Jump to content

Κατευθασε η Rampage extreme

Stelaras

Recommended Posts

λοιπον εβαλα αυτες τις ριθμυσεις και μονο:001:και το αποτελεσμα ειναι ως εξης.

μπαινει κανονικα στα WINDOWS και μολις ανοιξα το everest παγωσαν τα παντα κρυο σου λεω!:105: μετα μια ωραια μαυρη οθονουλα και αμεσως εμφανιζεται η επιφ.εργασειας και ενα μυνημα οτι το προγραμα οδηγησης οθονησ απενεργοποιηθεικε αλλα εμεις το ανακτεισαμε με απολυτη επιτυχεια:088: τα χαποια μου! και παλι παγωμα και μετα ρεσταρτ και τα ξαναεβαλα παλι εκι που ηταν ολα! 200 strap:033:478x8.5:) λοιπον? να και ενα γρηγορο test! αν ανεβαινε και ο πολλ.στο 9 θα ειταν τοπ και παει βεβαια αλλα δεν περναει απο κανενα τεστ!

δοκιμασε με τα settings που σου ειπε ο τασος

αλλαξε το Ai Booster=9 και δωσε λιγο ρευμα ακομα στις μνημες 1.96 -2.0

και λιγο στο cpu αν εχεις 1,36 δοκιμασε 1,38 - 1,40

Τελικά όσο κι αν προσπάθησα να την αποφύγω αυτη την μητρική, δεν τα κατάφερα....:003:

Αν και έχασα κι ενα stick μνήμης (γι αυτό και σε single channel) και θα τρέχω για rma πάλι, πήγε καλά πιστεύω για πρώτη μέρα... με 400άρι strap όμως γιατί το 266 δεν... τα άλλα δεν τα δοκίμασα ακόμα... 620fsb και φαίνεται σταθερός...

[ATTACH]25385[/ATTACH]

με το 266 τι σου κανει;

• Replies 255
  • Created
  • Last Reply
με το 266 τι σου κανει;

Mε το 266 πήγε μέχρι τα 580fsb, μετά βήμα παραπάνω... βέβαια μπορεί να ήταν και η μνήμη που τα έπαιξε και να μη φταίει το stap ίσως να μην το πήρα γραμμή αμέσως... Γενικά οι μνήμες δεν μου κάθονται τον τελευταιο καιρό... και να φανταστείς οτι τάση δεν τους έδωσα ποτέ πάνω απ αυτήν που λέει ο κατασκευαστής τους.. ουτε τις πίεσα σε timings... Με ενδιέφερε να βρώ τις ρυθμίσεις για ψηλό fsb δεν με ένοιαζε να παίζουν χαμηλότερα οι μνήμες αρχικά... 1600 αντε 1800+ τις έπαιζα... Κι όμως... τον προηγούμενο μήνα ενα dimm kingston έφυγε και τώρα ένα dimm Diablo... και τα δύο κιτ των 2000MHz... Τώρα για χθές όλα με αέρα και εκεί που πήγε, μια χαρά σταθερά με την πρώτη προσπάθεια δεν είναι καθόλου άσχημα νομίζω (και με τέτοιο καύσωνα!)...Η "εκπαίδευσή" μου στην evolution δεν πήγε τζάμπα τελικά:071:... Όταν μου αντικαταστήσουν τις μνήμες και βρώ χρόνο (το άλλο ΣΚ?) σίγουρα θα επανέλθω με απορίες ή/και screeshots...:112:

Mε το 266 πήγε μέχρι τα 580fsb, μετά βήμα παραπάνω...

