melissa_virus Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2008 Λοιπόν από όταν έβαλα στο άλλο pc πάνω την EIZO s1911 τότε μετά από 2,3 μέρες παρουσιάζετε ένα πρόβλημα σχεδόν σε κάθε εκκίνηση του υπολογιστή. Με restart συνήθως επανέρχετε κανονικά. 1,2 φορές βέβαια αφού έβγαλε το παρακάτω error , έκανα restart και κόλαγε εκεί πρίν από όλα (αρχική εικόνα με bios...) σε μαύρη οθόνη. Το παρακάτω error το βγάζει όταν πάει να κάνει boot στα win. Κολάει χωρίς να δείξει το boot menu για linux η xp. κάτι βασικό ξέχασα. Η κάρτα γραφικών είναι η 6800 σε agp. και έχω συνδέσει το analog γιατί βαριόμουν να ψάξω το καλώδιο για το ψηφιακό.
The King Ιούλιος 28, 2008 #2 Ιούλιος 28, 2008 Aυτο δεν στο βγαζει το PC σου ή καποιο προγραμμα.Αυτο ειναι ενδειξη που τη βγαζει η οθονη μονη της οταν δεν παιρνει σημα απο την καρτα γραφικων ή δεν ειναι συνδεδεμενη καπου.Γενικοτερα παντως με το προβλημα σου, μετα το Post του Bios πατα επιμονα F8 πριν αρχισει να φορτωνει τα windows και μετα επελεξε να μπεις με Safe Mode. Αν στα ανοιξει τοτε περνα απο device manager τους drivers της καρτας γραφικων απο την αρχη και πες μας τι εγινε.Ευχαριστω.
melissa_virus Ιούλιος 28, 2008 Author #3 Ιούλιος 28, 2008 Οκ θα το δοκιμάσω τώρα. Το θέμα είναι όμως ότι μερικές φορές μπαίνεις κανονικά χωρίς πρόβλημα και μερικές φορές το κάνει. Π.χ τώρα που άνοιξα το pc, ήταν στα καλά του.Θα δοκιμάσω να περάσω τους πιο new drivers γιατί δεν θυμάμαι πια έκδοση έχω κιόλας.
The King Ιούλιος 28, 2008 #4 Ιούλιος 28, 2008 Eπισης μιας και την εβαλες σε αλλο μηχανημα ελεγξε μια σχολαστικα αν τα πινακια του βυσματος της οθονης ειναι ολα ισια και δεν ειναι στραβο ή λειπει κανενα.Μετα βγαλε και ξαναβαλε την καρτα γραφικων να εισαι βεβαιως οτι εχει κουμπωσει σωστα στη μητρικη.
Greek Ιούλιος 28, 2008 #5 Ιούλιος 28, 2008 Βασικά αν έχεις ρυθμίσει την οθόνη να κάνει autodetect το σήμα τοε με το που κάνεις επανεκκίνηση ίσως γυρνάει σε άλλη πηγή και γιαυτό κάνει αυτό το μύνημα. Καλύτερα να θέσεις από την αρχή ότι είναι digital (dvi) ή analog (vga) ώστε να μην ψάχνεται κάθε φορά....
kamenoss Ιούλιος 28, 2008 #6 Ιούλιος 28, 2008 Αν δεν κάνω λάθος τότε το σήμα δεν παει σωστά στην οθόνη.... γιαυτό και το signal error.. δοκίμασε να καθαρίσεις τα πινάκια απο την κάρτα μήπως φταίει αυτό... http://www.eizo-downloads.com/downloads/manuals/S1901_11_21_31_1701_21_31_spec/SpecSheet-EN.pdf σύμφωνα με το manual το fV θα πρέπει να είναι 50 και όχι 29.9
melissa_virus Ιούλιος 28, 2008 Author #7 Ιούλιος 28, 2008 Greek κοίταξα μέσα στα settings του monitor αλλά δεν έχει κάπου επιλογή για να ορίσω από που θα παίρνει το σήμα. Στο informations μέσα λέει input Analog 1280x2014 fH 79.5khz και fV 74.6Hz . Οπότε αυτό σημαίνει ότι έχει αποθηκεύσει ότι είναι το analog? kamenoss μετά θα βγάλω την κάρτα να την ξεσκονίσω. το καλώδιο το καθάρισα πριν. όχι οτι είχε τπτ αλλά λέμε τώρα.Επίσης κάτι άλλο. Έτσι όπως το σκέφτομαι τώρα. Χωρίς οθόνη ένα pc κάνει boot κανονικά και μπαίνει στα xp. Οπότε αφού αυτό κολάει πριν δείξει την εικόνα για τα xp μήπως είναι ότι έχει φάει φρίκη η κάρτα γραφ?****** στο άλλο pc με την καραμούφα ATI 9200 δεν είχα πρόβλημα. Και βγάζει πρόβλημα με την Nvidia 6800... τι να πω.Varvaros πέρασα new drivers αλλά δεν. Το καλώδιο επίσης είναι μια χαρά.
