Jump to content

AMD Turion Ultra ZM-80 ή Ιntel T7500

tasos82

Recommended Posts

image48402247bc344_text

Αν θέλει να κάνει απλά την δουλειά του ας δώσει 100Ε λιγότερα και ας πάρει το μοντέλο με τον 5850. Πάλι στα ίδια θα είναι με τον TUrion και γλίτωσε και μερικά λεφτά.

tristeno added 3 Minutes and 38 Seconds later...

Για πάντα; είσαι σίγουρος; Διπλάσιο από που και ως πού; Βάλε μια ΠΟΛΥ βαριά εργασία στο 3Dmax(64bit) για να δημιουργήσει video 2 λεπτών(που θα πάρει 15-20' rendering), και ταυτόχρονα κάνε αρχειοθέτηση αρχείων η browzing η και το 7zip να κάνει αποσυμπίεση, θα κλατάρει ο intel η όχι; αν κάνεις το ίδιο σε Turion δεν θα έχει τόσο lag λόγω του IMC. Άλλο πρόγραμμα για image rendering είναι το Apophysis, μια εικόνα μεγάλων διαστάσεων που θα σου φάει 3-6GB RAM(εκεί καθαρά στηρίζονται όλα στο CPU <-> RAM ταχύτητα) πάλι ένας turion προηγείται, και στο κάτω κάτω το laptop δεν το παίρνουμε για να έχουμε σήμερα μόνο το καλύτερο και μετά το πετάμε, το παίρνουμε για να μας βγάλει δουλειά ετών και να μπορεί να επεκτείνεται(από εκεί παίζει ρόλο η αρχιτεκτονική τού όχι αν στο 06 το score είναι 1999,9 και 2000,1). 4GB ανά DIMM μπορεί τώρα να είναι ακριβά(450.35 €), σε 2 χρόνια όχι τόσο και γλιτώνουμε την αντικατάσταση και την αγορά νέου.

Δώσε λινκ με μετρήσεις (όπως έκανα παραπάνω) και να συζητήσουμε.

Όσο για την μνήμη είσαι πολύ εκτός. Νομίζεις ότι σε δυο χρόνια με το να αναβαθμίσεις μνήμη θα σωθείς? Άστο καλύτερα.

• Replies 40
  • Created
  • Last Reply

Oμολογώ ότι το οπτικό ΗD δε το είχα προσέξει. για να είμαι ειλικρινής ούτε καν ξέρω τι είναι. Αν είναι αυτό να αυξάνει τη τιμή τόσο πολύ θα άλλαζα το thread για να συγκρίνω τον p300-133. Θα ρωτήσω σήμερα τιμή και αν είναι 100 ευρώ η διαφορά μόνο θα πάω προς τα κει. Ακόμα και ισάξιοι να είναι οι cpu o intel έχει 2,4 Ghz ενώ ο ΑΜD 2,1.Απλά θα χάσω 1G μνήμη. Με τη δική μου λογική πάντα.Και πάλι σας ευχαριστώ όλους.

Κοίταξε αν μπορείς να το βρεις με μια λογική CPU για τις ανάγκες σου. Όπως βλέπεις η σειρά Τ8ΧΧΧ είναι κορυφαία από άποψη επιδόσεων αλλά με το αντίστοιχο κόστος. Ακόμα και ένας 7100 πχ θα είναι υπεραρκετός και ισοδύναμος πρακτικά με τον 80ρη Turion.

Καλα,ειδαμε την δυναμη της T7xxx σειρας,σαν αισθηση στο λειτουργικο προτιμουσα να το ετρεχε ενας A64 μονοπυρηνος.

Kοιτα tasos82,πριν κανα μηνα εκανα downgrade σε ενα Toshiba Satellite P200D-12O με μονη αλλαγη οτι μπηκανε 4GB μνημη.Το μηχανημα ειχε την αισθηση desktop σχεδον σε οτι εκανε.

Καλή και η αίσθηση αλλά ακόμα καλύτερη η ουσία.

Η αισθηση ειναι η ουσια στα laptop,αμα σου φαινεται αργο σε οτι κανει,να τα βρασεις τα μετροπρογραμματα και τα πινακακια και οποιον ειπε οτι ειναι δυναμη,ισοδυναμο και κορυφαιο.

link με μετρήσεις "αίσθησης" για να δούμε αν ισχύει αυτό που λες (το ξέρω ότι δεν ισχύει, αλλά έχω μάθει να μην θεωρώ την προσωπική μου αίσθηση σοβαρό επιχείρημα αν δεν συνοδεύεται από κάποια τεκμηρίωση)?