Tης δικιας μου δεν της αρεσει το strap 400, με 400 και 1/1 δεν bootαρει αυτε σε default ταχυτητες, αλλα μικρο τι κακο μιας και δεν το χρησημοποιω ποτε.

stealth

δοκιμασε με τα settings που σου ειπε ο τασος

αλλαξε το Ai Booster=9 και δωσε λιγο ρευμα ακομα στις μνημες 1.96 -2.0

και λιγο στο cpu αν εχεις 1,36 δοκιμασε 1,38 - 1,40

φιλε zafiropo δυστηχως ουτε αυτο πετυχε δοκιμασα τις μνημες μεχρι και 2,++ και τον cpu μεχρι και 1,45 το αποτελεσμα ειναι το ιδιο παντα μπλε οθονη! μαλον στο 468-470χ9 σταματαει το ονειρο με αερα!:009: ε!οχι και ασκημα για <<αρχαριο>> !εσεις τι λετε θα μπορουσε να δουλεψει με αερα στα 478χ9 ή 489χ9:080:?

Τι θερμοκρασίες έχεις σε cpu & chipset ... σε full load ?

λοιπον εχουμε και λεμε,λεμε και εχουμε! τωρα το συστημα εχει σταθεροποιηθει στα 470χ9 και καθως δεν ειναι το τελικο setup γιατι τωρα το παλευω για χαμηλα ρευματα ή ακομα ποιο χαμηλα ο cpu σε φουλ στρες παει μεχρι 87 οι πυρινες και το chipset μεχρι 55~56 βαθμους. εχω τρβηξει υλικο και οταν ολοκληρωσω το setup το τελικο του bios βασικα για τα GTLref,pll και NB GTLref ειναι ο δυγαβρες και μολις τα τελειωσω θα ξαναποσταρω.:080:

λοιπον το καλυτερο δυνατο που μπορει να γινει σε αυτο το συστημα και προς το παρον θα μείνει ετσι μεχρι να αλλαξω τις μνημες εχει ως εξης:

mobo: rampage extreme x48 bios ver.601

cpu:q9650 E0

RAM: OCZ DDR3 PC3-14400 / 1800MHz / Platinum Edition 8-8-8-27 1.9volt. 2χ2(4GB D/C Kit PN - OCZ3P18004GK )

VGA: gigabyte gtx 285

470x9 bios:

CPU VOLTAGE 1.42

CPU PLL VOLTAGE 1.56

FSB TERMINATION VOLTAGE 1.33

CPU GTLref (0) +60 Mv

CPU GTLref (1) +40 Mv

CPU GTLref (2) +60 Mv

CPU GTLref (3) +40 Mv

NB GTLref +60 Mv

NORTH BRIDGE VOLTAGE 1.64

DRAM VOLTAGE 1.9

SOUTH BRIDGE 1.5 VOLTAGE 1.52

SOUTH BRIDGE 1.05 VOLTAGE 1.07

NB DDRVref AUTO

CPU SPREAD SPECTRUM DISABLED

PCIE SPREAD SPECTRUM DISABLED

FSB STRAP TO NORTHBRIDGE 200

DRAM COMAND RATE 1N

CAS 8

RAS TO CAS 7

PRE 6

ACT 21

CPU RATIO SETTING x9

Load-Line Calibration ENABLED

NB DDRVref AUTO

DDR3 ChanelA Vref AUTO

DDR3 ChanelB Vref AUTO

CPU Spread Spectrum DISABLED

PCIE Spread Spectrum DISABLED

Ai Overelock Tuner Manual

OC From Memory Level Up Auto

FSB Frequency 470

CPU Ratio Setting 9

CPU Clock Skew Auto

NB Clock Skew Auto

PCIE Frequency 100

DRAM Frequency DDR3-1567 MHz

DRAM Static Read Control DISABLED

DRAM Dynamic Write Control DISABLED

Ai Clock Twister LITER

Ai Transaction Booster 8

EPU II Phase Control AUTO

CPU Configuration

CPU Ratio Setting 8.5

C1E Support DISABLED

CPU TM Function DISABLED

Max CPUID Value Limit DISABLED

Vandepool Technology DISABLED

Execute Disable Bit ENABLED

Core Multi-Processing ENABLED

οποια διποτε ισοροποια διαταρχθει πολυ απλα δεν ειναι σταθερος.εκι ειναι μπαρουτι. με αλλο υλικο ειμαι σιγουρος οτι παει πολυ παραπανω ! οι θερμοκρασιες σε πληρη φορτο ειναι cpu:~62 (88 για τους πυρινες),NORTH BRIDGE:~56 με θερμοκρασια δωματιου 28 βαθμους! και οι απαραίτητες φωτο!

