Jump to content

Κατευθασε η Rampage extreme

Stelaras

Recommended Posts

ναι το επεσε στα χερια μου ακουγεται πιο ****** απο το ....πηγα και αγορασα :p

ειναι καθαρα για ψυχολογικους λογους !!

Υγ... Malakά εγραφα...το πηρε ως κακη λεξη :p

• Replies 255
  • Created
  • Last Reply

Αχαααααααααααα. Τωρα εξηγουνται ολα. Για μια στιγμη νομιζα οτι σας τα χαριζουνε για να τα προωθειτε μεσα απο ρεκορ και τετοια.

Τωρα ομως εχω αλλη απορια..... πως γινεται να χαλαει καποιος τοσα χρηματα καθε λιγο και λιγακι? Συγνωμη για την ερωτηση, αλλα σε τετοιους χαλεπους καιρους, δυσκολευομαι να ''δω'' τετοια οικονομικη ανεση....:105:

Τα χουμε πει.. Χομπυ ειναι αυτα...

Πχ αν καπνιζεις 2 πακετα την ημερα... ειναι 180 ευρω το μηνα χοντρικα...

Με 180 ευρω... παιρνεις wicked μητρικη :p

Δεν ειναι ολοι ετσι φυσικα.

Εμενα το προηγουμενο μου pc ηταν AMD 3500+ οποτε μπορεις να φανταστεις την συχνοτητα της αγορας νεων εξαρτηματων

Νομιζω οι περισσοτεροι απο αυτους που αλλαζουν hardware τοσο συχνα για benchmarks, πουλανε τα προηγουμενα πριν πεσει πολυ αξια τους. Ετσι δεν ειναι πολυ χαμενοι. Αν δεις στις αγγελιες βρισκεις Ε8600 με 10 ωρες λειτουργιας. Αυτες οι 10 ωρες ομως πρεπει να ηταν λιγο δυσκολες...:033:

• 4 weeks later...

Ξερει κανεις τι παιζει με αυτες τις μνημες?

http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1210572

Εχουν καμια σχεση με αυτες που λεει εδω η αυτες ειναι ultra handpicked και κανουν παππαδες?

http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=214317

Tις εχει δοκιμασει κανεις,μπορουν να δουλεψουν σε dual channel και να ανεβουν τοσο ψηλα με σφιχτα timings?

Elpida ICs??

stealth

Γιαννη , αυτες οι μνημες δεν παιζουν με Χ48 . Ειναι μονο για Χ58 . Τις εχω δοκιμασει στην Rampage extreme , αλλα ηταν μαυρα χαλια .

Γιαννη , αυτες οι μνημες δεν παιζουν με Χ48 . Ειναι μονο για Χ58 . Τις εχω δοκιμασει στην Rampage extreme , αλλα ηταν μαυρα χαλια .

Mαλιστα...ειπα και εγω,δεν μπορει να μην τις εχει δοκιμασει και να μην τις χρησημοποιει κανενας.

Ευχαριστω.:)

stealth

• 1 month later...

Πριν λιγο καιρο πετυχα ενα ζευγαρι Cell Shock CS3222580 2X1GB 1800MHz με Micron D9GTR (ευχαριστω Παναγιωτη:)) και μιας και ειχα λιγο χρονο ειπα να τις δοκιμασω.

Οι μνημες δουλευουν σε 8-7-6-21 1.9V.Bootαραν χωρις προβλημα στα 1800MHz και μετα αρχισα να τις ανεβαζω.

Εφτασαν στα 2040MHz με το ιδιο ρευμα και τα ιδια timings.

Με λιγο πιο χαλαρα timings και μεχρι 2.05V που τις δοκιμασα καταφεραν και πηγαν στα 2080MHz,δεν δειχνουν να ακουνε και πολυ στο ρευμα.

Στα 2000MHz ειναι SuperPi 32M stable.

