Jump to content

αλλαγη παστας!!

predator71442169227

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

καλημερα παιδες οπως ειχα γραψει κ σε ενα αλλο thread(καμια γνωμη για ψυκτρα?),αλλαξα σημερα την παστα στον επεξεργαστη μου γιατι ειχα αρκετα ανεβασμενες θερμοκρασιες,εκτος απο την παστα τον εβγαλα απο το socket να τον καθαρισω γιατι ηταν πασαλειμενος με την παλια παστα.

οταν τον ξανακουμπωσα κ τον αναψα δουλευαν ολα ρολοι κ χαμηλες θερμοκρασιες 36-37 idle ενω πριν ανεβαζε μεχρι κ 50 βεβαια τον ειδα οτι ανεβασε μεχρι 46-47 αλλα εκανα defrag σε 3 δισκους

πηγα να τρεξω το far cry k μου εβγαλε μπλε οθονη κ εκανε reset μονο του γενικα απο τοτε ειναι πολυ ασταθες κολλαει για πλακα,κ στο καλοσορισατε στα windows κολλαει αρκετα κ μετα μπαινει μηπως εχει κανεις καμια γνωμη?

ενω πριν αλλαξω παστα ηταν πολυ σταθερος!!!εβαλα την arctic silver.

την αρκτικ σιλβερ ζητησα,δεν ειμαι σπιτι ειμαι στη δουλεια θα γραψω αυριο ποια ακριβως ειναι.εβαλα λιγο στο κεντρο κ ακουμπησα την ψυκτρα επανω,παντως πριν ηταν πολυ πασαλειμενος κ γι αυτο τον εβγαλα μηπως παιζει τιποτα με ρυθμισεις bios?

Βγαζοντας τον απο το socket πιθανοτατα να αλλαξαν και οι ρυθμισεις στο bios.

Δοκιμασε να κανεις ενα "load setup defaults" και τσεκαρε αν με αυτες εχεις προβλημα.

Εφοσον εχεις αποδεδειγμενα καλυτερες θερμοκρασιες, πιστευω πως οι μπλε οθονες δεν οφειλονται σε υπερθερμανση και το βλεπω αρκετα δυσκολο να προκαλειται απο θερμοαγωγιμη που εχει ξεφυγει.

Κανε τις δοκιμες σου και περιμενουμε νεα.

καλησπερα σημερα ηταν ημερα συντηρησης νουμερο 2!,αφου ειδα οτι μου εκανε παλι τα ιδια μπλε οθονη στο far cry εκανα αυτο που ειπες με τα bios αλλα κ παλι τα ιδια οποτε πηγε το μυαλο μου στην καρτα που σε idle ειχε 72-74 βαθμους την ελυσα κ της αλλαξα παστα(ειχε γινει πλαστελινη η παλια),τωρα δουλευει στους 67 idle επισης εσβησα to far cry θα το ξαναβαλω αυριο παλι κ ξαφνικα κ κατευθειαν μπαινει στα windows γιατι κολλαγε στο καλοσηρθατε αρκετα κ μετα εμπαινε κ γενικα διχνει πιο σταθερος

(κ κατι αλλο εβαλα κ το καινουριο driver στην καρτα ειχα μεινει στον 169!!),

το πρωι οταν πηγα σπιτι κ το ειδα ο cpu idle ηταν 43-44 ενω πριν του αλλαξω παστα κατι πρωινα τον εβρισκα 50-52!!τελικα η παστα που εβαλα ηταν η arctic silver 5 την ιδια εβαλα κ στην gpu πειραζει?

Δεν πειράζει απλά λόγο του ότι είναι αγώγιμη θέλει περισσότερη προσοχή ....

Δεν την λερώνει ....... της προκαλεί βραχυκύκλωμα ... κοινώς καίγεται.

αμα εβλεπες πως ηταν εργοστασιακα αλειμενη θα ελεγες πως κ δουλεψε αυτο το πραμα κομματια ολοκληρα εβγαλα, την καθαρισα καλα κ εβαλα την κανουρια κ απ οτι ειδα γυρω γυρω εχει κανει πολυ καλο πατημα,ισα που εχει πεταξει λιγο απ εξω,εξαλλου δουλευει οποτε no problem!!!τωρα σε λιγο που θα παω σπιτι θα τον δω πως ειναι αν κ τον παρακολουθω απο δω κ κατεβαζει ακομα οποτε ειναι οκ!!!

αμα εβλεπες πως ηταν εργοστασιακα αλειμενη θα ελεγες πως κ δουλεψε αυτο το πραμα κομματια ολοκληρα εβγαλα, την καθαρισα καλα κ εβαλα την κανουρια κ απ οτι ειδα γυρω γυρω εχει κανει πολυ καλο πατημα,ισα που εχει πεταξει λιγο απ εξω,εξαλλου δουλευει οποτε no problem!!!τωρα σε λιγο που θα παω σπιτι θα τον δω πως ειναι αν κ τον παρακολουθω απο δω κ κατεβαζει ακομα οποτε ειναι οκ!!!

Η εργοστασιακή πάστα είναι συνήθως από σιλικόνη και δεν είναι αγώγιμη. Το κόστος της είναι πολύ μικρό.

Σε αντίθεση οι πάστες από ασήμι σαν την Artic Silver 5 που χρησιμοποιείς, έχουν καλύτερα αποτελέσματα, κοστίζουν περισσότερο και η πλειοψηφία τους είναι αγώγιμες και για αυτό το λόγο θέλει και προσοχή.

Πάντως, η βασική αρχή είναι να βάλεις μια πολύ λεπτή στρώση από θερμική πάστα ... όσο πιο λεπτή γίνεται ώστε να καλυφθεί η περιοχή που λόγω δομής των υλικών (τραχύτητα) δεν έρχεται σε επαφή. Για να φύγει εκτός ψύκτρας πρέπει από τη μια να βάλεις μεγάλη ποσότητα και από την άλλη να είσαι απρόσεχτος ...

Αφού λες ότι δουλεύει το σύστημα είσαι κομπλέ ... :)

αυτη τη στιγμη η καρτα εχει 61 βαθμους αλλα εχω aircondition ανοιχτο βεβαια κ πριν της αλλαξω παστα που ανοιγα το aircondition τοσο δεν επεφτε σε idle παντα μιλαμε αντε να πηγαινε 65 k στανταρ αν τον τραβηξω εξω απο το γραφειο θα κατεβει αμεσως τουλαχιστον στους 60,η cpu παιζει τωρα στους 42

αυτη τη στιγμη η καρτα εχει 61 βαθμους αλλα εχω aircondition ανοιχτο βεβαια κ πριν της αλλαξω παστα που ανοιγα το aircondition τοσο δεν επεφτε σε idle παντα μιλαμε αντε να πηγαινε 65 k στανταρ αν τον τραβηξω εξω απο το γραφειο θα κατεβει αμεσως τουλαχιστον στους 60,η cpu παιζει τωρα στους 42

Μια χαρά είσαι από θερμοκρασίες ...

Για να κατεβάσεις και άλλο θερμοκρασία στην gpu θες aftermarket cooler ... προσωπικά χρησιμοποιώ την VF900 και αυτή τη στιγμή έχω 49 σε idle ...

να κανω μια ερωτηση?στο gpu z εχει 3 θερμοκρασιες 2 για gpu κ 1 για pcb

στο 1o gpu γραφει 61

στο 2ο gpu γραφει 51,8

κ στο pcb γραφει 46,5

στο control panel της nvidia γραφει 61 τα αλλα 2 τι ειναι?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.