Tomahawk1442169227 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Αύγουστος 1, 2008 Σε 1-2 εβδομάδες θα πάρω καινούργιο PC και είμαι σε δίλημμα οσον αφορά αυτά τα δύο..Το σύστημα που θα φτιάξω θα περιέχει:Intel Core2Duo E8400Asus P5QATI 48504GB Ram Crucial μαλλονWD 640GBΤροφοδοτικά:THERMALTAKE W0093 TR2 POWER 500W THERMALTAKE W0194 TR2 QFAN 500WTHERMALTAKE W0101 TR2 POWER 550WΠοιό απο αυτά είναι καλύτερο?Θα αντέξει κάποιο απο αυτά τις απαιτήσεις του παραπάνω συστήματος?Λίγο o/c θα παίξει βέβαια, λίγο -εως πολύ λίγο όμως!Θέλω να είναι εκτός απο αποδοτικό και αθόρυβο (όσο το δυνατόν γίνεται)...Κουτί:HEROICHI MIDI TOWER PRO CI-6A19 BLACK( link )AKASA AK-ZEN01-BK ZEN-BLACK SILENT COOL MIDI TOWER( link )THERMALTAKE VD3000SNA MATRIX VX SILVER( link )Εδώ το μόνο που μπορώ να ζητήσω είναι ΗΣΥΧΙΑ!Όποιος μπορεί ας βοηθήσει!Σας ευχαριστώ!
stred Αύγουστος 2, 2008 #2 Αύγουστος 2, 2008 για τροφοδοτικό θα αναγκαστείς να πας σε μεγαλύτερο ή άλλη μάρκα..στο σύστημα της υπογραφής μου, με ανώτερο τροφοδοτικό απο αυτά που γράφεις αναγκάστηκα να έχω την 8800gt undervolted & underclocked για να μην έχω θόρυβο.. αλλιώς το τροφοδοτικο ανέβαζε στροφές και εκανε ενα εξαιρετικά ενοχλητικό βουητό..σαν λύση κατάληξα να πάρω ενα βοηθητικό τροφοδοτικό μόνο για κάρτες γραφικών:http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.650717το οποίο κάνει θόρυβο αλλά οχι κάτι τρομερό.
EliasKir Αύγουστος 2, 2008 #3 Αύγουστος 2, 2008 Εδω εμενα και το Etasis ανεβαζει θερμοκρασια (και στροφες-θορυβο) που ειναι 750αρι.Α, και καποιος mod να σβησει το ενα thread.
artking Αύγουστος 2, 2008 #4 Αύγουστος 2, 2008 Τα Etasis αν και απίστευτα τροφοδοτικά σε απόδοση(είμαι fan, ψάχνω και δεν βρίσκω) δεν θεωρούνται και τα πιο αθόρυβα... Από εκεί και πέρα Tomahawk, μακριά από τα TR2 της Thermaltake. Πες πόσα χρήματα διαθέτεις για τροφοδοτικό για να μας βοηθήσεις. Για την περίπτωσή σου βέβαια και αφού βλέπω πως ψάχνεις κάτι φτηνό όσο γίνεται, θα πρότεινα το εξής thermaltake: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700493Άκυρο! Μόλις πρόσεξα ότι το πλαίσιο έχει στα 73 ευρώ το εκπληκτικό για τα λεφτά του 550άρι Corsair(http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977705&product=1076515).Δες και το review του αναγνωρισμένα κορυφαίου στις δοκιμές τροφοδοτικών site JonnyGURU: http://jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=62
Tomahawk1442169227 Αύγουστος 3, 2008 Author #5 Αύγουστος 3, 2008 Τα λεφτά που διαθέτω δεν είναι πολλά δυστυχώς...Θέλω να διαθέσω όσο λιγότερα γίνεται, όμως να καλύπτει τις απαιτήσεις τουσυστήματος που προανέφερα!Επειδή έχω κάνει αντίστοιχο θέμα στο e-pcmag forum εκεί μου λένε πως το THERMALTAKE W0194 TR2 QFAN 500W είναι πολύ καλό και θα καλύψει τις απαιτήσεις του συστήματος!Τι να πιστεψω τώρα?Όσο για τα επίπεδα θορύβου, βλέπω πως το Corsair έχει 39 db ενώ το Thermaltake 17 db...Είδα αυτά τα δύο ( TR2 QFAN 500W ) (Toughpower 500W QFAN )...
