Jump to content

Sata Controller για Raid 0 σε linux

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Η περιπέτεια μου ξεκίνησε όταν έλαβα σήμερα τους 2 640αρηδες WD και το Manhattan sata controller από το Πλαίσιο. Με βάση διάφορα διαγράμματα benchmarks στο διαδίκτυο ανέμενα και εγω χαρούμενος χαρούμενος να κάνω το πρώτο raid 0 μου με τους ταχύτατους 640AAKS της WD.

Έλα ντε ομως που από average 88mb/s ο ένας δίσκος στο raid έφτανε μόλις τα 107mb/s παρόλο που είχα δοκιμάσει όλες τις πιθανές ρυθμίσεις. Βάζω τους δίσκους πάνω στην mb περνάω drivers ενεργοποιώ το sata (χωρις φορματ) και τσουκ τσιμπίσαμε average 177mb/s.

Επειδή τα δεδομένα είναι εξαιρετικής σημασίας και παρόλο που κρατάω ολικό backup καθημερινά και δεν εμπιστεύομαι την Asus Crosshair που εχω, ποιον εναλακτικό controller μου προτείνετε για raid 0 και υποστήριξη στο Linux?

Ευχαριστώ πολύ!

Θα παίξουν και άλλα λειτουργικά στους σκληρούς; Αν όχι τότε μπορείς να πας σε software raid που έχει εξίσου καλό αποτέλεσμα

Όντως έχω ακούσει κι εγώ πολύ καλά λόγια για το soft raid του λίνουξ.

Ίσως μία καλή ευκαιρία να δοκιμάσεις τις διαφορές. Μόνο που πρώτα πάρε μετρήσεις από λίνουξ για να έχουμε και καλή σύγκριση , αν δε σου κάνει κόπο

εξαιρετικής σημασίας δεδομενα και raid 0?

ελπιζω να εχεις και αλλους σκληρους για backup γιατι αυτα τα δυο δεν πανε μαζι

Τελικά επέστρεψα τον Manhattan πίσω στο Πλαίσιο μιας που δεν έκανε αυτό που έπρεπε. Η πλειονότητα των υλοποιήσεων raid σε controller που κυκλοφορουν στην αγορά γίνεται με την βοήθεια ενός Bios...δηλαδή σε software επίπεδο όπως φαίνεται ΕΔΩ.

Αύριο με το καλό θα το ξαναστήσω στην μητρική, θα πάρω εξ αρχης νέες μετρήσεις με ένα και δύο δίσκους. Στο λινουξ πως θα το κανω αυτό? Κάποιο πρόγραμμα να προτείνετε?

Ελπίζω με ΑΥΤΕΣ τις οδηγίες να μπορέσω να στήσω και τα λειτουργικα (XP & sidux) πάνω στους 640αρηδες.

Υ.Γ: Την συστοιχεία θα υποστηρίζουν 2*500 και 1*320 με ημερίσιο συγχρονισμό ωστε να μην χαθεί ούτε kb ;)

Έλα ντε ομως που από average 88mb/s ο ένας δίσκος στο raid έφτανε μόλις τα 107mb/s παρόλο που είχα δοκιμάσει όλες τις πιθανές ρυθμίσεις. Βάζω τους δίσκους πάνω στην mb περνάω drivers ενεργοποιώ το sata (χωρις φορματ) και τσουκ τσιμπίσαμε average 177mb/s.

Ευχαριστώ πολύ!

Δεν φταίει φίλε ο controller, έπρεπε να το περιμένεις, το pci bus σε έκοβε. Και 107 που είδες καλά είναι. Η λύση είναι ένας pci-e x4 controller, αλλά είναι δυσεύρετοι και ακριβοί. Κι εγώ ψάχνω έναν.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.