Jump to content

Ποίον από τους 3 σκληρούς ?

caterpillar

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

1) http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.305488

2) http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977741&product=1043056

3) http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977741&product=1120727

Η χωρητικότητες είναι περίπου ίδιες, αυτό που με ενδιαφέρει είναι η ταχύτητα!

Αν έχει κάποιος κ προσωπική εμπειρία ακόμα καλύτερα... :)

Ευχαριστώ!

τον 2ο τον πήρα και σε 5 μέρες τα έφτυσε. τον έστειλα για εγγύηση. Γενικά πολλά παράπονα. ο αντίστοιχος πρώτος δεν ξέρω τι ψάρια πιάνει.

Γενικα επειδή την πάτησα θα σου έλεγα να πάρεις τον 3ο.

Σκεφτόμουν και εγώ να αγοράσω Samsung για χρήση σε RAID-0 σύστημα. Στα πολύ θετικά τους είναι πολύ αθόρυβοι ... ψάχνοντας λίγο στο internet όμως είδα ότι ήταν σημαντικά πίσω σε ταχύτητα σε σχέση με WD (η δεύτερη επιλογή)

Τώρα για τους Seagate ... παρόλο που δίνουν μεγαλύτερη εγγύηση (5 χρόνια αντί για 3 χρόνια) εγώ προσωπικά δεν τους προτιμώ. Υπήρχε μια εποχή που η Seagate χρησιμοποιούσε περισσότερα και πιο πολύπλοκα ηλεκτρονικά στις πλακέτες της με σκοπό να εξοικονομήσει μέγεθος στο δίσκο ... βέβαια τα ηλεκτρονικά είναι πιο επιρρεπή σε βλάβες και όπως καταλαβαίνεις δεν ήταν και τόσο αξιόπιστα τα προϊόντα της. Αυτό τώρα μπορεί να έχει αλλάξει ... μπορεί και όχι ... απλά εγώ έχω χάσει την εμπιστοσύνη σε αυτήν την εταιρεία και την αποφεύγω ...

Πάρε τον WD ... ήταν πάντα σοβαρή και αξιόπιστη εταιρεία και πάντα ανάμεσα στους γρηγορότερους δίσκους της αγοράς ...

s.ghost καλός είναι δεν λέω, πολύ γρήγορος αλλά άμα ψάξεις καλύτερα τι γίνετε, τότε θα με καταλάβεις. Ρήξε μια ματιά στα forums Ελλάδας και εξωτερικού. Χαμός έχει γίνει. Πάρα πολλά προβλήματα. Εσύ μάλλον είσαι τυχερός.

Α και βασικά είχα διαβάσει κάπου ότι πιο γρήγορος θεωρείται ο δίσκος της samsung και όχι ο seagate. Κάτι με την πλακέτα έχει να κάνει δεν θυμάμαι τι ακριβώς.

Σε καμιά 10αριά μέρες θα μου έρθει ο new δίσκος και εύχομαι να μην χαλάσει και αυτός. Αν είχα ψάξει πριν τον αγοράσω τι έπαιζε, τότε θα έπαιρνα χωρίς 2η σκέψη τον wd... Καλή η ταχύτητα αλλά τα δεδομένα είναι δεδομένα...

Γενικά πάντος, δεν βρίσκεις άκρη. Τι θα σου τύχει είναι. Και samsung 120άρης μου έχει χαλάσει. και 2 wd 10.000 raptor μου χάλασαν. Και ένας 300άρης και τώρα το 500άρης seagate... όσα και να δώσεις, θέμα τύχης είναι.

κοιτα melissa_virus το χειροτερο πραγμα στο pc σου ειναι ο σκληρος παντα θα σου χαλασει.Μα παντα.Το θεμα ειναι α.εγγυηση..πανω απο 5 χρονια δεν βρισκεις αρα καταλαβαινεις ποσο αναξιοπιστοι ειναι.

Οσο για τον Seagate ok ισως ειμαι τυχερος.Δεν ξερω αυτο που λες για τον Samsung παιδια που εχουν παρει μου λενε πως ειναι πολυ ησυχοι.

Και WD μου εχει καει 2 μαλιστα και ενας Seagate.Ολα ειναι θεμα τι θα σου κατσει.

