Jump to content

Κατευθασε η Rampage extreme

Stelaras

Recommended Posts

Αντλία

SWIFTECH MCP655 ... άν θές κάτι πραγματικά καλό.

... και κοίτα τα υπόλοιπα εξαρτήματα του κυκλώματος να παίρνουν ρακόρ 1/2 (μισή ίντσα) ... ώστε να κάνεις σωστή δουλειά.

TASOS added 6 Minutes and 0 Seconds later...

-----------------------------------------------

Αν είναι ακόμη ανοιχτά ... και δέν έχουν κλείσει για διακοπές

http://www.checkmate.gr/products.php?cid=11

http://www.computer-data.gr/products.php?cid=17

• 2 weeks later...
  • Replies 255
  • Created
  • Last Reply

παιδιά τα φώτα σας και πάλι!

λοιπόν ξήλωσα το Q9650 και την θέση του πήρε ένας E8600 (EO STEPING) (BATCH Q820A597). το πρόβλημα είναι οτι δεν πάει πάνω από 570 fsb με τίποτα!

όλα τα Ε8600 παίζουν 600 ή ανάλογα το κοματι? και δεύτερον μήπως με κόβουν οι μνήμες και ποιο πολύ η χωρητικότητα 4GHz? έχω δοκιμάσει όλους τους διαιρέτες αλλά τίποτα τι φταίει ρε @@μοτο!:086: να και τα settings:

mobo: rampage extreme x48 bios ver.601

cpu:Ε8600 E0

RAM: OCZ DDR3 PC3-14400 / 1800MHz / Platinum Edition 8-8-8-27 1.9volt. 2χ2(4GB D/C Kit PN - OCZ3P18004GK )

VGA: gigabyte gtx 285

bios:

CPU VOLTAGE 1.36

CPU PLL VOLTAGE 1.55

FSB TERMINATION VOLTAGE 1.33

CPU GTLref (0) +60 Mv

CPU GTLref (1) +60 Mv

CPU GTLref (2) +60 Mv

CPU GTLref (3) +60 Mv

NB GTLref +60 Mv

NORTH BRIDGE VOLTAGE 1.64~1.84

DRAM VOLTAGE 1.9~2.2

SOUTH BRIDGE 1.5 VOLTAGE 1.52

SOUTH BRIDGE 1.05 VOLTAGE 1.07

NB DDRVref AUTO

CPU SPREAD SPECTRUM DISABLED

PCIE SPREAD SPECTRUM DISABLED

FSB STRAP TO NORTHBRIDGE 266~333

DRAM COMAND RATE

CAS

RAS TO CAS

PRE

ACT

CPU RATIO SETTING x6

Load-Line Calibration ENABLED

NB DDRVref AUTO

DDR3 ChanelA Vref AUTO

DDR3 ChanelB Vref AUTO

CPU Spread Spectrum DISABLED

PCIE Spread Spectrum DISABLED

Ai Overelock Tuner Manual

OC From Memory Level Up Auto

FSB Frequency 570

CPU Ratio Setting 9

CPU Clock Skew Auto

NB Clock Skew Auto

PCIE Frequency 100

DRAM Frequency DDR3

DRAM Static Read Control DISABLED

DRAM Dynamic Write Control DISABLED

Ai Clock Twister LITE

Ai Transaction Booster AUTO

EPU II Phase Control AUTO

CPU Configuration

CPU Ratio Setting 6

C1E Support DISABLED

CPU TM Function DISABLED

Max CPUID Value Limit DISABLED

Vandepool Technology DISABLED

Execute Disable Bit ENABLED

Core Multi-Processing ENABLED

με 400 STRAP δεν παίζει τελείως ακόμα και με 500 fsb μόνο τα 266 και 333 παίζουν. καμιά ιδέα?

Σου τερματιζει τις μνημες στα 1599 ????

Απο οτι βλεπω απο οσα εχεις γραψει , λογικα εχεις πεσει στις γνωστες βλαμενες REX . Δεν φταιει τιποτε αλλο , παρα μονο η μητρικη.Οι πρωτες παρτιδες (οι παλιες) παιζαν σωστα κατα ενα 90% .

Οι τελευταιες ... κατα 90% ειναι προβληματικες.