Noμιζω οτι κατι εχουν να δωσουν με λιγο ψαξιμο και λιγο ρευμα ακομα,ξερει καποιος μεχρι ποσο ρευμα αντεχουν τα συγκεκριμενα τσιπακια?

stealth

post-7559-1442175457,7794_thumb.jpg

post-7559-1442175457,8786_thumb.jpg

post-7559-1442175457,992_thumb.jpg

post-7559-1442175458,1954_thumb.jpg

post-7559-1442175458,4264_thumb.jpg

• 4 weeks later...
Πριν λιγο καιρο πετυχα ενα ζευγαρι Cell Shock CS3222580 2X1GB 1800MHz με Micron D9GTR (ευχαριστω Παναγιωτη:)) και μιας και ειχα λιγο χρονο ειπα να τις δοκιμασω.

Οι μνημες δουλευουν σε 8-7-6-21 1.9V.Bootαραν χωρις προβλημα στα 1800MHz και μετα αρχισα να τις ανεβαζω.

Εφτασαν στα 2040MHz με το ιδιο ρευμα και τα ιδια timings.

Με λιγο πιο χαλαρα timings και μεχρι 2.05V που τις δοκιμασα καταφεραν και πηγαν στα 2080MHz,δεν δειχνουν να ακουνε και πολυ στο ρευμα.

Στα 2000MHz ειναι SuperPi 32M stable.

Noμιζω οτι κατι εχουν να δωσουν με λιγο ψαξιμο και λιγο ρευμα ακομα,ξερει καποιος μεχρι ποσο ρευμα αντεχουν τα συγκεκριμενα τσιπακια?

stealth

Στην ταση ακουνε , αλλα επειδη τις εβαλες με χαλαρα timings , ψιλοτερματισε το northbridge .

Με 7-6-6-18 να υπολογιζεις οτι με 2V θα παιξουν περιπου στα 1850-1900 αναλογα το ποσο καλο ειναι το kit που εχεις.

Με 2.1v μπορουν να φτασουν απο 1920 μεχρι και 1960 .

Ψαξτο λιγακι ετσι . Δεν εχει νοημα να παιζεις με CL8 . Προσπαθησε να παιζεις με multiplier & διαιρετη που να σε τερματιζει κοντα σε αυτα τα ρολογια ωστε να παιζουν καλα και ψηλα οι μνημες.

Για το ποσο ρευμα αντεχουν ... πριν μερικους μηνες θα σου ελεγα για 2.35V για bench . Πλεον θα σου πω μεχρι 2.2V για να εισαι ησυχος . Το πολυ-πολυ 2.25V για γρηγορα bench .

Με 2.1v μπορουν να φτασουν απο 1920 μεχρι και 1960 .

Ψαξτο λιγακι ετσι . Δεν εχει νοημα να παιζεις με CL8 . Προσπαθησε να παιζεις με multiplier & διαιρετη που να σε τερματιζει κοντα σε αυτα τα ρολογια ωστε να παιζουν καλα και ψηλα οι μνημες.

Nαι θα το εκανα και αυτο αλλα βαρεθηκα μιας και δεν ξερω που περιπου θα παιξει ο επεξεργαστης.

Κατι ακομα...ξερω δεν θα επρεπε να ρωταω,θα επρεπε να το εχω βρει μονος μου αλλα λιγο οτι δεν εχω πολυ χρονο λιγο οτι δεν μπορω να καθησω μεσα με τιποτα αυτην την εποχη...

Πoια η διαφορα σε αποδοση (αν υπαρχει διαφορα)...strap 400 1/2 με strap 200 1/2 σε ιδια ταχυτητα μνημης?

Για το ποσο ρευμα αντεχουν ... πριν μερικους μηνες θα σου ελεγα για 2.35V για bench . Πλεον θα σου πω μεχρι 2.2V για να εισαι ησυχος . Το πολυ-πολυ 2.25V για γρηγορα bench .

Τι εγινε σου πεθανε καποιο στικακι?

