Jump to content

Κατευθασε η Rampage extreme

Stelaras

Recommended Posts

εχω παιξει με ολους τους συνδιασμους στο bios και μαλιστα κραταω και συμιωσεις αλλα ματαια αλοτε δεν μπουταρει καν αλοτε δεν αναβει καν και αν *****λαχει και μπει windows δεν ειναι σταθερος η δεν ολοκλειρωνει intelburn test,prime κ.τ.λ εχω καταληξει σε αυτες τις ριθμ.με 9 πολ.δεν κανει ρουπι και με 8 το πηγα σταθερα ως 504 fsb ωσο μου αρεσει αυτο το mobo αλλο τοσο με εχει εκνευρισει με τα κουλα που κανει.δηλαδη βαζω αυτες τις ριθμ. απο bios.

CPU VOLTAGE 1.43126

CPU PLL VOLTAGE 1.63031

FSB TERMINATION VOLTAGE 1.56

CPU GTLref (0) +60

CPU GTLref (1) +60

CPU GTLref (2) +60

CPU GTLref (3) +60

NB GTLref +80

NORTH BRIDGE VOLTAGE 1.82

DRAM VOLTAGE 1.9

SOUTH BRIDGE VOLTAGE 1.55

SOUTH BRIDGE VOLTAGE 1.1

NB DDRVref AUTO

CPU SPREAD SPECTRUM DISABLED

PCIE SPREAD SPECTRUM DISABLED

FSB STRAP TO NORTHBRIDGE 333

DRAM COMAND RATE 2N

CAS 8

RAS TO CAS 7

PRE 6

ACT 12

CPU RATIO SETTING x8

μπαινω windows με 467 fsb και ανεβαζω σταδιακα και δοκιμαζοντας το συστημα εως και 504χ8 και ολα καλα!

ξαναμπαινω bios και δινω κατευθειαν 504χ8 και δοκιμαζω να μπω windows.

καποιος εχει διαφορετικη αποψη ομως! αφου τσεκαρει τις συσκευες παντου μαυριλα! μαυριλα σου λεω! και το LCD POST να γραφει LOCKED! μετα μονο με clear cmos ξαναμπαινει.

καμια γνωμη ρε παιδες?

• Replies 255
  • Created
  • Last Reply

Δέν φταίει η μητρική φίλε μου.

Εκεί στα 480-500 είναι τό όριο του chipset με Quad επεξεργαστή.

Δίνεις πάρα πολύ ρεύμα στα:

CPU PLL

FSB TERMINATION

NORTH BRIDGE

το οτι πηγε με 8 πολ.στα 504 fsb δεν συμενει οτι με τις καταληλες συνθηκες μπωρει να ανεβασει το ιδιο fsb (504) και με πολ.9? η κανω λαθος?

Υ.Γ. σχετικα με τα ρευματα ασφαλως και θα ηθελα να ειναι ποιο χαμηλα με ολα τα θετικα που συνεπαγονται αλλα με μικροτερες τασεις δεν κουνει!

πιθανον τα ιδια πραγματα με διαφωρετικα s/n να εχουν μικροτερες απαιτησεις σε volt για το ιδιο fsb!

το οτι πηγε με 8 πολ.στα 504 fsb δεν συμενει οτι με τις καταληλες συνθηκες μπωρει να ανεβασει το ιδιο fsb (504) και με πολ.9? η κανω λαθος?

Υ.Γ. σχετικα με τα ρευματα ασφαλως και θα ηθελα να ειναι ποιο χαμηλα με ολα τα θετικα που συνεπαγονται αλλα με μικροτερες τασεις δεν κουνει!

πιθανον τα ιδια πραγματα με διαφωρετικα s/n να εχουν μικροτερες απαιτησεις σε volt για το ιδιο fsb!

Οχι ... το ότι πήγες 504fsb μέσα από τα windows δέν μου λεει τίποτα.

Πόσο είναι το max fsb που μπουτάρεις μέσω bios ?

Ποιά ακριβώς διαδικασία έχεις ακολουθήσει για να τεστάρεις τη σταθερότητα του συστήματος στα 504 fsb ?

Είμαι κατά 99% σίγουρος ότι το σύστημα σου μπορεί να παίξει με :

Vpll=1.51

Vfsb=1.28

Vnb=1.60

Το σημαντικότερο ... που δέν μας έχεις γράψει είναι οι ρυθμίσεις των μνημών (ανάλογα το strap που επιλέγεις) mem divider,Ai-tweaker κλπ

Γράψε μας ή βάλε φωτό ... ολόκληρο το menu των ρυθμίσεων του bios.