δεν ξερω γιατι το memset δεν βλεπει τα timings σωστα, αλλα............ ψιλα γραμματα! λοιπον ακουω σχολοια!!

post-13176-1442175534,6434_thumb.jpg

post-13176-1442175534,7362_thumb.jpg

post-13176-1442175534,747_thumb.jpg

post-13176-1442175534,8503_thumb.jpg

post-13176-1442175534,9484_thumb.png

post-13176-1442175535,5164_thumb.jpg

.... λοιπον ακουω σχόλια!!

Μόνο ένα.

Να βάλεις το 1003 bios ... και να ξαναδοκιμάσεις με τις μνήμες ψηλά.

Μόνο ένα.

Να βάλεις το 1003 bios ... και να ξαναδοκιμάσεις με τις μνήμες ψηλά.

βρε Τασο θα σου πω! το mobo το πήρα με το 501 bios και μέχρι το 1001 τα έχω δοκιμάσει όλα , με τελικό συμπέρασμα οτι απο όλα αυτά που δοκίμασα μόνο το 501-601 ή μάλλον μόνο το 601 αξίζει να ασχοληθεί κανένας. το 1003 δεν το ξέρω και δεν μπορώ να φέρω άποψη. εσυ το 601 το έχεις δοκιμάσει για να το συγκρινεις με το 1003? και αν ναι μπορείς να πεις τα θετικά και ποια αρνητικά είδες? είμαι λίγο διστακτικός όσο αφορά τη διαδικασία του φλασαρισματος γιατί είμαι τώρα και δυο μέρες χωρίς UPS και με τις διακοπές της Δ.Ε.Η δεν θα ήθελα να το ρισκάρω!

Υ.Γ.

δηλαδή όλη η δουλειά πάει για πέταμα λες?

Ναί,πιστεύω ότι το 1003 bios είναι από τα πιό ολοκληρωμένα και αποδοτικά.

Το ξέρεις ότι το 601 bios που χρησιμοποιείς ... δέν είναι official ?

Οσον αφορά τη διαδικασία του φλασαρίσματος ... μήν τη φοβάσαι.

Είναι απλή και εύκολη.

Ούτως ή άλλως έχει 2 bios η μητρική ... οπότε δέν παθαίνεις ζημιά άν κάτι πάει λάθος.

Ναί,πιστεύω ότι το 1003 bios είναι από τα πιό ολοκληρωμένα και αποδοτικά.

Το ξέρεις ότι το 601 bios που χρησιμοποιείς ... δέν είναι official ?

Οσον αφορά τη διαδικασία του φλασαρίσματος ... μήν τη φοβάσαι.

Είναι απλή και εύκολη.

Ούτως ή άλλως έχει 2 bios η μητρική ... οπότε δέν παθαίνεις ζημιά άν κάτι πάει λάθος.

κατάλαβα ασκήσεις ακριβείας θα έχουμε πάλι! ράβε ξήλωνε παπά τη βράκα σου!:080: με επεισες όμως και θα το τολμήσω ε! οχι πως δε με τρώει και μένα η ράχη μου! λοιπόν παμε για 1003! ναι για το 601 το ξέρω οτι είναι beta! όμως πρόσεξε να δεις μια απο τις δοκιμές: εχω στο ενα chip το 601 και στο άλλο το 701,801,901,1001.με ίδιες ρυθμίσεις π.χ 460χ9 ουτε που μπούταρε ισως και να μην έκανα εγώ κατι σωστά.άστο αυτό, ξεκινώ απο την αρχή να κλοκάρω οτι και να έκανα δεν μπορούσα να φτάσω στο fsb που έκανα με το 601 με τίποτα!