Ps:Αν και για εξαχρονο ξερεις πολλα..:p :040:

χαχαχα. ναι σοφό εξάχρονο :)

Δίκιο έχεις. Απλά ίσως η wd κάτι παραπάνω να ήξερε που δεν έβγαλε τόσο γρήγορα δίσκο με 32mb buffer.

Βασικά από ότι διάβασα, για την σειρά με προέλευση Ταιλάνδη υπήρχε πρόβλημα. Και θορύβου, και που χαλάνε. Και εγώ Ταιλάνδης είχα. Ίσως η σειρά απο Κίνα να μην βγήκε με προβλήματα.

χαχαχα. ναι σοφό εξάχρονο :)

Ίσως η σειρά απο Κίνα να μην βγήκε με προβλήματα.

Αυτο ειναι διαφημιση για του κινεζους...

Ενω ολα τα κανουν να σκανε :073: οι σκληροι τους πανε καλα...λολ

Οσο για τα 32cache απλα ειναι κολπο για το seek time.Aυτο που διαφημιζει πολυ η Seagate.

edit:Αντε το βρηκα λοιπον εδω

Το ειχα κανει θεμα τοτε...δωσε βαση στα ποστ candyman και slaughterer που δινει μια εξηγηση με τα partitions και τα platters.(Και φαινεται να ισχυει ειδικα σ'οσους κανουν συχνα partitions,μπορει γι'αυτο να καιγονται και οι δικοι σου. )

Επομένως, με βάση τα όσα έχουν ειπωθεί ως τώρα:

α)είναι θέμα τύχης αν θα "πέσεις" σε καλό σκληρό

β)ο Samsung είναι ο αθόρυβος

γ)ο Seagate αν κ με 32ΜΒ δε κάνει τη μεγάλη διαφορά

δ)ο WD ως τώρα δείχνει να είναι πιο αξιόπιστος

Σωστά;

Μιλάω πάντα για τα συγκεκριμένα 3 κομμάτια κ όχι γενικότερα για τη κάθε εταιρεία...

Ναι τα ειπαμε πιο πανω βαλαμε και λινκς τι αλλο θελατε caterpillar?

Το μονο που δεν ειπωθηκε ουτε απο μενα μεσω γνωστου μου ή εδω απο το φορουμ ειναι να καιγεται Samsung.

Υ can still make the difference..:046:

ps:Παμε καφε?:033:

Χαχαχαχα :110:

Ντάξει βρε ένα summary έκανα! :033:

Κοίτα όπως το κόβω μεταξύ Samsung κ WD θα παιχτεί...

Εσύ βέβαια ψηφίζεις τον 1ο με τα 1000!!

Είναι αθόρυβος ο Sam αλλά κ ο WD πόσο να κάνει τελοσπάντων!

ps: Έχω γάμο... είναι κ κρητικός καταλαβαίνεις :066: :067:

βέβαια τα ηλεκτρονικά είναι πιο επιρρεπή σε βλάβες και όπως καταλαβαίνεις δεν ήταν και τόσο αξιόπιστα τα προϊόντα της.

Τι εννοείς ακριβώς "τα ηλεκτρονικά είναι πιο επιρρεπή σε βλάβες"; Από τι; Από τα μηχανικά; Μην τρελαθούμε κιόλας!

Τι εννοείς ακριβώς "τα ηλεκτρονικά είναι πιο επιρρεπή σε βλάβες"; Από τι; Από τα μηχανικά; Μην τρελαθούμε κιόλας!

Ναι αυτό λέω. Ας τρελαθούμε τώρα :033:

Και τώρα λίγο πιο σοβαρά. Οι σκληροί δίσκοι τελικά θα πεθάνουν από μηχανική καταπόνηση του μαγνητικού υλικού αλλά οι πιο συνηθισμένες βλάβες πριν φτάσουν στο όριο ζωής τους έχουν να κάνουν συχνά με τα ηλεκτρονικά(PCB) του controller ή τον μηχανισμό μετακίνησης της κεφαλής.

Με τη συνεχή λειτουργία και τις σχετικά ανεβασμένες θερμοκρασίες στον δίσκο, βρίσκω πολύ πιο πιθανό να αστοχήσει κάποιος πυκνωτής ή αντίσταση ή κάτι από το ηλεκτρονικό τμήμα του σκληρού δίσκου σε κάποιο δίσκο που έχει φορτωθεί με πολύ περισσότερα ηλεκτρονικά από ότι οι υπόλοιποι...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.