Jump to content

ετοιμος εξωτερικος δισκος VS θηκη+δισκος

xaniamike

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

χρειαζομαι εξωτερικο σκληρο δισκο με συνδεση ESATA.

Aρχικα σκεφτηκα τον Western Digital My Book Home 500GB External HDD 95ευρω (3χρονια εγγυηση) απο πλαισιο ή τον WESTERN DIGITAL WDH1Q5000E MYBOOK STUDIO EDITION 500GB QUAD INTERFACE 105ευρω (5χρονια εγγυηση) απο eshop.

Στη συνεχεια σκεφτηκα μηπως ειναι καλυτερα να παρω μια εξωτερικη θηκη και ενα δισκο και να τα συνδιασω εγω.

ετσι κατεληξα στον συνδιασμο SHARKOON RAPID CASE SILVER 3.5'' E-SATA 27ευρω απο ESHOP και στον σκληρο δισκο WESTERN DIGITAL 640GB WD6400AAKS CAVIAR SE16 SATA 67 ευρω συνολο 94 ευρω.

αυτο που θελω να σας ρωτησω ειναι ποια απο τις παραπανω λυσεις θα διαλεγατε;

Η θηκη που σκεφτομαι σηκωνει 640Gb;

Απο θερμοκρασιες πως παει;

Αν καποιος εχει χρησιμοποιηση καποιον αλλον συνδιασμο θηκης/δισκου (παντα μεγαλυτερο ή ισο με 500Gb) ας μας πει την εμπειρια του.

ευχαριστω

Η διαφορά ειναι ότι με δικιά σου θηκη μπορεις πιο εύκολα στο μέλλον να κάνεις αναβάθμιση στο δίσκο χώρια που ο δίσκος έχει πχ 5 χρόνια εγγύηση σε σχέση με την έτοιμη λύση που μάλλον έχει τα 2 χρόνια της συσκευής.

Αν και είχα και εγώ ξεκινήσει για να χρησιμοποιήσω το Sharkoon, τελικά χρησιμοποίησα το αντίστοιχο της AC Ryan

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.802140

με τον 640. Τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικά.

Επίσης μια ενδιαφέρουσα ιδέα είναι και αυτό το μοντέλο της AC Ryan

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.802128

που δέχεται ΚΑΙ IDE και SATA. Το μειονέκτημά του είναι ότι διατηρεί διακόπτη για χρήση της eSATA ή της USB. Αντίθετα το μοντέλο που αναφέρω στην αρχή φαίνεται τον διακόπτη αυτό να τον έχει εσωτερικά στην eSATA. Αν έχεις συνδέσει eSATA cable δεν δουλεύει το USB. Αν δεν έχεις συνδέσει, τότε δουλεύει το USB. Ένα αρκετά πετυχημένο σύστημα "αυτόματης" εναλλαγής ανάμεσα στις δύο θήρες επικοινωνίας.

Κατά τα άλλα συμφωνώ με τα σχόλια του Greek.

Σωστά αν και εγώ την συγκεκριμένη χρονική στιγμή θα έπαιρνα αυτο http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=23&category=69978200&product=1030345 για το απλούστατο λόγο ότι μπορώ άμεσα να δω σε οποιαδήποτε τηλεόραση ότι κατεβάσω από το Ιντερνετ χωρίς να χρειαστεί να καψω dvd ή αλλή μεταρτροπη. Χρήσιμο ειδικά στα HD poy ειναι μεγάλα σε μέγεθος...

Η εν λόγο θήκη αναφέρεται ότι έχει περιορισμό στα 500GB, οπότε μάλλον δεν κάνει για την περίπτωση του xaniamike. Επιπλέον 70€ μου φαίνονται πολλά για εξωτερική θήκη. Θα μου πεις είναι multimedia. Προσωπικά αυτές τις λύσεις τις θεωρώ ημίμετρα. Π.χ. μόνο stereo ήχος και βέβαια δεν υπάρχει HDMI για μελλοντικά. Τα HD που αναφέρεις δεν μπορείς να τα παίξεις, αλλά μόνο να τα αποθηκεύσεις, οπότε άλλο ένα μείον. Επιπλέον μάλλον δεν έχει eSATA θήρα, αλλά μόνο USB 2.0.

τελικα επελεξα το πλαισιο και αρα πηγα στην θηκη Raidsonic σε συνδιασμο με τον σκληρο WD 640Gb... το αποτελεσμα θα δειξει...

σας ευχαριστω πολυ για τις προτασεις σας

Kαλορίζικη.

Γράψε και εντυπώσεις σε παρακαλώ όταν την παραλάβεις.

Εγώ έχω εδώ και χρόνια ένα πιο παλιό μοντέλο της raidsonic που δέχεται atapi δίσκο και συνδέεται με USB2.

Eυχαριστημένος είμαι γενικά, καλές θερμοκρασίες, καλή κατασκευή απο αλουμίνιο, αντοχή τόσα χρόνια.

Εκείνο που με προβληματίζει λίγο είναι ο θόρυβος που κάνει το τροφοδοτικό του (σαν ψυγείο ένα πράγμα) παρ' ολο που δεν έχει ανεμιστηράκι.

Γράψε αν θες τις εντυπώσεις σου όσον αφορά το θόρυβο.

η θηκη απο αποψη εξωτερικης κατασκευης δεν ειναι οτι καλυτερο αλλα ειναι σιγουρα πιο λεπτη απο τον εξωτερικο δισκο της WD.

Οσο αφορα το θορυβο η θηκη δεν εχει ανεμιστηρακι, τα πλαινα της ειναι διατρυτο μεταλο και αεριζεται αρκετα καλα. Ο δισκος ειναι ισως ο πιο ησυχος που εχει πεσει στα χερια μου...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.