artking Αύγουστος 3, 2008 #6 Αύγουστος 3, 2008 Το πρόβλημα με τα σημερινά τροφοδοτικά δεν είναι αν επαρκούν για να καλύψουν τις απαιτήσεις του συστήματος, αλλά η σταθερότητα στην απόδοση που εξασφαλίζει την μεγάλη διάρκεια ζωής του συστήματος και η αξιοπιστία. Αν μπορείς να δώσεις 70 ευρώ για το toughpower, τότε δώσε 3 ευρώ παραπάνω για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και με 5 χρόνια εγγύηση στο τροφοδοτικό. Πολλές είναι οι εταιρίες που βάζουν ένα άθλιο τροφοδοτικό σε ένα όμορφο πακέτο για να τραβήξουν τον αγοραστή. Όσο για τα επίπεδα θορύβου, είναι απλά αφελές να κάνεις τη σύγκριση βάσει των χαρακτηριστικών που δίνει η κάθε εταιρία. Από εσένα εξαρτάται βέβαια το τι θα κάνεις τελικά. Εγώ σου εύχομαι όποιο και να πάρεις να σου βγει καλό.
St3r Αύγουστος 4, 2008 #7 Αύγουστος 4, 2008 Επειδή έχω κάνει αντίστοιχο θέμα στο e-pcmag forum εκεί μου λένε πως το THERMALTAKE W0194 TR2 QFAN 500W είναι πολύ καλό και θα καλύψει τις απαιτήσεις του συστήματος!Τι να πιστεψω τώρα?Το ενλογο τροφοδοτικο τ εχω κ εγω, προσωπικα πιστευω πως ειναι πολυ καλη επιλογη. Παρολο την σκληροπυρηνικη χρηση π τ κανω, παραμενει παντα αθορυβο, αποδοτικο κ οικονομικο. Πραγματικα πολυ καλη υλοποιηση απο τη thermltake.. Σιγουρα δεν ειναι ενα "αθλιο τροφοδοτικο σε ενα ομορφο πακετο"
artking Αύγουστος 4, 2008 #8 Αύγουστος 4, 2008 Παρολο την σκληροπυρηνικη χρηση π τ κανω, παραμενει παντα ... αποδοτικοΚαι πώς ακριβώς έβγαλες το συμπέρασμα ότι είναι αποδοτικό; Τι μετρήσεις έκανες δηλαδή; Γιατί οικονομικό και αθόρυβο μπορεί να είναι και τροφοδοτικό των 15 ευρώ. Ας βλέπουμε λίγο πιο αντικειμενικά τα πράγματα και ας μην προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε άστοχες αγορές που μπορεί να έχουμε κάνει.
EliasKir Αύγουστος 4, 2008 #9 Αύγουστος 4, 2008 Και πώς ακριβώς έβγαλες το συμπέρασμα ότι είναι αποδοτικό; Τι μετρήσεις έκανες δηλαδή; Γιατί οικονομικό και αθόρυβο μπορεί να είναι και τροφοδοτικό των 15 ευρώ. Ας βλέπουμε λίγο πιο αντικειμενικά τα πράγματα και ας μην προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε άστοχες αγορές που μπορεί να έχουμε κάνει.Τι αστοχες αγορες λες ρε συ? Αν το τροφοδοτικο δεν τον αφηνει απο ρευμα τοτε ειναι αποδοτικο. Τι ειδους μετρηση να κανει δηλαδη?
St3r Αύγουστος 4, 2008 #10 Αύγουστος 4, 2008 Δε σε ρωτησε κανεις να κρινεις το αν η αγορα ηταν ευστοχη ή αστοχη αυτο αστο για τον αγοραστη να το πει.Aστοχα ειναι τα οσα λες. Το συμπερασμα το ευγαλα απο τις ιδιες μετρησεις π εκανες και εσυ στα αθλια τροφοδοτικα σε ομορφα πακετα οπως το thermaltake tr2 qfan 500watt οπου κ αναφερθηκες..Το τροφοδοτικο ειναι αποδοτικο(efficiency 80+) αφου εχει παρει πιστοποιησεις για αυτο κ το ρολοι της ΔΕΗ παιρνει πιο αργες στροφες για το ιδιο pc.. Aμα βρηκες "οικονομικο κ αθορυβο με 15ε", 500w δοσε link γιατι ψαχνω για ενα βοηθητικο pc που φτιαχνω.