2,2 volt παιζουνε η δικες μου στη rampage extreme me d9gtr!βεβαία η δικές μου είναι η 1600αρες (cell shock)με 7-6-6-18 αλλά με τα ίδια chips!

Ευχαριστω πολυ ΤΟΝΥ.:)

stealth

Εαν η μητρικη σου παιζει με 266 strap ψηλα (600+) μην ασχολεισαι με το 400αρι . Ειναι αργο.

Οι διαφορες κυριως ειναι στα 2D . Spi .. pifast κατα κυριο λογο .

Το 200αρι ειναι το πιο παραξενο και γρηγορο . Θελει λιγο ψαξιμο το bios για να παιξει καθως και υψηλη ταση στο north . Μην περιμενεις να ξερω ποσο πιο γρηγορο ειναι σε δεκαδικα ή δευτερολεπτα . :D

Ειναι πο γρηγορο το 200 & 266 ... οποτε ολα τα 2D γινονται παντα σε αυτα τα strap .

Εχασα ενα στικακι με 2.17V πανω σε aquamark . Η ξεφτιλλα δηλαδη .

Aυτο ειναι αρκετο,το μονο που ηθελα να ξερω ειναι αν αξιζει να το ψαξω το 400αρι.:D

Mε 266 δεν εχω δοκιμασει,ολα τα τεστ που εχω κανει ειναι με strap 200,θελει λιγο ψαξιμο με το Everest.

Κριμα για την μνημη...με τι παιζεις τωρα?

stealth

Aυτο ειναι αρκετο,το μονο που ηθελα να ξερω ειναι αν αξιζει να το ψαξω το 400αρι.:D

Mε 266 δεν εχω δοκιμασει,ολα τα τεστ που εχω κανει ειναι με strap 200,θελει λιγο ψαξιμο με το Everest.

Κριμα για την μνημη...με τι παιζεις τωρα?

stealth

Με εφτιαξε ενας φιλος και μου εδωσε καποια καλα στικακια . Οποτε μικρο το κακο .:)

Το 200αρι ειναι ζορικο στα μεγαλα fsb . Περισσοτερο με 266 θα παιζεις . Με το μονοβαθμιο εαν υπολογισεις πχ οτι θα παιζεις στα 5500mhz . Εκει βολευει να παιξεις με 8.5χ ή 9χ πολλαπλασιαστη.

ΠΧ . 611χ9=5500 . Με strap 266 πας τις μνημες στα 916 (1830) . Με 200αρι πας στα 2ghz που ειναι δυσκολο (οχι ακατορθωτο βεβαια) . Eδω θα σε βολευε το 333 strap γιατι θα μπορεις να βαλεις μνημες στα 977 (1955) .

Εαν πας 647χ8.5=5500 ... με strap 266 θα εχεις μνημες στα 970 (1940)

Γενικα να κοιτας να παιζεις με οσο μεγαλυτερο fsb και μικροτερο multiplier . Οι μνημες να ειναι παντα ψηλα . Θελει λιγες δοκιμες για να δεις ποιος ειναι ο καλυτερος συνδιασμος , αλλα θα σε ανταμειψει .

• 2 months later...
Γενικα να κοιτας να παιζεις με οσο μεγαλυτερο fsb και μικροτερο multiplier . Οι μνημες να ειναι παντα ψηλα . Θελει λιγες δοκιμες για να δεις ποιος ειναι ο καλυτερος συνδιασμος , αλλα θα σε ανταμειψει .