Αλλαξα καμμια 10αρια REX και οι μονες που επαιξαν σωστα και καλα (650+) ηταν οι δυο πρωτες που αγορασα απο το multirama.

Δεν σε κοβουν οι μνημες , αλλα το MCH της μητρικης . Γι'αυτο μπλεκεις με τις μνημες.

τωρα μου εκανες την καρδια περιβολι! δηλαδη εχω πεσει σε κακο mobo ε? κριμα τον κοπο μου!

τι ειναι αυτες οι REX που αναφερεις εχει καποιο αναγνωριστικο πανω το mobo για να το σιγουρέψουμε? το mobo εχει αγοραστεί στις 26/11/2008 από E-SHOP λες να.........!

Οι πρωτες μητρικες ειχαν αλλο serial number . Δε θυμαμαι απο τι ξεκιναγε , γιατι δεν εχω πλεον REX στα χερια μου.

Επισης ξεχωριζαν απο το Pciex clip (το αυτακι που κραταει την vga) στο οτι οι παλιες ηταν ολο μπλε , ενω στις καινουριες το pciex ειναι μπλε και το clip ασπρο.

Το να βρεις παλια REX πλεον στα μαγαζια ... μαλλον το ξεχνας . Εδω εγω κατα τον Μαρτιο που εψαχνα , βρηκα μονο μια στο multirama .

Απο το Πλαισιο δοκιμασα 3-4 και ολες ειχαν αυτο τοπροβλημα . Φυσικα τις επεστρεφα μετα απο 1 μερα , σε αψογη κατασταση λογω του οτι δε με καλυπτε το προιον .

Δε λεω οτι δε μπορει να σου κατσει καλο mobo στις καινουριες παρτιδες , αλλα ειναι πολυ πολυ δυσκολοτερο . Ποσο μαλλον οταν μιλαμε για μια μητρικη που εχει σχεδον καταργηθει και εξαφανιστει απο την Ελληνικη αγορα .

δυστηχως ετσι ειναι και η δικια μου τα PCI-E ειναι μλε και τα CLIPS ειναι ασπρα:010: να μην το παλευω αλλο με αυτη την λαλακια! παντως τα εχω παρει στην κράνα δεν ξερω αν φταιει η ASUS ή INTEL αλλα γιατι να σου πουλανε <<ιδιο>> προιον και στην πραγματικοτητα να ειναι αλλα ντάλον,μηπος και δεν το ακριβοπληρωνουμε? 350 ευροπουλα για 775 socket δεν ειναι και λιγα ετσι δεν ειναι?

αυριο θα τα ξηλωσω ολα παλι και θα ξαναβαλω τον καλο Q9650 θα τον παω στα 4,2 που παιζει μια χαρα και δεν ξανα ασχολουμε με αυτο. με τον Ε8600 δεν εχει νοημα ειναι καλυτερα νομιζω για ενα συστημα γενικων καθηκοντων , ο Q9650! ετσι που πηγε η δουλεια εσεις τι λετε?

δυστηχως ετσι ειναι και η δικια μου τα PCI-E ειναι μλε και τα CLIPS ειναι ασπρα:010: να μην το παλευω αλλο με αυτη την λαλακια! παντως τα εχω παρει στην κράνα δεν ξερω αν φταιει η ASUS ή INTEL αλλα γιατι να σου πουλανε <<ιδιο>> προιον και στην πραγματικοτητα να ειναι αλλα ντάλον,μηπος και δεν το ακριβοπληρωνουμε? 350 ευροπουλα για 775 socket δεν ειναι και λιγα ετσι δεν ειναι?

Οποιος και να φταιει ... εμεις την πληρωνουμε .

οταν παιξεις με μια σωστη REX , θα δεις οτι ειναι παιχνιδακι και εκει θα καταλαβεις γιατι αυτη η μητρικη θεωρειται η καλυτερη 775 .

1o boot κανεις στα 620+ με μνημες στα 1900+ .... χωρις ψαξιμο στα ρευματα.

Οποιος και να φταιει ... εμεις την πληρωνουμε .

οταν παιξεις με μια σωστη REX , θα δεις οτι ειναι παιχνιδακι και εκει θα καταλαβεις γιατι αυτη η μητρικη θεωρειται η καλυτερη 775 .