artking Αύγουστος 4, 2008 #11 Αύγουστος 4, 2008 Επειδή έχει πάρει πιστοποίηση 80+, αυτό δεν σημαίνει πως έχει efficiency 80%+. Και το ανάποδο εννοείται. Εγώ προσωπικά δεν έκανα καμία μέτρηση αφού δεν έχω τον κατάλληλο εξοπλισμό. Αλλά βλέπω τις μετρήσεις που κάνουν έγκυρα sites.Aστοχα ειναι τα οσα λες.Αφενός μαζέψου λίγο. Αφετέρου, ό,τι είχα να πω το είπα και τα έχουν πει και άλλοι πριν από μένα.Το "άστοχη αγορά" είναι δική μου εκτίμηση. Εσύ προφανώς και θες να αμυνθείς σε όσα λέω, αφού από τη δική σου τσέπη βγήκαν τα χρήματα για την αγορά του τροφοδοτικού.@EliasKir: Το να "μην σε αφήνει από ρεύμα" δεν μεταφράζεται σε "απόδοση", αλλά σε αξιοπιστία. Και αυτό συμβαίνει μόνο όταν έχει γίνει επανειλημμένα σε σοβαρό αριθμό ατόμων. Επίσης, αυτό εξασφαλίζεται με την ποιότητα των εξαρτημάτων που απαρτίζουν ένα τροφοδοτικό και συνήθως(τουλάχιστον σε αυτήν την περίπτωση) μεγαλύτερη ποιότητα = μεγαλύτερο κόστος.ΥΓ: Πάρε και το link που ζήτησες:http://www.skroutz.gr/products/show/1743884 480W για 16 ευρώ. Αρκετά κοντά σε αυτό που ζήτησες. Το αν είναι αθόρυβο δεν το ξέρω, αλλά μάλλον ικανοποιεί τη συνθήκη που έβαλες αφού λέει "Noise killer" στο αυτοκόλλητο. Άμα θες μπορείς να δεις εδώ για άλλα ίσως και φτηνότερα: http://www.skroutz.gr/c/30/psu.html. Όλο και κάποιο θα είναι αθόρυβο. Αν και για να το μάθεις, μάλλον θα πρέπει να το αγοράσεις πρώτα, αφού είναι μάλλον απίθανο να βρεις review.ΥΓ2: Το θέμα έχει καταντήσει γελοίο, όπως και το άλλο, οπότε αυτό ήταν και το τελευταίο μου post σε αυτά.ΥΓ3:Υ.Γ. @ cxm: Αν θες τροφοδοτικό μην κοιτάς 400άρια δεν αξίζουν, η διαφορά τιμής με ένα 500-550 είναι μικρή (μιλάω για σοβαρά τροφοδοτικά όχι τύπου Coolermaster, Chieftec, Thermaltake TR2 & Purepower, Akasa, Trust και λοιπές μάπες).Πάρε Heroichi (HEC), ή Seasonic σε αυτά τα watt.I rest my case.-
St3r Αύγουστος 4, 2008 #12 Αύγουστος 4, 2008 Kαταρχην προσεχε λιγο τι γραφεις, μη μου ξαναπεις να μαζευτω. Δεν εχεις κανενεα δικαιομα να αναφερεις οτιδιποτε τετοιο σε οποινδιποτε χρηστη του forum(οι διαχειριστες θα επρεπε να εχουν επεμβει). Απανταω μονο σε αυτα που γραφεις χρησιμοποιοντας υφος που αρμοζει στο υφος των μηνυματων σου.T οτι εχει παρει πιστοποιηση 80+ σημαινει ακριβως αυτο που οριζει η πιστοποιηση. Το "άστοχη αγορά" είναι δική μου εκτίμηση. Εσύ προφανώς και θες να αμυνθείς σε όσα λέω, αφού από τη δική σου τσέπη βγήκαν τα χρήματα για την αγορά του τροφοδοτικού.Το οτι αυτα που λες ειναι αστοχα ειναι δικη μου εκτιμηση,οπως ακριβως και η αγορα μου ειναι αστοχη για σενα. Με τη διαφορα του οτι εγω δινω στον κοσμο να καταλαβει τι εννοω με αυτα που υποστηριζω(το οτι βρισκω την αγορα πολυ καλη) Το τροφοδοτικο ειναι αποδοτικο(efficiency 80+) αφου εχει παρει πιστοποιησεις για αυτο κ το ρολοι της ΔΕΗ παιρνει πιο αργες στροφες για το ιδιο pc.. Εσυ προφανως στηριζεις τα οσα λες στο οτι.....??????(εδω ταιριζει το "αστοχα")Πάρε και το link που ζήτησες:http://www.skroutz.gr/products/show/1743884 480W για 16 ευρώ. Αρκετά κοντά σε αυτό που ζήτησες. Το αν είναι αθόρυβο δεν το ξέρω, αλλά μάλλον ικανοποιεί τη συνθήκη που έβαλες αφού λέει "Noise killer" στο αυτοκόλλητο. Άμα θες μπορείς να δεις εδώ για άλλα ίσως και φτηνότερα: http://www.skroutz.gr/c/30/psu.html. Όλο και κάποιο θα είναι αθόρυβο. Αν και για να το μάθεις, μάλλον θα πρέπει να το αγοράσεις πρώτα, αφού είναι μάλλον απίθανο να βρεις review.Δεν βλεπω να καταλαβες τι τροφοδοτικο ζηταω αν και ειμαι σεφεστατος σε αυτα που λεω..Aμα βρηκες "οικονομικο κ αθορυβο με 15ε", 500w Το τροφοδοτικο που δινεις εκτος των αλλων εχει 23ε(7ε εξοδα αποστολης). ΥΓ2: Το θέμα έχει καταντήσει γελοίο, όπως και το άλλο, οπότε αυτό ήταν και το τελευταίο μου post σε αυτά.Ας μν το καταντουσες, εγω παραθεσα απλα τη γνωμη μου στα αντιστοιχα threads.