λοιπον με τις παρακατω ριθμισεις μπουταρω κανονικα απο το bios και η κακοποιηση ειναι η εξης. 10 λουπες με intelburn test,Prime,orthos και memtest για τις μνημες κανα δυωρο!

CPU VOLTAGE 1.44375

CPU PLL VOLTAGE 1.64356

FSB TERMINATION VOLTAGE 1.56391

CPU GTLref (0) +60 Mv

CPU GTLref (1) +60 Mv

CPU GTLref (2) +60 Mv

CPU GTLref (3) +60 Mv

NB GTLref +80 Mv

NORTH BRIDGE VOLTAGE 1.82897

DRAM VOLTAGE 1.90856

SOUTH BRIDGE 1.5 VOLTAGE 1.53756

SOUTH BRIDGE 1.05 VOLTAGE 1.08689

NB DDRVref AUTO

DRAM COMAND RATE 2N

CAS 8

RAS TO CAS 7

PRE 6

ACT 12

CPU RATIO SETTING x8.5

Load-Line Calibration ENABLED

NB DDRVref AUTO

DDR3 ChanelA Vref AUTO

DDR3 ChanelB Vref AUTO

CPU Spread Spectrum DISABLED

PCIE Spread Spectrum DISABLED

Ai Overelock Tuner Manual

OC From Memory Level Up Auto

FSB Frequency 500

CPU Ratio Setting 8.5

CPU Clock Skew Auto

NB Clock Skew Auto

PCIE Frequency 100

DRAM Frequency DDR3-1601 MHz

DRAM Static Read Control AUTO

DRAM Dynamic Write Control AUTO

Ai Clock Twister AUTO

Ai Transaction Booster AUTO

EPU II Phase Control AUTO

CPU Configuration

CPU Ratio Setting 8.5

C1E Support DISABLED

CPU TM Function DISABLED

Max CPUID Value Limit DISABLED

Vandepool Technology DISABLED

Execute Disable Bit ENABLED

Core Multi-Processing ENABLED

παντος εχω μεγαλη περιεργια για το αν μπωρει να δουλεψει με λιγοτερο ρευμα μην κανουμε και τη ΔΕΗ πλουσια!ε?:021:

Τι ψυξη εχεις στο North Bridge και τι θερμοκρασιες ανεβαζει με 1.82V?

Aν δεν benchαρεις δεν εχει νοημα να εχεις στα κοκκινα το συστημα, δεν θα δεις διαφορα στις επιδοσεις.

Καλυτερα λιγο πιο χαμηλα και με χαμηλοτερα ρευματα.

stealth

λοιπον με τις παρακατω ριθμισεις μπουταρω κανονικα απο το bios και η κακοποιηση ειναι η εξης. 10 λουπες με intelburn test,Prime,orthos και memtest για τις μνημες κανα δυωρο!

CPU VOLTAGE 1.44375

CPU PLL VOLTAGE 1.64356

FSB TERMINATION VOLTAGE 1.56391

CPU GTLref (0) +60 Mv

CPU GTLref (1) +60 Mv

CPU GTLref (2) +60 Mv

CPU GTLref (3) +60 Mv

NB GTLref +80 Mv

NORTH BRIDGE VOLTAGE 1.82897

DRAM VOLTAGE 1.90856

NB DDRVref AUTO

DRAM COMAND RATE 2N

CAS 8

RAS TO CAS 7

PRE 6

ACT 12

CPU RATIO SETTING x8.5

NB DDRVref AUTO

DDR3 ChanelA Vref AUTO

DDR3 ChanelB Vref AUTO

FSB Frequency 500

CPU Ratio Setting 8.5

CPU Clock Skew Auto

NB Clock Skew Auto

PCIE Frequency 100

DRAM Frequency DDR3-1601 MHz

Ai Clock Twister AUTO

CPU Configuration

CPU Ratio Setting 8.5

C1E Support DISABLED

CPU TM Function DISABLED

παντος εχω μεγαλη περιεργια για το αν μπωρει να δουλεψει με λιγοτερο ρευμα μην κανουμε και τη ΔΕΗ πλουσια!ε?:021:

υπερβολικο ρευμα στο northbridge ,pll,fsb termination δεν εχει νοημα στη συχνοτητα που εισαι τοσο ρευμα ειναι ασκοπο!

στο North Bridge και γενικα σε ολο το συστημα ειμαι με αερα αλλα με πολυ αερα!

το κουτι το εχω ονομασει <<το κουτι των ανεμων>> ειναι ενα ακασα θηριο με 2 ανεμηστηρες 12cm 1 μπρος,1 πισω,2 (12cm) στην ψυκτρα του cpu,2(6 cm)σε RAM ενα 23 cm στο πλαι και ενα 4cm στην αεροψυκτρα του North Bridge.σε πληρη φορτο (INTELBURN test) το North Bridge παει μεχρι και 62 βαθμους,ο spu μεχρι 91 οι πυρινες!

