Jump to content

ASUS P5Q DELUXE help me!

kwstas5914

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας παιδια! Ειμαι νεο μελος και σας καλωσορίζω!!

Λοιπον... ας μπω στο θεμα!

Σημερα πηρα απο το πλαισιο την μητρικη ASUS P5Q DELUXE εβαλα 2g μνημη της crucial σατα 1066 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554139και τον επεξεργαστη 8400intel! Οταν πηγα ομως να το ανοιξω ολα δουλεψαν κανονικα αλλα η οθονη μαυρη! Αλλαξα καρτες γραφικων... αλλαξα οθονες... τιποτε.... τωρα μαλιστα λεω... τι να ειναι! Και πως μου ηρθε και εβγαλα την μια μνημη... και δουλεψε κανονικα! Ακομα δεν εχω περασει windows γιατι κουραστικα και θα τα περασω αυριο! Το χρωμα στα dimm ειναι κιτρινο-μαυρο-κιτρινο-μαυρο, την μια μνημη την εβαλα στο πρωτο κιτρινο και την αλλη στο αλλο κιτρινο! Ετσι δεν μπαινει σε dual channel? Τωρα τι να κανω με την μνημη?

Στην κοκκινη γραμμη ειναι η μνημη μου... εχει μια κουκιδα μονο στην Β επιλογη.... ξερει κανεις τι σημαινει αυτο?

Πρωτη φορα ειναι που βαζω ASUS! Μονο gigabyte εβαζα!:001:

rlssrxhnktt2ty0hn0lr.jpg

Σας ευχαριστω...:-)

Καλημέρα φίλε μου!

Για dual channel, βάλε τις μνήμες κολλητά (μία στο ένα κίτρινο και την άλλη στο ακριβώς δίπλα μαύρο).

Όσον αφορά την ασυμβατότητα που αναφέρεις, μου φαίνεται λίγο περίεργο. Κάθε μία μνήμη ξεχωριστά τις δοκίμασες; Μπορεί μία από τις 2 να έχει κάποιο πρόβλημα. Για δοκίμασε κάθε μία μόνη της και πες μας το αποτέλεσμα

Ναι δοκίμασέ τες, γιατί ακόμα και να μην τις έβαζες σωστά, στη χειρότερη περίπτωση θα τις έβλεπε σε single channel.

Όσο για το "Στην κοκκινη γραμμη ειναι η μνημη μου... εχει μια κουκιδα μονο στην Β επιλογη.... ξερει κανεις τι σημαινει αυτο?" δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς εννοείς

B* : Supports one pair of modules inserted into either the yellow slots or black slots as one pair of Dual Channel memory configuration.

Αυτό εξηγεί αυτό που μας δείχνεις στην εικόνα. Από το site της Asus το βρήκα και ουσιαστικά αυτό εσύ για να δουλέψει dual channel(aΝ κατάλαβα καλά,) Πάντως σε όσες μητρικές έχω δει το dual channel δουλεύει στα σλοτς με διαφορετικά χρώματα

Διορθώστε με αν κάνω λάθος

Για dual channel, βάλε τις μνήμες κολλητά (μία στο ένα κίτρινο και την άλλη στο ακριβώς δίπλα μαύρο).

Αυτο ειναι λαθος,για να δουλεψει σε Dual Channel πρεπει να βαλεις τις μνημες στα ακολουθα slots:

A1 + B1

η

A2 + B2

η

A1 + A2 + B1 + B2

stealth

:) για αυτο είπα διορθώστε με αν κάνω λάθος. Μου είχε κολλήσει λάθος προφανώς. Ευχαριστώ για τη διόρθωση αλλά καταλαβαίνετε (2 μέρες άυπνος γαρ λόγω δουλειάς)

Τελικα παιδια δουλεψε! Αλλαξα την μνημη να δω αν μια απο τις δυο εχει προβλημα.... και τελικα δουλεψε και η αλλη... ε λεω δεν ειναι οι μνημες... δεν βαζω λεω ξανα και τις δυο? και δουλεψε κανονικα! Κιτρινο με κιτρινο!

Τωρα τι να πω? Αφου τις ειχα βγαλει και τις ειχα βαλει ξανα 2 φορες!

Ειχα περασει windows και μετα τις εβαλα ξανα και τις δυο!

Πάντως σε όσες μητρικές έχω δει το dual channel δουλεύει στα σλοτς με διαφορετικά χρώματα

Σε μια Gigabyte που εχω ειναι κιτρινο με κιτρινο παλι!:001:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.