artking Αύγουστος 4, 2008 #13 Αύγουστος 4, 2008 Kαταρχην μη μου ξαναπεις να μαζευτω, δεν εχεις κανενεα δικαιομα να αναφερεις οτιδιποτε τετοιο σε οποινδιποτε χρηστη του forum(οι διαχειριστες θα επρεπε να εχουν επεμβει). Απανταω μονο σε αυτα που γραφεις χρησιμοποιοντας υφος που αρμοζει στο υφος των μηνυματων σου.T οτι εχει παρει πιστοποιηση 80+ σημαινει ακριβως αυτο που οριζει η πιστοποιηση. Το οτι αυτα που λες ειναι αστοχα ειναι δικη μου εκτιμηση,οπως ακριβως και η αγορα μου ειναι αστοχη για σενα. Με τη διαφορα του οτι εγω δινω στον κοσμο να καταλαβει τι εννοω με αυτα που υποστηριζω(το οτι βρισκω την αγορα πολυ καλη) Εσυ προφανως στηριζεις τα οσα λες στο οτι.....??????(εδω ταιριζει το "αστοχα")Δεν βλεπω να καταλαβες τι τροφοδοτικο ζηταω αν και ειμαι σεφεστατος σε αυτα που λεω..Το τροφοδοτικο που δινεις εκτος των αλλων εχει 23ε(7ε εξοδα αποστολης). Ας μν το καταντουσες, εγω παραθεσα απλα τη γνωμη μου στα αντιστοιχα threads.All I hear is blah blah blah...
EliasKir Αύγουστος 5, 2008 #14 Αύγουστος 5, 2008 Μα ειναι δυνατον να μαλωσουμε και για το τροφοδοτικο του παιδιου τωρα? Αν ζηταει κατι ησυχο σε αυτη τη τιμη δεν ειναι και πολλες οι λυσεις και το Thermaltake ειναι μια απο αυτες.
Tomahawk1442169227 Αύγουστος 5, 2008 Author #15 Αύγουστος 5, 2008 ArtKing μου φαίνεται πως εσύ έχεις άδικο και ήσουν επιθετικός χωρίς λόγο...Άκου εκείκαι ας μην προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε άστοχες αγορές που μπορεί να έχουμε κάνειΜέσω των posts στα διάφορα forums προσπαθώ (όπως και οι περισσότεροι) να βρω κάτι αποδοτικό και αθόρυβο, με βάση πάντα τα λεγόμενα χρηστών που το έχουν δοκιμάσει ή έχουν κάποιον φίλο-γνωστό που να το έχει δοκιμάσει!Με υποθέσεις δεν βγαίνει κάτι!Φίλε ArtKing εξήγησε μου σε παρακαλώ πως γράφεις αυτόμακριά από τα TR2 της ThermaltakeΈχεις ακούσει-διαβάσει κάτι?Όσο για το Corsair που προτείνεις είναι πολύ θορυβώδες δυστυχώς και αυτό με αποτρέπει να το αγοράσω...Φιλικά Κώστας
stealth1442169213 Αύγουστος 6, 2008 #16 Αύγουστος 6, 2008 Έχεις ακούσει-διαβάσει κάτι?Υ.Γ. @ cxm: Αν θες τροφοδοτικό μην κοιτάς 400άρια δεν αξίζουν, η διαφορά τιμής με ένα 500-550 είναι μικρή (μιλάω για σοβαρά τροφοδοτικά όχι τύπου Coolermaster, Chieftec, Thermaltake TR2 & Purepower, Akasa, Trust και λοιπές μάπες).Πάρε Heroichi (HEC), ή Seasonic σε αυτά τα watt.Αφου το ειπε ο Candyman φτανει.Και εγω το Corsair θα σου προτεινα,απλα δεν παιζεται σε αυτα τα Watt και αυτην την τιμη,παντως εσυ πληρωνεις και η επιλογη δικη σου.stealth
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.