Υ.Γ ολοι οι 12cm ειναι οι ποιο δυνατοι που εχω βρει μεχρι στιγμης απο E-SHOP (110 CFM 2000RPM)

στο North Bridge και γενικα σε ολο το συστημα ειμαι με αερα αλλα με πολυ αερα!

το κουτι το εχω ονομασει <<το κουτι των ανεμων>> ειναι ενα ακασα θηριο με 2 ανεμηστηρες 12cm 1 μπρος,1 πισω,2 (12cm) στην ψυκτρα του cpu,2(6 cm)σε RAM ενα 23 cm στο πλαι και ενα 4cm στην αεροψυκτρα του North Bridge.σε πληρη φορτο (INTELBURN test) το North Bridge παει μεχρι και 62 βαθμους,ο spu μεχρι 91 οι πυρινες!

Υ.Γ ολοι οι 12cm ειναι οι ποιο δυνατοι που εχω βρει μεχρι στιγμης απο E-SHOP (110 CFM 2000RPM)

δεν εχει σημασια μαλλον δεν καταλαβαινεις οτι ειναι ανοφελω και οτι δεν χρειαζεται τοση ταση μπορεις και με πιο λιγο!

με τα 8-7-6-12 δεν νομιζω να παιξει ποτε σωστα η μητρικη σου.....

επισης χαμηλωσε ΟΛΕΣ τις τασεις και ειδικα Vnb,Vfsb,Vpll και ολα τα GTLrefs,γιατι δεν θα το εχεις για πολυ το μηχανακι σου...

εγω το καταλαβαινω αυτο μαλον το bios δεν το καταλαβαινε! λοιπον μετα απο αυτην την επιμονη σας για τα χαμηλα ρευματα και δικαια θα ελεγα, εκανα την εξης διαδικασια που με εχει λιγο κουφανει ξαναπερασα παλι το ιδιο bios 601 εβαλα τις τασις που ανεφερες ποιο πανω και bootαρω με 478χ8,5 σταθερα και περνωντας ολα τα τεστ σταθεροτητας με τη μια!

bios settings.

CPU VOLTAGE 1.36

CPU PLL VOLTAGE 1.51

FSB TERMINATION VOLTAGE 1.28

CPU GTLref (0) +60 Mv

CPU GTLref (1) +60 Mv

CPU GTLref (2) +60 Mv

CPU GTLref (3) +60 Mv

NB GTLref +70 Mv

NORTH BRIDGE VOLTAGE 1.60

DRAM VOLTAGE 1.90856

NB DDRVref AUTO

FSB STRAP TO NORTHBRIDGE 200

DRAM COMAND RATE 2N

CAS 8

RAS TO CAS 7

PRE 6

ACT 12

CPU RATIO SETTING x8.5

NB DDRVref AUTO

DDR3 ChanelA Vref AUTO

DDR3 ChanelB Vref AUTO

FSB Frequency 478

CPU Ratio Setting 8.5

CPU Clock Skew Auto

NB Clock Skew Auto

PCIE Frequency 100

DRAM Frequency DDR3-1592 MHz

Ai Clock Twister AUTO

CPU Configuration

CPU Ratio Setting 8.5

C1E Support DISABLED

CPU TM Function DISABLED

τωρα το συστημα ειναι ακριβως ετσι και σταθερο αλλα αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι πως εγινε το προβλημα να ηταν στο ιδιο το bios? αφου με χαμηλοτερες τασις και βεβαια ειχα δοκιμασει αλλα τιποτα μηπως τελικα το 601 δεν ειναι και πολυ σταθερο? γιατι οσα εχω δοκιμασει μονο το 501,601,701 παιζουν λιγο περισοτερο το 601 ποιο καλα (o/c).

τωρα θα πρωσπαθεισω να ανεβασω στο 9 τον πολ/στη αν μου βγει θα ειμαι κουλ εκι με αερα. να αναφερω οτι οι θερμοκρασειες σε πληρη φορτο παιζουν cpu 68,nbridge 56.

Εγώ προτιμώ το 1003 bios για τη μητρική μου.

Είναι πολύ καλό και σταθερό.