s.ghost1442169174 Ιούλιος 28, 2008 #8 Ιούλιος 28, 2008 Drivers ή μη ρυθμιση σωστη της οθονης σου περαν των drivers της gpu αν θες βαζεις και τις οθονης οποτε αν τυχον κατι αποθηκευτηκε λαθος θα το παει στο default.Κατι εκανες τωρα εσυ και ακρη δεν βρισκουμαι...
melissa_virus Ιούλιος 28, 2008 Author #9 Ιούλιος 28, 2008 Κοίταξε να δεις. Όσον αφορά τους drivers της κάρτας γραφικών, άποψη μου είναι ότι και πάλι στην εκκίνηση των xp δεν παίζουν ρόλο. Δεν τρέχουν τότε. Έτσι νομίζω δηλαδή. Αν κάνω κάποιο λάθος ας με διορθώσει κάποιος που κατέχει παραπάνω. Παρόλαυτα πέρασα τους τελευταίους. Αλλά δεν άλλαξε κάτι.Τώρα από οθόνης πλευρά δεν την έχω πειράξει από όταν την πρωτοσύνδεσα στο pc. και δεν είχα πρόβλημα. Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν την σύνδεσα στο άλλο pc γιατί δεν με βόλευε η 17άρα για το dreamweaver. Και πάλι όμως δεν εμφανίστηκε το πρόβλημα τις πρώτες μέρες, αλλά μετά την 3η μέρα κάπου χωρίς να έχω πειράξει κάτι.Βασικά να πω και κάτι άλλο. Σαν πρωτεύον λειτουργικό είναι το fedora. Και απο το μενού εκεί πατάω να μπω στα xp. Μήπως κάτι παίζει με τα fedora? Γενικά αυτό το πρόβλημα με παραξενεψε πάρα πολύ. Και ειδηκά όταν μετά το restart που δεν έκανε καν εκκίνηση το pc και κολούσε σε μαύρη οθόνη. Αυτό είναι εντελώς κουλό. Τι να κάνουμε θα το ανεχτώ για ακόμα 3,4 μέρες όπου τότε επιτέλους θα στήσω το new μου pcάκι. Εύχομαι να μην συνεχιστεί και μετά το πρόβλημα γιατί τότε θα φταίει η οθόνη.Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον. Άμα έρθει σε κανέναν άλλον καμία ιδέα ακόμα ας μου πει να το δοκιμάσω.
akamarinos1442169139 Ιούλιος 28, 2008 #10 Ιούλιος 28, 2008 δεν εχει καμια σχεση με λειτουργικο,drivers η οτιδηποτε σχετικοστην φαση του boot δεν διαβαζονται αυταλοιπον τι γινεται στο συστημα μουαπο οταν αλλαξα vga το monitor που εχω αρνηται να "συνεργαστει"κατα την φαση του bootκαι κολαει το συστημα (ακριβως το ιδιο με δικο σου δηλαδη)το μηχανακι μου με αλλο monitor δουλευει μια χαρατο monitor μου σε αλλο μηχανακι δουλευει μια χαραεχω ψαξει τα πανταδεν εχω βρει ακρηαπλα φροντιζω κατα το boot το monitor να ειναι κλειστοκαι δουλευω μια χαραδοκιμασε το και συ
Greek Ιούλιος 28, 2008 #11 Ιούλιος 28, 2008 Βασικά πρεπει να έχει κουμπί η οθόνη που θα επιλέγεις τη πηγή.. .Πχ η δικιά μου η DELL έχει 3 επιλογές , Analogue, Digital , Auto. Στην οθόνη έχω συνδέση διαφορετικές πηγές από 2 pc. Αν κλείσω το 1 και η οθόνη είναι στο auto τότε αυτόματα γυρνάει στην άλλη πηγή που είναι ενεργή....
