Jump to content

Διαγραφη (Φορματ) ψηφιακων φωτο μεσα απο ψηφιακη μηχανη Olympus

takis 7

Recommended Posts

Αγαπητοι συν-χριστιανοι, ζητω τη βοηθεια σας..

Μετα απο χοντρη γκελα και διαγραφη απο χαζομαρα 350 !!!! φωτογραφιων διακοπων μεσα απο μηχανη Olympus μ820 (8 Mpixel) και καρτα Fuji XD 1 Gb (FAT 16)..εχω χασει τα παντα..απο φωτογραφιες μεχρι ..διαθεση..

Εχω προσπαθησει τα παντα με οτι software υπαρχει στην αγορα..απο αυτο που χρησιμοποιει η Olympus μεχρι το πιο απιθανο..εχω οργωσει τα εξειδικευμενα forums..και εχω παρει απαντηση απο mod οτι ο συνδυασμος αυτος (Olympus με xd καρτα) δε κανει απλως διαγραφη των φωτο αλλα "καταστροφικο erase"..κατι σαν δηλαδη οτι τα δεδομενα σβηνονται με τη λογικαη οτι τα data apo 01 01 01 γινονται 00 00 00..οποτε κλαφτα Χαραλαμπε..

Εχω σκεφτει να φτασω (και θα το κανω) εννοειται στην Olympus για xtra βοηθεια..μεχρι σε εταιρειες σε Ελλαδα και εξωτερικο θα φτασω αν χρειαστει...

Οι φωτο δεν επανερχονται με κανενα recovery tool..και μην θελοντας να πιστεψω οτι τις εχω χασει εντελως...τη παλευω με οτι προγραμμα μπορω..

Περαν αυτο..ενα προγραμμα απο ολα - λογικης recovery απο media με Fat συστημα..μου πεταξε το μνμ οτι το FAT ειναι χαλασμενο..

Ειδικος σε μεγαλο αντιστοιχο forum για φωτο, για τετοιες καταστασεις, μου ειπε οτι το delete που κανει η olympus ειναι καταστροφικο..

Επειδη η πικρα ειναι μεγαλη...οποιος εχει καμμια ιδεα, ή αναλογη εμπειρια σε τετοια περιπτωση ..αν θελει ας πει κατι...γιατι η ξενερα ειναι μεγαλη...

Εχω κανει πολλες προσπαθειες..οποτε μεσα απο τη συζητηση..ισως καταληξω καπου..

Σημειωτεον..στη καρτα XD δεν εχει ξαναγραφτει απο τοτε τιποτα απο πανω..ακριβως για να μη χασω την οποια πιθανοτητα εχω μπας και βρεθει τπτ..

Οι πιθανοτητες ειναι οτι τις εχω χασει...το ξερω..αλλα..κανω μια υστατη προσπαθεια...:( :( :( :022:

ΣΣ. Οποιος μπορει να βοηθησει..ειμαι διατεθειμενος να πληρωσω..αν χρειαστει..

takis 7 added 25 Minutes and 38 Seconds later...

Σημειωση: μολις τωρα μου ειπαν απο την Olympus οτι ..recovery απο xd καρτα...δε γινεται..με τη καμμια...

Τι να πω εγω τωρα..

Για να σου λένε πως με την καμμία δεν γίνεται recovery σημαίνει πως η μηχανή περνάει randomization και delete πολλές φορές.

Edit: Ok, όχι απαραίτητα, αλλά διαφέρει από τους κοινούς δίσκους (δυστυχώς..)

Μα καλά θα μου πεις, γιατί τόση ασφάλεια σε μια μηχανή; Θυμάμαι όταν βάζαν κάτι iPod να σβήνουν με τον ίδιο τρόπο γιατί περιέχουν προσωπικά δεδομένα.

Στους δίσκους όπως και να σβήσεις, κάαααατι μπορείς να σώσεις.. για τις XD δεν έχω ιδέα..

Το τελευταίο που έχεις να κάνεις είναι να επικοινωνήσεις την Olympus, η οποία δεν φαντάζομαι να σε βοηθήσει ιδιέταιρα γιατί.. ε, αυτοί τα σβήσαν, αν μπορούν να κάνουν recovery τζάμπα τα σβήσαν.

