Lovermanah Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2008 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 27, 2008 Μητρική: Gigabyte 946GM-DS2/S2Λοιπόν, προσπαθώ να δουλέψω το Pc μου με 4 μνήμες RAM. Το maximum σύμφωνα με το Manual ειναι 4GB. Εχω 2 μνημες 1GB, μια 2GB και μια 512MB μόνο και μόνο για να συμπληρωθούν 4 έτσι ώστε να δουλέψει σε dual mode η μητρική! Εδώ εμφανίζεται και το πρόβλημα! Όταν έχω 2 μνήμες πανω στη μητρική λειτουργούν κανονικά και οι 2! Μόλις βάζω και την τρίτη δεν την αναγνωρίζει αλλά δουλέύει ο υπολογιστής! Όταν βάζω και την τέταρτη έτσι ώστε να δουλέψει σε dual τότε δεν ανοίγει καν! Δεν κάνει το κλασικό μπιπ αλλά δεν στέλνει σήμα στην οθόνη! Οι μνήμες είναι οι 2 στα 533Mhz και οι άλλες 2 στα 667Mhz! Καμία ιδέα πως θα δουλέψει σε dual και τι φταίει που δεν ανοίγει; :033: Link to comment Share on other sites More sharing options...
stealth1442169213 Ιούλιος 27, 2008 #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2008 Mπορουν και τα τεσσερα dimms να δουλεψουν με το ιδιο ρευμα και τα ιδια timings?Βαζε μια μνημη επανω την φορα και τρεξε το CPU-Z,κοιτα στο SPD tab και προσπαθησε να βρεις ρευμα και timings που να μπορουν να τρεξουν ολες οι μνημες.Ισως ετσι τα καταφερεις.stealth Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovermanah Ιούλιος 27, 2008 Author #3 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2008 τιποτα δοκιμασα ολους τους συνδιασμους αλλα δεν δουλευουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Ιούλιος 27, 2008 #4 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2008 Δεν πιστεύω οτι μπορείς να κάνεις πολλά πλέον.Πέρασε το τελευταίο bios αν δεν το έχεις ήδη κάνει.Διαφορετική ταχύτητα+χρονισμοί είναι πολύ αμφίβολο να τις κάνεις να παίξουν dual.Το μόνο που θα μπορούσες αν τελικά δε βγάλεις άκρη είναι να φτιάξεις ίδιο spd για τα 4 dimms,αλλά θα συμβούλευα να μην το επιχειρήσεις γιατί 1)χάνεις εγγύηση,2)με κάποιες λάθος τιμές μπορεί μετά να μη δουλεύουν τα dimms που έκανες αλλαγή.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovermanah Ιούλιος 27, 2008 Author #5 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2008 Πέρασε το τελευταίο bios αν δεν το έχεις ήδη κάνει.Εννοείς...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Ιούλιος 27, 2008 #6 Κοινοποίηση Ιούλιος 27, 2008 Eννοώ να πάς στην σελίδα του κατασκευαστή της μητρικής σου και αν βρείς το τελευταίο Bios που κυκλοφορεί.Μετά διάβασε τον τρόπο που αναφέρει για την αναβάθμισή του.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk1442169166 Ιούλιος 28, 2008 #7 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2008 Μητρική: Gigabyte 946GM-DS2/S2Λοιπόν, προσπαθώ να δουλέψω το Pc μου με 4 μνήμες RAM. Το maximum σύμφωνα με το Manual ειναι 4GB. Εχω 2 μνημες 1GB, μια 2GB και μια 512MB μόνο και μόνο για να συμπληρωθούν 4 έτσι ώστε να δουλέψει σε dual mode η μητρική! Όταν λες dual mode τι εννοείς ...Αν μιλάμε για dual channel mode αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Από όσο θυμάμαι dual channel mode δουλεύουν μνήμες σε ζευγάρια και εφόσον είναι ίσης χωρητικότητας ... (κατά κανόνα*)Άρα 2x1GB μνήμη σε dual channel mode ή οποιοσδήποτε άλλος συνδυασμός σε single channel mode ...Στο θέμα του χρονισμού ... όλες οι μνήμες θα δουλεύουν στην ίδια ταχύτητα που είναι η μέγιστη που υποστηρίζεται από όλες ... δηλαδή στην περίπτωσή σου 533 ...2x1GB + 2GB + 0.5GB = 4.5GB > 4GB που υποστηρίζει η μητρική σου ... Θα χρησιμοποιήσεις 64bit λειτουργικό;*Ορισμένες μητρικές με nvidia chipset υποστήριζαν κάποτε dual channel μεταξύ 1x2GB και 2x1GB μνήμες αλλά τα bugs που είχε το configuration δεν άξιζε τον κόπο ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovermanah Ιούλιος 28, 2008 Author #8 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2008 Οχι εχω 32bit windows vista home απλα θελω παραπανω ram για gaming :033: Link to comment Share on other sites More sharing options...
vagsk1442169166 Ιούλιος 28, 2008 #9 Κοινοποίηση Ιούλιος 28, 2008 Οχι εχω 32bit windows vista home απλα θελω παραπανω ram για gaming :033:Με 32bit λειτουργικό δεν πρόκειται να δεις πάνω από 3-3,5GB μνήμη. Τζάμπα παιδεύεσαι ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppaylos1416003173 Αύγουστος 21, 2008 #10 Κοινοποίηση Αύγουστος 21, 2008 Αν καταφερνες να κανεις να παιξουν τα 4,5gb σε μητρικη που υποστηριζει 4gb η GB θα σε εκανε επιτιμο μελος !!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.