1o boot κανεις στα 620+ με μνημες στα 1900+ .... χωρις ψαξιμο στα ρευματα.

σωστος ο στελιος και εγω με τα μονο μπλε ειχα και πηγαινε 665+(προτο boot οπος λεει και ο στελιος 620+) fsb ,αυτες με τα ασπρα η περισοτερες οχι ολες ειναι μαπα απο fsb ..

και στο ειπα ρεσυ τουλαχιστον ψαξε για batch Q840027 μην τους ακουμπας τους Q820 και εσυ πηγες και τον πηρες.

της μνημες στης εχω στειλει απο την δευτερα!δοκιμασε και με αυτες που παιζουνε στανταρ 2000+

σωστος ο στελιος και εγω με τα μονο μπλε ειχα και πηγαινε 665+(προτο boot οπος λεει και ο στελιος 620+) fsb ,αυτες με τα ασπρα η περισοτερες οχι ολες ειναι μαπα απο fsb ..

και στο ειπα ρεσυ τουλαχιστον ψαξε για batch Q840027 μην τους ακουμπας τους Q820 και εσυ πηγες και τον πηρες.

της μνημες στης εχω στειλει απο την δευτερα!δοκιμασε και με αυτες που παιζουνε στανταρ 2000+

καλή μέρα ΒΙΕΤΝΑΜ! βρε Αντώνη πήγα πλαίσιο,μουλτιραμα αλλά τίποτα λες και μου το κάνει επίτηδες! batch Q840027 δεν υπάρχει όλα είναι Q820Α597 και μερικά Q820Α599:confused: δοκίμασα πρώτο boot με 600 fsb όλα καλά μέχρι που έρχεται η ώρα να φορτώσει τα windows λουπαρει συνέχεια άλλα windows δεν μπαίνει ούτε μπλε,κόκκινες,κίτρινες και τέτοια έχει μόνο κάνει λουπες και μέχρι εκι. να πω ότι τα 4 ghz μνήμη ζορίζουν τόσο πολύ τον κοντρολερ και δεν μπορεί να τραγουδήσει αλλά έχω δει άλλα άρματα με 4ghz μνήμη και βαράνε κανόνια ρε @@μοτο! θα σκάσω μέσα μου :073:

Υ.Γ. οσο για το batch:Q820Α597 κάπου είδα ενα Γερμανό που το έχει κουρδίσει στα 6,3ghz και σε άλλο site στα 5,7. δεν είναι το καλύτερο το ξέρω μου το είπες και εσύ αλλά ούτε 600 ρε @@μοτο δηλαδή τι να πω η απόλυτη ξεφτίλα!!

Αντώνη θα κάνω τελευταία προσπάθεια με τις μνήμες που μου εστειλες και αν δεν παίξει θα την πουλήσω! βρηκα κατι εδω αλλα δεν ξερω τι παιζει για ρειξε μια ματια και πες μου:http://www.multirama.gr/products/product?pid=0348793&catid=020200

http://www.skroutz.gr/s/53972/Asus-Rampage-Extreme.html

καλή μέρα ΒΙΕΤΝΑΜ! βρε Αντώνη πήγα πλαίσιο,μουλτιραμα αλλά τίποτα λες και μου το κάνει επίτηδες! batch Q840027 δεν υπάρχει όλα είναι Q820Α597 και μερικά Q820Α599:confused: δοκίμασα πρώτο boot με 600 fsb όλα καλά μέχρι που έρχεται η ώρα να φορτώσει τα windows λουπαρει συνέχεια άλλα windows δεν μπαίνει ούτε μπλε,κόκκινες,κίτρινες και τέτοια έχει μόνο κάνει λουπες και μέχρι εκι. να πω ότι τα 4 ghz μνήμη ζορίζουν τόσο πολύ τον κοντρολερ και δεν μπορεί να τραγουδήσει αλλά έχω δει άλλα άρματα με 4ghz μνήμη και βαράνε κανόνια ρε @@μοτο! θα σκάσω μέσα μου :073:

Υ.Γ. οσο για το batch:Q820Α597 κάπου είδα ενα Γερμανό που το έχει κουρδίσει στα 6,3ghz και σε άλλο site στα 5,7. δεν είναι το καλύτερο το ξέρω μου το είπες και εσύ αλλά ούτε 600 ρε @@μοτο δηλαδή τι να πω η απόλυτη ξεφτίλα!!

