Jump to content

Aftermarket coolers και εγγύηση...

artking

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα παιδιά.

Βασικά κάνω αυτό το thread για να λύσω μια βασική μου απορία. Θα αγοράσω μια 4850 άυριο, ASUS κατά πάσα πιθανότητα, και σκοπεύω να αντικαταστήσω το cooler της με το Coolink GFXChilla. Θα χάσω την εγγύηση της κάρτας με την αντικατάσταση του cooler ή δεν θα έχω πρόβλημα; Για την EVGA 8800GTS 640MB που έχω αυτή τη στιγμή, γνωρίζω και μέσα από forum του επίσημου site της EVGA πως η εγγύηση δεν χάνεται. Στην περίπτωση της ASUS όμως τι γίνεται; Γνωρίζει κανείς;

ΥΓ: Φαντάζομαι πως πολλοί θα ήθελαν να μάθουν κάτι αντίστοιχο για κάθε εταιρία οπότε μπορούμε να συγκεντρώσουμε ό,τι πληροφορίες έχουμε σε αυτό το thread.

Έχω την εντύπωση πως σε περίπτωση που παρουσιάζει πρόβλημα ... μπορείς να βάλεις πίσω την εργοστασιακή ψύκτρα και να κάνεις κανονικά RMA ...

Νομίζω πως η evga είναι η εξαίρεση.

Επειδή όμως έχεις δεν έχεις αγοράσει την κάρτα ακόμη, καλύτερα είναι να

τους στείλεις ένα e-mail να τους ρωτήσεις και μετά πράττεις ανάλογα.

Δεν υπάρχει πρόβλημα, το θέμα είναι να μην φαίνεται γρατζουνιά η κάτι που να δείχνει ότι η κάρτα είναι πειραγμένη. Στην τοποθέτηση να προσέχεις, πριν την βάλεις δες αν η κάρτα παίζει καλά με το default cooler και αργότερα να το αλλάξεις(μην είναι χαλασμένη από πριν)

Το αν ισχύει η εγγύηση και το αν θα περάσει RMA η κάρτα είναι 2 διαφορετικά πράγματα.

Θεωρητικά, η εγγύηση σε οποιοδήποτε προϊόν παύει να ισχύει με οποιαδήποτε παρέμβαση κάνεις.

Πρακτικά, μπορείς να παρέμβεις στην κάρτα αλλάζοντας πάστα ή/και σύστημα ψύξης και σε περίπτωση βλάβης να την επαναφέρεις στην εργοστασιακή της κατάσταση ωστε να περάσει RMA.

Ναι, αλλα δεν θα επρεπε να ευγνωμονουν, οι φραγκορουφιανοι κατασκευαστες, ολους εμας που αλλαζουμε ψυκτρα.Δηλαδη, στην δικια περιπτωση, ποτε ειχε πιο πολλες πιθανοτητες να τα φτυσει η καρτα, με την ψυκτρα τις asus που χτυπαγε 80++ , η τωρα με την arctic cooling accelero xtreme που μενει 55-57.

Παντως εγω προτεινω αυτη http://www.arctic-cooling.com/vga2.php?idx=166

Δεν έχω αντίρρηση ότι μπορεί να είναι καλύτερη αλλά η GFXChilla μπορεί να μπει σε crossfire χωρίς πρόβλημα σε αντίθεση με αυτό το θηρίο φαντάζομαι. Και από τα νούμερα που βλέπω σε review που υπάρχει στο net για την 4850 με την Coolink είναι μια χαρά.

• 3 weeks later...

Αν υπαρξει προβλημα, ξαναβάλε πάνω τη 'μαμά" ψύκτρα και την πας πίσω. Φυσικά δεν αναφέρεις την αλλαγή.

Κατά 99% -και αν την έχεις πάρει από σοβαρό κατάστημα- θα στην αλλάξουν (δοκιμασμένο δις)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.