akamarinos1442169139 Ιούλιος 28, 2008 #12 Ιούλιος 28, 2008 @melissa_virusτο pc δουλευει κανονικα?μονο το μονιτορ δεν εχει εικονα?τοτε δες αυτο που σου ειπε ο greek (ειναι το ποιο πιθανο)αλλιως δες και αυτο που σου ειπα δεν χανεις τιποταakamarinos added 2 Minutes and 39 Seconds later...ακυρα τα δικα μου διαβασα καλυτερα τα postτης melissa_virus(κολαει κατα το βοοτ του λειτουργικου)αν μπορει καποιος ας τα σβησει
melissa_virus Ιούλιος 28, 2008 Author #13 Ιούλιος 28, 2008 akamarinos εσένα δηλαδή σε πιο σημείο ακριβώς σου κόλαγε το pc? Όταν πήγαινε να φορτώσει συσκευές ή όταν πήγαινε να μπει στα win?Greek τα ξανακοίταξα όλα στο menu της ένα προς ένα. Δυστυχώς δεν υπάρχει. το πρώτο μενού λέγετε auto adjustment και εκεί μέσα εχει screen και rangeαν μπω στο screen έχει επιλογή Execute και cancel. Το ίδιο και στο range. Τώρα τι κάνουν αυτά δεν ξέρω.μετά στο κεντρικό μενού έχει επιλογή screen μέσα είναι τα clock, phase, hor. position και ver. position.οπότε ούτε αυτά μας κάνουνμετά έχει μενού RGB μέσα έχει brightness, color mode, temperature, gain , reset μετά μενού others μέσα έχει off timer, menu position, brightregulator, power indicator (enable, disable - στο Enable είναι), και resetμετά είναι τα Information και μετά τα περί γλώσσας.Αυτό είναι το μενού. Τώρα κάποιο άλλο κουμπάκι δεν έχει. έχει βασικά πέρα του μενού 2 για γρήγορη ρύθμιση της φωτεινότητας και ένα κουμπί με s πάνω. Δεν ξέρω τι κάνει ακριβώς. Άμα το πατήσω κλείνει και ξανανοίγει το monitor.Edit: ναι κανονικά δουλεύει το pc. Από όταν έβαλα το monitor άρχισε αυτά τα νούμερα
Greek Ιούλιος 28, 2008 #14 Ιούλιος 28, 2008 Οκ , δε ξέρω το μενού της ΕΙΖΟ και δε μπορώ να σε βοηθήσω εδω.. Δοκίμασε και κατι άλλο μιας και το πρόβλημα είναι ότι το σήμα της οθόνης βγαίνει εκτός range..... Τσέκαρε την κάρτα γραφικών ή το καλώδιο αν είναι καλά στην θέση τους μήπως κατα το βγάλε βάλε δεν έχουν κουμπώσει καλά και δεν δίνουν 100% σήμα...
s.ghost1442169174 Ιούλιος 28, 2008 #15 Ιούλιος 28, 2008 ρε συ greek μηπως ειναι απο της ιδιοτητες της gpu και εχει γινει εκει καποια στραβη?Και να δει αν εχουν ενεργοποιηθει δευτερευουσες οθονες?
gerogero Ιούλιος 28, 2008 #16 Ιούλιος 28, 2008 Είχε κι ένας φίλος μου αυτό το πρόβλημα. Λύθηκε με αλλαγή κάρτας γραφικών. Πρόσφατα έγινε όταν άρχισε να τα φτύνει η fx5700. Αν κλείσεις το monitor και το ξανανάψεις, βλέπεις εικόνα? Διότι μόνο έτσι λειτουργούσε μέχρι να αλλάξουμε κάρτα γραφικών. ΥΓ.: Μην σε πάρω στον λαιμό μου. Εννοείτε ότι είχα δοκιμάσει και άλλη οθόνη/άλλο υπολογιστή πριν του συμβουλέψω να την πετάξει.:033:
melissa_virus Ιούλιος 28, 2008 Author #17 Ιούλιος 28, 2008 Greek λοιπόν έβαλα το καλώδιο για digital σήμα. Έφαγα τον κόσμο αλλά τα κατάφερα και το βρήκα. Τσέκαρα και την κάρτα γραφικών. Όλα είναι ok. gerogero δεν δοκίμασα να κάνω αυτό που λες. Αλλά από περιέργια άμα το ξανακάνει θα το δοκιμάσω. Κάτι τέτοιο ανέφερε και ο akamarinos πιο πάνω. Οπότε θα το δοκιμάσω σίγουρα. Σήμερα πάντος δεν το έχει κάνει. Χτες βράδυ ήταν η τελευταία φορά. θα δείξει ο χρόνος αν κάτι από τα παραπάνω το έφτιαξε η αν συνεχίζει να ζει στην κοσμάρα του.
Greek Ιούλιος 28, 2008 #18 Ιούλιος 28, 2008 Μάλλον καλώδιο.... Στο ψηφιακό σήμα δίνει σταθερά μια μόνο ανάλυση και φωτεινότητα οπότε γιαυτό δεν βγαινει εκτός....
melissa_virus Ιούλιος 28, 2008 Author #19 Ιούλιος 28, 2008 Μάλλον έστρωσε. Το έκανα και restart πόσες φορές, και 2,3 ανοίγματα και δεν έβγαλε το error. Όλα καλά τελικά με το ψηφιακό. Αν και στην εκκίνηση στην αναγνώριση συσκευών, μετά στον raid controller όταν αλλάζει τις "σελίδες" στο κέντρο κάνει κάτι περίεργα, artifacts, κάτι γραμμές χρωματιστές. Αλλά στιγμιαία αυτά. μετά στα windows δεν κάνει τίποτα τέτοιο. ούτε σε παιχνίδι.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.