Αντώνη θα κάνω τελευταία προσπάθεια με τις μνήμες που μου εστειλες και αν δεν παίξει θα την πουλήσω! βρηκα κατι εδω αλλα δεν ξερω τι παιζει για ρειξε μια ματια και πες μου:http://www.multirama.gr/products/product?pid=0348793&catid=020200

http://www.skroutz.gr/s/53972/Asus-Rampage-Extreme.html

ρε συ η εικόνα μια χαρα ειναι μεσα τη παίζει δεν ξερεις!!!:031:

το οτι ειμαι με 2χ2 (4ghz) λες να ειναι απο αυτο? + το οτι αυτες οι μνημες που εχω δεν ειναι και οτι καλυτερο για O/C?

τωρα το εχω εκι για ασφαλεια! με 333strap.

post-13176-1442175543,3393_thumb.png

το οτι ειμαι με 2χ2 (4ghz) λες να ειναι απο αυτο? + το οτι αυτες οι μνημες που εχω δεν ειναι και οτι καλυτερο για O/C?

δεν εχει να κανει με το fsb ,το πολλη πολλη χαμηλωσετες για να εισαι σιγουρος οτι δεν ειναι η μνημες,αλλα δοκιμασε και με 2g με τις δικες μου που πεζουνε σιγουρα...

δεν εχει να κανει με το fsb ,το πολλη πολλη χαμηλωσετες για να εισαι σιγουρος οτι δεν ειναι η μνημες,αλλα δοκιμασε και με 2g με τις δικες μου που πεζουνε σιγουρα...

δεν μου εχουν ερθει ακόμα αλλα θα τις δοκιμάσω σίγουρα!

πάντως όσο και αν τι χαμήλωσα με ότι strap κι αν μπήκα δεν....! bios ειμαι με το 1003!

δεν μου εχουν ερθει ακόμα αλλα θα τις δοκιμάσω σίγουρα!

πάντως όσο και αν τι χαμήλωσα με ότι strap κι αν μπήκα δεν....! bios ειμαι με το 1003!

μια χαρα ειναι το bios!!

Αντώνη θα κάνω τελευταία προσπάθεια με τις μνήμες που μου εστειλες και αν δεν παίξει θα την πουλήσω!

Φιλε μου επειδη σε βλεπω και παιδευεσαι...ενα πραγμα την φορα να τεσταρεις αλλιως δεν θα βρεις ακρη ποτε.

Αν ανεβαζεις το FSB και τις μνημες ταυτοχρονα ψηλα δεν θα ξερεις τι σε κοβει.

Αν θες να βρεις ποσο FSB κανει η μητρικη βαλε τον μικροτερο CPU multiplier, strap 333 και πολλαπλασιαστη 5/6 για να κρατησεις τις μνημες χαμηλα και ανεβαζε μονο το FSB.

Ai Clock Twister : Light η Lighter

Ai Transaction Booster : 9

Eπισης βαλε ολα τα GTLs στο auto.

Ξεκινα απο τα 550MHz FSB, μπες στα windows και με το SetFSB ανεβαζε 10-15MHz την φορα το FSB να δεις μεχρι που μπορει να φτασει.

Ακομα και μαπα να ειναι η μητρικη 600MHz πρεπει να τα εχει.

stealth

αλλη μια με 550 και boot windows!

stealth με 6 πολ. και set fsb κρασαρει στα 585! και οι μνήμες οσο χαμηλά γίνετε!

post-13176-1442175544,0827_thumb.png

αλλη μια με 550 και boot windows!

ρεσυ βαλε multi 6 και με το setfsb ανεβασε να δεις τη fsb εχεις και χαμηλα η μνημες ωστε να μη σε κοβουνε αυτες,και δωσε και ρευμα στο chipset για max fsb...

ρεσυ βαλε multi 6 και με το setfsb ανεβασε να δεις τη fsb εχεις και χαμηλα η μνημες ωστε να μη σε κοβουνε αυτες,και δωσε και ρευμα στο chipset για max fsb...

ειστε γατες!γατες με πεταλα! παρα τα 570 καλα ειναι και τα 610!:033:

post-13176-1442175545,2126_thumb.png

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.