ωραία λοιπόν το δοκιμάζω και τα ξαναλέμε μην χαθούμε! ε?:003:

φίλοι μου πάλι καλώς σας βρίσκω και ελπίζω να είσαστε καλά! μετά απο πολλές δοκιμές με το 1003 κατέληξα στο συμπέρασμα οτι ναι! όντως το 1003 παίζει καλύτερα τις μνήμες.βέβαια δεν κατάφεραν να δουλέψουν στα 1800 με τίποτα είδα όμως να μπουταρει με 200 strap και 480+ fsb χ8,5 multi και τις μνήμες να παίζουν άνετα στα 1600. έβγαλε intelburn test στα 480χ8,5, και το πήγα έως και 491χ9 και μνήμες στα 1638 αλλά οχι σταθερός με το 9 αρι multi! το 1003 είναι καλύτερο στις μνήμες και το 601 στον cpu. αυτό το συμπέρασμα έχω βγάλει. μου άρεσε το 1003 γιατί δοκίμασα και άλλα ποιο καινούρια απο αυτό αλλά χωρίς νόημα και ετσι αποφάσισα να το κρατήσω. έτσι έχω στο ένα τσιπ το 1003 και στο άλλο το 601!

λόγο απρόβλεπτου προβλήματος πήγα σε φορματ και έχασα οτι φώτο είχα κρατήσει:085: μόνο αυτή μου έμεινε!

Υ.Γ. εκτός απροόπτου παω για υδροψυξη,Ε8600 και μνημες!

post-13176-1442175536,2146_thumb.jpg

Υ.Γ. εκτός απροόπτου παω για υδροψυξη,Ε8600 και μνημες!

Πολύ καλή ιδέα.

Πάρε κάτι δυνατό ... ώστε να σου καλύψει το cpu και το chipset μαζί.

αντλια πηρα αυτη εδω:THERMALTAKE CL-W0103 AQUABAY M5

για μπλοκ λεω αυτο:D-TEK Fuzion V2 CPU Waterblock

ΨΥΓΕΙΟ:Black Ice Radiator GTX 480

για το chipset θα βαλω του mobo. τι λες καλα δεν ειναι?

αα! μνημες θα περιμενω μεχρι να βρω κατι καλο σε 2000MHz!

κρίμα τα λεφτά ...

αντλια πηρα αυτη εδω:THERMALTAKE CL-W0103 AQUABAY M5

για το chipset θα βαλω του mobo. τι λες καλα δεν ειναι?

αα! μνημες θα περιμενω μεχρι να βρω κατι καλο σε 2000MHz!

Πολύ μικρή αντλία σε παροχή (500lt/h) ... δέν σου φτάνει για όλο το κύκλωμα.

Εχω την ίδια μόνο για το chipset.

Τώρα όσον αφορά τις μνήμες ψάξε στις αγγελίες γιά CSX DIABLO 2000.

Υπάρχουν και ελάχιστα κομμάτια σε καταστήματα ΠΛΑΙΣΙΟ (δέν εμφανίζονται στο site).

κρίμα τα λεφτά ...

δηλαδη? δεν πιστευω να μου πεις για i7 συστημα γιατι ασε που δεν μου χρειαζεται ενα τετοιο συστημα αλλα εκτος αυτο θεωρω οτι το μεγεθος της προοδου απο τον PRESLER μεχρι CONROE-PENRYN ηταν εκρικτικο σε σχεση με αυτο που πανε να μας πασαρουν με τους i7,i5,i3,i9 και i129..........ευχαριστω δεν θα παρω! αυτη ειναι η αποψη μου και μονο! τωρα αν θελεις να πεις κατι αλλο ειμαι προθυμος και ολος αυτια!

:002:

Τασο απο αντλια ισως να βιαστηκα εχεις κατι κατα νου? ειχα παρει παλια μια EHEIM αλλα δεν! η βοηθεια του κοινου?:003:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.