αδερφε αυτο που λες ισχυει κατα κανονα η μονο για το εν λογο mobo?

post-13176-1442175528,2233_thumb.jpg

βασικα το παλευω για 478χ9 αλλα μεχρι τωρα εχω κολησει στα 467χ9 και το συστημα εχει μουλαρωσει. δεν παω!δεν παω!δεν παω! με 9 πολαπλλασιαστη γραμη πανω! ο cpu εχει διξει οτι παει ανετα μεχρι και 4.6 το mobo εχει τη δηνατοτητα με νερο ομως σε αυτη την συχνοτητα αυτο που με κοβει στο να παει στα 478χ9 ειναι οι μνημες που δεν μπωρουν να ανεβουν ψηλα με χαμηλα latency με strap 266. ηπαρχει κανενας με ιδιο setup εδω μεσα να δωσει καμια ιδεα? στη φωτο πηγε ευκολα 4.5 αλλα με την ψυξη που ειμαι τωρα δεν μπωρω να δωσω τοσο ρευμα για να δουλεψει σταθερα εκι!

Υ.Γ οι ριθμισεις απο BIOS για 467χ9 που ειμαι τωρα ειναι οι εξης.

CPU VOLTAGE 1.43126

CPU PLL VOLTAGE 1.63031

FSB TERMINATION VOLTAGE 1.41

CPU GTLref (0) +60

CPU GTLref (1) +60

CPU GTLref (2) +60

CPU GTLref (3) +60

NB GTLref +70

NORTH BRIDGE VOLTAGE 1.72

DRAM VOLTAGE 1.9

SOUTH BRIDGE VOLTAGE 1.55

SOUTH BRIDGE VOLTAGE 1.07

NB DDRVref AUTO

CPU SPREAD SPECTRUM DISABLED

PCIE SPREAD SPECTRUM DISABLED

FSB STRAP TO NORTHBRIDGE 200

DRAM COMAND RATE 2N

CAS 8

RAS TO CAS 7

PRE 6

ACT 12

CPU RATIO SETTING x9

post-13176-1442175528,4992_thumb.png

βασικα το παλευω για 478χ9 αλλα μεχρι τωρα εχω κολησει στα 467χ9 και το συστημα εχει μουλαρωσει. δεν παω!δεν παω!δεν παω! με 9 πολαπλλασιαστη γραμη πανω! ο cpu εχει διξει οτι παει ανετα μεχρι και 4.6 το mobo εχει τη δηνατοτητα με νερο ομως σε αυτη την συχνοτητα αυτο που με κοβει στο να παει στα 478χ9 ειναι οι μνημες που δεν μπωρουν να ανεβουν ψηλα με χαμηλα latency με strap 266. ηπαρχει κανενας με ιδιο setup εδω μεσα να δωσει καμια ιδεα? στη φωτο πηγε ευκολα 4.5 αλλα με την ψυξη που ειμαι τωρα δεν μπωρω να δωσω τοσο ρευμα για να δουλεψει σταθερα εκι!

Υ.Γ οι ριθμισεις απο BIOS για 467χ9 που ειμαι τωρα ειναι οι εξης.

CPU VOLTAGE 1.43126

CPU PLL VOLTAGE 1.63031

FSB TERMINATION VOLTAGE 1.41

CPU GTLref (0) +60

CPU GTLref (1) +60

CPU GTLref (2) +60

CPU GTLref (3) +60

NB GTLref +70

NORTH BRIDGE VOLTAGE 1.72

DRAM VOLTAGE 1.9

SOUTH BRIDGE VOLTAGE 1.55

SOUTH BRIDGE VOLTAGE 1.07

NB DDRVref AUTO

CPU SPREAD SPECTRUM DISABLED

PCIE SPREAD SPECTRUM DISABLED

FSB STRAP TO NORTHBRIDGE 200

DRAM COMAND RATE 2N

CAS 8

RAS TO CAS 7

PRE 6

ACT 12

CPU RATIO SETTING x9

πρωτον δεινεις πολλη pll ξεκινα απο το χαμηλοτερο (1,50)και δευτερον fsb termination ξεκινα απο 1,17-1,25 περιπου και βλεπεις και τριτων μην περιμενεις και πολλα αυτα τα cpu δεν εχουνε fsb καπου εκει τρωνε τοιχο!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.