fonzi Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 10, 2008 Τρέχω την εποπτεία πόρων και στην επισκόπηση της μνήμης μου εμφανίζει σφάλματα υλικού /δευτ. ανάλογα με την χρήση της μνήμης/cpu. Πχ σε idle έχω 0 αλλά σε σε χρήση έχω κάποια. Πρακτικά όμως πρόβλημα δεν έχω (2GB σε E6600, Gigabyte P35-DS4). Τι γίνεται στους δικούς σας υπολογιστές; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaf Σεπτέμβριος 10, 2008 #2 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2008 Πέρα από τα Vista, στο memtest οι μνήμες παρουσιάζουν errors? ΥΓ (ψιλο-off): 2 gb μνήμης σε vista δε θα το έλεγα και μεγάλο μέγεθος Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Σεπτέμβριος 10, 2008 Author #3 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2008 (Διόρθωσα...)Το μεμτεστ μετά από SP1 δεν το βρίσκει! (στην εκκίνηση)Το διάβασα και αλλού το ίδιο ότι έγινε μετά από το SP1.(πχ στο Google: memtest.exe file missing after Vista SP1)Θα το κατεβάσω από κάπου να το τρέξω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaf Σεπτέμβριος 10, 2008 #4 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2008 http://www.memtest.org/#downisoΤο καις σε cd και bootάρειςChris Kaf added 7 Minutes and 37 Seconds later...btw, υπάρχει και το Hiren's Boot CD αν λυπάσαι να κάψεις cd για 2 mb, αλλά δε βλέπω πουθενά στο homepage να το δίνουν για κατέβασμα οπότε αμφιβάλλω για τη νομιμότητά του και το αφήνω εδώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stavpal Σεπτέμβριος 10, 2008 #5 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2008 στα γνωστά μαγαζιά πάντως υπάρχει το Hiren's boot cd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaf Σεπτέμβριος 10, 2008 #6 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2008 Οκ, τώρα είμαι σίγουρος για τη (μη) νομιμότητά του, απλά ήθελα και μια 2η άποψη. Πάντως είτε με hiren's είτε χωρίς, το memtest είναι free και διαθέσιμο για κατέβασμα. Για checkαρε τις μνήμες και από κει και θα δείς αν είναι πραγματικά αυτά που λένε τα vista. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Σεπτέμβριος 10, 2008 Author #7 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2008 Λοιπόν χρησιμοποίησα τελικά Windows Memory Diagnostic disk (extended test) και σε 5 ώρες που το άφησα να τρέξει έκανε 3 συνολικά "περάσματα".Το 3ο καθαρό.Στο 1ο και στο 2ο όμως έβγαλε από ένα σφάλμα. Σε άλλο τεστ κάθε φορά αλλά στην ίδια διεύθυνση μνήμης όπου έπρεπε να έχει τιμή 00000000 και αυτό είχε 00040000. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaf Σεπτέμβριος 10, 2008 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 10, 2008 Πιθανόν να έχουν όντως πρόβλημα οι μνήμες σου. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν το γνωρίζω, οπότε επιμένω στο memtest. Τρέξ'το και άφησέ το για μερικές ώρες να τρέχει. Αν βγάλει errors τότε πας για RMA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Σεπτέμβριος 11, 2008 Author #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2008 Ετρεξα MEMTEST86+ για 7 ώρες.Αποτέλεσμα: Pass 15 Errors 5και κάτω από αυτό (με τα κόκκινα γράμματα): Test 7 Pass 4 και αναφέρει 1 λάθος στη διεύθυνση ακριβώς που έδειξε σφάλμα και το Windows Memory DiagnosticΤι γίνεται; Πάω RMA; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaf Σεπτέμβριος 11, 2008 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2008 Αν και τα errors δεν είναι πολλά, οι μνήμες έχουν πρόβλημα. Τις έχεις δοκιμάσει και αλλού μήπως είναι θέμα ασυμβατότητας με τη μητρική? Αν έχεις τη δυνατότητα καν'το Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Σεπτέμβριος 11, 2008 Author #11 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 11, 2008 http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977727&product=964743 αυτές είναι. Αγορασμένες 5/2007. Πως γίνεται RMA με το πλαισιο;Πρέπει να τις στείλω Αθήνα; (Μεσσηνία είμαι και εδω δεν εχει πλαισιο...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.