζει την συχνοτητα του επεξεργαστη εξαρτωνται οι μνημες, οχι απο αυτο που γραφει η motherboard.

Fsb*Πολ/στης=Συχνοτητα επεξεργαστη.

Παραδειγμα ο Q6600 μου:

Κανονικα ειχε 266 fsb επι 9 πολ/στη= 2,4 Ghz.

Οι μνημες δουλευαν στα fsb(266) * 4= 1066 αν το ειχα στο Auto.

(Μην κανεις τις πραξεις, παιζει ρολο και το strap).

Για να δουλεψω τις καινουριες μνημες στα 1800 επρεπε να ανεβασω το fsb, οποτε

fsb (450) * Πολ/στης (7) = 3,15Ghz.

Μνημες 450 * 4 = 1800.

Φυσικα μπορουσα να βαλω πολ/στη στο 6 και να μην εχω τοσο μεγαλο overclock αλλα οι μνημες θα συνεχιζαν να δουλευουν στα 1800.

Ελπιζω να βοηθησα.

• 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.