Jump to content

Κατασκευή διακόπτη για on/off Fan case

malmsteenjl

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Πήρα νέο κουτι το οποίο έχει 4 + 1 που θα βάλω = 5 Συνολικά Fans 120αρηδες.

Αυτό που θέλω είναι να κατασκευάσω ένα διακόπτη που να τους ανοιγω και να τους κλείνω όλους μαζι όταν εγώ θέλω.

Γνώσει για καλάι και κολήσεις έχω. Απο τα ήλεκτρολογικά δεν έχω ιδέα. Οπότε σας παρακαλώ την βοήθειά σας.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

αν θες παρε κατι τετοιο οπως και εγω και ξεμπλεκεις...

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.805200

αλλιως θελει δουλιτσα να βαλεις ολα τα καλωδια των fun σε ταξη ετσι ωστε να τα κλεινεις απο ενα διακοπτη

Δυστηχώς οι controllers απλά ρυθμιζουν τις στροφές δέν απενεργοποιούν τα fans.

Επίσης λόγω ότι το κουτί μου έχει πόρτα μπροστά υλοποιήσεις σαν και αυτή δεν ταιριάζουν.

Μπορείς να βάλεις στο κόκκινο καλόδιο η και στο μάυρο του fan έναν διακόπτη σαν και αυτόν και να τον ανοιγοκλήνεις... Τώρα δν ξέρω αν θα πιάνει με όλους αλλά μπορείς να δοκιμάσεις... :033:

Ε απλά όλοι θα παίρνουν από ένα μόλεξ, και το ένα από τα δύο καλώδια, πριν διακλαδωθεί στους 5 ανεμιστήρες θα περάσει από το διακόπτη σου.

Σκέψου το έτσι.

Ένωσε όλα τα μαύρα καλώδια των ανεμιστήρων σου, όλα τα θετικά (κίτρινα κόκκινα ή ό,τι άλλο χρώμα ) και το ένα από τα δύο καρφώνεται στο αντίστοιχο του μόλεξ, και το άλλο,πριν πάει στο μόλεξ περνάει από το διακόπτη.

2 κολλήσεις όλες κι όλες, και λίγες -αν όχι μόνο 2- κλέμες. Που δε χρειάζονται κιόλας αυτές...

Αυτή την στιγμή έχω ενα 4πινο molex του τροφοδοτικού το οποίο θυληκώνει σε ένα θυληκό απο όπου παίρνουν όλοι οι ανεμιστήρες ρέυμα (έχω συνδεσει τα ρεύματα μεταξύ τους).

Δέν σε καταλαβαίνω γιατί να χαλάσω την διάταξη των ανεμιστήρων.

Όπως το σκέφτομαι θέλω ο διακόπτης να παρεμβάλεται ανάμεσα στο αρσενικό molex tou PSU και στο 1 θυληκό των 4 Fans.

Τωρα που έψαχνα το βρήκα κάτι σαν αυτό

directron_2013_757812722

Ερώτηση τo molex του PSU δίνει 4 καλώδια στην ένωση ενώ στο προιόν της εικόνας 2 μόνο αυτό δημιουργεί προβλημα??

Συνδεσε τα ολα παραλληλα μεταξυ τους και σε σειρά συνδεσε τα τελικά δυο που θα προκύψουν με τον διακόπτη

Κόλλα όλα τα μαύρα από τους ανεμιστήρες μαζί στον διακόπτη και μετά από τον διακόπτη κόλα ένα καλώδιο και βάλτο στο μαύρο του molex.

Ερώτηση τo molex του PSU δίνει 4 καλώδια στην ένωση ενώ στο προιόν της εικόνας 2 μόνο αυτό δημιουργεί προβλημα??

Oxi....Μαλιστα αναλογα με τον συνδιασμο μπορεις να δώσεις 12ν , 7ν ή και 5ν οπότε θα εχεις και κέρδος στο θόρυβο..

Αλλος τρόπος δεν υπάρχει ? πχ αν φτιάξω εναν διακόπτη όπως αυτόν στην εικόνα?.

Το κόλλημα όλων των μάυρων καλωδίων δυσκολέυει πολύ απο τις αποστάσεις των ανεμιστήρων.(Επίσης "ακινητοποιώ" τους ανεμιστήρες σε περίπτωση που θέλω να αλλάξω κάτι

Οπότε θα ήθελα να φτιάξω κάτι που να είναι με molex.

Για όσους δεν κατάλαβαν αυτήν τη στιγμή οι ανεμιστήρες είναι σε αλυσίδα.

Όλοι είναι ίδιοι και έχουν τα εξής καλώδια 3pin καταλήξεις οπου η κάθε μιά περιλαμβάνει 3pin με 2 molex(male-female).

Οπότε ή σειρά είναι ώς εξή όλοι οι Fans είναι συνδεδεμένοι μεταξύ τους αλυσιδοτά με αποτέλεσμα να μένει στο τέλος ένα θυλικό molex το οποίο και μπαίνει στο τροφοδοτικό. εκεί εγώ θέλω να παρεμβάλω τον διακόπτη.

Οπότε αυτό της είκόνας κάνει για αυτή την δουλειά?

Ευχαριστώ για της μέχρι τώρα απόψεις σας και συμβουλές.

Στα μαγαζιά με ηλεκτρονικά έχει κενα μόλεξ και ακροδέκτες οπότ εμπορεις να κολήσεις ότι θες και να φτιάξεις αντίστοιχο ..Μπορεις να βρεις και διακόπτη με ledaki ωστε οταν το έχεις ανοιχτό να ανάβει κιόλας...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.