Δεν έχω ακούσει να υπάρχει κάποια εταιρία που να ειδικεύεται σε recovery memory cards αν κάτι τέτοιο είναι δυνατον, εκτός αν το κάνουν αυτοί που κάνουν και τους σκληρούς δίσκους - αν και είναι πρακτικά διαφορετικός τρόπος αποθήκευσης..

Τη φάση με τις φωτογραφίες την έχω φάει και 'γω... =/

Αφού σου λέει ότι έκανε καταστροφικό erase ρε συ βάρβαρε! Τί να του κάνει αυτό το προγραμματάκι και κάθε προγραμματάκι?

Όταν δε σβήνει απλά τα αρχεία αλλα πατάει απο πάνω και άλλα άχρηστα με σκοπό να μη λειτουργούν undelete προγράμματα, τα δεδομένα έχουν χαθεί για πάντα.

Εγώ απλά αναρωτιέμαι γιατί αφού ήταν τόσο σημαντικά τα αρχεία σου δεν έκανες ένα backup νωρίτερα, ή γιατί δε χρησιμοποιούσες και μια 2η μνήμη.

Μπορεί η 1η να χαλουσε για κάποιο λόγο.

Εγώ στη δική μου Canon dSLR δοκιμαστικά έχω σβήσει κάποια αρχεία και ανακτούνται πολύ εύκολα.

Παρ' όλα αυτά πάντα χρησιμοποιώ τουλάχιστον 2μνήμες και τις αντιγράφω και σε flashακι όταν γράψω αρκετές φωτό πριν γεμίσει η μνήμη.

Αφού σου λέει ότι έκανε καταστροφικό erase ρε συ βάρβαρε! Τί να του κάνει αυτό το προγραμματάκι και κάθε προγραμματάκι?

Όταν δε σβήνει απλά τα αρχεία αλλα πατάει απο πάνω και άλλα άχρηστα με σκοπό να μη λειτουργούν undelete προγράμματα, τα δεδομένα έχουν χαθεί για πάντα.

καλα ρε nikgr συγγνωμη :)

το ειχα χρησιμοποιησει μετα απο format σε olympus xd card και επανεφερε τις περισσοτερες, δεν αντιληφθηκα πως εγραφε καπου ο φιλος οτι μετα απο επανω εγραψε κι αλλα και δεν το εγραψε καπου.

Για αρχη ευχαριστω για τις απαντησεις.

--Νικgr--> Πιστεψε με καθε μερα ελεγα να κανω ενα backup γιατι αρχιζα να τις βλεπω να γινονται πολλες..και φοβηθηκα μη γινει τπτ..(λες και το ξερα οτι ερχοταν η στραβη) και για λογους...καθαρα στυλ.."οκ, θα το κανω αυριο"..τελικα δε το εκανα ποτε..(για αυτο και μου την εχει δωσει τωρα)...

Οσο για τη συμβουλη επι του προγραμματος, thnx, το εχω δοκιμασει ηδη..καμμια επιτυχια ομως και με αυτο..

Τσακωσα στο νετ, μια εταιρεια που εξειδικευεται σε αυτα οπως λεει eProvide.com ...και σκοπευω να τη στειλω τη καρτα εκει..ουτως η αλλως τη κατασταση τη θεωρω τελειωμενη,...οποτε αν δε βγαλω ακρη και με την εταιρεια απο America...(που αλλου να φτασω πια)..το παραταω το project εντελως...και ας μη τη παρω ποτε πισω..

Τη στελνω εκει για τον απλο λογο οτι επιτηδες "ψαρωσα" κανονικα με την ατακα που εχουν στα αγγλικα "Πολλες εταιρειες θα σας πουνε οτι δε γινεται recovery με τη καμμια απο xd καρτες"...και στην ουσια ειναι ακριβως αυτο που μου ειπαν και απο την Olympus..

Καθε αποψη..δεκτη..

Ευχαριστω εκ των προτερων..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.