Αν είχα το σύστημα σου ... θα προτιμούσα για 24/7 να παίζω 9x450 και τις μνήμες στα 1800

ναι! πως! πρωτον σχετικα με τα GTLref σε αυτο το fsb δεν παιζει τιποτα λιγοτερο μολις το δοκιμασα εκτος και αν αυτο το fsb ειναι υπερβολικο για το συστημα μου τοτε να τα χαμηλωσω ολα! τωρα οσο αφωρα τις μνημες. παιδια οι μνημες που εχω ειναι 2 dim 2χ2 ocz και η ιδια η εταιρια τις δηλωνει 1800MHz latency 8-8-8-27.λοιπον τις εχω βαλει στα καλα slots του mobo αλλα για να παιξουν στα 1800 θελουν 10-10-10-30 και μπαινει ασφαλος windows αλλα δεν δουλεβει καμια εφαρμογη μονο 1333-14χχ-15χχ-1594 πως λοιπον να κλοκαρω?

SR10RS added 0 Minutes and 55 Seconds later...

μαλον ειμαι ατυχος!

Υ.Γ. παντος η αγορα μνημων ειναι μεγαλο ρισκο,εκτος οτι οι <<καλες>> ειναι δισευρετες και πανακριβες! ειναι και να σου κατσει να ειναι συμβατες!

Εγω θα ξεκινουσα παλι απο την αρχη και θα δοκιμαζα αυτο που λεει ο Τασος, επισης οπως σου ειπε ο giorgos th. με 8-7-6-12 δεν θα δουλεψουν σωστα οι μνημες, δοκιμασε 8-7-6-21 για 1600ΜΗz και οτι λεει η OCZ για 1800ΜΗz.

Δοκιμασε και αυτα:

DRAM Static Read Control : Disabled

DRAM Dynamic Write Control : Disabled

Ai Clock Twister : Light or Lighter

Ai Transaction Booster : 7 or 8

Ααα...τρεξε και ενα memtest86+ στις μνημες για να εισαι σιγουρος (βαλε τα timings και το ρευμα που λεει η OCZ, FSB 450, strap 200, πολλαπλασιαστη 1/2).

stealth

<<οσα το τετραπυρινο

που χω και με παιδευει

ειναι και ειναι και η αγαπη σου

και ποιος τη νε παλευει>>

λοιπον δεν ειναι κατασταση αυτη δηλαδη ελεος αυτες μνημες δεν ειναι παω καρφι για αλλες. λοιπον ακουω πρωτασεις κανενα κιτακι 2χ2 που να παιζει τουλαχιστον στα 1800 mhz ρε παιδια και να ειναι συμβατο με το mobo? ειχα ακουσει για κατι προβληματακια με τις DIABLO γι αυτο και δεν τις πειρα! τωρα? τι?:009:

Υ.Γ. stealth! δοκιμασα τα παραπανω που ειπες αλλα πραααμα!! και αυτο που λεει ο TASOS δοκιμασα αλλα 1800 δεν παιζουν τωρα με το 1003 δεν εχω πολυ πειραματιστει δεν ξερω!

giorgos th. τις εχω τωρα στα 1586 mhz με 8-7-6-12 με 200αρι strap και παιζουν κανονικα και στο memtest δε βγαζουν λαθη που να παρει!

ναι βρε δοκιμασα και με τα 8-7-6-21 στα 1600 και με 8-8-8-27 η 29 στα 1800 αλλα σου λεω αυτες οι ριμαδες στα 1800 δεν καιλα'ι'δανε! το ξαναγυρισα και εγω στα 476χ8.5 και τις μνημες 8-7-6-12 στα 1586 . και με 9-9-9-27 και 10-10-10- το ιδιο τους κανει. στα 1600mhz πρεπει να ειναι το οριο με αυτο το στραπ και πολ. γιατι πανε μεχρι 1600 μετα μπλε οθονες με κινεζικα μονο! τις εχω κατω απο τα 1600 με αυτα τα latency και παιζουνε τελεια! ποιο πριν τις δουλευα και με ποιο χαμηλα 7-6-5-11 comant rate 1N αλλα μετα απο κανα δυωρο crysis βαρουσανε κοκκινα!

το 8-7-6-12 δεν το καταλαβαινω ειδικα το 12

με 1600 τις μνημες ανεξαρτητου strap μπουταρεις?

oxi 1596 η 1588

δοκιμασε ολα τα στραπ με της μνημες στα 1600

μπορει να μην φταινε οι μνημες αλλα η μητρικη...

Βασικά το 200 strap είναι υπερβολή και τζάμπα ζόρισμα για 24/7 σύστημα.

Βάλε 266 strap και επίσης

Δοκιμασε και αυτα:

DRAM Static Read Control : Disabled

DRAM Dynamic Write Control : Disabled

Ai Clock Twister : Light or Lighter

Ai Transaction Booster : 7 or 8

Επίσης αυτό το 12 στις μνήμες άστο.

Ξεκίνα με 21 για αρχή.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.