Οι μετρησεις "αισθησης" οπως τις λες,ειναι απο την εμπειρια και η εμπειρια δεν αντικαθισταται με λινκς,γραφηματα,μετροπρογραμματα,πιστοποιητικα και διπλωματα.

Η εμπειρια ειναι που χρειαζονται οι πιο πολλοι οταν πανε να αγορασουν κατι ωστε να ειναι σωστη η αγορα,δεν ειδα κανεναν να παει στο μπες_shop με λινκς και τυπωμενα γραφηματα,ρωταει το πωλητη η καποιον τεχνικο η καποιον που εχει λαπτοπ να του πει τι να παρει.

Θες να τον πεισεις να παρει laptop της αρεσκειας σου,καλως,σταματαω ας παρει αυτο που θες,την γνωμη μου ειπα για να τον βοηθησω και εχω εσενα να με ζαλιζεις,ουτε θα βγαλω κατι απο την γνωμη που δινω στον tasos82 ουτε εχω κερδος στις πωλησεις ουτε χανω κατι.

Και εγώ να βοηθήσω θέλω αλλά δεν προβάλω την εμπειρία μου σε laptops(που είναι πολύ μεγαλύτερη από την δική σου) σαν επιχείρημα.

Εξάλλου με Location: AMD Territory πως είναι δυνατόν να πάρει κάποιος σοβαρά την αμεροληψία σου?

Εξάλλου με Location: AMD Territory πως είναι δυνατόν να πάρει κάποιος σοβαρά την αμεροληψία σου?

Φαινεται η εμπειρια σου ειναι αμεροληπτη οσο το να λαμβανεις υπ οψιν το location μου ως τον τροπο σκεψης στην δουλεια μου.

ΑΛΛΟ το επαγγελμα και ΑΛΛΟ οι προσωπικες προτιμησεις.

Φαινεται η εμπειρια σου σαν επαγγελματιας δεν στο εμαθε αυτο,οπως το να εχεις ισορροπημενη κριτικη προς τον αλλον.

Και εγώ να βοηθήσω θέλω αλλά δεν προβάλω την εμπειρία μου σε laptops(που είναι πολύ μεγαλύτερη από την δική σου) σαν επιχείρημα.

Αφου ξερεις και ποση την εχω,τωρα εισαι ενας επαγγελματιας αμεροληπτος και με εμπειρια δηλαδη.

Επειδη καπου πιο πριν διαβασα για SSD καλυτερα να το ξεχασετε, εβαλα τον OCZ CORE V2 128GB και εκει που περιμενα διαφορα μερα με τη νυχτα ειχα διαφορα μερα με το μεσημερι... αφηστε το καλυτερα.

Τελικά ο P300-133 εχει αποσυρθεί από την ελληνική αγόρα. Ο τύπος από τον οποίο πήγα να πάρω το laptop μου πρότεινε τον Ρ300D-12L γιατί θεωρεί ότι τα άλλα μοντέλα της Toshiba με Intel έχουν πολύ κατώτερη κάρτα γραφικών. Ετσι έκανα τη παραγγελία με τον Τurion ZM-80. Θα σας πω εντυπώσεις σύντομα.

• 1 month later...
  • 2 weeks later...

Φίλε μου θα ήθελα την άποψή σου για το συγκεκριμένο laptop αφού αύριο μεθαύριο θα το παραγγείλω!

Eχω δει και άλλα δυο laptopακια που είναι τα παρακάτω!

το FUJITSU AMILO XA 3530-BLI -AMD TURION ULTRA ZM-86 (2,4GHZ), 17", 4gb 800mhz , 500gb, ati 3650

http://www.multirama.gr/products/product?pid=0362657&catid=010200

Και η φτηνή λύση: FUJITSU AMILO PA 3553-NVI - TURION ULTRA ZM-80 (2,1GHZ) 15,4", 4gb 800mhz, 320gb, ati 3470 + 3200 hybrid cross!

http://www.multirama.gr/products/product?pid=0354921&catid=010200

Oι υπόλοιποι τι γνώμη έχετε?

Ψάχνω περισσότερο για AMD γιατί θέλω τα πλεονεκτήματα του imc! Eίχα πρόσφατα δουλέψει με έναν παλαιό acer με tl-66 και είχα τις καλύτερες εντυπώσεις! To κακό είναι οτι δεν έχω πληθώρα επιλογών!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.